iwop Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Dziękuję bardzo. Jola się z tą osobą skontaktuję, ale w tymczas w Ostrowcu to ja bardzo watpie... Quote
nescca Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Odezwalam sie bo bardzo prosila mnie o to Olga7. Dysponuję boksem w schronisku (przytulisku) liczacym tylko 6 boksow. (boxy ocieplone dogrzewane w srodku).Codziennie tam jestesmy i dogladamy naszych psiakow (w tej chwili w liczbie 2) oglaszamy je w gazetach i necie.Karmimy je rownież z własnych środkow. Nasze psy nie przebywaja dlugo w tym miejscu . To proponowalam za free. Mamy tez zaprzyjazniony bardzo dobry tymczas (mieszkanie) za cene 300zl na miesiąc. Jesli czujesz sie urazona moja propozycją to zabierz sunie do siebie.....Widze ,że najlatwiej pozbyc sie problemu.....jeszcze najlepiej zeby ktos po nia przyjechal..... ZENADA!!!! Quote
Olga7 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Teraz ,kiedy już Nescca wyjaśnila ,że pisząc o schronisku miala na myśli przytulisko na 6 ocieplanych boksów/dogrzewanych w środku/ a psy są doglądane codziennie oraz oglaszane w gazetach i necie -może cioteczki od Myszy na spokojnie zastanowią się ,czy nie jest to lepsze wyjście dla suni -niż dt u kogoś ,kto podjął się dać kąt suni ,ale nadużywa nieraz alkoholu ? Jedynie uspokaja nas fakt,że ktoraś z ciotek dogląda tam suni i dba ,by nie dziala się jej krzywda.Ten ogrzewany boks w przytulisku na 6 psow nie jest na pewno zlym rozwiązaniem- choć utrudnieniem malym jest kwestia dowiezienia suni z Ostrowca do Lublińca ,ale to może udalo by się zalatwić /uzbierać na koszt paliwa/. Druga propozycja -platny dt za 300zl jest chyba mniej realna ,bo zajmie sporo czasu zbieranie tej kwoty i nie ma pewnosci czy uzbieramy na 1 m-c pobytu -a co dopiero na kolejne m-ce ? Zawsze jest to ryzykowne ,bo może zabraknąć kasy na oplacenie dt. Teraz ,kiedy wiemy co miala na mysli pisząc o schronie-przytulisku ,poddajemy wam pod rozwagę i do dyskusji propozycję Nescci zabrania Myszy do takiego malutkiego przytuliska ,gdzie bylby cieply boks i dobra opieka. Decyzja należy do ciotek z Ostrowca ,które zajmują się sunią i jej wątkiem. Ja ze swej strony dziękuję Nescce ,że w sobotę/niedz. mimo b.poznych godzin nocnych i zmęczenia po cięzkim dniu pracy -nie odmówila zapoznania się z wątkiem oraz zajęła się rozeznaniem możliwości pomocy dla suni. Quote
iwop Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 nesca ja nie czuje się urażona, ale pomysł schronu nawet z 6 boksami nie jest najlepszy. Daj sobie spokój z dawaniem mi takich uwag - "weź sunię do siebie". Tekst najłatwiej pozbyć się problemu, równiez pozostawię bez komentarza, bo jest zwyczajnie bezczelny. Olga płatny tymczas nie wchodzi w grę. Ja kończę działalność na dogo, więc pies zostałby na głowie innym dogomankom. Bardzo dziekuję nesce, że mimo zmęczenia przeczytała wątek suczki. Olga - na dogo nie ma więcej "ciotek" z Ostrowca, tylko ja jedna. Quote
iwop Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Jeszcze do końca tygodnia jestem w domu., więc będę zaglądać na wątek kolorowej. Jest propozycja stałego domu, ale w Wejcherowie, a to koniec Polski... Quote
agusiazet Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Zajrzałam, sunia śliczna. Czy ten domek w Wejherowie jest na stałe, czy sprawdzony? Jeśli Mysza jest na DT u pijaka i Pani Jola pilnuje, to tu zamiast kłótni i oskarżeń, trzeba kombinować ew. transport do Wejherowa! To na pewno musiałby być transport łączony i za odpłatą na paliwo, bo trasa długa. Po 1-wszym lutego daję 100 zł na transport, wcześniej nie dam rady. Kto się dołoży do transportu, ew.? A ciotki Iwop proszę mi tu nie obrażać, bo robi co może, a poza tym nie powinna się dołować , a co najważniejsze nie zasłużyła sobie na niemiłe słowa!!! Quote
danal1983 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 jesli jest domek dla suni, to trzeba to wykorzystac, transport jakos sie załatwi. Quote
Viris Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Ja mam domek w Ostrowcu chętny na młodego kundelka (obojętne czy suczka czy piesek) wysyłam do nich maila ze zdjęciami suni, może się spodoba. Potrzebują przyjaciela do mieszkania, bo musieli po 16 latach pożegnać poprzedniego psiaka. Quote
Viris Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Transport do Lublińca to nie problem, jechałam do Wrocławia i byłoby to w sumie po drodze.. Quote
iwop Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Viris do Lublińca to byłoby do tego mini schronu, a dom stały to aż w Wejcherowie... Zobaczymy może ten domek w ostrowcu sie zdecyduje? Quote
Viris Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Tak iwona, umiem czytać ;) Do Wejherowa też bym dała radę jechać, ale niestety dopiero w marcu w kolejne dalsze trasy będę mogła jeździć. Zdjęcia wysłałam jak się odezwą dam znać. Quote
Olga7 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Cioteczki , zrobilo się trochę zamieszania niepotrzebnie. Po prostu nie wszystkie ciotki znamy się- niewiele czasem wiemy o sobie i stąd takie niedomówienia . Za malo bylo informacji na wątku o tym boksie w przytulisku -ale nescca pisala iwop chyba na pw - jakie tam są warunki. Cenimy wszelką pomoc iwop i jej zaangażowanie -teraz już więcej wiemy . Jeśli jest szansa na dom dla Myszy w Ostrowcu-to byloby najlepsze wyjście -wiadomo.Oby tylko ci państwo wybrali tę sunię .Do Wejherowa jest daleko -ale gdyby nie bylo innego wyjścia a trzeba by ratować sunię -to może i uzbieralo by się fundusze na transport. Jednak w obecnych warunkach -mrozy i oblodzone drogi -taka podróż na drugi koniec Polski nie jest teraz łatwa i bezpieczna . Czekamy zatem na wiadomość i decyzję państwa z Ostrowca -oby była pomyślna.Sunia jest sliczna i pełna uroku -powinna podbić serca tych państwa -już nawet z samej fot.:p Czekamy i trzymamu kciuki za dom w Ostrowcu dla pięknej Myszy .:loveu: Quote
agusiazet Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Kurczę, Viris, ten Twój domek to byłby straszny fart dla Myszy!!! Quote
nescca Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Iwop....sorry ,że naskoczylam na Ciebie....ale naprawde jestem umeczona codziennymi interwencjami i ciągłym szukaniem domkow jak i zbieraniem kasy na nasze psy na DT. Wybacz..... do tego wizyty przedadopcyjne i ciagla walka o poprawe losu zwierzakow w schroniskach. Najgorsze sa te czcze rozmowy na górze. A najczesciej ostatnimi czasy mam tylko "prosby " typu pomoż.... a potem okazuje się ,że mam zrobić wszystko od A do Z. Faktycznie nie znałam Cię....nie wiedzialam na jakiej zasadzie działasz. Jeszczeraz proszę.... wybacz. I duża zdrowia Ci życzę. Oby sunia spodobała sie nowemu domkowi... jesli nie... moja propozycja jest nadal aktualna i uwierz.... malej nie spadnie u mnie włos z Jej psiej dooopki. Quote
iwop Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 ee... tam nesca daj spokoj z tym przepraszaniem. Miałam wyjatkowo ciężki dzień i dlatego sie "obruszyłam". zebys wiedziała jak ja kiedys na Viris nawarczałam, to dziwię się, że mnie nie pogoniła! Nie jesteśmy tu dla obrażania i przepraszania. ja doskonale rozumiem o co ci chodzi - znam to - niektórzy ograniczają sie do pomocy na zasadzie telefonu - trzeba pomóc - a potem rób sobie wszystko sama i martw się sama co dalej... Ech, tacy są ludzie. Quote
Viris Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Iwop zapomniałaś o ludziach którzy nic nie robią i widzą tylko koniec własnego nosa, nawet telefon o psie który potrzebuje pomocy to dla nich niewyobrażalny wysiłek. Nie mówiąc już o ludziach którzy są w stanie zawrócić samochodem po to by psa przy drodze potrącić lub kopnąć go w głowę gdy przechodzi obok... Jak tylko domek się odezwie to dam znać. Quote
Olga7 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 No to jakoś się doinformowałyśmy w kilku tematach i wiemy juz więcej także o sobie. Nadal liczyymy na ten dom dla Myszy w Ostrowcu i wspieramy duchowo sunię i tych państwa ,by decyzja byla pozytywna dla sunieczki .Ale to poważna decyzja i na wiele lat -trzeba być odpowiedzialnym -rozumiem zatem ,że potrzebują czasu na nią. Mysza czeka -może los będzie łaskawy dla niej ? Oby ! Quote
Viris Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Nie wiem czy wczoraj chociażby odebrali tego maila, żeby móc w ogóle "już wczoraj zabrać" ;> Tu nie chodzi o czas na zastanowienie tylko czas na przepływ informacji. Nie każdy czyta maile codziennie i ma dostęp do netu non stop. Nie popadajmy w paranoję. Quote
kaja555 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 ona dalej śpi na dworze? dopiero trafiłam na wątek Quote
basia0607 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Hej, Iwop co to znaczy ,że kończysz działalność na dogo ? Sprawy życiowe czy puściły Ci nerwy ? Quote
Viris Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Niestety suni się nie udało, państwo szukają mniejszego pieska. Ale znajoma chce żeby zrobić o niej plakat do sklepu zoologicznego, podobno sporo ludzi pyta o psiaki do adopcji więc może jej się uda. Ktoś zna się na robieniu plakatów? Bo ja mogę wydrukować ale zrobić będę mogła dopiero we środę. Quote
wtatara Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 [quote name='Viris']Niestety suni się nie udało, państwo szukają mniejszego pieska. Ale znajoma chce żeby zrobić o niej plakat do sklepu zoologicznego, podobno sporo ludzi pyta o psiaki do adopcji więc może jej się uda. Ktoś zna się na robieniu plakatów? Bo ja mogę wydrukować ale zrobić będę mogła dopiero we środę.[/QUOTE] moja córka robi plakaty. Trzeba dobry tekst i oczywiście zdjęcia. Jest to tkasiek Quote
nescca Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Martwię się o sunieczkę. Gdzie ona teraz przebywa? Quote
iwop Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 Bardzo dziekuję wszystkim za pomoc! :0 Pani z Wejcherowa, która zakochała się w suczce, zdecydowała, że dzisiaj po nia przyjeżdza (razem z mężem). Są juz w drodze. W ostrowcu będą koło 20. Mała koło 19 zostanie przyprowadzona do mnie do domu (mam nadzieję, że moje wariatki jej nie zdjedza) i tutaj poczeka na nowych państwa. :) Dzisiaj był cudowny dzień - rano malutki kotek, pojechał do super domku do Tarobrzega (będzie mieszkał z jamniczkiem), a teraz suczka..... Porobię zdjęcia małej to je potem wstawię. Trzymacjie kciuki ciotki :) Quote
Recommended Posts