danka4u1 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Byłam,widziałam,podziwiałam! Śliczny jest ten nasz Opalik.Jakie futro futrzaste.Kawał chłopaka z Opalika,a nie żaden dziaduś ślepaczek. Będzie jeszcze tochę zdjątek,by ucieszyć oko widokiem szczęśliwego psa Quote
Lionees Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 danka4u1 napisał(a): Będzie jeszcze tochę zdjątek,by ucieszyć oko widokiem szczęśliwego psa U wetki było ciepło i Niuniuś nam ział,ale na dworku ochłonął.Za to był tak zmęczony całym dniem,że w domu usnął jak zabity;) Zdjęcia jeszcze będą,bo jutro przyjeżdża do mnie Omar,to porobi:) Quote
magenka1 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Piękny Opalik, Renatko czy przelać już pieniążki za kwiecień? Czy na coś potrzebna? Na kocie jest nadal 510 zł nie przyszły żadne wpłaty dla tego nie piszę żadnych rozliczeń, Quote
Awit Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Wpłaty zaczną przychodzić jak pensje dojdą.... A Opalik jaki ładniutki:-) Zieje, ale widać, że zieje szczęśliwy:-) Swoją wysłałam, albo nie, nie pamiętam. Sprawdzę, gdyby nie doszło do wtorku poproszę o info. Quote
Lionees Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='magenka1']Piękny Opalik, Renatko czy przelać już pieniążki za kwiecień? Czy na coś potrzebna? Na kocie jest nadal 510 zł nie przyszły żadne wpłaty dla tego nie piszę żadnych rozliczeń, Jak sa pieniążki,to możesz mi już przelac i będzi z głowy za kwiecień.Zostało mi z badań także kupiłam mu juz furosemid i Niuniuś go bierze.Furosemid nie jest drogi,kosztuje 4zł i starczy Opalisiowi na miesiąc [quote name='Awit'] A Opalik jaki ładniutki:-) Zieje, ale widać, że zieje szczęśliwy:-) No ładniutki jest,śliczny psiaczek:)Był u wetki bardzo zaciekawiony nowymi zapachami,nowym miejscem,mimo że ział bo było mu ciepło,to jednak nie był mocno nieszczęśliwy z tego powodu.Uszki postawione,teren wokół gabinetu zaznaczony;),pełen luz i zadowolenie.Dopiero w domku emocje opadły i oklapł.Nawet widac na ostatnich zdjęciach z posłanka,że ma juz dosyć przygód i jest śpiący,a tu ktoś budzi go do zdjęć:p W domku pomalutku ściągamy w dzień pieluszkę i Niuniuś chodzi jakiś czas bez:multi:.Już tak często nie znaczy,zdarza mu się ale to chyba raczej z przyzwyczajenia. Kończy mi się maść do ucha,którą dostał w schronisku,więc zakupię mu jeszcze jednę tubkę,bo uszy miał tak zainfekowane,że masakra:shake:.Na to tez mam jeszcze pieniążki,także Magenka nie dosyłaj mi nic tylko deklarację za kwiecień. Miały być jeszcze jedne zdjęcia,ale dziewczyna co miała do mnie przyjechać w niedzielę nie dojechała,bo samochód jej się popsuł:-(. No nic,jakoś wykołuję aparat,to porobię kawalerowi naszemu fotki:) Odnośnie tego oberwanego noska,to moja wetka powiedziała,że raczej sie taki nie urodził,to najprawdopodobniej efekt pogryzienia przez innego psa...biedny nasz Królewicz,co on musiał przezyć,uszka tez ma nadgryzione...jak go to musiało boleć:-( Quote
APSA Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Ale teraz już nic złego mu się nie będzie działo :loveu: Na zdjęciu z przyjęcia do schroniska ten nosek chyba jeszcze był cały, więc to niestety pamiątka ze schronu... Dziewczyny, ja zaraz po Wielkiejnocy wyjeżdżam na urlop, więc przez ten czas nie będę aktualizować pierwszej strony. Quote
Javena Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Witaj Opaliku.!!!!!! Naprawde jestes piekny. Quote
magenka1 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [FONT="]Jednorazowo:[/FONT] [FONT="]Malibo 57 – 100 z[/FONT][FONT="]ł[/FONT] [FONT="]Ellig – 25 zł[/FONT] [FONT="]Gazzy 10 zł[/FONT] [FONT="]Avii – 30 zł[/FONT] [FONT="]Ollalaa – 15 zł[/FONT] [FONT="]Maliza – 20 zł [/FONT] Selenga BAZAREK 30 zł togaa - 20 zł Bazarek Ra_duni 50 zł katunia - 100 zł Lik_a bazarek - 95 zł dogo07 - 20 zł Jolanta 08 - 30 zł kmurdz - 10 zł Caha - 10 zł (nie wiem czy jednorazowo czy stałe?) Bazarek APSY - 25 zł [FONT="]---------------------------------- 590z[/FONT][FONT="]ł[/FONT] [FONT="]Deklaracje stałe marzec:[/FONT] [FONT="] [/FONT][FONT="]- Awit - 20 z[/FONT][FONT="]ł[/FONT][FONT="] AnnaA – 10 zł Javena - 5 zł Apsa - 5 z[/FONT][FONT="]ł[/FONT][FONT="] dota&koka - 20 zł Selenga - 15 zł gonia66 – 5 zł Kama spoza dgm – 20 zł baldek2 - 20 zł Avii – 20 zł agata51 - 10 z[/FONT][FONT="]ł[/FONT][FONT="] ollalaa - 10 z[/FONT][FONT="]ł[/FONT][FONT="] sabina02 - 25 zł syla - 20 zł[/FONT][FONT="] M[/FONT][FONT="]onika W (spoza dgm)- [/FONT]15 zł kmurdz - 15 zł [FONT="]---------------------------- 235 zł[/FONT] [FONT="]Kwiecień stałe:[/FONT] [FONT="]Gonia66 – 5 zł[/FONT] AnnaA - 10 zł sabina02 - 25 zł [FONT="]baldek2 - 20 zł[/FONT] Javena - 5 zł Javena 10 zł Dobrze? kmurdz - 15 zł Ollalaa - 10 zł Awit - 10 zł ------------------ 110 zł Maj stałe [FONT="]baldek2 - 20 zł -------------------20 zł [/FONT] Przelew za marzec 310 zł wysłany, 100 zł wysłane, 300 zł za kwiecień wysłane 30.03.2010 Na kocie zostało dnia 30.03.2010 r - 245 zł Cioteczki sprawdźcie czy nie ma błędu i czy Was dobrze zapisałam, Quote
Awit Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Tak, macie racje królewicz taki:-) Biedny idąc do schronu widział, uszy i nos miał całe. Dwa czy trzy lata i pies przesteje widzieć i pogryziony zostaje, no może sam zaczął... Eh życie... Quote
APSA Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Podobno przy przyjmowaniu już nie widział - poza pogryzieniami czy wypadkami, kiedy coś mocno uderzy psa w głowę (np. samochód), to chyba ciężko o utratę wzroku z czyjejś winy. Może jeszcze jakieś infekcje. Ale pogryzienia to niestety norma w przepełnionych schroniskach :shake: Magenka, nie doszła jeszcze wpłata z mojego bazarku od 3 x? Opalik był w marcowym Przyjacielu Psie. Jedyny telefon, jaki miałam w związku z ogłoszeniem, to wczoraj z redakcji - pytanie, czy były jakieś telefony. Ano nie było. Ale może jak się porządnie ruszy z ogłoszeniami, to Opal wpadnie komuś w oko - w końcu jest wyjątkowy :loveu: Myślę, żeby po świętach napisać mu nowy tekst do ogłoszeń i ruszyć z szukaniem domu, a nuż... :) Quote
Lionees Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Magenka doszło 300zł za kwiecień-dziiękuję:) Jednak Omar(Magda) do mnie na dniach ma przyjechać i porobimy Królewiczowi śliczne fotki:) Wyniki krwi-piękne,wszystko w normie:) Tak,potrzebny wzruszający tekst i wio,ruszamy z ogłaszaniem chłopaczka:)Ktoś musi sie zakochać,bo On jest prześliczny i bardzo grzeczniutki się już zrobił:loveu:Na prawdę to jest kochana,mądra psinka,przytulanka taka,liże człowieka po rękach,wtula się,no normalnie brak mi słów:loveu: Quote
__Lara Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Napisałam takie coś: Opalik - czy zabłyśnie w Twoim sercu? Życie odbieramy przede wszystkim wzrokiem. Podziwiamy piękno, zaglądamy tam, gdzie jest coś ciekawego. Opalik nie ma takiej możliwości - obserwowania świata wzrokiem, za to świetnie go obserwuje swoim słuchem i węchem. Radość tego psa zachwyca, bo mimo swojej wzrokowej słabości jest wesołym, kochanym zwierzątkiem. Swojego języczka często używa do okazania radości i miłości, zastępując tym błysk w oku. Powącha to, czego nie potrafi dostrzec. W jego słabości widać wielkość woli przetrwania. Więcej, Opalik kocha człowieka. Jest grzeczny i posłuszny. Nie sprawia żadnych problemów, a swoje własne problemy (czytaj: brak wzroku) rozwiązuje na psi sposób. Stara się nie być dla nikogo ciężarem, ale przyjmować życie takim jakie jest. Do tego ma rozkosznie miękkie futerko i przemiły uśmiech. Jest całkowicie zdrowy. Jedyne czego mu obecnie brakuje to swojego własnego, cieplutkiego, przyjaznego domu. Może Ty podarujesz go Opalikowi? Quote
magenka1 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 No właśnie miałam napisać, że kupiłam dzisiaj Przyjaciel Pies przeglądam sobie i kogo widzę? OPALIKA :) APSA doszło z bazarku 25 zł czy o nie Ci chodzi?? Quote
Awit Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 No to trzymajmy kciuki by ten domek czytał Mojego Psa!! Quote
APSA Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 [quote name='magenka1']APSA doszło z bazarku 25 zł czy o nie Ci chodzi??[/QUOTE] Tak, ślepa jestem :) Quote
Ra_dunia Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Hej śliczny Opaliku. Mam nadzieję, że ktoś ofiaruje ci domek... Quote
Lionees Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='APSA']Tak, ślepa jestem :) No coś Ty;) Miłego wypoczynku APSA:) [quote name='__Lara']Napisałam takie coś: Opalik - czy zabłyśnie w Twoim sercu? Życie odbieramy przede wszystkim wzrokiem. Podziwiamy piękno, zaglądamy tam, gdzie jest coś ciekawego. Opalik nie ma takiej możliwości - obserwowania świata wzrokiem, za to świetnie go obserwuje swoim słuchem i węchem. Radość tego psa zachwyca, bo mimo swojej wzrokowej słabości jest wesołym, kochanym zwierzątkiem. Swojego języczka często używa do okazania radości i miłości, zastępując tym błysk w oku. Powącha to, czego nie potrafi dostrzec. W jego słabości widać wielkość woli przetrwania. Więcej, Opalik kocha człowieka. Jest grzeczny i posłuszny. Nie sprawia żadnych problemów, a swoje własne problemy (czytaj: brak wzroku) rozwiązuje na psi sposób. Stara się nie być dla nikogo ciężarem, ale przyjmować życie takim jakie jest. Do tego ma rozkosznie miękkie futerko i przemiły uśmiech. Jest całkowicie zdrowy. Jedyne czego mu obecnie brakuje to swojego własnego, cieplutkiego, przyjaznego domu. Może Ty podarujesz go Opalikowi? Laruś-śliczny,wzruszający tekst.Bardzo mi sie podoba:loveu: Quote
Lionees Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Życzę Wszystkim Zdrowych,Spokojnych Świąt Wielkanocnych Quote
Awit Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 I tekst pójdzie do ogłoszeń? A jak znaczenia Opalika? Quote
APSA Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 Wetnę się z małym offem. Renata, Pamiętasz Foksia? (też stary, ślepy, głuchy, z tej samej sali, co Opal) Już we własnym domu! :D Quote
Recommended Posts