gonia66 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Sluchajcie dziewczyny...mam DT...niedlugo zwalnia sie miejsce u Renaty5 , a kto to miejsce zna- ten wie, ze to jest okazja jakich na dogo niewiele... Niestety tu sa warunki- pies najwyzej do 10 kg , moze byc slepaczek i najlepiej staruszek (nie moze byc mlody- bo domownicy by nie przyjeli)..na fotkach wydaje się hhmmmm...cięższy...:p...ale to może przez tą sierśc..??? JAk myslicie???Jesli gabaryty by byly ok- damy rade zebrac kaske dla niego???? Quote
Dada M Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Ale super :) Opal na pewno waży mniej niż 10 kg, jest po prostu bardzo puchaty. Ile kosztuje ten DT ? Quote
gonia66 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Dada M napisał(a):Ale super :) Opal na pewno waży mniej niż 10 kg, jest po prostu bardzo puchaty. Ile kosztuje ten DT ? Z tego co wiem- 10 zł dziennie:) Ale psiaki u Reni maja raj na ziemi...podam Wam może watki Edusia czy Antosia, ktore sa u Renatki, to nie bedziecie mialy watpliwosci.....jesli nie wazy 10 kg to by sie zdecydowanie nadawal..ale myslicie, ze uda nam sie zebrac deklaracje..??? Quote
morisowa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Nie znam miejsca, pewnie psiaki mają super, ale to chyba hotel a nie dt :roll: Quote
gonia66 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 morisowa napisał(a):Nie znam miejsca, pewnie psiaki mają super, ale to chyba hotel a nie dt :roll:Nie nie...to jest domek i tylko domek....psiak jest w domku, dom jest z ogrodem, na pięterku, bo na dole mieszkaja tesciowie, dlatego waga do 10 kg, bo Renatka ma swiadmosc, ze trzeba znosic starsze psiaki, a takim sie poświęca...wątek Edusia czy Antosia...ma swoje dwa maluszki i teraz piąty idzie do domu-i na to miejsce moze brac jakiegos, a ja nie chcialbym aby to miejsce mi "ucieklo".. Quote
morisowa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 gonia66, nie zrozumiałyśmy się - jeśli pies ma dom tymczasowy to pieniądze są potrzebne na karmę i ewentualne badania/leki; jak jest stawka to jest miejsce płatne; jak przeczytałam "Sluchajcie dziewczyny...mam DT..." to się tak ucieszyłam... po czym zostałam sprowadzona na ziemię, bo jak nagle uzbieramy 300 zł miesięcznych deklaracji, skoro na te już wyciągnięte psy nie ma pełnych deklaracji? skoro brakuje kasy nawet na leczenie psa, który jest w prawdziwym dt :( Apsa nie ma chwilowo netu, pytałam ją o Opala" na oko 8-11 kg, ale wiadomo jak nam się ocenia wielkość w schronisku". Quote
gonia66 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 NO ok....rozumiem w takim razie...nie znam realiow dotyczacych waszysch pieskow, dlatego zapytalam...a te jest taki sliczny- przypuszczam, ze i domek moglby jeszcze znaleźc..z DT zawsze latwiej- bo juz wiadome sa wszystkie zachowania a i w razie "w" mozna przepracowac niektore złe nawyki:)NO ale jest tez "szansa", ze DT moze byc dożywotni w takim przypadku....dlatego to powazna decyzja:)... Ale rozumiem, ze szukamy jesli juz- to darmowego DT a najlepiej DS:) Quote
gonia66 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 morisowa napisał(a):albo deklaracji :) NO to mozemy sie pokusic o zbieranie deklaracji, jesli tak...:)CZy jest ktos chęrny, jako pierwszy- na zachęte??:) Quote
gonia66 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 morisowa napisał(a):albo deklaracji :) NO to mozemy sie pokusic o zbieranie deklaracji, jesli tak...:)CZy jest ktos chęrny, jako pierwszy- na zachęte??:) Quote
Awit Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 U Renatki miałby jak w raju, czytałam któreś wątki, wielkie przygotowania na przybycie pieseczka, zapoznawanie, pieseczki w łóżeczku, po prostu prawdziwy domek gdzie psy czują się szczęśliwe. A który psiaczek znalazł domek stały? Cioteczki to wielka szansa dla Opalika!! Ja mogę 10zł, wiem, że mało, ale może byśmy uzbierały.... Quote
gonia66 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Awit napisał(a):U Renatki miałby jak w raju, czytałam któreś wątki, wielkie przygotowania na przybycie pieseczka, zapoznawanie, pieseczki w łóżeczku, po prostu prawdziwy domek gdzie psy czują się szczęśliwe. A który psiaczek znalazł domek stały? Cioteczki to wielka szansa dla Opalika!! Ja mogę 10zł, wiem, że mało, ale może byśmy uzbierały....Z tego co wiem, najnowszy tymczasowicz ucieka do domku:) Antoś zostaje na zawsze i za niego chyba nawet juz dawno nie placimy a Edus chyba będzie do ok maja(domek się remontuje- domek dogomaniacki- cioteczki, ktora jest na watku z Edusiem). Tak- domek Renatki, to naparwde raj dla zwierzat....ja bym w ciemno oddala tam kazdego psiunia- ale wiem jakie sa realia...:(kazda z nas jest juz "wypasiona deklaracjami" po uszy...gdyby jakiś "moj" poszedl do domku- tez natychmiast przepisalabym swoja deklaracje na tego slodziaczka:) ALe dobrze- na dobry poczatek mamy 10 zl od cioteczki AVit:):)BArdzo dziekujemy...kto dorzuci sie jeszcze??Moze potzrebny "zmasowany atak błagalny" na PW???Wiem, ze warto i to miejsce nie bedzie czekalo dlugo...a ten dziadzio...na tej powierzchni, ktora ma "dla siebie"..:(:( serce umiera....:( Zaraz znajdę i podesle Wam wątek Antoniuszka i Edusia- same zobaczycie co to za psi wersal:):) Quote
gonia66 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 TU prosze watek Antosia;) http://www.dogomania.pl/threads/128612-MIELEC-AntoA-niewidomy-staruszek-juA-w-SWOIM-domku-u-Renata5/page190 Quote
gonia66 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 A tu watek Edusia:):) http://www.dogomania.pl/threads/173689-Niewidomy-stary-maleA-kiEdi-tak-bardzo-chce-byc-kochany-juz-w-DT-teraz-szukamyDS?p=14085008#post14085008 Quote
Awit Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Edusia znam, nawet zapisałam i podziwiałam jak sobie tam radzi. Antosia nie znałam. A ostatni, czyli ten ślepaczek co miał być gdzies tam uśpiony? Zaraz wskoczę na wątek czy to ten. Oj miałby Opalik ogrom radości u Renatki.... Quote
gonia66 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Awit napisał(a):Edusia znam, nawet zapisałam i podziwiałam jak sobie tam radzi. Antosia nie znałam. A ostatni, czyli ten ślepaczek co miał być gdzies tam uśpiony? Zaraz wskoczę na wątek czy to ten. Oj miałby Opalik ogrom radości u Renatki.... Tak tak- to ten , co go dziewczyny spod śmierci wykradly:D A Opalik..oj...mialby mialby......:p Quote
Awit Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 No to trzeba zmienić chyba tytuł i błagać o deklaracje. Mateńko 300zł, skąd tyle weźmiemy:-( Quote
gonia66 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Awit napisał(a):No to trzeba zmienić chyba tytuł i błagać o deklaracje. Mateńko 300zł, skąd tyle weźmiemy:-( NO wlasnie...skąd..???:(..czasem to jest kwestia "5 minut" a czasem.... Quote
morisowa Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Apsa bez netu, to tytułu nie zmieni :? Awit - dzięki za deklarację :) ja niestety nie mogę się dorzucić :( Quote
gonia66 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 morisowa napisał(a):Apsa bez netu, to tytułu nie zmieni :? Awit - dzięki za deklarację :) ja niestety nie mogę się dorzucić :( TAk tak- tytul tez moze sporo zmienic..trzeba poki co- rozsylac prosby na PW...taka okazja moze sie wiecej nie zdarzyc dla slodziaka...chyba ze DS od razu go znajdzie:):) Quote
Lionees Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 AnnaA napisał(a):Ale czy Renata już wyraziła zgodę? Jestem :) Tak,mogłabym wziąć Opalika do siebie.On mi bardzo przypomina Antosia:loveu: Quote
gonia66 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Renata5 napisał(a):Jestem :) Tak,mogłabym wziąć Opalika do siebie.On mi bardzo przypomina Antosia:loveu:NO fakt- Opalik jest bardzo podobny do Antoniuszka- dziadziusia naszego kochanego...:) Quote
AnnaA Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Bardzo się cieszę i deklaruję 10 zł m-nie. Przepraszam,ze tak niewiele. Quote
Recommended Posts