halcia Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Szczyluszka po scianach...:shake::eviltong:i śpi pewnie. Quote
Awit Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Śpi i czuwa czy którys psiak nie przechodzi, by zdążyć go zaznaczyć..... Quote
lilk_a Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 przypominam .... jest bazarek na Opalika w moim podpisie banerek jest :) Quote
Lionees Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Wczoraj i dzisiaj był spokój między Opalikiem a Moruskiem.W ogóle Opalik zrobił się taki spokojniejszy.Więcej śpi,nie warczy już na Edzia,na każdego psiaka macha ogonkiem, a do Moruska to nawet znowu wszedł w nocy na posłanko.Tak ich zastałam rano;) Jeszcze nie było kąpania,bo w niedzielę i dzisiaj miałam trochę gości w związku z Dniem Kobiet:p.Ale za to dzisiaj dokładnie wyszczotkowałam kawalera. Opalik w dalszym ciągu znaczy,ale myślę,że mu to przejdzie niedługo.Zaczyna czuć się bezpiecznie,przyzwyczaja się do nowych warunków i zapachów.Dzisiaj nawet nie pilnował miseczki,tylko ładnie zjadał i pozwolił sobie ją zabierać:)Podsuwam mu różne psie smakołyki,gryzaczki,ale nic mu nie smakuje.Powącha tylko i zostawia.Suchej karmy tez nie chce,karma stoi w miseczce i czeka na zmiłowanie;).Może nie jest to suche jakiś prima sort,ale nie jest tez dupowate chyba.Mam teraz karmę Josera,wcześniej miałam Acane dla staruszków i zdecydowanie miała lepsze branie,no ale cenowo tez była trochę droższa.Ale na psiakach nie będę oszczędzała.Lubiły Acanę,to teraz tez ją kupię,może Opalikowi zasmakuje:)Suche stoi w miseczkach cały dzień,jak jakiś psiak ma chęć to sobie w międzyczasie chrupie. Także Opalik robi postępy w zachowaniu,stał się milszy dla psiaków,chyba zaczyna się przyzwyczajać do zgodnego życia w stadzie ludzko-psim:). Quote
APSA Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 Powoli dociera do niego, co oznaczało to całe zamieszanie i że teraz to już będzie tylko lepiej :) . Quote
magenka1 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Odświeżyłam wpłaty, dzisiaj była od togaa 20 zł jednorazowa, Zrobiłam dzisiaj przelew za Opalika 300 zł za marzec i 10 zł za pieluszki, Na kocie pozostało 65 zł Quote
Awit Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 No Renia jestem pod wrażeniem przemian Opala:-) Pomalutku powolutku zrobicie z niego zgodnego psiaka:-) Kochany dociera do niego, że ma wszystko dla siebie, że nikt mu niczego nie odbiera, że wszystkie psy w domu są jednakowo traktowane i szczęśliwe:-) Quote
halcia Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Stres juz go puscił widocznie,zadomawia sie...a najbardziej mnie cieszy zgoda z Moruskiem. Quote
__Lara Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 http://img705.imageshack.us/img705/6822/zdjcie4136.jpg Choćby Morusek i Antoniuszek..... Bardzo się cieszę, że Opalik wycisza się :D tak trzymać! Quote
Sabina02 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Wyslalam pieniazki na Opalika za marzec i kwiecien, w sumie 50 zl. :lol: Quote
Lionees Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 magenka1 napisał(a):Odświeżyłam wpłaty, dzisiaj była od togaa 20 zł jednorazowa, Zrobiłam dzisiaj przelew za Opalika 300 zł za marzec i 10 zł za pieluszki, Na kocie pozostało 65 zł Pieniążki dojdą pewnie sesją o godz.13,bo jeszcze ich nie ma. Małe sprostowanie...NIE 300 za marzec i 10 za pieluszki,tylko 310 za marzec,bo w marcu jest 31 dni,10 zł/doba;) I możemy się zawsze tak rozliczać w okolicach 10-tego każdego miesiąca.Od momentu przyjazdu Opalika do dzisiaj psiak był u mnie gratis,także nie wołam pieniążków za te 10 dni.Pieluszki tez na razie kupiłam za swoje,bo Opalik ma mało pieniążków na swoim koncie.Jakby ktoś wspomagał bazarkami,to byłoby super:) Dziewczynki,chciałabym zrobić Opalikowi dokładne badanie krwi,ale to koszt około 80zł,na który na razie nas nie stać:sad:.W tym tygodniu podjadę z Nim do wetki na ogólny przegląd i powiem Wam,że nie podoba mi sie ten jego kaszel.Myślałam,że to może taki kaszel ze stresu,albo co...ale kaszelek się utrzymuje.Nie sądzę,żeby Opalik był przeziębiony,wygląda mi to na kaszel od chorego serduszka.Jeżeli to serce,to będzie musiał brać pewnie dożywotnio leki nasercowe...a to będą pewnie koszty w okolicach 100zł/miesięcznie...ciężka sprawa,bo pieniążków jest mało.No ale nic,nie będę krakała póki co.Pójdę do wetki to się okaże. Opalik robi sie z dnia na dzień spokojniejszy,dużo do Niego mówię,a On tak mądrze patrzy człowiekowi w oczy:-(On dopiero uczy się słów,bo wcześniejsza moja gadka to była dla niego abstrakcja,może nigdy nikt z nim nie rozmawiał?To dobre,poczciwe,kochane psisko...tylko jeszcze sobie znaczy:p Nadrobię braki w zdjęciach,tylko mi mąż zreperuje telefon,bo gniazdo usb mi się zechlało:shake: Quote
APSA Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Dziś kończy się mój bazarek na Bubę. Co się nie sprzeda wystawię na nowo na Opalika. Quote
Lionees Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 APSA napisał(a):Dziś kończy się mój bazarek na Bubę. Co się nie sprzeda wystawię na nowo na Opalika. Super,dzięki:) Bazarki na pewno się przydadzą Quote
magenka1 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Renato przepraszam ale źle Cię zrozumiałam ale jakoś zakręcona jestem, Zrobiłam poprawkę do wpłat :) Quote
Lionees Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 magenka1 napisał(a):Renato przepraszam ale źle Cię zrozumiałam ale jakoś zakręcona jestem, Zrobiłam poprawkę do wpłat :) My tu wszystkie jesteśmy zakręcone,nakręcone i pokręcone,także spoko;):) Dzisiaj Opalik znowu był grzeczny,miły i nie zwracał uwagi na Moruska:) Tak bardzo przytula się do człowieka,że aż serce pęka..i tak uważnie słucha każdego słowa...ale nadal znaczy.Jednak tak jakby już nie tak namiętnie,tylko tak z przyzwyczajenia,żeby przypadkiem jakis psiak nie zapomniał,że to i to i tamto jest Jego;)Zauważyłam,że jak poczuje jakiś nowy zapach(syn wyciągnął z szafki buty,które Opalik pierwszy raz "widział")to namiętnie obsikuje z każdej strony po 5 razy.Na drzwi,ściany i wszystko co już zna sika tak od niechcenia,tak na wszelki wypadek,żeby aby sobie siknąć jeszcze ,a nowe rzeczy obsikuje jak szalony.Wygląda na to,że wszystko co nowe,co ma nowy,nieznany zapach będzie sobie znaczył:niedowia::wallbash::evil_lol: Quote
lilk_a Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 może jak trafi do domu gdzie nie ma innych psów to przestanie , bo u Ciebie to obcych psich zapachów mnóstwo :) Quote
Ra_dunia Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Poproszę o numer konta - mam z mojego bazarku 50 zł dla Opalika :) Quote
APSA Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Mały bazarek na małego Opalika - zapsaszam! http://www.dogomania.pl/threads/181641-MaA-y-bazarek-na-maA-ego-A-lepego-Opalika-DA-UGOPISIKI-KREDECZKI-I-PIA-KI-do-25-03?p=14277858#post14277858 Proszę o pomoc w reklamie bazarku, mam nadzieję, że choć sam bazarek mały, zainteresowanie takie nie będzie ;) Quote
Lionees Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 lilk_a napisał(a):może jak trafi do domu gdzie nie ma innych psów to przestanie , bo u Ciebie to obcych psich zapachów mnóstwo :) No właśnie i do tego psiaki sie zmieniają,więc i zapachy coraz to nowe.Mam kilka saszetek Hill'sa.Namoczyłam wczoraj w rosołku i dałam Opalikowi,to jadł,aż mu sie uszy trzęsły.Wcześniej nigdy do końca nie zjadał z miseczki,zawsze coś tam zostawiał,nawet kiełbaskę,czy paróweczki.Teraz miseczka była pusta,aż wylizana:)Chyba kupię tego Hill'sa,skoro mu smakuje.Pozostałym psiakom nasypałam suche do miseczki i tez wcinały.Nie znam tej karmy,jak myslicie,dobra jest,bo,że droga,to inny temat.Ale jakby była dobra,to kupię http://www.allegro.pl/item952073419_hills_hill_s_senior_large_breed_15kg_prezent.html Quote
magenka1 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 [FONT="]Jednorazowo:[/FONT] [FONT="]Malibo 57 – 100 z[/FONT][FONT="]ł[/FONT] [FONT="]Ellig – 25 zł[/FONT] [FONT="]Gazzy 10 zł[/FONT] [FONT="]Avii – 30 zł[/FONT] [FONT="]Ollalaa – 10 zł[/FONT] [FONT="]Maliza – 20 zł [/FONT] Selenga BAZAREK 30 zł togaa - 20 zł Bazarek Ra_duni 50 zł katunia - 100 zł Lik_a bazarek - 95 zł [FONT="]---------------------------------- 490 z[/FONT][FONT="]ł[/FONT] [FONT="]Deklaracje stałe marzec:[/FONT] [FONT="] [/FONT][FONT="]- Awit - 20 z[/FONT][FONT="]ł[/FONT][FONT="] AnnaA – 10 zł Javena - 5 zł Apsa - 5 z[/FONT][FONT="]ł[/FONT][FONT="] dota&koka - 20 zł Selenga - 15 zł gonia66 – 5 zł Kama spoza dgm – 20 zł baldek2 - 20 zł Avii – 20 zł agata51 - 10 z[/FONT][FONT="]ł[/FONT][FONT="] ollalaa - 10 z[/FONT][FONT="]ł[/FONT][FONT="] sabina02 - 25 zł syla - 20 złM[/FONT][FONT="] M[/FONT][FONT="]onika W (spoza dgm)- [/FONT]15 zł (nie wiem czy chodzi o tą osobę bo nie ma w tytule nica z dogo) kmurdz - 40 zł [FONT="]---------------------------- 260 zł[/FONT] [FONT="]Kwiecień stałe:[/FONT] [FONT="]Gonia66 – 5 zł[/FONT] AnnaA - 10 zł sabina02 - 25 zł [FONT="]baldek2 - 20 zł[/FONT] Javena - 5 zł Javena 10 zł Dobrze? ------------------ 75 zł Maj stałe [FONT="]baldek2 - 20 zł -------------------20 zł [/FONT] Przelew za marzec 310 zł wysłany, 100 zł wysłane Na kocie zostało dnia 17.03.2010 r - 485 zł:multi: Cioteczki sprawdźcie czy nie ma błędu i czy Was dobrze zapisałam, Quote
Javena Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Nadal pieniądze nie doszły? Jutro ide na poczte. Moze chociaż sprawdzą.Wybacz Opaliku.Nie dosć ,ze tak mało ,to jeszcze poczta nawaliła. Quote
magenka1 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Javano przykro mi ale nie ma Twoich pieniędzy :( Jeszcze raz sprawdzę ale wszystkie rozliczenie mi grają Quote
Recommended Posts