Fiks Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Bardzo proszę, czy ktoś napisałby króciutki tekst do ogłoszeń? Plissssss! Quote
iwop Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 To forum po przeróbce działa strasznie... Nie mogę odpowiadać na privy, bo tekst zachodzi jeden na drugi a częśc obcina... Odpowiadam więc na wąteku. Kelpie my z kolezanką zorganizowałyśmy jej budę. Ona nie CHCE tam mieszkać , ale mieszka bo nie ma gdzie. Zresztą to jest teren obok pgarazy i wystarczy, że ktos nieżyczliwy (a juz się czepiają) zadzwoni na straż miejską i ją zabiorą. Nie można tez teraz jej wysterylizować, bo gxzie ją przetrzymamy? Quote
Olga7 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Nie ma szansy znależć jakiś kąt dla tej slicznej mlodziutkiej suni ? No i sterylka tez by niedlugo pewnei byla konieczna ... tam kolo tych garaży też lada dzien ktoś zlośliwy zadwoni po straż miejską czy do schronu i sunia wyląduje w byle jakim pewnie schronie ,gdzie nie będzie też bezpieczna ..:shake: Quote
Fiks Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Fiks napisał(a):Bardzo proszę, czy ktoś napisałby króciutki tekst do ogłoszeń? Plissssss! A ja ponawiam moją prośbę :( Quote
Olga7 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 evelynka napisał(a):Zdjęcia suczki, idą mrozy nie dajcie jej zamarznąć...: Ta data na fot. suni zastanawia l mnie ...Dlaczego to data sprzed 2 lat ?? ze stycznia 2007 r. ? Quote
Fiks Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Na pewno aktualne ;) Ciocia iwop nie ma ustawionego datownika :) Quote
Olga7 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Uff.. bo jesli to by byly fotki sprzed 2 lat -to sunia chyba powinna byc sporo większa ..Powinna urosnąć sporo -ma zadatki na większa sunię ..:razz: Quote
kelpie87 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Zdjęcia na pewno aktualne. Byłam u niej wczoraj. Sunia jeszcze zmienia zęby. W porównaniu z moim psem to na oko ma wymiary wzrost prawie 50 cm w kłębie i jakieś 15 kg wagi. Boi sie obcych, boi sie wszelkich ruchów przypominających rzucanie, pewnie oberwała nie raz. Obszczekała mnie z daleka i uciekła, więc wróciłam z moim psem, po psów się nie boi, chyba że dużych. Jak go zobaczyła to wyszła z kryjówki i widząc że on podchodzi do mnie, nic mu nie robię i jeszcze daję coś dobrego, odważyła się podejść. Po paru minutach oswajania przy pomocy suchej karmy dawanej z ręki dawała się wszędzie dotknąć, nawet zajrzeć w zęby. Później zaczęła sobie nawet na mojej ręce dziąsła masować. Miła sunia, trochę brak jej zaufania do ludzi, ale myśle żo to by szybko nadrobiła. Większa raczej nie urośnie, może jeszcze ze 2-3 cm wzwyż. Quote
iwop Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 To koleżanka ma nieustawiony licznik... Bardzo mi jej szkoda... Bo nie ma szans aby się socjlizować Quote
iwop Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 Kelpie suczka nie ma zimno, bo jej buda ocieplona jest równiez steropianem. Głodna też nie jest (nawet grubcia) ale jak nie znajdzie domu w młodym wieku, to wiesz... zdziczeje i potem trudniej bedzie. Quote
kelpie87 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 No właśnie też stwierdziłam że to jest główny problem, ona jest dzikawa, ale teraz jest to jeszcze do nadrobienia. Jest chętna do nawiązania kontaktu, ale się boi. Myśle że dobrze by jej było w domu z innym psem. Podeszła do mnie biorąc przykład z mojego piesa. Przyjazny dobrze wychowany i kontaktowy pies to byłby świetny punkt zaczepienia w ucywilizowaniu jej. Quote
Evelynkaa Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Dziewczyny bo Allegro już dziewucha ma a może ktoś będzie z waszych stron zainteresowany nią. Może jakieś ulotki rozwieście.... Moim zdaniem najwiekszy problem bedzie z chodzeniem na smyczy, ale da rade... Quote
kelpie87 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Ma Allegro? A mogę poprosić o link? Muszę małą troche poreklamować :) I trzeba by jej jakieś imię wymyśleć. Niech chociaż to ma... Quote
Evelynkaa Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 kelpie87 napisał(a):Ma Allegro? A mogę poprosić o link? Muszę małą troche poreklamować :) I trzeba by jej jakieś imię wymyśleć. Niech chociaż to ma... Buu wydawało mi się że ma allegro ale nie ma.... czy ktoś umie zrobić?? Zaraz zapytam gdzie indziej jeszcze Quote
divia_gg Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Podajcie mi teskt do ogloszenia to jutro zrobie. Nie obiecuje ze bedzie piekne, ale postaram sie jak tylko bede mogla;) Musze miec tylko tekst do ogloszenia i wiedze na jakie wojewodztwa chcecie. CO do tekstu to wole miec od kogos kto sie zna na psie choc troche, zeby glupot nie popisac.;) Czekam na info jak cos. Quote
divia_gg Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Nadajcie jej imie - bedzie latwiej oglaszac. Quote
kelpie87 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Niech mi ktoś to wyjaśni. Albo małą już ktoś tego uczył, albo ma niezwykły marnujący się potencjał i nauczyła się "siad" w dwie minuty! :loveu:Oczywiście metodą pozytywną, bez żadnego naciskania na zadek;) Nie mogę wymyśleć dla niej imienia, bo żadne nie wydaje mi się jej godne. Może Gwiazdka? Jest jak mała gwiazdka, która świeci słabo, w każdej chwili może rozbłysnąć wielkim płomieniem albo przygasnąć na zawsze...To zależy od nas, ludzi... Może imię byłoby też dobrą wróżba i w Święta grzałaby się juz w domku? Quote
Olga7 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 To sliczna ,zdolna sunia i taka mila ..Moze nazwij ją Gerda , Gusia ,Kora Zula , Klara , Wega ,Truda ,Uta,Elza ,Frida ,Berta ,Mona , Zyta ,Sara ,Dona ,Xenka,Birma ,Dafne ... itd. Coś tam wybierzesz -latwiej wtedy pisac o psie i oglaszac -ma jakies imię . http://www.mojpupil.pl/modules.php?name=Imiona Quote
divia_gg Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Hej a może Łezka bo ona taka smutaska chyba;) I na ludzi moze podzialac. Quote
kelpie87 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 E wcale nie smutaska:) Ona by sie tylko ciągle bawic i miziac chciała. I strasznie ręce memła, na szczęście dość delikatnie. Mi się Gwiazdka podoba. Quote
divia_gg Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 No to Gwaizdka podajcie jeszcze namiary to zrobie allegro zaraz, bo potem nie bede miala czasu. No i ponawiam pytanie na jakie wojewodztwa chcecie? Na swietokrzyskie tylko? Bo moze jeszcze na Katowice i na malopolske. Tylko nie wiem jak z transportem stoicie i czy jestescie w stanie zorganizowac? I czy pisac ze "dowoz mozliwy"? Quote
Olga7 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 divia_gg napisał(a):No to Gwaizdka podajcie jeszcze namiary to zrobie allegro zaraz, bo potem nie bede miala czasu. No i ponawiam pytanie na jakie wojewodztwa chcecie? Na swietokrzyskie tylko? Bo moze jeszcze na Katowice i na malopolske. Tylko nie wiem jak z transportem stoicie i czy jestescie w stanie zorganizowac? I czy pisac ze "dowoz mozliwy"? Na inne woj. też -może prędzej znajdzie dom- a w woj. Swiętokrzyskim - raczej wiecej ludzi o malych dochodach -to i na psa utrzymanie nie mają kasy .. :-( może Lodzkie bardziej niz Katowckie -bo więcej zamożne jest i mniej moze biedy tam .. ? A sunia -nie jest smutna -tylko nawet figlarna i przymilna taka ..:loveu: a może Figa ? bo Gwiazdka -trudniej wolac na psa .. Quote
divia_gg Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 No jak chcecie -to zrobie na nasze, łodzkie, mazowieckie i jednak namawialabym na slaski i moze malopolskie. PODAJCIE NAMIARY, bo bez tego nie zrobie nic... Quote
Recommended Posts