Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tez mam nadzieje,ze bedzie spokój,ale chyba charakterek ma.Z Moruskie pewnie sie nie zaprzyjaznia,mały bedziesie go bał.Choc wszystko moze sie zmienic.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='APSA']Jeszcze nie wysyłałam numeru, mam bowiem pytanie:

Czy ktoś zgodziłby sie zostać "księgowym" Opala?
Czyli zbierać pieniądze i prowadzić rozliczenie?

U mnie jest m.in. ten problem, że mam ograniczony bardzo dostęp do internetu, nie zawsze mogę zajrzeć na konto, boję się, że tego nie ogarnę :oops:Przypomne apel APsy...proszę...niech się któraś cioteczka zgodzi poprowadzić finanse Opalika....to bardzo ważne....pieniązki w zasadzie juz powinien mieć na swoim koncie nasz chlopak, więc proszę o księgową dla Opalika:):)

Posted

magenka1 napisał(a):
Ja nigdy tego nie robiłam, a jeśli gdyby ktoś doświadczony się nie znajdzie to mogę być ja,

Zawsze kiedyś musi być ten pierwszy raz:)

Posted

[quote name='magenka1']jak Ciotki nie mają nic przeciwko to OK,
Tylko może jakieś wskazówki wcześniej ?
Serdecznie dziękuję,że będziesz księgową Opalika:loveu:.To nie jest trudne zajęcie,tylko troszkę czasochłonne,bo trzeba w zasadzie prawie codziennie sprawdzać wpłaty i wpisywać je na wątku(ile i od kogo).Jak wszystkie wpłaty dojdą,to zebrać to do kupy i napisać równiez na wątku,a Apsa przeklei na pierwszą stronę.Jak wszystkie wpłaty wpłyną do Ciebie,to Ty całą sumę przelejesz do mnie i....to wszystko:) I tak cały czas;)

A teraz fotki:)
Taki z Opalika jest tulinek:loveu:

Tu usypiał,oczka się zamykały,główka mu leciała w dół,a On dzielnie ją podnosił,aż w końcu opadła na łapki i usnął:)

A tu,nieoczekiwana zmiana miejsc:p,mały na dużym posłanku a duży na małym:evil_lol:

Na razie jest spokój z warczeniem,natomiast dalej znaczy co popadnie.Zdjęłam mu na dzień pieluszkę,poświęciłam ściany,drzwi i wszystko inne,żeby gdzieś tam został jego zapach,bo może wtedy dałby spokój ze znaczeniem.Jednak On z uporem maniaka znaczył dalej.No to siup z powrotem w pampersa.Na dworku pięknie się wysikuje,zrobił kupkę no i oczywiście tez wszystko musiał poznaczyc.Nawet jak juz nie miał czym siknąć,to i tak nogę zadzierał:pAleż ma silną potrzebę zagarnięcia wszystkiego dla siebie...biedny boi się,żeby nikt mu niczego nie odebrał.
Morusek w dalszym ciągu śpi,od tamtego incydentu obudził sie tylko na jedzonko i siku i poszedł spać.Akurat w tym czasie Opalik spał,także obyło sie bez konfrontacji Opalik vs Morusek.Przekimałam się troszkę w dzień,żeby w nocy czuwać,bo Morusek zawsze wstaje w nocy,żeby sobie podreptać.Muszę obserwować zachowanie Opalika,czy nie rzuci się znowu na dreptającego Moruska.
Jak przeżyjemy noc,to znaczy,że będzie już tylko lepiej:)

Posted

Śliczny ten pychol!Z tym znaczeniem moze byc problem,moj pierwszy psiak mał chocby po kropelce na kazde drzewko nawet przez 3 km.Sa srodki zniechecajace,ale to znowu kasa.Nie pamietam gdzie ja to lata temu kupowałam.Dafi sikał na choinke w swieta,potem namietnie na komputer....

Posted

magenka1 napisał(a):
jak Ciotki nie mają nic przeciwko to OK,
Tylko może jakieś wskazówki wcześniej ?
Magenko..najpierw zrob sobie listę darczyńcow, i porozsylaj na PW swoje wszystkie dane z numerem konta włącznie:)
POtem sparwdzaj sobie co kilka dni(niekoniecznie codziennie) konto i wpisuj tu na watku, od kogo wpłyneły pieniązki i jaki jest stan konta Opalikowej skarpetki:)
NAstępnie, jak się uzbiera 300 zł trzeba wpłacić do renatki(dostaniesz Jej numer konta na PW), i napiszesz tu, że wplaciclas i ile zostalo w skarpecie..Renia będzie nam pisala jakie są potrzeby Opalika i jesli bedzie zapas- bedziesz wysyala od razu, jesli nie- bedziemy krzyczeć, wolać i szukać kaski:)
W zasadzie to juz Opalik powinien miec zaplacone za pierwszy miesiac- bo ja zawsze wplacam za psiaki z gory( chocby zeby bylo na jedzonko, czy pampersy:/)...
CZekamy więc na numer konta i wysylamy pieniazki do Ciebie, mam nadziejej, ze pojutrze juz bedziesz miala czym zaplacic za hotelik:)
A..i jeszcze jedno- musisz caly wątek od jakiegos czasu przesledzic- bo sa deklaracje stale i jednorazowe...jesli jednorazowe-tez wysylaj numer konta, ale nie wpisuj w tabelke;)
No i na koniec- pilnuj wplat i jesli komus sie zapomni wplacic, to musisz na PW przypominac:)
UUUUffffff..będzie dobrze:)

Posted

magenka1 napisał(a):
Renatko i cioteczki dziękuję za powierzenie mi tak poważnego zadania mam nadzieje, że sprostam,
Gonia dzięki za instrukcję już biorę się do pracy

Magenko,to my dziękujemy,że zechciałaś zbierać pieniążki:loveu:,bo każdy wie,że to dodatkowy obowiązek i poświęcenie swojego czasu.Magenko bodajże na 15 stronie była dziewczyna,która chciała zrobić dla Opalika bazarek kolczykowy.Wyślij proszę do Niej pw z pytaniem,czy to jeszcze aktualne.Pieniążki dla Opalika zawsze sie przydadzą,tym bardziej,że na poważnie myślę o Jego kastracji.Wytniemy te czarne jajka:razz:,być może po tym uspokoją sie Jego zapędy do znaczenia wszystkiego co popadnie.Bo daję sobie rękę uciąć,że jak Opalik znajdzie domek,to taka sytuacja będzie miała w dalszym ciągu miejsce,a nie wszyscy ludzie są wyrozumiali i cierpliwi w tym względzie.Także myślę,że jak zrobię Mu badania krwi i wyjdą dobre,to następnym krokiem będzie kastracja;)

Posted

Biedaczek boi się że znowu mu ktoś coś odbierze... przerabiałam to z moją sunią... do tej pory robi zapasy jedzenia, bo czesto błąkała się głodna zanim ją zgarnęłam i do tej pory chomikuje jedzenie choć wie że micha będzie pełna... Chowa gdzie może....

Posted

[quote name='__Lara']Antosiu, wróciłeś do nas.....
W wyglądzie to na pewno,a w zachowaniu nie koniecznie:p,no ale Antos był starutki,to i zachowanie Jego było inne...
Dzisiaj Opalik sobie zaszczekał na coś tam i moja teściowa aż przyleciała z dołu,żeby mi powiedzieć,że wydawało Jej się,że to Antos zaszczekał...ja tez miałam takie wrażenie,ten głos,ten szczek,taki przeciągły,gruby,powolny,takie hauuu,hauuu:-( Myślałam,że już mi się w głowie poprzewracało,tak myślę o Antosiu i w Opaliku doszukuje się Antosia,ale to nie jest tylko moje wrażenie.Nawet starszy syn wyszedł z pokoju i powiedział "mamo,On szczeka jak Antoś"...
Antoś tylko kilka razy zaszczekał,ale ten głos zapamiętam do końca życia...Opalik szczeka identycznie.Bardzo dużo rzeczy łączy te dwa psiaki.Opalik to jakby młodszy klon Antosia...

Posted

Jutro wpłacę na Opalika.
Ale macie teraz zajęcie i Ty Reniu i Opal:-)
Zyczę spokojne nocki, aby dreptanie Moruska było bezpieczne a Opal nie zainteresowany

Posted

Awit napisał(a):
Jutro wpłacę na Opalika.
Ale macie teraz zajęcie i Ty Reniu i Opal:-)
Zyczę spokojne nocki, aby dreptanie Moruska było bezpieczne a Opal nie zainteresowany

Będę czuwać;)

Przed chwilą Tomasz Kammel w programie Szymona Majewskeigo powiedział,że jego narzeczona miała w domu 6 psów,w tym bernardyna,kaukaza i 2 yorki i stwierdził,że dało się żyć,chociaz sajgon był niezły nieraz:evil_lol:.Ale odkrył Amerykę,fiu,fiu:diabloti:.Pewnie,że da się żyć,ludzie mają po więcej psów w domu i zyją:cool3:

Posted

Renata5 napisał(a):
Będę czuwać;)

Przed chwilą Tomasz Kammel w programie Szymona Majewskeigo powiedział,że jego narzeczona miała w domu 6 psów,w tym bernardyna,kaukaza i 2 yorki i stwierdził,że dało się żyć,chociaz sajgon był niezły nieraz:evil_lol:.Ale odkrył Amerykę,fiu,fiu:diabloti:.Pewnie,że da się żyć,ludzie mają po więcej psów w domu i zyją:cool3:
Oglądam:):) a w zasadzie slucham:D

Posted

[quote name='Awit']Może pprosić cioteczkę, która robiła banerek o zmianę banerka? Czy nie?
O masz rację...może napis brakuje na dt-pomóz,czy cos w tym stylu:roll:

Posted

Cioteczki wysłałam nr konta mam nadzieje, że do wszystkich!!
W pierwszych wiadomościach w nr kodu do mnie nie wpisałam jednego zera 11-008 , mało kiedy potrzebny jest nr konta,
Konto mogę codziennie sprawdzać nie ma problemu,
Muszę już iść to już 11 h przed komputerem więc już oczy mi wysiadają,
Mam nadzieje, że nic nie pomieszałam,
Anetko do tej cioteczki już jutro napiszę jak wrócę z pracy, komputer z dostępem mam cały czas więc nie ma problemów,
Ucałuj ode mnie całe Swoje stadko :)
Miłej nocki dla wszystkich!!

Posted

Jak cudownie jest czytać, że Opalik ma swoje miejsce na ziemi, przy ludziach o WIELKICH SERCACH:iloveyou:
Konto zapisane - postaram się przesłać jak najszybciej :lol:

Posted

ollalaa napisał(a):
Nr konta dostałam, nawet 2 podwójnie. Jutro zrobię przelew.

Wydaje mi sie,ze to nie był przypadek.Magenka pewnie najpierw wysyłała konto darczyńcom comiesięcznym,a potem jednorazowym i dlatego dostałaś dwa razy;)

Póki co obydwa chłopaki śpią,ale pewnie niebawem Morusek się obudzi.Aż sama jestem ciekawa jak Opalik zareaguje:roll:

Posted

[quote name='Renata5']W wyglądzie to na pewno,a w zachowaniu nie koniecznie:p,no ale Antos był starutki,to i zachowanie Jego było inne...
Dzisiaj Opalik sobie zaszczekał na coś tam i moja teściowa aż przyleciała z dołu,żeby mi powiedzieć,że wydawało Jej się,że to Antos zaszczekał...ja tez miałam takie wrażenie,ten głos,ten szczek,taki przeciągły,gruby,powolny,takie hauuu,hauuu:-( Myślałam,że już mi się w głowie poprzewracało,tak myślę o Antosiu i w Opaliku doszukuje się Antosia,ale to nie jest tylko moje wrażenie.Nawet starszy syn wyszedł z pokoju i powiedział "mamo,On szczeka jak Antoś"...
Antoś tylko kilka razy zaszczekał,ale ten głos zapamiętam do końca życia...Opalik szczeka identycznie.Bardzo dużo rzeczy łączy te dwa psiaki.Opalik to jakby młodszy klon Antosia...

Reniu, mam takie samo wrażenie, mimo, że śledzę losy Antosia i Opalika przez monitor...