Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Temacik dotyczy wyjazdow na wystawy ortganizowane nieco dalej niż w krajach ościennych. Chetnie bym pojezdzil na takowe imprezki CACIB, CAC, najlepiej po dwie wystawy weekendowe. Interesują mnie kraje balkanskie (Chorwacja, Bośnia, Słowenia), czy tez Beneluks, nie mowiac o innych ezgotycznych wyjazdach np do Hiszpanii, Portugalii. Mysle ze trzeba także zorganizowac wyjazd do Kijowa w kwietniu 2xCACIB, dajacy mozliwosc uzyskania dla naszych pociech CHampionatu Ukrainy. Mysle ze na takie imprezy jeden busik z Polski bylby zapelniony (co najmniej?, czy az?). Co na to Dogomaniacy ???

Posted

ja jezdze na takie dalsze wystawy swoim samochodem(ostanio Slowenia - 1200 km ) ale na wyjazdy na wschod zdecydowanie wolalabym pojechac busem. Niestety mam klubowke i miedzynarodowke w Opolu w tym samym czasie co Kijow wiec nie tym razem. W Slowenii bylo 3 razy wiecej Rosjan niz Polakow. Sa zdecydowanie lepiej zorganizowani niz my. U nas jakos ciezko zebrac ekipe.:shake:

Posted

limnolka napisał(a):
Mysle ze trzeba także zorganizowac wyjazd do Kijowa w kwietniu 2xCACIB, dajacy mozliwosc uzyskania dla naszych pociech CHampionatu Ukrainy.

Na pewno? Bo cos mi sie wydaje ze polskich psow to udogodnienie nie dotyczy.. :(

Posted

Wystawa Kijowska w tym roku jest 29 i 30 kwietnia, a wieczorem jest jeszcze dodatkowo champion show. Wszystko jest na ich stronie internetowej po rosyjsku, czyli dla mlodziezy w jezyku niezrozumialym :lol:. Sedziow na razie nie ma ogloszonych, ale mysle ze kolo lutego ogłosza. Oplata 40 euro. Zresztą oglosili juz liste wszystkich wystaw w tym roku na Ukrainie, sporo krajowek i wystawa CACIB we Lwowie w sierpniu 12-13, ale chyba nie ma w Uzgorodzie w tym roku.
Ja natomiast mysle o wyjezdzie na dwie wystawy do Chorwacji w maju zeby zakonczyc ich championat, gdyz wystawa w Zadarze jest w tym samym czasie co w Kijowie.
Są to: 20 maja CAC, Novi Marof i 21.05 - CACIB Varazdin. Juz sa podani sedziowie. ktos sie tam wybiera??? A moze busik z okolic warszawy by sie zebral????

• 4 weeks later...
Posted

Ja wybieram sie na Miedzynarodowa klubowa wystawe Yorkow.

CHICAGO YORK show 15 .X.2006.

2 razy ,bylam jako widz,w tym roku wystawie suczke w klasie mlodziezy,dotego czasu wydorosleje.

Niestety moja suczka niemoze byc wystawiana na wystawach,organizowanych przez ZkwP:shake: .