arwen67 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 witam - jestem z włodawy i pilnie potrzebuję pomocy. od tygodnia obserwuję jak na wojskowym cmentarzu koczują dwa szczeniaczki i dorosły piesek. dzisiaj razem z koleżanką próbowałysmy je złapać, ale nie pozwalają do siebie podejść - natychmiast uciekają. obdzwoniłam okoliczne schroniska z prośbą o pomoc w złapaniu tych piesków bo noce są coraz zimniejsze, ale bezskutecznie. najbardziej przeraziła mnie odpowiedż pana z chełma - nie mam podpisanej umowy z włodawą wieć nie ma o czym mówić. za to na stronie swojego schroniska rozpisuje się o miłości do czworonogów - pozostawię to bez komentarza. proszę pomóżcie !!!!!!!!!!!!!! Quote
nescca Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Kochanie..... niestety caly czas borykamy sie z tym problemem. I tego nie przeskoczysz. Trzeba natychmias poinformować jakas organizacje pro zwierzecą. Zaraz poszukam kto jest tam kolo Was blisko. Poki co..... dokamiajcie je.Odezwe sie... Quote
nescca Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Prosze podajcie jakies namiary na siebie tutaj na watku. Dziewczyny z Lublina juz powiadomione....ufam że pomogą.... bo to cudowne ciotki :) Quote
ewajanka Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 No tak. Idą świeta więc porządki pełną parą. Może schronisko pod Lubartowem przyjmie psiaki, nie wiem z kim mają podpisane umowy. Trzeba lubelskie ciotki podpytać. Quote
Kalina Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Włodawa ma podpisaną umowe z Nowodworem. To ja rozmawiałam wczoraj z arwen67 i wysłałam na dogo. Wg mnie trzeba podać psom sedalin w jedzeniu , zapakowac do samochodu i zawieźć do Nowodworu. Quote
Kalina Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='nescca']Prosze podajcie jakies namiary na siebie tutaj na watku. Dziewczyny z Lublina juz powiadomione....ufam że pomogą.... bo to cudowne ciotki :)[/QUOTE] ja mam komórke do arwen67 Quote
nescca Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 poprosze na pw. Jakikolwiek namiar. Najlepiej osoby zakladajacej watek. Pilne bo.....zimno sie zrobilo. Quote
warsawmoo Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 nescca napisał(a):Prosze podajcie jakies namiary na siebie tutaj na watku. Dziewczyny z Lublina juz powiadomione....ufam że pomogą.... bo to cudowne ciotki :) Powiadomione, powiadomione ;) Czy mamy już jakieś rozwiązanie? Coś postanowione? Quote
evel Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 arwen, dzwoniłaś do kierownika z Nowodworu? Quote
nescca Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Kochana Warsawmoo..... jak milo Cię tu widzieć. W końcu bede mogla zasnąć wiedząć ,że macie sprawę w swoich rękach. Pozdrawiam ciepluchnooo.... Quote
warsawmoo Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Witaj kochana Nescca! Coś będziemy myśleć. Mam już namiary na założycielkę wątku dzięki Kalinie. Dziękuję :) Quote
warsawmoo Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Kalina napisał(a):Włodawa ma podpisaną umowe z Nowodworem. To ja rozmawiałam wczoraj z arwen67 i wysłałam na dogo. Wg mnie trzeba podać psom sedalin w jedzeniu , zapakowac do samochodu i zawieźć do Nowodworu. Leki, które wprowadzają psa w sedację, powinny być dawkowane JEDYNIE przez lekarza weterynarii. Ponadto w momencie, w którym ktoś dostarcza psy samodzielnie do schroniska administrator zazwyczaj odmawia ich przyjęcia z racji tego, iż psy przyjmowane są jedynie ze zgłoszenia urzędów gmin, z którym schronisko ma podpisana umowę. Stąd też nie ma sensu działania na właśną rekę, trzeba powiadomić urząd gminy, którego ustawowym obowiązkiem jest zajmowanie się bezdomnymi zwierzętami. Czy ktoś dzwonił do gminy? Quote
evel Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Tja. Ja proponuję zadzwonić do kierownika z Nowodworu i spytać - może pomoże. Telefon mogę podać chyba tutaj, w sumie to zajęcie 'publiczne' - ew. później wykasuję. P.Adam Szumiło 601 896 073 Quote
Recommended Posts