Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=2]ALARM!!! [/SIZE]

[SIZE=2]Sunie wczoraj została przewieziona z kliniki w Żyrardowie do hotelu w Konstancinie. Znamy to miejsce od lat, jest dobrze zabezpieczone w tym pastuchami elektrycznymi...niestety dla sprytnego psa, który wychował się na ulicy, walczył tam o przeżycie okazało się barierą do pokonania. [/SIZE]
[SIZE=2]Zaczynamy poszukiwania suni, potrzebny jest projekt plakatu o zaginięciu, rozesłanie inf. do schronisk dla zwierząt, ogłoszenia w internecie. Pomóżcie znaleźć małą :([/SIZE]

W Żyrardowie na jednej z firm "zamieszkała" młodziutka sunia średniej wielkości. Lata luzem po całej okolicy...miała cieczkę, jest w ok.3 tygodniu ciąży.
[IMG]http://images35.fotosik.pl/92/9e370036400c988f.jpg[/IMG]

Właściciele firmy chcieli ją po prostu wysterylizować i wypuścić po zabiegu...na ulicę. Poprosiłam żeby wstrzymali się jeszcze 3-4dni, po tak poważnym zabiegu na ulicy nie przeżyje.
[IMG]http://images45.fotosik.pl/238/ef020334513ec5cb.jpg[/IMG]

[B]Szukam dla małej pomocy, nie stać nas na utrzymanie kolejnego psa w hotelu. Prosimy o dom tymczasowy lub deklarację na hotelik. Nie jest chora, nie wzbudza współczucia- od kolejny bezdomny pies a jednak może stracić życie[/B].
[IMG]http://images36.fotosik.pl/124/22a70987514e23fa.jpg[/IMG]

Mała jest łagodną, piękną sunią. Wylądowała na ulicy prawdopodobnie podczas pierwszej cieczki Prosimy pomóżcie ją uratować...
[IMG]http://images45.fotosik.pl/238/1574b1e5e7d4bff3.jpg[/IMG]

Co prawda nie było numeru konta i żadnej wpłaty z dogomani ale moderator upowina się o rozliczenia wsyztskich moich wątków więc i tu napiszę:
Wydatki:
450PLNx6 miesięcy hotel= 2700 PLN
150 PLNx 6 miesięcy karma= 600 PLN

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='łolkiee']Trzeba ją zgarnąć z ulicy. Czy po sterylizacji nie może pozostać w firmie?[/QUOTE]

Tym bardziej, że nie ma co czekać aż brzuszek będzie wielki.

Posted

Kurcze wiem, że trzeba ją zgarnąć ale nie mam gdzie. Chciałam przekonać właścicieli firmy żeby była na zamknięty, ogrodzonym terenie ale nic z tego. Może być tylko tam gdzie wiecznie otwarta brama. Prosimy o deklaracje na hotel żeby móc ja tam zabrać, żeby chociaż 200-300zł się uzbierało to z resztą sobie poradzimy/dozbieramy później...

Posted

Sunie jest już po sterylizacji aborcyjnej. Wszystko się udało. Szukamy małej domu. Dziewczynka bezimienna jest zagubiona, potrzebuje spokoju. Nie wie co to smycz, nie wie co to schody, nie wie co to dom i dobry człowiek. Mimo wszystko jest ufna, uspokaja się jak się do niej cicho mówi i głaszcze, uczy się chodzić na szeleczkach (z obrożą było gorzej).

Posted

Jak ona się czuje.. to zawsze jest wstrętne uczucie.. To niesprawiedliwe, że przez głupotę innych ludzie kochający zwierzęta muszą podejmować takie decyzje :(

Posted

To okropne uczucie, to...zawsze boli. Pierwszy wet nie chciał mi powiedzieć ile, stwierdził, że nie liczy płodów. Drugi powiedział. Z jednej strony ulga- o 8 nieszczęść mniej...z drugiej strony :(

Posted

ALARM!!!

Sunie wczoraj została przewieziona z kliniki w Żyrardowie do hotelu w Konstancinie. Znamy to miejsce od lat, jest dobrze zabezpieczone w tym pastuchami elektrycznymi...niestety dla sprytnego psa, który wychował się na ulicy, walczył tam o przeżycie okazało się barierą do pokonania.
Zaczynamy poszukiwania suni, potrzebny jest projekt plakatu o zaginięciu, rozesłanie inf. w tym do schronisk dla zwierząt, ogłoszenia w internecie. Pomóżcie znaleźć małą :(