jola_li Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 marti14 napisał(a):A ja zaczynam się denerwować..... Rozumiem doskonale.... Ale będzie dobrze!!! Inaczej być nie może!!!! Quote
Saphira Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Wcale się nie dziwię. Ja umieram ze strachu przy szczepieniu a co dopiero taka ciężka i skomplikowana operacja. Quote
Mike i Morgan Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 No to dobrze że są już pieniądze teraz tylko trzeba czekać na operacje i modlić się by się udała:D Dziwne że inni weterynarze mówili by uśpić małą lub amputować łapkę a tu nagle da się operować?? Zapraszam na bazarek dla Oliwki: http://www.dogomania.pl/threads/176916-Mega-misz-masz-kubraczki-XS-porcelana-ksiAE-A-ka-figurki-itd-Dla-Oliwki-14-01 Quote
mosii Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 marti14 napisał(a):Operacja jest umówiona na czwartek 7 stycznia na 13.30....... o ja cie! a my Magde operujemy w piatek o 9 tyle ze we Wrocławiu trzymamy kciuki :kciuki: Quote
marti14 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Proszę zajrzyjcie do Buni.... http://www.dogomania.pl/threads/176781-Bunia-wielkie-serce-szuka-domu-NOWY-ROK-NOWY-DOM-mix-A-R-AZJATA/page2 Quote
marti14 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 mosii napisał(a):o ja cie! a my Magde operujemy w piatek o 9 tyle ze we Wrocławiu trzymamy kciuki :kciuki: Ja też trzymam kciuki....za obydwie...w takim razie :) Quote
Paulina_mickey Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 Czekam tylko na pozytywny wynik operacji! Innej opcji nie może być :kciuki: Quote
marti14 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Paulina_mickey napisał(a):Czekam tylko na pozytywny wynik operacji! Innej opcji nie może być :kciuki: Cały czas w to wierzę....od samego początku jak tylko pojawiła sie u mnie... Quote
MARGOL Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Buziaki dla małej! Operacja musi się udać! Quote
marti14 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Bunia czeka na domek.... http://www.allegro.pl/item874868109_nowy_rok_nowy_dom_azjatka_bunia.html Quote
Paulina_mickey Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Marti mogę prosić rozliczenie? Bo taki jest wymóg, że jeśli kasa jest zbierana musi być aktualne rozliczenie. Ja mam chyba rozliczenie do tysiąca zebranego. Quote
marti14 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Własnie weszłysmy do domu...Monisko leje się przez ręcę....:( Ale...sedno sprawy...dr.Janicki oglosił mi że operacja zakończona sukcesem....:):):) Mała miała zooperowana prawą łapę...okazało się wyskoczyła z niej calkowicie rzepka i zaczęła w złym miejscu się zrastać... Dokładny opis zabiegu i wizyty: Atrotomia przyrzepkowa boczna;sulkoplastyka pogłębiająca(cylindryczna) z zachowaniem chrzastki i kości podchrzęstnej.Transpozycja boczna guzowatości piszczelowej ze stabilizacja w nowym połozeniu gwoździem Kirschnera.Kapsulotomia części wlóknistej torebki po stronie przyśrodkowej (likwidacja przykurczu).Kapsulektomia części włóknistej o podmaziowkowej torebki po stronie bocznej.Uwolnienie zwłóknienia łaczącego m.prosty uda i m.obszerny przyśrodkowy...... Operacja trwała 1.5 godziny. Okazało się,że wskutek wskazanej przez doktora dwa tygodnie temu rehabilitacji lewej łapy...prawdopodobnie nie będzie potrzeba jej operować....zregenerowała się,rzepka zrosla się prawidlowo...za dwa tygodnie podczas kontroli pooperacyjnej ma być zrobione dokładne prześwietlenie które będzie decydowało o podjęciu operacji lewej łapy..... Zabieg kosztował 1484zl. Otrzymałam receptę na czopki przeciwbolowe które mam podawać co 8h przez 3 dni. Quote
marti14 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Paulina_mickey napisał(a):Marti mogę prosić rozliczenie? Bo taki jest wymóg, że jeśli kasa jest zbierana musi być aktualne rozliczenie. Ja mam chyba rozliczenie do tysiąca zebranego. Paulina wszystko opisywalam na wątku..kto ile i kiedy z dokladnością...jeśli chodzi o rozliczenie wizyty to wlaśnie wkleiłam ....Chyba że mam to zebrać do kupy i ci przesłać.... Quote
Saphira Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Cudnie ! To teraz rehabilitacja...:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: Quote
marti14 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 marti14 napisał(a):Paulina wszystko opisywalam na wątku..kto ile i kiedy z dokladnością...jeśli chodzi o rozliczenie wizyty to wlaśnie wkleiłam ....Chyba że mam to zebrać do kupy i ci przesłać.... Dokładnie masz wszystko na stronie 16 i 17 wątku dokladna suma 3050zl. Quote
marti14 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Ja juz więcej nie mialam wpłat oprócz tych opisanych na wątku do kwoty 3050zł. Potem zakończyłam zbieranie i podziękowałam....sprecyzuj bo nie wiem o co chodzi...nie jestem "doświadczonym"dogomaniakiem:) Quote
MARGOL Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzymajcie się ciepło dziewczyny!!!!! Quote
Paulina_mickey Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Cieszę się ,że się udało! Wiedziałam, że tak będzie! Quote
marti14 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Jesli chodzi o koszty jedzenia,leków itp....powiedziałam że wszystko biorę na siebie...te pieniadze są przeznaczone tylko na operację.... Quote
jola_li Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Wspaniałe wieści :bigcool::bigcool::bigcool: Wracaj, do siebie, Psinko!!! A Ty, Marti, tez odpocznij po tych nerwach!!! Quote
Recommended Posts