gonia66 Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 [quote name='Cajus JB']Zapisuję się do Piracika. Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi jak dodam jeszcze dwa banerki JA sie nie obraże..:) Ja sie poczęstuje banerkiem i zapisze na wątek...bardzo smutny los psiaka..ale wszystko na dobrej drodze..czyli szukamy pomocy materialnej na leki i karme??DT jest bezplatny???? Quote
ivette3 Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 :( aż serce pęka ... Powodzenia Pirat ... Quote
koosiek Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Widziałam rano na nk jego zdjęcie, a potem zobaczyłam banerek Goni i musiałam wejść... Straszny biedak :-( Pewnie na jego miejscu jest teraz jakiś szczenior z pseudo :roll: Quote
Bjuta Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Ja też weszłam przez banerek Goni... Oj Piracie, zaraz Ci wyślę jakieś malutkie wsparcie finansowe. Tymczasj jest bezpłatny tak? Tylko trzeba kasy na weta i karmę? Dobrze zrozumiałam? Quote
Monika z Katowic Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Trzymam kciuki za PIRATA. Pozwoliłam sobie pobrać banerk. Na początku stycznia wyślę jakiś grosik dla pieska. Quote
Cajus JB Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Oby Cioteczek i Wujaszków przybywało. Quote
Monika z Katowic Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Pirat kochany! Masz ciężko - ale wierzę, że będzie lepiej! Ufam... Quote
Emigrantka Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Pare groszy mu podrzuce biedakowi. Nikus potwierdzi ile to bedzie bo nie jestem pewna przelicznika. Mam nadzieje ze kolo 80 zl bedzie. Quote
Emigrantka Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Obraczus - fajnie ze tak za mna lazisz po tej Dogo ;) Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Ja moge tylko podnieść , jak on mi przypomina Tarunie , az sie poryczałam jak zobaczyłam te oczko , i tez musi jeść RC hepatic :(:(:( Kochany Piraciku nie poddawaj sie , błagam nie poddaaj sie ... Quote
Emigrantka Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Poszlo ode mnie dla Pirata 110 zlotych - Nikus przeleje jak tylko bedzie mogl.... Do gory Pirat sliczniaku, kto tam jest kolo niego niech go chociaz ode mnie wymyzia bo na odleglosc tyle tylko moge :( Quote
Monika z Katowic Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Emigrantko! Dziękujemy serdecznie za Twój dar serca!!!! Quote
_bubu_ Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 Niestety tymczas u Blue nie wypalił. Wszystko było już dograne ale przy przekazaniu okazało się , że to nie dom dla niego. Piracik potrzebuje wyrozumiałego domu i opiekuna z odpowiednim podejściem. Który nie będzie się go bał. To nie jest pies agresywny. Po prostu szczeka gdy czegoś nie rozumie, gdy ktoś go dotyka, nie wie co się dzieje. tak naprawdę wszystko można z nim zrobić ale z odpowiednim podejściem. Gdy coś podsunie mu sie bezpośrednio pod pyszczek to łapie ząbkami, wystarczy nic nie podkładać specjalnie pod nos. Bardzo mi szkoda Piracika. To taki biedny pies, zafundowałam mu tyle stresu w ostatnim czasie.. Od zabrania go ze schrosnika zmienił miejsce juz 4-krotnie. Najpierw 2 lecznice. Wieczorem kiedy się okazało, że jednak nie jedzie na tymczas lecznice były już zamknięte . Na noc przygarnęła go znajoma za co jestem bardzo wdzięczna.. zawsze ratuje w kryzysowych sytuacjach. Rano w Wigilię Pirata zawiozłam do trzeciej z kolei lecznicy gdzie został znowu na hotelu. Kolejne nowe miejsce, stres, nowi ludzie.. kolejny koszt - 25 zł za dobę. W poprzedniej lecznicy uzbierał sie rachuek prawie 300zł, w jeszcze poprzedniej nie pytałam jeszcze ile.. . Dobre wiadomości są takie, że Pirat ma lepsze wyniki. Nerki bardzo się poprawiły ale jeszcze nie jest dobrze. Wątroba zdecydowanie gorzej. dostaje leki. Trzeba tez smarowac zmiany na skórze między łapkami i na szyi to zapewne od obroży. W uszku stan zapalny - dostaje krople. Pirat ładnie załatwia się na spacerkach ale potrzebuje dużo wychodzić na siusiu bo przez nerki bardzo dużo pije. Mam nadzieję, że Pirat znajdzie w końcu spokojne miejsce gdzie zostanie na dłużej. Szukamy dalej. Dziękujemy wszystkim za dotychczasowe wsparcie dla Pirata! Quote
Monika z Katowic Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 PIRAT bardzo potrzebuje pomocy!!! :( :( :( To jest numer konta dla wpłat na tego umęczonego psiaka (skopiowane ze strony nr 1): Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych [FONT=Times New Roman]nr konta: 46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT] [FONT=Times New Roman]tytułem : Pomoc dla Pirata Od ( Twój nick )[/FONT] Quote
_bubu_ Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 Jeszcze trochę zdjęć Piracika pilnie szukającego domu tymczasowego. teraz blizna po oku jest wyczyszczona i wygląda lepiej niż na zdjęciach Quote
malibo57 Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Witam! Co mogę zrobić dla Pirata, oprócz wsparcia finansowego, rzecz jasna? Nie widzę żadnych rozliczeń, spisu deklaracji, jeśli takowe są. Jest szansa na DT, ew. jakiś sprawdzony hotel? Jaki plan działań? Przepraszam, jeśli czegoś nie doczytałam. Quote
_bubu_ Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 Narazie nie ma planu działań. Plan był ale nie wyszło. Pirat miał jechać na tymczas , został wyciągnięty ze schronu i przebadany wczesniej w lecznicy. Niestety w ostatniej chwili tymczas nie wypalił (przed wigilią) . tymczas miał być bezpłatny. Pirat oczekuje w lecznicy. jego pobyt do tej pory był płatny i oczywiscie nadal bedzie. Do tego koszty diagnostyki i leczenia. Quote
malibo57 Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Bubu, prześlę Ci na PW namiar na hotel w okolicach Cieszyna. Właściciel to entuzjasta pracy s psami - sprawdzona, godna zaufania osoba. Wyślę Piratowi 300 - podasz mi dane na PW? - mój bank domaga się adresu. Quote
Bjuta Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Pod Cieszynem, mój znajomy pies był resocjalizowany przez byłego policjanta. Świetnie to wyszło! Aspen przestał się wszystkiego bać i naprawdę bardzo dużo nauczył się w ciągu zaledwie miesiąca. Ciekawa jestem czy to to samo miejsce? Quote
_bubu_ Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 Nie wyśle Pirata do hotelu , tym bardziej do kojca zewnętrznego. Hotel poza Bielskiem, nawet najlepszy i zaufany, zawsze traktujemy jako ostateczność. Dopóki będzie mógł , zostanie na hotelu w lecznicy gdzie ma ciepły pokoik i będziemy zbierać fundusze na jego opłacenie. Tu mogę go codziennie doglądać, bardzo się o niego martwię. Jak pisałam wcześniej szukamy dla niego dobrego domu tymczasowego. Po Świętach poproszę o jakąś zniżkę w lecznicy za pobyt, w Wigilię nie było osoby kompetentnej. Dane z adresem : Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych [FONT="]ul. Folwark 8 Żywiec 34-300 [/FONT] NR KONTA 46 1140 2017 0000 4202 1012 0220 bardzo dziękujemy za każdą złotówkę w imieniu Piracika !! Quote
Recommended Posts