Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnezia napisał(a):
A jak dla mnie ostatnio sie poprawili i znowu jestem zadowolona :)

Nie zapeszaj.
U mnie od trzech miesięcy bez wpadki-już zaczynam się bać:diabloti:

• 1 month later...
Posted

Zamowiłam ksiązkę "Jak rozmawiać z psem" Corena, zapłaciłam za nią ponad 30 zł, dostałam "Jak rozmawiać z psem" Mrzewińskiej za 6,90. Nie wiem, czy śmiać się czy p łakać nad swoją głupotą, że po tych wszystkich cyrkach znowu u nich coś zamówiłam.

Posted

Martens napisał(a):
Zamowiłam ksiązkę "Jak rozmawiać z psem" Corena, zapłaciłam za nią ponad 30 zł, dostałam "Jak rozmawiać z psem" Mrzewińskiej za 6,90. Nie wiem, czy śmiać się czy p łakać nad swoją głupotą, że po tych wszystkich cyrkach znowu u nich coś zamówiłam.

to pewnie dlatego , że masz staffika , a to terrier typu bull - jak by nie patrzeć :diabloti:
Coren nie pisze o nich bajek ;)

• 1 month later...
Posted

Osobiscie tez podziekowalem KV - dlaczego ? Przede wszystki rózne wpadki - o których mnostwo jest w sieci. Bez watpienia i wahania moge to potwierdzic.
Jednak dobil mnie fakt:
Super rabaty dla stałych Klientów (do 3% rabatu!)
Zawsze najtańszy sklep zoologiczny (2% taniej niż w innych sklepach!) - WYJAŚNIAM. Nie wiem czy wiecie KV to hurtownia zoologiczna. 3% rabatu przy ich marzach to smiech na sali.
2% taniej niz w innych sklepach - przynajmniej 20% powinni miec taniej skoro przynajmniej 30% kupuja taniej niz sklepy w hurtowniach. A za ich royala z ukrainy podziekuje - bo to raczej pedigree w opakowaniu RC.
Wybieram m.in Animalie, ceny nieznacznie wyzsze, ale wiem ze to co robia, robia na powaznie i u nich liczy sie jakosc i ja.....a w KV...myslisz ze liczysz sie Ty ?? hmm.... raczej TYLKO twoje ciezko uciulane pieniadze.

pozdrawiam

Posted

[quote name='Agnezia']Praktycznie w każdym punkcie masz rację ale przykładowo moja karma w Animali kosztuje 213,65 a w krakvecie 149 w tym miesiącu a w poprzednich około 119 zł. więc jak dla mnie to sporo. W związku z taką różnicą karmę kupuję w krakvecie a zabawki i akcesoria w animali.
http://www.krakvet.pl/vetagro-p-37.html
http://animalia.pl/produkt,712,58,Eukanuba_Adult_Large_Breed_Maintenance.html
Jeśli tylko ta karma nie szkodzi Twojemu psu to Cię rozumiem, to ponad 100zł. Wiem, że takie róznice są na Royal Canin, Eukanuba, Pro Plan (?). Z dwoch pierwszych zrezygnowalem, za duze przekrety sa w necie na tych karmach ( ja tylko sie zastanawiam skąd taka roznica - eukanuba za 149 z przesylka gratis ? SZOK!)....a przeciez jest kilknascie innych do wyboru na naszym jakże już zaawansowanym rynku zoologicznym ;)
pozdrawiam

Posted

Wypróbowałam też Boscha i Purinę i ta jest najlepsza jak dla mojej Księżniczki. Nie zauważyłam różnicy w jakości przy kupowaniu w innych sklepach internetowych bądź stacjonarnym. A wrażliwy brzuszek to my mamy :) Ale kocie karmy dla stworów mojej siostry są tańsze w animali.

• 4 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

A możesz powiedziec o które tanie karmy chodzi? Bo jest ich naprawde sporo na rynku. W szczególności wystrzegam się tych robionych na potrzeby supermarketów,jak np Biedronki. Już sam jej zapach mówi bardzo wiele,a jak spojrzymy na zielone groszki w środku to w ogóle... Wyglądają jak odpadki,Margo nawet by ich nie tknęła.

• 1 month later...
Posted

Kolejna opowiastka ode mnie :D

Jeden z moich psów zachorował na wątrobę, drugi musi przejść na dietę eliminacyjną. Zamówiłam w zeszły poniedziałek Troveta Hepatic i małą paczkę jagnięcego Bento Kronen. Chciałam kupić gdzie indziej, ale miałam problem ze znalezieniem w ludzkiej cenie tych dwóch karm w jednym sklepie, i jak kiedyś zamawiałam w krakvecie tylko karmę wszystko było ok, to zaryzykowałam. I fajnie, czekam, 5 dni to na pewno dojdzie przed świętami.
Po 2 dniach krakvet skontaktował się ze mną, że wątrobowego Troveta nie ma, bo jest to karma na zamówienie i czas oczekiwania na nią może przedłużyć się do... 15 dni (o czym słowa nie ma przy opisie!). I w związku z tym, karmę pewnie dostanę aż po Nowym Roku, ale tego też na pewno mi zagwarantować nie mogą. Wrrrrr.
Zaproponowali wymianę na wątrobowego Hillsa.
Ok.
Po godzinie dowiedziałam się, że znajoma jest w stanie pożyczyć nam od siebie wątrobowego Troveta, więc dzwonię do krakvetu, że nie chcę Hillsa, że niech wyślą najpierw od razu te Bento, a Trovet doślą jak będzie. Wszystko cacy, miła konsultantka... To była środa tydzień temu; poprosiłam o szybką wysyłkę, żeby karma doszła przed świętami - pani namarudziła, że nie da rady, że nawet jak wyślą w czwartek, to i tak będzie po świętach, bo kurierzy mają opóźnienia... Srutu tutu, no ok.
Przy okazji znalazłam moją nieszczęsną karmę wątrobową w innym sklepie, zamówiłam w środę wieczorem, w czwartek wysłali, w piątek (wigilię) była i nikt nie pierniczył o niewydolnych kurierach :roll:
Czekałam sobie więc na karmę dla alergika, i czekałam...
Nie wysłali jej w czwartek. Ani w piątek. Ani w poniedziałek...
I najlepsze. Dostałam godzinę temu maila, że moje zamówienie zostało wysłane, a rachunek opiewa na... zagadkowe 202 złote. Cuda i dziwy, bo Bento zamawiane przeze mnie, które miało teraz przyjść to ok. 49 złotych, Bento plus Trovet miało kosztować ok. 250, a sam Trovet 209.

Czekam na odpowiedź na owego maila o wysyłce, co oni do ciężkiej cholery mi wysłali. Bez odpowiedzi na pewno tej paczki nie odbiorę. Ciąg dalszy nastąpi.
Po prostu JAJA. Szczególnie w połączeniu z tymi dziesiątkami userów widmo, którzy w każdym wątku na żywieniu i akcesoriach wciskają krakvet.pl - nie dziwię się, że przy tak żałosnej obsłudze klienta muszą się uciekać do takich metod :roll:

Posted

Dobry wybór - tylko przy zamawianiu okazuje się, że na połowę z tego dobrego wyboru trzeba czekać x tygodni, albo i do Święty Nigdy :lol:

Konsultanci telefoniczni wszyscy zajęci :roll:

Posted

Pewnie wysłali Ci hillsa :) Ja przed złożeniem zamówienia zawsze pytam na gg czy mają dany towar. Zazwyczaj połowy nie mają więc kupuję na allegro, mam 2 zaufane sklepy z dobrymi ofertami (np. do 15 kg, 4 kg karmy gratis). Ostatnio od momentu złożenia zamówienia do dostawy minęło tylko 20 godzin!!!

Posted

firmy kurierskie , fakt nie wszystkie , ale przed świętami dawały ciała równo ... moja paczka z zooplus , szła do mnie od 16 grudnia - dotarła dziś :) dodam że była to karma dla psów ....
coś mi jednak szeptało do ucha , zamów też karmę w sklepie sprawdzonym i wytresowanym kurierem .... tak też uczyniłam ...
przez okres oczekiwania na paczkę z zooplus , moje psy zjadły 15 kilo karmy z tego drugiego sklepu .... ciekawy co by było , gdyby nie ten cichy głosik z podpowiedzią :evil_lol:

Posted

a ja dzisiaj zamówiłam w krakvecie karmy(mają promocje 15 kg regala +15 kg ) wiec wziełam dwa razy 15 kg plus te gratisowe czyli łącznie 60 kg.... pare minut temu dostałam maila ze towar wysłany :crazyeye: jestem w szoku, z krakvetem na samym początku było ok, potem zaczeły się jazdy wieć składałam zamówienie ze strachem, zawsze płace przelewem ale w tym wypadku bałam się i wziełam gotówka przy odbiorze...zobaczymy jutro :diabloti:

i dostałam magiczny rabacik w wysokosci 3 % bo przekroczyłam łączną sume 1 tys ( kiedy ja u nich tyle kasy zostawiłam... :roll:)

Posted

no niestety ja sie na krakvecie zawiodlam sie kilka razy dlatego od jakiegos czasu zamawiam w zooplusie u nich nigdy nie bylo problemow a paczki przeciez ida z za granicy :)
zamowilam wczoraj karme w zoplusie , dzis jescze nie wyslali.. ale to pierwszy raz wiec zobaczymy czy jutro wysla .

Posted

Ja się wyleczyłam z Krakvetu już jakiś czas temu i wszystkim polecam to samo :diabloti:
Martens doskonale ich określiłaś

Po prostu JAJA.
:p

Posted

A ja muszę powiedzieć, że z Krakvetem nigdy (odpukać) problemów nie miałam.
Zamawiam u nich średnio co 1,5 miesiąca od prawie 3 lat i zawsze przesyłka przychodzi na czas.
Choć może, tak jak pisze Martens, powodem jest fakt, że biorę od nich tylko karmę i ewentualnie, jako dodatek, jakieś smakołyki.
Dodam również, że odkąd zmienili kuriera na DPD, panowie nie tylko dzwonią przed dostarczeniem towaru z zapytaniem, czy jestem w domu, ale nawet przyjeżdżają w godzinach popołudniowych, a nie - tak jak to miało miejsce do tej pory - rano, kiedy wszyscy są w pracy.
Zgodzić się muszę z jednym - rabat 3% faktycznie nie powala na kolana...

Posted

Czekunia napisał(a):
A ja muszę powiedzieć, że z Krakvetem nigdy (odpukać) problemów nie miałam.
Zamawiam u nich średnio co 1,5 miesiąca od prawie 3 lat i zawsze przesyłka przychodzi na czas.
Choć może, tak jak pisze Martens, powodem jest fakt, że biorę od nich tylko karmę i ewentualnie, jako dodatek, jakieś smakołyki.
Dodam również, że odkąd zmienili kuriera na DPD, panowie nie tylko dzwonią przed dostarczeniem towaru z zapytaniem, czy jestem w domu, ale nawet przyjeżdżają w godzinach popołudniowych, a nie - tak jak to miało miejsce do tej pory - rano, kiedy wszyscy są w pracy.
Zgodzić się muszę z jednym - rabat 3% faktycznie nie powala na kolana...

Jak zamawialiśmy najpopularniejsze karmy typu rc i eukanuba to też nie było problemu. Schody zaczęły się przy innych produktach a potem przy joserze, której nigdy nie było jak chciałam zamówić.

Posted

ja znów zamówiłam i znów jestem zawiedziona :( wziełam Hillsa dentystycznego ... na stronie niby jest ae jednak nie mają go i musiałabym czekać ... tylko, że teraz to ja czekam na zwrot kasy :( bo nie składali zamówienia póki nie zapłaciłam :(