Ancyk Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 W ramach akcji "przedświąteczne porządki" - Kaja. Ok 5 miesięcy. Mix ras dużych. Nie wiem co dalej będzie, ale psina jest teraz u mnie. Odsypia, a w zasadzie próbuje odespać stres "beztroskiego dzieciństwa" (czytaj: parokrotnego wywalenia na bruk). Zaanektowała posłanie mojego psa i ten jej robi awanture.. i na dodatek nie chce się bawić.. kto to widział, co za niekulturalny gość.. Psina ma problemy z wchodzeniem i schodzeniem ze schodów, trzeba ją wnosić, albo chociaż przez próg przepchnąć. Świadomość, że to ok 20 kg szczenie moze odstraszyć. Nie umie lub boi się chodzić po betonie. Błąkała się po moim osiedlu. Miała szanse na dom u moich sąsiadów. Przespała u nich noc, po czym dziś rano znalazłam ją uciekającą przed innym psem. Znowu porzuconą.. Trzeba ją przecież nosić, a oni nie mają na to ochoty.. bez komentarza.. Nie mogłam jej zostawić na dworzu. Pierwszy śnieg, nie dla wszystkich jest radością. Pusty brzuszek nie może być codziennością.. Boje się tego co będzie w poniedziałek. Nie mogę jej zostawić samej na kilka godzin z moim psem. On jej nie da spokoju. Nie mam gdzie jej zostawić. NIkomu nie chce sie popracować nad nią by bez problemu wchodziła po schodach, by umiała chodzić na smyczy.. co ja moge przez weekend? Zaraz sklece jakieś informacje do ogłoszen i załoze jej wątek. Pamiętajcie proszę o suni.. choć wiem, że i swoich psich bied macie w nadmiarze.. A oto Kaja: [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images36.fotosik.pl/124/2bdf36e17371e446med.jpg[/IMG][/URL] No i w zasadzie na niemal każdym zdjęciu sunia leży.. jest tak zmęczona, że od razu po przyjściu do ciepłego poszła spać.. [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images48.fotosik.pl/237/5b788192d040c12emed.jpg[/IMG][/URL] Tekst do ogłoszeń: Kaja-beztroskie dzieciństwo to mrzonka.. głód, mróz - codzienność. To ok 5 miesięczny szczeniak, docelowo duży. Pilnie potrzebuje pomocy. Schronienia. Wyrzucony z domu, z ogromną traumą.. boi się przestępować próg.. pewnie myśli, że już nie wróci do ciepłego. Boi się betonu, boi sie schodów, boi się chodzenia na smyczy. Ale jest szybko uczącym się pieskiem. I wszystko to jest do nadrobienia. Do dzieci - anioł.Uwielbia być przytulana. Od razu pokazuje brzuszek w akcie uległości a ogonek chce się urwać z radości. Jest także cierpliwa do innych zwierzaków, nawet bardzo bardzo wylewnych w okazywaniu uczuć. W domu powoli uczy się zachowywania czystości. I idzie jej coraz lepiej. Obecnie przebywa w mieszkaniu i sprawuje sie bez zarzutu (poza koniecznością noszenia ze schodów - z wchodzeniem już jakoś sobie radzi- chyba po każdym spacerze odczuwa ulgę, że wraca) Sunia jest odrobaczona. Będzie także zaszczepiona gdy tylko posiądzie umiejętność chodzenia na smyczy. Przebywa w woj. świętokrzyskim. tel. kontaktowy: 507 965 389 Pare dodatkowych zdjęc: [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images44.fotosik.pl/237/fd09b3d87f95861dmed.jpg[/IMG][/URL] Smutne dzieciństwo: [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images38.fotosik.pl/233/985d3435c1fa4799med.jpg[/IMG][/URL] Proszę o pomoc w ogłaszaniu suni. Quote
monika55 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Smutne. Na pewno znajdzie swojego czlowieka. Quote
wtatara Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 sunia jest śliczna- może daj jej imię. Na pewno trzeba porobić dużo ogłoszeń Quote
Basia1968 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 ona ma imię - Kaja - ogłosiłam ja na gumtree warszawa Quote
Ancyk Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 Dziękuje dziewczyny za wizyte na watku. I za pomoc w ogłoszeniach. Bardzo. Sunia jest super. Opanowałyśmy dziś wchodzenie i schodzenie ze schodów, coraz lepiej nam idzie przestępowanie progu. Popracujemy teraz nad chodzeniem na smyczy. W domu jest czysciutka, wszystkie potrzeby załatwia na dworze. Jest u mnie. dziś została sama z moim psem na 2 godziny. Strat nie było, krew się także nie polała.. ale nie wiem co będzie w poniedziałek, gdyby mieli zostać sami 2x3 godziny..Tym bardziej, że moja cholera nieustannie próbuje ją dopaść. Nie daje jej żyć. najgorzej jest na spacerach.. Wczoraj wieczorem uśmiałam się bardzo gdy wyszłam z trzodą na zamkniety teren. Oczywiscie moja łajza, wielki maczo, rzucała się na psinie, przygniatała ją, podgryzała (że niby zachęcał do zabawy)ogólnie nieźle ją wyciorał i nagle zza ogrodzenia wyłania sie facet z jamnikiem. Kaja jak go zobaczyła zaczęła szczekać, na co moje psisko(wielki maczo przypomne) połozył uszy po sobie, zawinął ogon i zaczął uciekać w kierunku domu..bohater.. Pocztą pantoflową rozniosła się wieść, że jest psiak do wzięcia, mam ją na NK, porozwieszałam ogłoszenia w sąsiednich miejscowościach. W poniedziałek drukuje kolejne kolorowe ogłoszenia i zawieszam u nas na wichurze. Psina jest spokojna, grzeczna, jak na razie nie zniszczyła w domu nic ( a spodziewałam się, bo moja mendzina miała tendencje do destrukcji). Jakby ktoś mógł zrobić allegro, byłabym wdzięczna. oddam pieniązki. Ja niestety jestem cieńka w ogłoszeniach. Nie umiem:( Szkoda psiaka:( Quote
ewelinka_m Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 napisałam do Elizy_sk prośbę o allegro..mam nadzieję, że mnie nie zamorduje :oops: bo codzień jej coś podsyłam... ale znając Elizę to będę żyć :evil_lol: Ancyk a na czas nieobecności nie masz możliwości zamknąć psiaków w osobnych pomieszczeniach ? Quote
erka Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Piękna sunia, Ancyk zrób jej jeszcze jakies fotki w pozycji stojącej, dobre fotki, to połowa sukcesu w adopcji. A może znajdziesz kogoś, kto by za jakąs kasę przechowywał sunię, jak będziesz poza domem. Mam nadzieję,że ona szybko znajdzie dom. Quote
Rudzia-Bianca Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Trzymam kciuki za to wielkie psie dziecko , przepiękna jest :) Quote
Ancyk Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Nie mam możliwości zostawić ich w oddzielnych pomieszczeniach. A i zarobić nikt nie chciał na przetrzymaniu suni. Ludzie mają teraz inne sprawy na głowie.. choinka, sprzątanie, świąteczne wyjazdy..po co komu kula u nogi.Zostaną same.I niech się dzieje wola nieba, jakkolwiek to brzmi.. nie wywale jej na tą snieżyce i mróz. Po dzisiejszych porannych wariacjach na śniegu towarzystwo spi w każde w oddzielnym kącie. No i niespodzianka.. jak sie da jej szanse to umie wszystko.. dziś chodziła na smyczy, co prawa podpiełam jedną smycz do obu psiaków i Gobi ją mobilizował(czyt. ciągnął) ale momentami dała się prowadzić. No i znowu sie usmialam rano. ponieważ młoda ukradła posłanie Gobiemu, dałam mu poduszkę do spania,żeby mu przykro nie było.. wstaje rano i widze Kaje rozwaloną na posłaniu, tułów i wielgaśne łapy, a główenka poza posłankiem oparta na czerwonej podusi.. księżniczka. Quote
eliza_sk Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 allegro na: świętokrzyskie, mazowieckie, małopolskie, śląskie - 14 dni na 7 dni - śląskie, mazowieckie, małopolskie: http://allegro.pl/show_item.php?item=852283119 Quote
erka Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Podnoszę piękną, może ktos ją wypatrzy:) Potrzebny chociaz dt dla niej. Quote
Ancyk Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Bardzo dziękuje za allegro. Byliśmy dziś na sesji fotograficznej. Trochę późno się wybraliśmy, ale parę fotek jest. No i zgadnijcie.. sunia chodzi na smyczy.. śmiga sobie panna w szeleczkach aż miło patrzeć.. boże co za ludzie wywalili tak fajne psisko.. A oto nasza modelka. Kaja to mimo postury bardzo delikatny psiak. A mój bandyta chce się z nią bawić tak: Co nie bardzo jej odpowiada i ucieka w bezpieczne miejsce, czyli siada na nogach człowieka, o tak: A na zakończenie machamy ciotkom ucholem: Pozdrawiamy. Quote
Basia1968 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 kAJUNIA TY TO NORMALNIE OLBRZYMEK PRZYTULAK JESTEŚ, TEN TWÓJ PYSIO BOSKI, A UCHOLKI TYLKO DO CAŁOWANIA, ŻE TEŻ NIE WYGRAM W TEGO TOTKA Quote
Jaaga Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Uszy boskie :loveu:. Cała panna piękna, a jaka zadowolona. Quote
eliza_sk Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Ancyk, dostałam maila tej treści - chcesz maila Pani, czy poczekasz aż przekierowana mailem ode mnie odezwie się sama do Ciebie ? Treść wiadomości: Witam. Chciałabym zaadoptować tą sunię, jeżeli tylko jest mozliwośc zorganizowania jej transportu do Sopotu (lub okolic Trójmiasta) . Proszę o przedstawienie warunków. Kochamy (z mężem) psy, mamy obecnie jednego (w czerwcu odeszła nasza sunia, pozostała po niej pustka i tęsknota, którą koniecznie chcemy zapełnić, oraz podarować naszemu skarbowi nową towarzyszkę zabaw i życia). Proszę o szybką odpowiedź. pozdrawiam Patrycja z Sopotu Quote
Ancyk Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 O rany, Sopot. Troche się obawiam, bo podczytuje wątek Rudzi, no i z mojej strony z transportem będzie mega problem, ale poproszę o maila tej Pani. Napiszę do niej. Dziewczyny, proszę poradzcie mi o co powinnam zapytać?? Bardzo dziękuje za tą odrobine nadziei. Quote
erka Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Też mam obawy, że tak daleko. A jakby się tak coś stało, to potem wiecie, jak to jest...., chyba jestem już przewrażliwiona Quote
andzia69 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Ancyk: tu masz ankiete - niech wypełnią i odeślą;) Czy pracujesz? ..................................................................................... Ile godzin? ........................... Ilu członków liczy Twoja rodzina? ....................................................... w tym ilość dzieci ...................... Ile godzin zwierzak będzie zostawiony sam w ciągu doby? ..................................................................... Kto zaopiekuje się zwierzakiem kiedy będziesz gdzieś wyjeżdżał? ........................................................... Czy ktoś z rodziny jest uczulony na zwierzęta? ................. jakie? .......................................................... Czy zwierzak będzie mieszkał w domu? ................................................................................................ Jeśli się przeprowadzisz/będziesz wyjeżdżać na dłuższy okres czasu to co zrobisz ze zwierzakiem? ............................................................................... Ile zwierząt miałeś przez ostatnie pięć lat? ............ co się z nimi stało?................................................... ...................................................................................................................................................... Czy masz obecnie w domu jakieś zwierzęta? ................................ Ile? ................................................. Jakie? płeć, wiek .............................................................................................................................. Czy są wysterylizowane/kastrowane? ................................................................................................. Czy miałeś problemy z sąsiadami z powodu Twoich zwierząt? ................................................................ Jakiego typu? ................................................................................................................................. ..................................................................................................................................................... Czy oddałeś kiedykolwiek swojego zwierzaka do schroniska? ................................................................ Powód? ......................................................................................................................................... .................................................................................................................................................... Czy adoptowałeś już zwierzaka? .......... ze schroniska? .................. skąd? .......................................... Quote
Ancyk Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Cudna i grzeczniutka.. Boje się jutrzejszego dnia. Tz powiedział, że jak będzie w domu sajgon to mnie exmituje. Z mojego własnego mieszkania:) No i fotka panienki na siedząco. Nie wyraźna bo z kom, ale psisko strasznie komicznie wygląda jak siedzi. Quote
Pliszka Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Piękna jest. Trzymam mocno kciuki za fajny domek. Ancyk, jesteś aniołem, że ją wzięłaś. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży. Będę śledziła wątek. Quote
Recommended Posts