Evelynkaa Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 herbatą :/.......herbata wysusza no chyba że są zaropiałe....solą fizjologiczną najbezpieczniej Quote
Evelynkaa Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 herbatą :/.......herbata wysusza no chyba że są zaropiałe....solą fizjologiczną najbezpieczniej Quote
jolek68 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 jakoś nie trawię tego weta, naszej Zuzi wyszła trzecia powieka w obu oczkach i wiem od innych że to jest często oznaka choroby, obejrzał ją zmierzył temperaturę, miała 39,3 (dużo tu strach też zrobił) dał jej podwójny zastrzyk antybiotyku i dwudniowe odrobaczenie i stwierdził że nie widzi nic co by wskazywało że jest chora...powiedział też że jak coś by jednak jej dolegało to po tych zastrzykach powinna dostać biegunki i wymiotów, nic takiego jednak nie miała ale więcej do niego nie pójdę... Quote
niunka04 Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Doginka napisał(a):klej uszy az do skutku:lol: Nie odpuszczaj, a zobaczysz, ze efekty bedą:lol:;-) Będę kleić.. jestem zdesperowana... I już zawsze bede sluchać starszych... Ciebie Doginko w szczególności:roll: Pegaza napisał(a):Wpadlam z pozdrowieniami i miziakami dla Nico:) Dzięki:loveu: Nika liże laptopa więc też przesyła całusy;) evelynka napisał(a):herbatą :/.......herbata wysusza no chyba że są zaropiałe....solą fizjologiczną najbezpieczniej nie lubie go i nie pójdę więcej do niego. Będziemy teraz zawsze chodzić do Pani Ewy Borowskiej. Lepszego weta nie znam... Kupie jej taki prearat hery czy coś takiego taki żel..:razz: Quote
Evelynkaa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 niunka04 napisał(a): nie lubie go i nie pójdę więcej do niego. Będziemy teraz zawsze chodzić do Pani Ewy Borowskiej. Lepszego weta nie znam... Kupie jej taki prearat hery czy coś takiego taki żel..:razz: Nie kupuj tego żelu.....a jak się uprzesz to mogę ci prawie całe opakowanie odsprzedać za grosze, data ważności do 2012 r On niby miał wybielać te miejsca przebarwienia koło oczu, ale nie dość że nic takiego nie robił to też bałam się go wciskać do oka bo on się pieni ten żel jak mydło....:/ Quote
niunka04 Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 to co używać??? bo jej ostro leci z tych oczków a potem zasycha... Quote
Evelynkaa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Najlepiej sól fizjologiczną, tym krzywdy nie zrobisz....a ja zastanawiałabym się nad zmianą karmy bo to może być na tle uczuleniowym....teraz musze lecieć ale jak jeszcze potrzebujesz jakieś rady to potem chętnie odpowiem. Wiesz przechodziłam dokładnie to samo parę miesięcy temu :D Quote
niunka04 Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 ona tak ma od zawsze kurcze. Jakiś typ mi się tarfił. On kazał jej to przemywać tydzien a jak się nic nie zmieni to przyjechać.. Dzięki Evelka:buzi: Quote
Pegaza Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Hej:) no to widze ze ten wet uczony bardzo;) sie zna na rasach i chorobach;) chocby ja;) ale dobrze ze z oczkami nic sie powaznego nie dzieje...:) Quote
jolek68 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 poradźcie coś do tych oczek, bo jak córcia znowu ma iść i kasę wywalić po to by jej powiedzieli że herbatką przemywać to się pochlastam chyba :) Quote
*kleo* Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Cześć :) Mojej Graculi też z oczu leciało, aż miała przebarwienia na wąsach, ale od momentu zmiany karmy przestało :) I nawet na wąsidłach widzę, że odrost jest już normalny - złoty, a nie zrudziały. Quote
jolek68 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 tylko że Nika je jedną karmę dłuższy czas a oczka zaczęły jej ropieć w tym tygodniu...no chyba że ma uczulenie na kici papu bo czasami uda jej się skubnąć co nie co :) Quote
Doginka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Powiem tak - SZYBKO ZMIEŃ VETA I NIGDY WIĘCEJ DO NIEGO NIE CHODŹ:crazyeye: Też mi coś - herbata to niech on sobie tyłek podetrze!!!:diabloti: Spróbuj swietlikiem przemywać oczka, a najlepiej, to jakbys poszła do drugiego veta, żeby się choróbsko jakieś nie rozwinęło bardziej;-) Moim piesiom zdarza sie od czasu do czasu mieć podrażnione oczka, ale ja lecę do vetki i proszę o receptę na maść do oczu DEXAMYTREX. Stosuję ją 2 x dziennie przez 5 dni - taki paseczek ok. 5 mm długości. Odchylasz dolną powiekę i wciskasz paseczek maści - skutek murowany już po kilku pierwszych podaniach;-) Tylko ta maść jest na receptę;-) Quote
niunka04 Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 przejdziemy się po niedzieli do innego weta. No i zakupie ten świetlik.. A co do karmy to mała jadła już chyba wszystkie możliwe i to się nie zmieniało:( Quote
Sallcia Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 czeeść :hand: Przyszliśmy z walentynkowymi życzeniami! dużo, dużo psiej miłości, wspólnego szczescia, pracy i dorastania! :loveu: Quote
Nikolaaa Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Dla Ciebie i mojej imienniczki : Wesołych Walentynek! Quote
Nati28 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Witamy :) mam nadzieje ze sprawa oczek jakos pozytywnie sie skonczy ;) Quote
jolek68 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 zmieni weta bo już to ustaliliśmy i będzie dobrze :) Quote
kaho Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Witam serdecznie- już wróciłam i znowu będę Was nawiedzać:cool3:. Dzięki za wsparcie :loveu:. Slyszę, że moja ulubienica ma problem z oczkami - zmartwiłam sie strasznie :shake:. Działaj wg wskazówek Doginki - Ona naprawdę wie co mówi:lol:. Quote
karkakarka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Hej! Ale śliczny baner :) moim też oczy ropieją ale to ponoć taka uroda yorków... A może włoski jej przy oczach odrastają i drażnią oczko Quote
Tośka&Nemo Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Ale masz piękny bannerek :) taki kolorowy! A co tam ciekawego słychać u twojej Niuni? Quote
Pegaza Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 A co tu dzis od rana taka cisza? czyzby juz szkola sie zaczela? Quote
Recommended Posts