Chili_Pepper Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Moja sunia ma cieczkę i przez to przychodzą psy które cały czas chodzą po wsi bez niczego,a teraz te 5 czy 6 psów robi mi dziury w ogrodzeniu i lata po ogrodzie... :angryy: Denerwujące to jest ,bo ją puszcze to zaraz rozwalają dziurę albo robią nowe i latają tu albo ona leci do nich a poza tym mam szczeniaka którego boje się teraz puszczać ,bo poleci gdzieś :roll: Nie wiem czyje to psy , bo codziennie je widuje jak sobie latają po całej wsi Czy gdybym zadzwoniła gdzieś (no i gdzie? Straż miejska czy schronisko ?? ) to przyjadą i wezmą? Bo w sumie jakby nie było to bezpańskie psy... A tak w ogóle ile kosztuje zastrzyk na poronienie? ( nie wiem czy jest,bo jeszcze nie widziałam żeby ''coś'' robili ) i czy jest cos co wstrzymuje cieczke? Quote
Porrter Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 są specjalne preparaty maskujace zapach cieczki - poszukasz w necie to znajdziesz albo otrzymasz info u weterynarza. Można tez zrobić suni zastrzyk powstrzymujący cieczkę - robi się go raz na pół roku - jest to jednak chemia Możesz tez rozważyć sterylizację suni pzdr Quote
Chili_Pepper Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 Mam jakis spray z zoologa,ale z tego co widze nic nie daje bo psy dalej są... Nie chodzi mi o zastrzyki co powstrzymują raz na pół roku tylko w czasie cieczki ,ale nie wiem czy jest cos takiego w ogóle... Quote
Bogarka Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Moze ja trzymaj w domu póki ma cieczke a nie na dworze. Quote
Martens Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Można powstrzymac cieczkę w trakcie, ale może to spowodować jeszcze gorsze konsekwencje zdrowotne niż zastrzyki co pół roku... Pomyśl o sterylizacji; co do psów to dzwoń do SM, jak nie pomoże to napisz pismo do urzędu gminy w sprawie bezpańskich psów - to ich obowiązek zająć się tym problemem. Quote
ania10512 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 zadzwoń do gminy że bezpańskie psy niszczą ci ogrodzenie i boisz się wyjść na własne podwórko ,oni muszą się tym zająć , na pewno padnie pytanie czy nie wie pani czyje te psy są ,powiedz wtedy że jak byś wiedziała czyje to byś do nich nie dzwoniła Quote
adam_31 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 U mnie wystarczyła pierwsza (i ostatnia) cieczka, aby z ogrodzenia została ruina :) Wysterylizowałem sunię i (poza ogrodzeniem) cieszę się niezmiernie - jest tysiąc powodów, dla których warto było to zrobić. Jeżeli masz sukę hodowlaną, to trzymaj ją w solidnym kojcu (spacery na smyczy) przez te kilka dni. Jeżeli nie, to sterylizuj. Pozdrawiam. Quote
WhiteWidow Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 http://www.dogomania.pl/threads/148349-problem-z-psami Quote
Recommended Posts