Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tyle futra w łóżeczku !!!! I to jeszcze przytulającego się.
Mój Oskar preferuje spanie na podłodze, zero posłanek, wszystko skopane i usunięte, gdybym mu coś poscieliła - pewnie " dzieciństwo" w PIWNICY na betonie tak wryło mu się w pamięć, że tylko tak potrafi spać.

Posted

Haha, ten Opal to widzę, że coraz wygodniejszy się robi:-)
A jaki zmienny, to posłanek zamiana, to pokoje, teraz łóżka mu się zachciało:-)
Niektóre psiaki całe życie sypiają z Państwem w pościeli, a Opaliś dopiero na stare lata poznaje co w życiu dobre jest.
Dobrze, że choć teraz. Reniu to cieplutko macie:-)

Posted

A ja znowu rozliczenie, nie chcę się pogubić dlatego robię to tak często

CZERWIEC
Sabina 02 - 25 zł
Monika W spoza dogo – 15 zł
Javena - 5 zł
Awit - 10 zł
Anna A - 10 zł
Kama spoza dogo 20 zł
Apsa 5 zł
Selenga - 15 zł
gonia66 - 5 zł
ollalaa - 10 zł
Avii - 20 zł
Kmurdz - 15 zl
Baldek - 20 zł
Agata 51 - 10 zł
Syla - 20 zł
----------------205 zl
Jednorazowa : Kama spoza dogo 80 zł
LIPIEC:
gonia 66 - 5 zł
Kmurdz - 15zł
Baldek - 20 zł
KAMA 20 zł i jednorazowo 20 zł
Awit - 10 zł
AnnaA - 10 zł
Apsa - 5zł
Sabina02 - 25 zł
ollalaa - 10 zł
syla - 20 zł
Selenga - 15 zł
Avii - 20 zł
agata51 - 10 zł
------------205 zł
SIERPIEŃ:
Baldek - 20 zł
Sabina02 - 25zł
Kama spoza Dogo - 30 zł
--------------75 zł
Przelew za marzec 310 zł wysłany, 100 zł wysłane,
300 zł za kwiecień wysłane 30.03.2010,
310 zł na maj wysłane 26.04.2010
310 zł za czerwiec plus 20 zł wysłane 29.05.2010
300 zł za lipiec wysłane 28.06.2010
Na kocie zostało dnia 22.07.2010 r -375

Posted

Zdjęcie z nocy;)Opaliś na poduszkę się nie wpakował,bo nie było miejsca,ale stwierdził,ze w nogach też jest wygodnie i tam tez sobie spał:)

A w dzień to nawet wraca "na stare śmieci",bo tam jest najchłodniej i już nie śmierdzi:p

Posted

To ci Opaliś.Teraz wie ,co to raj na ziemi. Opalisiu ,przesłałam Ci tą marną kaskę. Troche pózno,ale lepiej póżno ,niż wcale. Nie grzej tak bardzo Renatki,bo nam sie ugotuje przy takim futrze.....

Posted

Opalisiu, rzadko teraz bywam na dogo, bo i net mi zwariował i sprawy życiowe..wymagające maksimum starania i pracy...ale myślami jestem z Toba i Twoją Panią.
Dobranoa

Posted

Jedna z niewielu rzeczy,które Opalis je ze smakiem:roll:.Nie daję mu często pączków,ale raz na jakiś czas nie mogę mu odmówić,bo on je tak lubi...no same popatrzcie.A kiełbaska może leżeć i leżeć i leżeć,nie mówiąc juz o innych zdrowych psich jedzeniach,które tez nie cieszą się popularnością u Opalisia:shake:.Ot,Tadek niejadek:p

Posted

Moze to był pierwwszy jego posiłek ,który sam zdobył i nie zapomniał smaku pączka.Tak jak my z dzieciństwa pamiętamy to ,co mama nam gotowała.

Posted

My uważamy, że skoro Opaliś tak bardzo uwielbia pączki, to raz na jakis czas można mu tę przyjemność zafundować.To dla mnie normalne, bo nie wiadomo, ile życia jeszcze mu zostało. Za to na pewnym wątku zostało to bardzo skrytykowane, wręcz wyśmiane.Zarzuty i po raz kolejny absurdalne oskarżenia.Oni zaglądają tutaj....ja tam.Tylko szukają "haka", żeby znowu się doczepić.Ręce opadają.Jako darczyńca dostałam zakaz wchodzenia na "ich wątek", bo bronię Renaty, zresztą nie tylko ja.Dalej jednak zaglądam.W tym miesiącu, lipcu, skończyłam wpłacać, skoro jestem u Fifiaczka, tak bardzo niemile widziana, co zostało wszem i wobec ogłoszone i napisane.Nie rozumiem tego nawet, że nie można wejśc i napisać co się myśli, bo od razu jest wzywany moderator, który wszystko usuwa.Wszystko, co jest nie w smak i nie po myśli pewnej osoby.W końcu pomyślałam sobie ok, nic nie piszę, nie wypowiadam się, bo nie ma po co.Odpuściłam.Zawsze myślałam, że tutaj może wejść każdy i napisać, to, co myśli.Jakże bardzo się myliłam.To tak, jak i w życiu, nie każdy każdego lubi i ok.Jednak
tolerancja wypowiedzi , poszanowanie odmienności zdania i wolność słowa powinna być.

Posted

[quote name='Syla']
tolerancja wypowiedzi , poszanowanie odmienności zdania i wolność słowa powinna być.

Syla, nie każdy wie, co znaczy słowo forum...:shake: :shake:
Nie wymagaj za dużo.

Posted

majku33krakow napisał(a):
zgadzam sie z twoimi słowami,masz prawo pisac na watku fifka,musisz wymagac tolerancji słowa i poszanowania odmiennosci zdania,nie masz zakazu pisania na ktoryms kolwiek watku.

Rozsądnie mówisz Majku.

Posted

Syla napisał(a):
My uważamy, że skoro Opaliś tak bardzo uwielbia pączki, to raz na jakis czas można mu tę przyjemność zafundować.To dla mnie normalne, bo nie wiadomo, ile życia jeszcze mu zostało. Za to na pewnym wątku zostało to bardzo skrytykowane, wręcz wyśmiane.Zarzuty i po raz kolejny absurdalne oskarżenia.Oni zaglądają tutaj....ja tam.Tylko szukają "haka", żeby znowu się doczepić.Ręce opadają.Jako darczyńca dostałam zakaz wchodzenia na "ich wątek", bo bronię Renaty, zresztą nie tylko ja.Dalej jednak zaglądam.W tym miesiącu, lipcu, skończyłam wpłacać, skoro jestem u Fifiaczka, tak bardzo niemile widziana, co zostało wszem i wobec ogłoszone i napisane.Nie rozumiem tego nawet, że nie można wejśc i napisać co się myśli, bo od razu jest wzywany moderator, który wszystko usuwa.Wszystko, co jest nie w smak i nie po myśli pewnej osoby.W końcu pomyślałam sobie ok, nic nie piszę, nie wypowiadam się, bo nie ma po co.Odpuściłam.Zawsze myślałam, że tutaj może wejść każdy i napisać, to, co myśli.Jakże bardzo się myliłam.To tak, jak i w życiu, nie każdy każdego lubi i ok.Jednak

Kogo masz na myśli Syla? Czyżby mnie? No nie wierzę, że jesteś tak małostkowa. Obsmarowałaś mnie jak tylko można i to Ty wycofałaś deklarację dla Fifka, bo un zdrowy. To nie płacz teraz. Twój wybór, Twoja decyzja. Moim zdaniem zachowajmy resztki kultury i powstrzymajmy R. od płaczów. Droga R. gdybym była wredna, to Twoje żale do nas wisiały by na każdym wątku. Ogarnij się kobieto, popłacz w poduszkę, ale nie ciągnij wątku Fifiego. Zawiodłaś na całej linii, nie potrafisz przyznać się do błędu i Twoja sprawa! Twoje prawo. Zastanów się R.,co piszesz. Tylko tyle, lub AŻ tyle. I tylko o to Cię proszę.

I proszę o rozwagę, bo pisałam, że dopóki wątpliwa opieka R. będzie przez nią roztrząsana, ja również nie ustąpię.

Edit: Czyli, jeśli moje dziecko poprosi mnie o setkę wódki, lub papierosa, lub pozwolenie na cokolwiek, to ja stwierdzę, chce, to mu dam, tak? Jeden raz nie zaszkodzi.

Posted

majku33krakow napisał(a):
mi dziewczyny (karusiap i jagienka) tez mowiły ze sobie nie rzycza zebym pisał na ich watku,w regulaminie niema takiego zakazu,ale trollowania nie wolno robic(kłucic sie)

Majku, kłócić się nie można. Ale pytać, oraz wyrażać wątpliwości, tak.

Posted

Syla napisał(a):
Syluniu kochana...daj sobie spokój proszę, bo szkoda słow, nerwów i emocji...jaka to mowia- "uderz w stół"...nozyce się odezwały, ale mimo niedawnego "zatrzymania", nic nozyc to nie nauczylo:)A odnoścnie tego, co napisałay "nożyce", nic nie powiem...
JA tam juz dawno nie wchodze na pewne watki, bo jak zaczynałam czytać brednie o....(nie będę wypisywala, bo, jak to mowi moj synuś "www kropka żal kropka pl";)i, mimo tego, że śmiech mnie ogarniał, z nikogo się nie wyśmiewałam..i nie zamierzam tego robić..a byłoby nie raz z czego..a Renatka jest, byla i będzie dla mnie cudownym domkiem tymczasowym, do ktorego oddam pieska kazdego, dla ktorego będzie miejsce i ktory będzie w potrzebie,bez mrugnięcia okiem. Nawet swojego bym tam oddala, nie bez powodu oczywisice, ale gdyby była taka potrzeba, czy konieczność:)
JA tam sie przyznam "bez bicia", że nawet z tego, ze Reni tak bardzo ufam, to, poniewaz jestem na urlopie, rzadko ostatnio wchodze na watki "moich" piesków...wpadam do tych "pilnych"...i uciekam..a tu...jestem najspokojniejsza na świecie o wszystko:):)
Odnośnie paczka dla Opalisia....pewnie, że to nie najzdrowsza "porcja mieska"..ale jak to mówią "nie pal, nie pij- zdrowiej umrzesz";)..Reniu...kochana jesteś, ze pozwalasz Opalisiowi raz "na ruski rok" na "tłusty czwartek";):D