Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rustamka_24_Kalisz']dziewczyny tak jak napisalam Jesli Okaże sie ze Psiska maja sie tam naprawde źle(wg mnie narazie nie wynika z materialu zeby bylo im tam xle..wygladaja na zdrowe i dozywione) to wezme jednego ...najchetniej suczke(szkoda tylko ze sa nie wysterilizowane ale jakos damy rade) i dziekuje za chęc pomocy ale jak juz wezme psiaka to zapewnie mu żarelko :) I jesli Woodstock psiaka zaakceptuje ( jakos ma problem z większymi psami ) to najprawdopodobniej pisak juz u mnie zostanie :)
Ale zaznaczam ... czekam na skonczenie akcji... Jestem jak zawsze (choc wczesniej nie pisalam ) daleka od linczy i tym podobnych ...
Jeżeli szczeniory nie zostaną zabrane w najbliższych dniach,to albo zabije je mróz,albo zapalenie płuc,albo zostaną zagryzione.Także jak możesz to nie czekaj na skończoną akcję,tylko poproś Kostek,aby Ci dała szczeniaka.
A to,że nie są wysterylizowane,to dlatego,że za młode,no i kto miałby to niby zrobić?pani B?

• Replies 864
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

waldi481 napisał(a):
Ja chcę się tylko upewnić czy dobrze rozumiem:
szczenięta jeśli dobrze rozumiem zostały oddane,,pod opiekę Ewy Biedrzyckiej?Czy ja coś nie tak rozumiem?
Waldemar

Tak, kochany. Dobrze rozumiesz.
Zostały oddane pod opiekę Ewy Biedrzyckiej przez osobę będącą świadkiem w sprawie karnej przeciwko Ewie Biedrzyckiej o znęcanie się nad zwierzętami...

Posted

[quote name='Selenga']Tak, kochana. Dobrze rozumiesz.
Zostały oddane pod opiekę Ewy Biedrzyckiej przez osobę będącą świadkiem w sprawie karnej przeciwko Ewie Biedrzyckiej o znęcanie się nad zwierzętami...
Jeżeli już,to kochany-spójrz Selenguś na podpis;)

Guest Elżbieta481
Posted

Dlaczego?Chciano co tym udowodnić?
Waldek

Posted

[quote name='Renata5']Jeżeli już,to kochany-spójrz Selenguś na podpis;)
Właściwie to powinno być kochani bo pod tym nickiem jest też Ela - już poprawiam

Posted

waldi481 napisał(a):
Waldek

Ale pytasz retorycznie czy oczekujesz odpowiedzi od Kostek? Bo jak to drugie to już pisała, że E.B. to fajna babka ...

Posted

waldi481 napisał(a):
Waldek

Też byśmy chcieli to wiedzieć...
Bo tak na zdrowy rozum to jest nie do pojęcia...

Guest Elżbieta481
Posted

Pytam bo chciałbym zrozumieć.Za chwilę dojdę do wniosku,,od obrońców zwierząt chroń zwierzęta Boże,,
W/E

Posted

Trafiłam przez inny wątek.
Kostek w poście z dn 12.12 pisała:

szukalismy psa[FONT=Times New Roman]/ p[/FONT]ojechalismy szukac[FONT=Times New Roman]/ [/FONT]lazimy po lesie[FONT=Times New Roman]/ [/FONT]zapakowalismy [FONT=Times New Roman]/ [/FONT]skupilismy

[FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=2]etc[/FONT]
[FONT=Arial]czyli liczba mnoga.[/FONT]
[FONT=Arial]czyli w razie czego ma kto potwierdzić jej słowa.[/FONT]

[FONT=Arial]Ale ogółem jednak nie rozumiem czemu psiska wylądowały u EB. Ja bym jej nawet rybek nie zostawiła. Tym bardziej, że baaaaardzo wątpię, żeby w takie mrozy akurat TA osoba przejmowała się tym gdzie szczyle są czy marzną albo nie daj boże zamarzają. Albo czy jakiś dorosły pies ich nie zeżre.[/FONT]
A co do wiarygodności EB to podejrzewałabym, że pozostawioną karmę albo sprzeda, albo nie tylko te szczyle dla których była przeznaczona ją dostaną i czy w ogóle ją dostaną a nie jakieś odpadki.
[FONT=Arial]Jakoś mi się same czarne wizje nasuwają ale to pewnie wynik tego, że nadal mam w pamięci widoki z reportaży z Krężela :([/FONT]
[/FONT]

Posted

teraz ja mam do was w takim razie kilka pytan

czy zabieranie zwierzat i oddwanie ich do adopcji to przestepstwo?mamy podzial na psy rowne i rowniejsze w zaleznosci do kogo trafily???maja tam zostac abyscie mialy wiecej dowodow?sory ale mi zalezy na psach i bede nadal zajmowac sie adopcjami jak robilam to przez ostatnie lata!nie zaleznie od tego gdzie te psy trafia!
czy aby na pewno wszyscy przeczytali to co napisalam?na poczatku nie prosilam o dt bo byly w dt sytuacja zmienila sie w srode!tak do jednego bledu moge sie przyznac ze nie napisalam w srode jasno ze szczyle trafily do p.Ewy
ale skoro macie odwage mnie opluwac i nie dociera do was co pisze to zabierzcie te szczeniaki skoro macie gdzie!ja nie mam!zglosilo sie tu na watku jedno jedyne dt napisalam pw ale nie dostalam odpowiedzi!robicie ze mnie morderce wyludzaczke i nie wiem kogo jeszcze macie na to dowody?
gdzie sa dziewczyny od ktorych wyludzilam pieniadze?napisalam ze oddam wszystko nawet karme ktora juz dawno zostala zjedzona

do jasnej....jak mozna nie znajac mnie ani tego co do tej pory robilam tak mnie oczerniac i KLAMAC na moj temat!!!bo co w grupie razniej prawda?

dlaczego nikt z tych opluwaczy nie zadzwonil do mnie i nie zapytal o szczyle od razu jak tylko pojawily sie tu dziwne rzeczy na moj temat?nie wiecie bo ja wiem!naprodukowalyscie tuaj na moj temat glupot przez tyle godzin a ja nie mialam nawet jakiejkolwiek sznasy sie obronic-bardzo wam dziekuje za stek oszczerstw

jesli nadal beda pod moim adresem padaly klamstwa to to byl moj ostatni post w jakimkolwiek temacie na forum

Posted

Kostek napisał(a):

na koniec chcialam powtorzyc prosze o wpisy osob ktore cokolwiek podarowaly moim szczeniakom z racji tego ze zostalam tu bezpodstawnie oskarzona chcialabym miec jasnosc sytuacji co komu mam oddac

nie wiem od czego zaczać
nie znam Ewy B, nie mam wyrobionego zdania, czytam cały czas i nei wiem co myśleć

ale to ja zorganizowalam bazarek imienny
z którego było 150 zł
i mam prosbę
kupowałas karmę - masz może paragony
albo jakies numery zamówień, czy nie wiem ślad po tym na allegro czy gdziekolwiek
myślę ze to by rozjaśniło sytuację

i jeszcze jedno, fakt faktem jest iż Kostek prosiła o karmę, koce, pościel itp nie prosiła o pieniądze
bazarek imienny i pieniądze ajkie zniego były to był tylko i wyłacznie mój pomysł
i chce wierzyć że nie zjadła tej karmy, nie spi w tej poscieli bo to jest absurdalne i niedorzeczne

Posted

3 x,
masz absolutna racje, karma jak najbardziej zostala kupiona i z pewnoscia nie zjedzona przez Kostek ;)
widzialam, ze byla - jak bylam u Kostek, to karma popakowana stala w przedpokoju. zdjec nie zrobilam, bo nie przyszlo mi to do glowy.

i dokladnie jest tak jak piszesz - Kostek nigdy nie prosila o kase: prosila o karme, posciel i sprzedawala rzeczy na bazarku. kasa to byla nasza wlasna inicjatywa. zreszta Kostek wyraznie pisze, ze jesli ktos sie w tej materii czuje oszukany, moze poprosic o zwrot. i jakos nikt sie nie zglasza.

poza tym moze niektorzy by przeczytali uwaznie, co Kostek pisze i sprobowali sie przerzucic z trybu linczu na tryb myslenia? rozumiem, ze moze to byc trudne, bo te same osoby, ktore sa tu, siedza tez na watku Krezlowym, a tam jad i nienawisc plenia sie ostro, zasiane i podlewane przez niektore panie... rowniez te, ktore sie tam wypowiadaja pod nowym nickiem, bo pod tym starym znanym wszystkim zostaly zbanowane za podobne bicie piany. a to o czyms chyba swiadczy, nie dostaje sie bana za nic.

Posted

[quote name='Kostek']teraz ja mam do was w takim razie kilka pytan

czy zabieranie zwierzat i oddwanie ich do adopcji to przestepstwo?

mamy podzial na psy rowne i rowniejsze w zaleznosci do kogo trafily???

maja tam zostac abyscie mialy wiecej dowodow?

sory ale mi zalezy na psach i bede nadal zajmowac sie adopcjami jak robilam to przez ostatnie lata!

nie zaleznie od tego gdzie te psy trafia!

owszem - to przestępstwo wobec człowieczeństwa i wobec wartości, które głosi się w świecie ludzi kochających zwierzęta ( wobec sumienia chciałoby się napisac, jednak nie wszystkim to pojęcie jest znane)- to przestępstwo, jeśli masz w nosie, co może się z nimi stać.

zaprezentowalas sama, ze mamy podział na psy, które u Ewy B. sa bezpieczne - bo są "Twoje" i nic nie moze sie im stac - jak to sama napisalas, i druga grupa - ta, ktorej przedstawicieli zabiera sie ledwo zywych, którzy grzebią w misce z zamarznietym jedzeniem... czyli - TAK - Droga Kostek - jest podzial - Twoj podzial - na psy w zaleznosci OD KOGO do B. trafily.

zależy Ci na psach --
"Niezaleznie, gdzie trafią" - nic dodać, nic ująć. BRAWO Kostek!!!! BRAWO!!!

Posted

Kostek napisał(a):
czy aby na pewno wszyscy przeczytali to co napisalam?na poczatku nie prosilam o dt bo byly w dt sytuacja zmienila sie w srode!tak do jednego bledu moge sie przyznac ze nie napisalam w srode jasno ze szczyle trafily do p.Ewy

Dlaczego kłamiesz? Przecież zdjęcia wszystko udowodniły.
gagata napisał(a):
Porównaj Plicha wstawione foty, daty ich zrobienia, daty założonych wątków....
chocby tutaj, druga porcja zdjec roboiona jest aparatem:
Canon PowerShot A470
daata zdjec 2010:01:03 14:02:07
A foty z pewnoscia u pani B.

gameta napisał(a):
Uwierz - jest dokładnie tak jak Gagata pisze. Też sprawdziłam. Programem do zdjęć - żadna tajemnica, bo większość zdjęć posiada pamięć pierwotną, którą można odczytać...

Brak mi słów...

Posted

[quote name='carolinascotties']owszem - to przestępstwo wobec człowieczeństwa i wobec wartości, które głosi się w świecie ludzi kochających zwierzęta ( wobec sumienia chciałoby się napisac, jednak nie wszystkim to pojęcie jest znane)- to przestępstwo, jeśli masz w nosie, co może się z nimi stać.

zaprezentowalas sama, ze mamy podział na psy, które u Ewy B. sa bezpieczne - bo są "Twoje" i nic nie moze sie im stac - jak to sama napisalas, i druga grupa - ta, ktorej przedstawicieli zabiera sie ledwo zywych, którzy grzebią w misce z zamarznietym jedzeniem... czyli - TAK - Droga Kostek - jest podzial - Twoj podzial - na psy w zaleznosci OD KOGO do B. trafily.

zależy Ci na psach --
"Niezaleznie, gdzie trafią" - nic dodać, nic ująć. BRAWO Kostek!!!! BRAWO!!!
Carolina najpierw przeczytaj na spokojnie, widze że ciągle ktoś przeinacza słowa Kostek, ja nikogo nie bronię po prostu patrze obiektywnie na ten spór i widzę jak łatwo przeinaczyć czyjeś słowa i zrobić z tego aferę. Tutaj Kostek napisała że będzie wyadoptowywać psy nieważne do kogo trafią, czyli jeśli trafią do tej B. to też będzie im szukać porządnych domów, w tym chyba nie nic złego. Chociaż myślę że wspieranie takiej osoby nie jest dobre ale jest to też ratowanie tych psów. Czytajcie ze zrozumieniem i nie przekręcajcie słow innych osob bo to bez sensowne kłotnie, aż się odechciewa tego czytać. Kostek ja uważam że im więcej dasz szczegółów odnośnie tej sytuacji tym lepiej, bo na razie tylko same domniemania tu padają i w większości przeciwko tobie, więc uważam że masz prawo się bronic i napisać wszystko co tłumaczy twoje postepowanie, bez wdawania sie w jakies bezsensowne przepychanki.

Guest Elżbieta481
Posted

Cytuję:

teraz ja mam do was w takim razie kilka pytan

czy zabieranie zwierzat i oddwanie ich do adopcji to przestepstwo?mamy podzial na psy rowne i rowniejsze w zaleznosci do kogo trafily???maja tam zostac abyscie mialy wiecej dowodow?sory ale mi zalezy na psach i bede nadal zajmowac sie adopcjami jak robilam to przez ostatnie lata!nie zaleznie od tego gdzie te psy trafia!
ale skoro macie odwage mnie opluwac i nie dociera do was co pisze to zabierzcie te szczeniaki skoro macie gdzie!ja nie mam!zglosilo sie tu na watku jedno jedyne dt napisalam pw ale nie dostalam odpowiedzi!robicie ze mnie morderce wyludzaczke i nie wiem kogo jeszcze macie na to dowody?
gdzie sa dziewczyny od ktorych wyludzilam pieniadze?napisalam ze oddam wszystko nawet karme ktora juz dawno zostala zjedzona

do jasnej....jak mozna nie znajac mnie ani tego co do tej pory robilam tak mnie oczerniac i KLAMAC na moj temat!!!bo co w grupie razniej prawda?

dlaczego nikt z tych opluwaczy nie zadzwonil do mnie i nie zapytal o szczyle od razu jak tylko pojawily sie tu dziwne rzeczy na moj temat?nie wiecie bo ja wiem!naprodukowalyscie tuaj na moj temat glupot przez tyle godzin a ja nie mialam nawet jakiejkolwiek sznasy sie obronic-bardzo wam dziekuje za stek oszczerstw

jesli nadal beda pod moim adresem padaly klamstwa to to byl moj ostatni post w jakimkolwiek temacie na forum
---------------
Co jest kłamstwem?To,że te szczenięta są u E.B?Czy kłamstwem jest tragedia Krężla?A może Krężla wogóle nie było?Czy nalezy rozumieć,że ufasz E.B. a ludzie się jej czepaiają?
W/E

Posted

Dla wszystkich, którzy nie wiedzą czym jest Krężel i p. Biedrzycka, określana przez Kostek "fajna babką" polecam uwadze:

[quote name='UBOCZE']http://www.boz.org.pl/mz/kgb/index.htm
http://www.boz.org.pl/mz/biedrzycka/index.htm
www.krezel.ovh.org
Nielegalne schronisko zagłady
"Kat zwierząt" - reportaż TV Polsat
strony Pogotowia i Straży dla Zwierząt w Trzciance

Pod skrzydła takiej osoby Kostek oddała szczeniory. I nie w środę - to wynika jasno z dat zdjęć...

Posted

Naiwna Ms_arwi ma rację. Jeżeli szczeniaki znajdują się w szponach pani B., trzeba je z nich jak najszybciej wyrwać. W linczowanie Kostek możecie pobawić się na wątku dotyczącym Krężela.

Posted

[quote name='koosiek']Naiwna Ms_arwi ma rację. Jeżeli szczeniaki znajdują się w szponach pani B., trzeba je z nich jak najszybciej wyrwać. W linczowanie Kostek możecie pobawić się na wątku dotyczącym Krężela.

Koosiek a widziałaś tu apel Kostek o DT ? Ciekawe ile szczeniorów już za TM... A te szczeniaki z drugiego wątku Kostek? Gdzieś tu był link...

Posted

Gameta, Kostek w tej chwili obchodzi mnie najmniej. Za słabo ją znam, żeby jej bronić, ale też za dobrze, żeby bez mrugnięcia okiem uwierzyć we wszystkie zarzuty... Ale tak, pisała, że szuka tym szczeniakom DT.

Guest Elżbieta481
Posted

Przecież tu wcale nie chodzi o lincz tylko o zrozumienie motywów postępowania.
Mnie się odniechciało wszystkiego.
EOT

Posted

[quote name='koosiek']Gameta, Kostek w tej chwili obchodzi mnie najmniej. Za słabo ją znam, żeby jej bronić, ale też za dobrze, żeby bez mrugnięcia okiem uwierzyć we wszystkie zarzuty... Ale tak, pisała, że szuka tym szczeniakom DT.
Nie, gwoli ścisłości, pisała, że psiaki są u "babeczki" pod warszawą i ona oczekuje wsparcia karmą i domków stałych, bo DT już mają. Fajna "babeczka...