niunka04 Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 ja wiem że drugiego czerwca się widzimy ale może Doginka już nas zapisała na przyszłość;) Właśnie wróciliśmy od weta;) Mała zdrowa troche schudła 3,95 waży, zaszczepiliśmy się na wścieklizne odrobaczyliśmy no i mała ma łupież suchą skórę wetka sprzedała nam szampon sebovet dry podobno bardzo dobry i po każdym trymowaniu można go używać...;) Myślicie że mogę małej zacząć kupować royal canin dla sznaucerów chodziaż jest od 10 miesiąca??? Mała ma 8 miesięcy Quote
Evelynkaa Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Nie, nie możesz kupować karmy dla dorosłego psa 8 miesięcznej Nikolce, tym bardziej że schudła!!! Nam Wet doradził jeść juniora do 12 miesiąca a nie do 10 miesiąca i dobrze że tak zrobiliśmy bo właśnie w tej końcowej fazie fajnie nam się rozrósł, w sęsie że dostał męskiej sylwetki. Ona jeszcze potrzebuje dużo wartości odżywczych jakie mają karmy dla szczeniąt, także wstrzymaj się najlepiej jeszcze 4 miechy z tą dorosłą karmą, bo ona ma mniej wartości... takie moje zdanie Quote
Doginka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Evelynkaa napisał(a):Rozumiem ze Doginko zapisałaś Nikolkę na trymowanko i to dopiero za rok :crazyeye: przecież ona zarośnie i zniknie do tego czasu :evil_lol: :oops: Środa 2 czerwca:lol: A karmy jeszcze nie zmieniaj, Evelynkaa ma dużo racji w tym, co napisała;-) Quote
megi82 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 co do karmy-ja swoim podawałam juniorka do 12 miesiąca..oczywiście w ostatnim czasie jak Lili miała juniorka Luna wolała jej miseczke od swojej.Lepiej-moim zdaniem-te2-3 miesiące byc dłużej na juniorku,ma więcej odżywczych składników dla szczylka Quote
niunka04 Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 To Nika jedzie dalej na Royal Canin Mini junior... Odstawiam jej Acane bo zdecydowanie jej nie służy łupież, wogóle do tego nie chce jej jeść ostatnio.. Dziś brat jej postawił miskę pełną z Royalem to zjadła pół.. Cieszyłam się jak głupia normalnie...;) Pogoda u nas paskudna a mialam się wybrać na dłuższy spacer do lasu... Quote
Doginka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 niunka04 napisał(a):To Nika jedzie dalej na Royal Canin Mini junior... Odstawiam jej Acane bo zdecydowanie jej nie służy łupież, wogóle do tego nie chce jej jeść ostatnio.. Dziś brat jej postawił miskę pełną z Royalem to zjadła pół.. Cieszyłam się jak głupia normalnie...;) Pogoda u nas paskudna a miałam się wybrać na dłuższy spacer do lasu... Już Ci napisałam u siebie;-) Ale powtórzę - polej jej royala olejem z pestek winogron - 1 łyżeczka od herbaty, tylko pełniutka;-) - doskonale zwalcza łupież;-) Quote
*kleo* Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Ja Graculę do teraz mam na karmie dla szczeniąt, od ciąży tak na niej jedzie bo zawsze była chudzielec, a teraz się fajnie podtuczyła, już nie czuć tak wszystkich gnatów :) No i ktoś musi pomóc zjeść Uli te 18 kg ;) Quote
Pegaza Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 A u nas w koncu slonko:) to zapraszam do nas do lasu;) Quote
niunka04 Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 [quote name='Doginka']Już Ci napisałam u siebie;-) Ale powtórzę - polej jej royala olejem z pestek winogron - 1 łyżeczka od herbaty, tylko pełniutka;-) - doskonale zwalcza łupież;-) Doginko olej zadziałał!!! dwie pełne miski zjedzone ale jestem szczęśliwa...;) chciałabym ja utuczyć do około 6 kg [quote name='*kleo*']Ja Graculę do teraz mam na karmie dla szczeniąt, od ciąży tak na niej jedzie bo zawsze była chudzielec, a teraz się fajnie podtuczyła, już nie czuć tak wszystkich gnatów :) No i ktoś musi pomóc zjeść Uli te 18 kg ;) No ja te bym bardzo chciała żeby mała przybrała na wadzę.. Gdzie ta Gracja podtuczona??? Świetną ma figurę...;) [quote name='Pegaza']A u nas w koncu slonko:) to zapraszam do nas do lasu;) U nas też wzeszło ale tylko na chwilę...:( Już lecę do was tylko załaduje kilka fot;) Quote
Paulinka10 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 http://img248.imageshack.us/img248/91/p5280359.jpg jaka ciekawska mordusia:)śliczna,ale jej szybciutko kudełki rosną:)pozdrawiamy Nicolki;) Quote
*Agnieszka* Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Witamy:)zdjęcia są tak śliczne że nie będę cytować bo nawet nie wiek które:)Nikolcia rośnie jak na drożdzach:)kilogramami to się nie przejmuj podtuczysz ją i będzie ok,u nas z kolei Westowi przydało by się trochę schudnąć,to zróbmy tak ja Ci oddam trochę z Westa i będzie ok:eviltong: Quote
niunka04 Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Oki:) to kiedy się spotykamy;)??? ja się już boję jej wyglądu jak Doginka się nią zajmie...:( Quote
taxelina Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 http://img441.imageshack.us/img441/3291/p5280377.jpg sliczna mordka! Quote
kaho Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 [quote name='niunka04']Doginko olej zadziałał!!! dwie pełne miski zjedzone ale jestem szczęśliwa...;) chciałabym ja utuczyć do około 6 kg Nicola jest drobniutka, wiec 6 kg to za duzo. Niech przybedzie do 5 kg to bedzie dobrze ;):lol:. http://img248.imageshack.us/img248/91/p5280359.jpg - slicznosci:loveu: i jak fajnie rosnie jej broda http://img441.imageshack.us/img441/3291/p5280377.jpg:cool3:. Quote
*kleo* Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 niunka04 napisał(a):No ja te bym bardzo chciała żeby mała przybrała na wadzę.. Gdzie ta Gracja podtuczona??? Świetną ma figurę...;) Podtuczona, wiem co mówię ;) Ale to podtuczenie to takie pozytywne, dzięki temu właśnie lepiej wygląda :) Quote
megi82 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 fajne foteczki-i kotek znalazł się na nich u mnie dziś pogoda zepsuła się Quote
Paulinka10 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Cześć Nicolki;) Co tam u Was słychać?Jakieś nowe fotki by sie przydały:) Quote
Doginka Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 niunka04 napisał(a):...ja się już boję jej wyglądu jak Doginka się nią zajmie...:( Przyjedzie misio, a wróci potffffffffffffór:roflt: Widzimy się jutro o 11:00;-) Quote
Recommended Posts