Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 424
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marti14 napisał(a):
Operacja jest umówiona na czwartek 7 stycznia na 13.30.......

o ja cie!
a my Magde operujemy w piatek o 9 tyle ze we Wrocławiu
trzymamy kciuki :kciuki:

Posted

mosii napisał(a):
o ja cie!
a my Magde operujemy w piatek o 9 tyle ze we Wrocławiu
trzymamy kciuki :kciuki:

Ja też trzymam kciuki....za obydwie...w takim razie :)

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Czekam tylko na pozytywny wynik operacji!

Innej opcji nie może być :kciuki:

Cały czas w to wierzę....od samego początku jak tylko pojawiła sie u mnie...

Posted

Własnie weszłysmy do domu...Monisko leje się przez ręcę....:(
Ale...sedno sprawy...dr.Janicki oglosił mi że operacja zakończona sukcesem....:):):)
Mała miała zooperowana prawą łapę...okazało się wyskoczyła z niej calkowicie rzepka i zaczęła w złym miejscu się zrastać...
Dokładny opis zabiegu i wizyty:
Atrotomia przyrzepkowa boczna;sulkoplastyka pogłębiająca(cylindryczna) z zachowaniem chrzastki i kości podchrzęstnej.Transpozycja boczna guzowatości piszczelowej ze stabilizacja w nowym połozeniu gwoździem Kirschnera.Kapsulotomia części wlóknistej torebki po stronie przyśrodkowej (likwidacja przykurczu).Kapsulektomia części włóknistej o podmaziowkowej torebki po stronie bocznej.Uwolnienie zwłóknienia łaczącego m.prosty uda i m.obszerny przyśrodkowy......
Operacja trwała 1.5 godziny.
Okazało się,że wskutek wskazanej przez doktora dwa tygodnie temu rehabilitacji lewej łapy...prawdopodobnie nie będzie potrzeba jej operować....zregenerowała się,rzepka zrosla się prawidlowo...za dwa tygodnie podczas kontroli pooperacyjnej ma być zrobione dokładne prześwietlenie które będzie decydowało o podjęciu operacji lewej łapy.....
Zabieg kosztował 1484zl.
Otrzymałam receptę na czopki przeciwbolowe które mam podawać co 8h przez 3 dni.

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Marti mogę prosić rozliczenie?
Bo taki jest wymóg, że jeśli kasa jest zbierana musi być aktualne rozliczenie. Ja mam chyba rozliczenie do tysiąca zebranego.

Paulina wszystko opisywalam na wątku..kto ile i kiedy z dokladnością...jeśli chodzi o rozliczenie wizyty to wlaśnie wkleiłam ....Chyba że mam to zebrać do kupy i ci przesłać....

Posted

marti14 napisał(a):
Paulina wszystko opisywalam na wątku..kto ile i kiedy z dokladnością...jeśli chodzi o rozliczenie wizyty to wlaśnie wkleiłam ....Chyba że mam to zebrać do kupy i ci przesłać....

Dokładnie masz wszystko na stronie 16 i 17 wątku dokladna suma 3050zl.

Posted

Ja juz więcej nie mialam wpłat oprócz tych opisanych na wątku do kwoty 3050zł.
Potem zakończyłam zbieranie i podziękowałam....sprecyzuj bo nie wiem o co chodzi...nie jestem "doświadczonym"dogomaniakiem:)