Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wpłatą, wpłatami, deklaracją bo brakuje pieniędzy na opłacenie tymczasu........
Domek stały też będzie niebawem poszukiwany....
Którą opcję wybierasz?:-)

Posted

Awit napisał(a):
Jak nasz sikacz? Renia pisałas gdzieś, wiesz co można robić, by nie znaczył w kółko?

Do tej pory nie miałam czasu,żeby usiąść i napisać,ale zaraz to zrobię,jeżeli dogo mi pozwoli,bo chodzi okropnie:shake:.Dzięki Awit i Selenguś za namiary.Mam nadzieję,że co 2 głowy,to nie jedna i uda nam sie wyprowadzić Opalika ze znaczenia;).Zauważyłam tez,że jak jakiś psiak koło Niego przejdzie,to od razu podnosi nogę i znaczy,jakby chciał przekazać,że to jest jego teren.Także znaczy "na pusto"czyli nawet jak nie ma innego psa obok(na ale zapach psów mimo wszystko czuje),a jak jakis pies przemknie obok niego,to dosłownie znaczy tak szybko,że jakby nie miał pampersa,to zdążyłby obsikać psiaka,który akurat kołysze się obok.Dzisiaj znowu próbował dziabnąć Moruska i nawet jak Morusek sobie śpi na posłanku,to Opalik podchodzi do posłanka i szczeka na śpiącego Moruska.Jeżeli Morusek się akurat przebudzi to szczekają na siebie obaj.No i właśnie jak Morusek szczekał na Opalika,to Opalik chciał go dziabnąć,ale byłam obok i nie dałam.Byc może kastracja uspokoiłaby nieco zapędy Opalika,ale jak go tak obserwuję,to nie wiem,czy będzie ona możliwa.To starszy psiak i byc może ma coś z serduszkiem,więc głęboka narkoza pewnie nie będzie w tym przypadku wskazana.No ale pójdę do wetki,to się okaże po badaniu.

Posted

Dobry wieczór Wam wszystkim,Opalik jest kochany dziaduleniek, zwłaszcza z dupką w miseczce-bidulek broni swojego jedzenia na ewentualne czasy głodu,bo nie wie jeszcze,że u Ciebie nie ma "takiej opcji"-ale niech nie podgryza Moruska,bo się doigra i ciachniesz mu to i owo,a zwlaszcza owo.
Rozczulające jest Twoje sformulowanie,że dziaduleńki kolyszą się.Mój dziadek jeszcze nie kołysze się,ale problemow mamy innych 100.
Biegnę odwiedzić Moruska.Mam zaleglości,ale tak nam się ostatnio uklada w domu.Na razie pa,albo dobranoc.Wybierz wariant,bo futrzaki pewnie już śpią.No i dobrze.

Posted

Ale raz tylko chciał dziabnąć Moruska? Jeśli szczekają to może się porozumiewają w ten sposób. A co z feromonami, może one by pomogły w zaprzestaniu znaczenia? Z tego co piszesz to jest to jego główna metoda na pokazywanie, co jest jego terenem.

Posted

Cioteczki zrobiłam mała rozpiskę, żebym się nie pogubiła jak macie jakieś podpowiedzi co do niej albo coś pokręciłam do piszcie:

[FONT=&quot]Jednorazowo:[/FONT]

[FONT=&quot]Malibo 57 – 100 z[/FONT][FONT=&quot]ł[/FONT]
[FONT=&quot]Ellig – 25 zł[/FONT]
[FONT=&quot]Gazzy 10 zł[/FONT]
[FONT=&quot]Avii – 30 zł[/FONT]
[FONT=&quot]Ollalaa – 10 zł[/FONT]
[FONT=&quot]Maliza – 20 zł [/FONT]
Selenga BAZAREK 30 zł
[FONT=&quot]---------------------------------- 225 z[/FONT][FONT=&quot]ł[/FONT]

[FONT=&quot]Deklaracje stałe marzec:[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]- Awit - 20 z[/FONT][FONT=&quot]ł[/FONT][FONT=&quot]
AnnaA – 10 zł
Javena
Apsa - 5 z
[/FONT][FONT=&quot]ł[/FONT][FONT=&quot]
dota&koka -
Selenga - 15 zł
gonia66 – 5 zł
Kama spoza dgm – 20 zł
baldek2 -
Avii – 20 zł
agata51 - 10 z
ollalaa - 10 z
sabina02 -
syla
Monika (spoza dgm)-
[/FONT]
[FONT=&quot]---------------------------- 115 zł[/FONT]

[FONT=&quot]Kwiecień stałe:[/FONT]
[FONT=&quot]Gonia66 – 5 zł[/FONT]
AnnaA - 10 zł
------------------ 15 zł

Dnia 08.03.2010 DZIEŃ KOBIET na kocie jest 355 zł
[FONT=&quot]
[/FONT]

Posted

[quote name='Awit']Ale raz tylko chciał dziabnąć Moruska? Jeśli szczekają to może się porozumiewają w ten sposób. A co z feromonami, może one by pomogły w zaprzestaniu znaczenia? Z tego co piszesz to jest to jego główna metoda na pokazywanie, co jest jego terenem.
Moruska chciał dziabnąć dwa razy,raz jednego dnia,raz innego.
To porozumiewanie się szczekaniem wygląda mi nie na taką zwykłą "rozmowę",tylko na przegonieniu konkurenta typu idź stąd to mój teren.
No i właśnie to znaczenie przez Opalika jest metodą na pokazanie że to wszystko jest jego i po co się tu obce psy kręcą
[quote name='APSA']
A w schronisku to był taki spokojny i niemrawy psiak.
No w sumie był sam,w maleńkiej klitce,niewidomy,to i był niemrawy.Psy szczekały,ale żaden nie wchodził na jego teren.Teraz cały jego świat wywrócił sie do góry nogami.Nowe zapachy,nowe psy,nowe miejsce i ludzie,którymi nie chce się dzielić.Tak bardzo mu tego brakowało przez te lata(a nie wiadomo też jakie życie miał przed schronem),że teraz wszystko znaczy(nawet miseczkę z jedzonkiem i posłanko),żeby cały świat wiedział,że to jest jego i tylko jego i każdemu won od tego
[quote name='Awit']Renia jak Opal dzisiaj?
Dzisiaj Opalik sporo spał.Na początku jak przyjechał,to dużo chodził,spał po trochu i zaraz się budził i znowu pochodził i kładł się na chwilkę i tak w kółko.Nawet noce takie były.Wyglądało to jakby nie umiał usnąć w ciszy,bo przecież do tej pory przez te lata spał w ciągłym jazgocie,bo wiadomo jak jeden pies zaczął szczekać to i drugi i trzeci...Teraz ta cisza jakby go kuła w uszy i nie wiedział co sie dzieje.Jednak pomalutku przyzwyczajał się do warunków,które panują w nowym miejscu i zauważyłam,że zaczął dłużej podsypiać,aż wreszcie dzisiaj pospał sobie tak uczciwie ze 3 godzinki,potem wstał i znowu się na dłużej położył i usnął.Chyba wreszcie zaczyna odsypiać schronisko:).Dzisiaj nawet sam wszedł na posłanko do Moruska,jak Morusek spał.Morusek troszkę pomruczał jak Opalik się układał,Opalik też coś tam mruknął na Moruska i razem sobie spali;).Jednak później Opalik znowu poszedł na mniejsze posłanko,a Morusek został na większym.
Postaram się jutro wykąpać kawalera i porządnie wyczesać.Teraz jest piękny,a co dopiero po takiej toalecie?:razz:

Dzisiejsze zdjęcie z Moruskiem;)

Posted

Opalik zaczyna rozumieć,że ma swój dom,miseczkę i nawet Moruska do łózeczka.Może niedługo dotrze do niego,że czas przestać zaznaczać swoje terytorium.Ale na razie dostarcza trochę "rozrywki".Moruska jednak nie wolno poggryzać! Proszę mu to przekazać od cioteczki D.

Posted

Jak tak piszesz, to Ci aż zazdroszczę tych dziadeczków :) Słodko razem śpią :loveu:
Jak już będę bogatą emerytką, to sobie przygarnę tak z dziesięć ;)

Posted

Wpłata jednorazowa -jak będę mogła to będę dosyłać :oops:
Opalik kochany ale musi uwierzyć że jego miska, legowisko, że nikt mu nie zabierze :p

Posted

Hehe bogata emerytka:-)
Pani Apso gdzie tak dobrze płacą, to może i ja tam popracuję:-)
Te spanie razem czemuś służy. Przecież pies nie przytulałby się do wroga......
Ależ Opalik musiał być oszołomiony przez ten ostatni tydzień, po tych wszystkich przejściach:-)
Myślę, że pomalutku zacznie się przystosowywać do życia w prawdziwym domku......

Posted

Jejooooooooooooo....ja tez zazdroszczę Reni...serio piszę...takie pieknotki i to w dodatku takie kochane...no..moze tego "znaczenia" nie zazdroszcze:p..ale znislabym i to gdybym tylko miala warunki i inne myślenie mojego Tzta..:/

Posted

[quote name='Awit']Hehe bogata emerytka:-)
Pani Apso gdzie tak dobrze płacą, to może i ja tam popracuję:-) [/QUOTE] Nie wiem, póki co jestem trzy lata po studiach i liczę na to, że do emerytury trochę odłożę :evil_lol: Ale mam też chytry plan: poślubić starego milionera i odziedziczyć po nim fortunę ;)

Posted

[quote name='APSA']Nie wiem, póki co jestem trzy lata po studiach i liczę na to, że do emerytury trochę odłożę :evil_lol: Ale mam też chytry plan: poślubić starego milionera i odziedziczyć po nim fortunę ;)[/QUOTE]
Plan jest doskonaly, najlepiej zeby mial z jakies 90 lat :evil_lol:
Dostalas moj adres mailowy?
Poprosze o kontakt :cool3:

Posted

[FONT=&quot]Jednorazowo:[/FONT]

[FONT=&quot]Malibo 57 – 100 z[/FONT][FONT=&quot]ł[/FONT]
[FONT=&quot]Ellig – 25 zł[/FONT]
[FONT=&quot]Gazzy 10 zł[/FONT]
[FONT=&quot]Avii – 30 zł[/FONT]
[FONT=&quot]Ollalaa – 10 zł[/FONT]
[FONT=&quot]Maliza – 20 zł [/FONT]
Selenga BAZAREK 30 zł