Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='divia_gg']No jak chcecie -to zrobie na nasze, łodzkie, mazowieckie i jednak namawialabym na slaski i moze malopolskie. PODAJCIE NAMIARY, bo bez tego nie zrobie nic...

Podnoszę!.....................

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i tego wlasnie czlowieka dla tej bezdomnej suni trzeba szukac -pytajcie po znajomych -kolezanki i kolegow swoich dzieci takze -gdzie tylko się da. Moze ktos akurat trafi na kogos o dobrym sercu ,kto da dom tej sliczne ,mlodej suni ?

Posted

olga, ja jestem stara baba, cała rodzina, znajomi zapsieni i zakoceni przeze mnie maksymalnie. Ponieważ ucze w liceum i wykładam w wyższej szkole to reklamuję wszystkie "moje" psy i koty. Dochodzi do tego prasa lokalna i TV kablowa...
Widać, że nie znasz świętokrzyskiego...

Posted

Ja troche rozpuszczam wici, ale na razie odzewu brak...
I nie wydaje mi sie żeby każdy mógł ją wziąść. Jej potrzeba dobrego podejścia i przynajmniej minimalnej wiedzy o psiej psychice. No i trzeba być przygotowanym na to że ona się nie będzie umiała zachować w mieszkaniu, samochodzie itd...

Posted

Kelpie, ona jest całkiem kontaktowa. Zwyczajnie boi się obcych... Np. moja suczka za diabła nie podejdzie do nikogo obcego ani nie mopzwoli się pogłaskać. Wierz mi jestem stara baba i przez moj dom przeszło dziesiątki tymczasów, więc znam sie trochę na psach...

Posted

Iwop-nie znam tamtych stron-tylko z opinii dawnej chyba nieco -a twych mozliwosci -tym bardziej i jestem mile zaskoczona ,że masz takie stanowisko zawodowe i pozycję oraz możliwości -zatem wykorzystajmy to -jak najbardziej !! Pozdrawiam .:p:loveu:/ taka sliczna ,mila sunia -moze uda sie ja uratowac z bezdomności ?/

Posted

Oczywiście że jest kontaktowa, tylko potrzebuje paru chwil żeby zwalczyć nieśmiałość. Dzisiaj wreszcie się dowiedziałam, dlaczego ona się tak dziwnie zachowuje. Za wszelką cenę unika kontaktu wzrokowego, co dla mnie jest niezwykłe, bo moje psy ciągle się we mnie gapią. To takie zachowanie psa nienauczonego współpracy z człowiekiem.

Posted

iwop- nie znam cię osobiscie ,ale lubię ludzi z poczuciem humoru ..:evil_lol:i pewnie jak to stare baby jakoś sie dogadamy ..nieraz jeszcze i nie dwa ...;) i nie ukrywa ,że mam nadzieje ,że wszelką dobrą energię i zawodową karierę także -spożytkujesz rownież w pomaganiu bezdomnym zwierzętom ...:p

Posted

Nadal myśle o tej suni mlodej :loveu:-jej pewnie strylka będzie lada m-c czy tydzien potrzebna ? nie jest wiadomo ile ona dokladnie ma m-cy, cioteczki kieleckie ? bo nawet gdyby ten dt się prędko trafil -to lepiej ,zeby już byla po sterylce ...a teraz jak ona tam żyje na mrozie ? tak zimno teraz ..napiszcie mi -ile ma m-cy ..czy lada tydz. nie będzie mieć cieczki - czy da się jakoś zorientować ..? gdyby byla już po sterylce -może dopytam się u kogoś ,.czy by na dt nie wział -ale tak to będzie trudno -chyba ,że będą zaraz po świętach- fundusze na sterylkę -bo na dużym osiedlu nie da rady wybronić się i suni od stada psów,ktore z pobliskich domów jednorodz. i okolic zjawiaja się calą chmarą ..a to nieraz duże psy - mix Onki itp.

No i czemu ona nadal bezimienna ? dajcie jej jakieś imię -proszę ..:razz:

Posted

Powiem szczerze, ze tylko zrobilam allegro i nic wiecej, ale taka slodzinka malutka. I jak molestowalam o namiary to iwop mi napisala, ze ma duzo na glowie. Napisz moze do niej na prv, oczywiscie o ile jeszcze sie z nia nie kontaktowalas. No czy w ogole z kims kto zna psice;)

Posted

kelpie z jakim odrobaczaniem? Przeciez pisałam, że ma ksiązeczkę ze szczepieniem, to chyba logiczne, że była odrobaczona... Widocznie źle zrozumiałam, bo wydawało mi się, że bierzesz ja na tymczas... Trudno. ... Ja wydam tylko swój tymczas i kończe działalnośc na dogo....