Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jakoś nie trawię tego weta, naszej Zuzi wyszła trzecia powieka w obu oczkach i wiem od innych że to jest często oznaka choroby, obejrzał ją zmierzył temperaturę, miała 39,3 (dużo tu strach też zrobił) dał jej podwójny zastrzyk antybiotyku i dwudniowe odrobaczenie i stwierdził że nie widzi nic co by wskazywało że jest chora...powiedział też że jak coś by jednak jej dolegało to po tych zastrzykach powinna dostać biegunki i wymiotów, nic takiego jednak nie miała ale więcej do niego nie pójdę...

Posted

Doginka napisał(a):
klej uszy az do skutku:lol: Nie odpuszczaj, a zobaczysz, ze efekty bedą:lol:;-)

Będę kleić.. jestem zdesperowana... I już zawsze bede sluchać starszych... Ciebie Doginko w szczególności:roll:
Pegaza napisał(a):
Wpadlam z pozdrowieniami i miziakami dla Nico:)

Dzięki:loveu: Nika liże laptopa więc też przesyła całusy;)

evelynka napisał(a):
herbatą :/.......herbata wysusza no chyba że są zaropiałe....solą fizjologiczną najbezpieczniej

nie lubie go i nie pójdę więcej do niego. Będziemy teraz zawsze chodzić do Pani Ewy Borowskiej. Lepszego weta nie znam... Kupie jej taki prearat hery czy coś takiego taki żel..:razz:

Posted

niunka04 napisał(a):

nie lubie go i nie pójdę więcej do niego. Będziemy teraz zawsze chodzić do Pani Ewy Borowskiej. Lepszego weta nie znam... Kupie jej taki prearat hery czy coś takiego taki żel..:razz:

Nie kupuj tego żelu.....a jak się uprzesz to mogę ci prawie całe opakowanie odsprzedać za grosze, data ważności do 2012 r On niby miał wybielać te miejsca przebarwienia koło oczu, ale nie dość że nic takiego nie robił to też bałam się go wciskać do oka bo on się pieni ten żel jak mydło....:/

Posted

Najlepiej sól fizjologiczną, tym krzywdy nie zrobisz....a ja zastanawiałabym się nad zmianą karmy bo to może być na tle uczuleniowym....teraz musze lecieć ale jak jeszcze potrzebujesz jakieś rady to potem chętnie odpowiem. Wiesz przechodziłam dokładnie to samo parę miesięcy temu :D

Posted

Cześć :) Mojej Graculi też z oczu leciało, aż miała przebarwienia na wąsach, ale od momentu zmiany karmy przestało :) I nawet na wąsidłach widzę, że odrost jest już normalny - złoty, a nie zrudziały.

Posted

tylko że Nika je jedną karmę dłuższy czas a oczka zaczęły jej ropieć w tym tygodniu...no chyba że ma uczulenie na kici papu bo czasami uda jej się skubnąć co nie co :)

Posted

Powiem tak - SZYBKO ZMIEŃ VETA I NIGDY WIĘCEJ DO NIEGO NIE CHODŹ:crazyeye:
Też mi coś - herbata to niech on sobie tyłek podetrze!!!:diabloti:

Spróbuj swietlikiem przemywać oczka, a najlepiej, to jakbys poszła do drugiego veta, żeby się choróbsko jakieś nie rozwinęło bardziej;-)

Moim piesiom zdarza sie od czasu do czasu mieć podrażnione oczka, ale ja lecę do vetki i proszę o receptę na maść do oczu DEXAMYTREX. Stosuję ją 2 x dziennie przez 5 dni - taki paseczek ok. 5 mm długości. Odchylasz dolną powiekę i wciskasz paseczek maści - skutek murowany już po kilku pierwszych podaniach;-)
Tylko ta maść jest na receptę;-)

Posted

Witam serdecznie- już wróciłam i znowu będę Was nawiedzać:cool3:. Dzięki za wsparcie :loveu:. Slyszę, że moja ulubienica ma problem z oczkami - zmartwiłam sie strasznie :shake:. Działaj wg wskazówek Doginki - Ona naprawdę wie co mówi:lol:.