Jump to content
Dogomania

POMOCY - Owczarek Belgijski na stacji Orlen - wciąż tam jest !!!!!

Recommended Posts

Posted

I natrętnie podam jeszcze raz gg, żeby pomóc Suńce, bo tu nie liczę się ja, Wy - tylko pies !!!
I trzeba zostawić waśnie dla dobra Suńki - bo to ona jest tu najważniejsza - Ona i jej życie !!!

232 84 36 !!!!!!!!

I będę to powtarzać jak mantrę do znudzenia:
- nie liczymy się My - Liczy się pies i pomoc dla niego -
To zwierze jest tu najważniejsze !!!!!

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiadomo tylko ze sunia jest w schronisku w Cz-wie - prosilam dziewczyny z watku Olka o zajrzenie tutaj i zajrzenie do schroniska.

Safi niestety podobno Dogo nie chodzi a przez GG sie takich spraw nie zalatwia.

Ktos musi albo ten watek od niej przejac albo... zalozyc tej suni nowy watek ktorego ktos bedzie pilnowal....

Inaczej nic z tego nie bedzie.

Posted

Wiadomo tylko ze sunia jest w schronisku w Cz-wie - prosilam dziewczyny z watku Olka o zajrzenie tutaj i zajrzenie do schroniska.

Safi niestety podobno Dogo nie chodzi a przez GG sie takich spraw nie zalatwia.

Ktos musi albo ten watek od niej przejac albo... zalozyc tej suni nowy watek ktorego ktos bedzie pilnowal....

Inaczej nic z tego nie bedzie.

WYslalam maila do schroniska.. z prosba o przeslanie mi zdcjecia suni znalezionej na stacxji benzynowej - nie wiem czy cos z tego wyjdzie ale sprobowac zawsze mozna...

Posted

Emigrantko - jak wiemy safii to milosniczka kotow i nimi oraz pomocą nim się zajmuje .Ja pisalam na pw do niej i prosilam o kontakt telef. -o dogranie moze niektorych spraw -choćby fotek w schronie -ale po jednym pw do mnie -jako odpowiedz - nastala cisza .Nie skontaktowala sie ze mną tel. i nie mam do niej nr tel. - prosila tylko o pomoc nas wszystkich -i na tym koniec .Radzilam jej kiedy isc do schronu -ale byla w niedzielę chyba ,kiedy nie ma kierowniczki i pracownik jej nie wpuścil /schron dla odwiedzajacych jest czynny pon.-sobota 10-14 godz. chyba / .W niedziele -nie wpuszczą .Safii jest zapewne b.czesto na forach kocich ,ale ponoć ma problemy tech. z kompem i dogo jej nie chodzi -albo zle . Widzę teraz jednak ,że ma fot. suni ze schronu .Nie mialam czasu w tym tyg. zagladac na neta i dogo -wracam dosc pozno do domu .
Nie moglam wiec widziec nowych postow na tym watku -ale jednak czytam ,że safii stara się miec kontakt z sunią i rozpytuje o dom dla niej .Dopiero teraz zajrzalam na wczesniejsze posty-bylam przekonana ,że nie ma z safii nadal kontaktu żadnego -sorry.

Posted

Oooooooooooooooooooooooooooo Olga Ty z Cz-wy, not to dobrze....

Na watku sa 2 zdjecie psicy, za kratami (tutaj, nie pamietam na ktorej stronie).

Ja rozumiem wszystko ale niech Safii chociaz tytul watku zmieni tbo to ani Belg ani nie na stacji (juz).

Posted

1. Suńka nie ma imienia, choć na ogłoszeniach widnieje inię "Suńka".
2. Pracownicy stacji w ogóle nie chcieli współpracować, a mój aparat: sony erikson na tylko 1,5 piks. i ze zdjęć (czarnego psa, na czarnym parkingu za stacją i w godzinach, gdy na dworze jest już ciemno....), no proszę Was.
3. Suńka nie jest mała - na zdjęciach nie widać, ale ona jest wielkości owczarka niemieckiego.
4. Pisałam że przebywa w boksie 31.
5. Wszyscy pracownicy stacji, ba nawet robotnicy budowlani wiedzą już w schronie - który pies to ten ze stacji benzynowej!!!! Wystarczy pojechać i spytać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6. Suńka nadal tam jest i byłam u niej w czwartek.
7. Nie mogę zmienić tyt. bo pocja "obpowiedź, czy edytuj" nie działa!!!!
8. działa tylko: "szybka odpowiedź".
9. Podałam mój nr. gg 2328436 - każdy kto zachce pomóc Suńce może napisać do mnie i uzyska każdą informację i numer tel.do mnie. Numer gg pod którym jestem dostępna wałkowałam całą poprzednią stronę.
10. Pamiętam o Suńce, intensywnie szukam jej domu (na razie zero odpowiedzi :( ), odwiedzam ją i często dzwonię do schronu, bo Suńka tam "dziczeje". Jest przerażona i albo nie wychodzi z budy, albo apatycznie patrzy przed siebie, a pracowników się boi i reaguje na nich agresją - na mnie nigdy nawet nie warknęła (lizała mi rękę przez kraty, podawała łapę....) Myślę, że wpadła w taki letarg obojętności i dlatego trzeba jej szybko pomóc.

Nie oceniajcie, nie krytykujcie, tylko działajcie, bo jak narazie, to wiele słów tu padło, a zero działania. Telefon do mnie na gg. Telefon do schronu w necie. Jak się chce, to mozna uzyskać informacje, ale trzeba chcieć, a nie tylko krytykować i osądzać. Nie rozumiem - po prostu nie rozumiem. Tu chodzi i psa, nie o nas i to po raz milionowy powturzę - chodzi o psa, a my się kompletnie nie liczymy.

Posted

Saffi - zeby wyedytowac pierwszy post musisz byc na tym poscie - jak dochodzisz do konca watku to masz opcje tylko "odpowiedz" lub "szybka odpowiedz"

Prosze wejdz na swoj pierwszy post i tam znajdziesz opcje "edytuj"

Tu ludzie nie maja czasu przez GG rozmawiac bo kazdy skacze po watkach jak glupi zeby pomoc jak najwiekszej ilosci psow.

Nie chodzi o dzwonienie po informacje ze schronu, chodzi o zorganoizwanie akcji TUTAJ a prawde mowiac Twoj pierwszy post ludzi nistety odpycha wiec jak masz szanse to wejdz na pierwszy post, wybierz opcje "edytuj" i to zrob.

dzieki

Posted

Wejdz tu i zobacz co jest/co powinno byc na pierwszej stronie watku, pies niedlugo bedzie wyciaganu (nie wspominaj o tym watku w schronisku bo nam psa nie dadza i na nic bedzie cala zorganizowana pomoc, tu nie chodzi o wydzwanianie do schronisk tylko o wyciagniecie psiaka i dalej do domku gdzies.. ze schroniskiem sie w takie dyskusje nie wdaje wiec prosze jak do nich dzwonisz to im o Dogo ani watkach nie wspominaj:

Pierwsza strona - krotko, zwiezle i na temat PSA a nie... ach.. zobacz sama

http://www.dogomania.pl/threads/172985-SZCZENIAK-bez-szans-na-dom-PILNIE-POTRZEBUJEMY-DEKLARACJI-NA-HOTEL

Tutaj tylko Ty mozesz zmienic pierwszy post. Nikt tego inny technicznie nie moze zrobic, musisz Ty.

Posted

Jednak safii czytuje dogo i to chyba czesciej niż myslimy- teraz to już nie jest chyba istotne ,bo kto bedzie mogl i chcial to sam trafi do schronu i jak się da -zrobi 2-3 fot. choć suni. Zalozyć watek -to żadna sztuka -ale zrobic cos wiecej w tym kierunku -to już coś .Napisalaś na poczatku watku bardzo dużo slów i wrażeń -ale na tym się skonczylo. Nie pouczaj nas zatem teraz -co mamy a czego nie mamy robić.Moglas jednak nie siedziec w ciszy te ponad 2 tyg. -a umozliwić choć komus innemu prowadzenie wątku -zamiast podczytywać w ukryciu wątek i czekać na rezultaty .A jesli nie chodzi ci EDYCJA POSTU -trzeba bylo zapytać - jesli to Mozilla -to trzeba kliknąć DWA RAZY -zamiast jednego -wtedy idzie .Albo wejsc w Opcje zaawansowane . Co do fot. -i pory -to wydawalo sie ,że to bylo w poludnie chyba -ale trzeba spr. to .-a slaby aparat o zmroku nie przyda się -to fakt. Mam pw i pamietam ,ze podawalam ci chyba swe gg i prosilam o nr tel. wtedy -na darmo.Trudno.
Teraz to malo przydatne już .Fakt,że nie musialas nic robić -nawet tego wątku zakladać -to tylko dobra wola twoja.
A dogo -chodzi na kazdym kompie normalnym -tylko trzeba miec cierpliwość oraz nieco czasu i chęci do tego.No ale nikt nie ma nakazu czy rozkazu albo obowiązku bywać i pisac na dogo.I chyba bez odkryć safii wiemy sami ,kto i co tu jest najważniejsze .Zrobilas jednak nieco dla suni -bywasz tam i odwiedzasz czasem psa -to już jest ważne i liczy sie .Chwala ci za to .