divia_gg Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Podniesiemy łatke na nowy domek zarcikiem:) Co należy zrobić gdy ptak napaskudzi na głowę? - Podziękować bogu że nie dał skrzydeł krowom! Quote
Basia1968 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 ogłoszonko na razie rzeszowiak i moje miasto http://www.rzeszowiak.pl/586599/latka-okolo-8-miesieczna-sunia-mieszka-na-ulicy.html Quote
ewab Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Piękna jesteś... Obyś już niedługo trafiła do swoich ludzi. Quote
iwop Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 ewab, pamiętasz jak byłam u Kwiecińskiego z Rudzią na amputacji? Byłam razem z Jolą. To Jola zajmuje się małą i ponieważ ja kończe działalność na dogo, więc jeżeli coś będzie z tego o czym pisałaś, to prześlij prosze do niej maila, albo zadzwon, wyślę ci wszystko na priva. Quote
ewab Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 iwop napisał(a):ewab, pamiętasz jak byłam u Kwiecińskiego z Rudzią na amputacji? Byłam razem z Jolą. To Jola zajmuje się małą i ponieważ ja kończe działalność na dogo, więc jeżeli coś będzie z tego o czym pisałaś, to prześlij prosze do niej maila, albo zadzwon, wyślę ci wszystko na priva. Pamiętam, pamiętam, jestem w kontakcie z Jolą. Bardzo bym chciała, aby sunia znalazła coś na stałe. Quote
divia_gg Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Malenka ma jednego obserwatora na allegro;) Wiem, wiem nic nie znaczy, ale zawsze to cos;) Quote
ewab Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Mógłaby ten obserwator pomyśleć coś sensownie:) Quote
kelpie87 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 A kto psinę uwiązał przy tej budzie? Po co? Quote
iwop Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Nic nie wiem o uwiązaniu, bo sie nia nie zajmuję. Ale pewnie po to, żeby nie biegała po mieście, bo ją złapie hycel. I teraz tragiczna wiadomość dla ostrowieckich psów: ostrowieckie zwierzęta nie będa juz przyjmowane do Mielca, ale najprawdopodomniej do DYMIN!!! Kelpie, podam ci na priva telefon do Joli - inspektor Toz, która zajmuje się szukaniem domu dla suczki. Ja kończe działalnośc na dogo przynajmniej na pół roku. Quote
divia_gg Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Kurcze tak sobie pomyslalam, ze skoro mysza uwizana gdzies na niczyjej ziemi to latwo byloby jej cos zrobic. Jakos od wczoraj tak mi siedziw w glowie, bo oszolomow nie brakuje. Z jednej strony dobrze bo nie lata, wiec mniejszej ilosci osob "przeszkadza", ale z drugiej jakby ktos nie daj Boshe chcial jej cos zrobic mysza nie ma jak uciec. I ta mysl mnie po prostu przeraza....Moze lepiej ja puscic? Quote
iwop Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Nie podejrzewam, żeby ktoś chciał jej cooś zrobic. Codziennie jest ktos u niej. Quote
divia_gg Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Nie podejrzewam, żeby ktoś chciał jej cooś zrobic. Codziennie jest ktos u niej. No to dobrze, uspokoilas mnie troche. Bo kurcze jak sie slyszy jacy ludzie moga byc to az sie wlos jezy. Choc na szczescie nie wszedzie. W sumie u mnie "moje" bezdomniaczki tez sa raczej bezpieczne, wiec ciesze sie ze sa takie miejsca jeszcze;) Quote
iwop Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Ponieważ nadchodzą straszne mrozy, a małej nadal nikt nie chciał, więc przebywa na tymczasie u pijaka... Dopóki nie pije jest Ok, ale potem to wiadomo... Niestety nie było innego wyjścia - albo schron, albo mróz. Będę tutaj czasem zaglądać, ale zawieszam swoją działaność na dogo. Może kiedyś tu wrócę... Dziękuje wam za chęć pomocy małej... Quote
Igiełka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Sunia śliczna ma piękne orginalne umaszczenie i nikt się nie odezwał z ogłoszeń. Quote
Olga7 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Zagladam nieraz do Myszy i martwi mnie ,bo widzę ,że iwop nie bedzie już dość dlugo na dogo -a sunia u jakiegoś pijaka na tymczasie ? bo tak chyba jest -jesli dobrze rozumiem ..uwiązanie przy budzie też nie jest dobre dla suni -nie tylko z powodu mrozów dużych ,ale i zagrożenia ze strony miejscowych ludzi ...oby też nie byla tam glodna ,gdzie jest .. Quote
divia_gg Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Podobno jest nadal u pijaka atam chodzi i czuwa nad nia dobra duszyczka, ktora sie nia opiekuje. Wiec podobno poki co mala bezpieczna, ale oglaszajcie ja prosze. To link do allegro z tekstem i zdjeciami - jest tylko 5;( ale zawsze cos... http://www.allegro.pl/item897593786_suczka_szczeniak_do_przygarniecia.html Oglaszajcie w miare mozliwosci. Dla ulatwienia wysylam link do strony gdzie jest zbior ogloszeniowych stron skad jest w miare odzew. Ogloszenia sa teraz najwazniejsze... http://www.dogomania.pl/threads/112282-ALARM-Kielce-A-wiAE-tokrzyskie-prosimy-o-POMOC-FINANSOWAE-OGA-OSZENIA-aktualiz-str-1/page2 Post 11 i linki do stron... Quote
Olga7 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 wysylam link kilku ciotkom i nescce -moze one rozeslą do swoich znajomych ... Quote
nescca Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 I znów świętokrzyskie. Współczuję dziewczynom z tego regionu. Jeśli Iwop moze sie do mnie odezwać..... to bardzo prosze a tak wogole..... jesli znajdziecie transport na ślask to ją wezme. Ale to nie DS. Na DS trzeba bedzie poczekać. Quote
iwop Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 A gdzie dokładnie byłby ten tymczas? Moge podać na priva telefon osoby, która się małą zajmuje... Quote
iwop Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Nic nie słychać...:( nesca trzeba było od razu napisać, że twój tymczas kosztuje 300 zł. A juz propozycje schronu uważam za... własciwie nie bede komentować. Od jutra raczej nie ma mnie na necie. Quote
eliza_sk Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Iwop - masz pw ws. ewentualnego DT dla suni. Quote
Recommended Posts