Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oby, oby...chociaż już część odpowiedzialności tych ludzi wyszła, moim zdaniem, na jaw.
Rudy piesku, myślimy o Tobie i jesteśmy tutaj dla Ciebie. Nie wiesz jeszcze o tym, ale zobaczysz..mam też nadzieję mimo wszystko.

Posted

[[quote name='kameralna']Wszyscy chcielibyśmy, żeby Ruda trafiła do ludzi, którzy zapewnią jej dobrą opiekę i dadzą miłość.

Danusia, ta włoska piosenka jest aktualna i dzisiejszego wieczora :)
No to zacytuję samą siebie, ale jakoś nas mało u Rudej....
[quote name='danka4u1']http://www.youtube.com/watch?v=yo_Ph9GQjWw
Na dobranoc i kolorowe, łagodne sny po trudach na Dogo dla wszystkich ludzi dobrej woli.

Wizyta jutro o 18.....:shake: :shake: jesli znowu pani zadzwoni, uznam:angryy:, że Rudej nie można tam dawać...:angryy: szkoda byłoby, bardzo szkoda :placz:

Posted

Danusiu, powiedz, że pies juz znalazł dom i podziekuj. Nie ma sensu, albo idź tam i zobacz warunki i będzie wiadomo chociaż gdzie psa napewno NIE DAWAĆ w przyszłości. Bo jak komuś zalezy to zrobi wszystko, nie wierze, że Pani nie ma na kocyk, a potem przekłąda 8 razy, wkurzajace. W sumie jedno jest dobre, że sa takie wizyty, bo my byśmy sie cieszyli że Rudą ktoś adoptował, a nie wiedzielibyśmy jak ma źle.

Posted

[quote name='Olena84']Danusiu, powiedz, że pies juz znalazł dom i podziekuj. Nie ma sensu, albo idź tam i zobacz warunki i będzie wiadomo chociaż gdzie psa napewno NIE DAWAĆ w przyszłości. Bo jak komuś zalezy to zrobi wszystko, nie wierze, że Pani nie ma na kocyk, a potem przekłąda 8 razy, wkurzajace. W sumie jedno jest dobre, że sa takie wizyty, bo my byśmy sie cieszyli że Rudą ktoś adoptował, a nie wiedzielibyśmy jak ma źle.
Tak właśnie zamierzam, Olena- zrobić. Jak do tej pory nie było telefonu odwołującego wizytę, - co za brak kultury i poszanowania cudzego czasu- więc pójdę tam, żeby zobaczyć na czym polega problem i mieć czyste sumienie, że zrobiłam wszystko, co mogłam.

Posted

danka4u1 napisał(a):

Tak właśnie zamierzam, Olena- zrobić. Jak do tej pory nie było telefonu odwołującego wizytę, - co za brak kultury i poszanowania cudzego czasu- więc pójdę tam, żeby zobaczyć na czym polega problem i mieć czyste sumienie, że zrobiłam wszystko, co mogłam.

Lepiej sprawdź domek, nie można tak szybko rezygnować. Wiem, takie głupie przekładanie wizyty ale może akurat, pani okaże się bardzo ciepła i w porządku. Czas pokaże, ale sprawdźcie chociaż domek, aby mieć pewność, że bez przyczyny się go nie skreśliło.

Posted

Jejku przytłacza mnie to, że tak mi brak czasu na cokolwiek :( więcej na urlop nie jadę ;)

Ale wracając do Rudzinki...przykro mi, że są tacy ludzie, po co wogóle ktoś zawraca głowę - jeśli się 'rozmyśliła' to mogła dać znać, że jednak pieska nie chce, a nie zwodzić i dalej przeciągać...przypuszczam, że do spotkania koniec końców i tak nie dojdzie. Ale nic, popsuła nerwy, najważniejsze, że Ruda nie trafił tam gdzie nie powinna.

Posted

Dopiero teraz mogłam napisać. Sprawa jest jasna i bardzo dobrze, że nie pozostaje ani cień watpliwości, bo zawsze myslałabym: a może nie mam racji..
Domek byłby super, ale młodzi tzn chłopak z dziewczyna mieszkają u rodziców, a ci nie mają sił, by zająć się psem i to po schronowych przejściach, z czego zdają sobie sprawę. Bardzo mili starsi ludzie z psia przeszłością. Tam miałby pies idealne warunki, gdyby sytuacja młodych była jasna..mieli własne mieszkanie itp
Początkowo izolowano mnie od starszych państwa, ale po miłej rozmowie z młodymi, wtargnęłam do " staruszków', by zapytać się, czy godzą się na psa w tak małym mieszkanku. Przepraszali, że nie mogą na to pozwolić, bo juz siły nie te..
Sprawa wydaje się miec drugie dno: nieuregulowana sytuacja młodych, a zwłaszcza brak akceptacji dla dzieweczyny i tutaj muszę być zgodna z nimi, bo tak jak podejrzewałam po rozmowach telefonicznych, jest to osoba mało odpowiedzialna, o emocjonalnych problemach.
Szkoda, bardzo szkoda..gdyby ci ludzie byli trochę młodsi i silniejsi, byłby to idealny dom dla Rudej. Tutaj nie miałabym żadnych wątpliwości.

Posted

Angel napisał(a):
zeberko czy przelałas pieniądze na moje konto ? bo dopiero jutro sprawdze konto. co z ogłoszeniem w gazecie ? kto mógłby je zrobic ?

Ogłoszenia w gazecie deklarowała się ewentualnie zrobić Syla.
Moze zajrzy tutaj dzisiaj. Trzeba działac dalej.

Posted

Olena84 napisał(a):
W sumie dobrze, że juz sie wyjaśniło, ale też dobrze, że aż tak znowu na luziach sie nie zawiedliśmy.

Dobrze, ze sie wyjasnilo, szczegolnie ta nieodpowiedzialna dziewczyna...szkoda, ze starsi panstwo nie moga sie zaopiekowac Ruda...
trzeba szukac dalej bo Ruda przepiekna....

Posted

wybaczcie nie odwiedzam watków bo net mi wogóle nie chodzi i tak bedzie do konca miesiaca wiec wogole nie zagladam :(
przesłałam pieniadze kilka dni temu,ogloszenie w gazecie mozesz dac ty angel wystarczy przeciez kupic gazete i wypelnic -wysłac i to wszystko tam wszystko pisze albo na necie zrobic,pozdrawiam!

Biedulka ale moze nastepnym razem los sie usmiechnie do niej

Posted

Witaj Rudasku. Tak cały czas główkuję, kto chciałby Ci dać domek. Tyle ludzi wkoło, a domku nie widaź.
Może te gazetowe ogłoszenia odniosą skutek....
Kiedy możemy się spodziewać, że zostana zamówione? Ile kasy ma Rudzinka? Z pewnością starczy na ogłoszenie.

Posted

Od poniedziałku próbuje uzyskać od Angel informację czy pieniądze za sprzedany przeze mnie przedmiot w wysokości 53 zł wpłynęły na jej konto. I nic!
Proszę o wyjaśnieni, dziewczyna czeka na towar a ja mam prawo wiedzieć czy pieniądze są!