Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='magenka1']Ja nigdy tego nie robiłam, a jeśli gdyby ktoś doświadczony się nie znajdzie to mogę być ja,
Dziękuję pięknie :loveu:
Listę deklaracji stałych i jednorazowych udało mi się w miarę na bieżąco uzupełniać, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam - jest w pierwszym poście.
Ustawiłam już zlecenie stałe, pierwszy przelew pójdzie jutro.
Renatka pisała, że po Antosiu zostało 150 zł, więc tak jakby zaliczka za kawałek pierwszego miesiąca już była - też to jakoś trzeba będzie ująć w rozliczeniu.

Tytuł i pierwszy post zaktualizowany :)

Jak już będzie po badaniach krwi i ew. kastracji i go Renatka już dobrze pozna, trzeba będzie ułożyć nowy tekst do ogłoszeń i zabrać sie energicznie za szukanie domu - on jest taki słodki, że na pewno w końcu podbije czyjeś serce :)

* * *

Przypominam, że nadal brakuje 95 zł deklaracji stałych!

Posted

Pieniążki,które zostały po Antosiu,można przeznaczyć na wszystko.W razie jakiś niespodziewanych wydatków,mam nadzieję,że dziewczynki wspomogą nas bazarkami:loveu:

Około 3 rano padałam na pysk i szczerze mówiąc bałam się zostawić chłopaków sam na sam.Morusek wstał,zrobił siku(Opalik spał) i przeniosłam Go do pokoju syna,zamknęłam drzwi i spokojnie usnęłam.Morusek nadal jest w pokoju syna,a Opalik po pobycie na dworku i wysikaniu sie do cna i tak znaczy chałupę jak szalony:p.Ma teraz pieluchę,to niech sobie znaczy.Póki co nie widzę możliwości walki ze znaczeniem.Może kastracja Go uspokoi.

Po spacerku i jedzonku przyszedł czas na wygłupy:).Tak się tarzał i cudował na posłanku,że aż wyturlał się na płytki:mdrmed:

A tak w ogóle to my się rozczulamy nad Opalikiem,jaki to On biedny,zagubiony i och i ach,a to jest cwana bestyjka kuta na cztery łapy:cool3::evil_lol:.
Patrzę,nie ma Opalika na przedpokoju...wchodzę do pokoju starszego syna,a tam oczom moim ukazał sie taki oto widok:-o:grin:...spójrzcie jaki On jest puchaty,a co to będzie jak Go wykąpię ?:razz:(teraz jeszcze nie mogę,bo był zakraplany preparatem p/kleszczowym)

Posted

ollalaa napisał(a):
Cwana bestia :-)
Fajnie wygląda w tej pieluszce.
Renatko, a Ty mu zakładasz takie dziecięce pampersy czy są specjalne dla psów?

Dzicięce,bo są o niebo tańsze.Paczka 72 sztuki kosztuje 30zł,a jedna sztuka psich-około 2,50zł:-o:shake:

Posted

Słodki tak, piękny tak, kochany tak,ale nieporadny jak widać zdecydowanie nie jest :evil_lol:
Widać, że się bardzo dobrze u Ciebie czuje :loveu:

Posted

co za rozrabiaka z niego!
Co do znaczenia, to są specjalne preparaty które zniechęcają psy od znaczenia terenu. Wiem też, że są jakieś domowe metody ;) Postaram się poszukać i jak znajdę to tu wstawię.

Posted

Witam cioteczki Opalika, dostałam kilka info na pv, ze już poszły przelewy ale na koncie jeszcze nic nie mam, wieczorem sprawdzę jeszcze raz :)
Jeśli ktoś nie dostał ode mnie nr na pv proszę krzyczeć to wyślę!

Posted

Hahahahaha:lol: Uhahałam się gdy zobaczyłam Opala na łóżku.
To jest piękne, przepiękne, że pies po iluś latach wychodzi ze schronu z zimnej posadzki i plastikowej miski, i w domu odkrywa od razu łóżko:-):-)
Renia współczuję tego obsikiwania mieszkania

Wysłałam moją deklarację 20zł, jutro powinna być na koncie

To co, wrzucamy nowy banerek?

Posted

Ja wysłałam dzis.za dwa mies. Tak sie ciesze ,ze Opalik juz szczęsliwy,ale współczuje Reni. Nie wiedziałam ,że pieski w domu też zaznaczają teren,chyba ,że to domena niewidomych psiaków.

Posted

Może niewidomy pies potrzebuje czuć więcej swojego zapachu dookola.... Ja z psami miałam mało do czynienia, suka siknie raz i jej wystarczy

Posted

Tu tak mniej więcej widać,że Opalik sobie chodzi i znaczy.Zdjęcia były robione w przeciągu kilku minut jedno od drugiego...
Tu widać jeszcze kawałek uniesionej łapki

Tu obsikuje zabudowę od kaloryfera

Tu pudełka,które miałam wynieść na strych

Tu skończył znaczyć posłanko i za chwile sie w nim położył

A tu sie przeciąga.Nawet z tyłu wygląda jak niedźwiadek:mdrmed:

W dzień nie atakował już Moruska,tylko na Niego naszczekał jak Morusek obok niego sobie chodził..Morusek nie był Mu dłużny i tez obszczekał Opalika.Nie wiem co tam sobie powiedzieli,ale do tej pory jest spokój.Jednak Morusek nie wchodzi już spać do kolegi...czyżby sie na Niego obraził?:razz:

Posted

dobry sposób z tą pieluszką , nie wpadłabym na to , latałabym ze ścierką :):)
miałam psa , który oślepł na starość ,co zauważyłam ... kiedy coś zostało przestawione podsikiwał to , jakby znacząc żeby później to wyczuć , była bym za tym że znaczy teren żeby móc się poruszać bez przeszkod ...

Posted

[quote name='lilk_a']dobry sposób z tą pieluszką , nie wpadłabym na to , latałabym ze ścierką :):)
miałam psa , który oślepł na starość ,co zauważyłam ... kiedy coś zostało przestawione podsikiwał to , jakby znacząc żeby później to wyczuć , była bym za tym że znaczy teren żeby móc się poruszać bez przeszkod ...
To tez może byc powód i to najbardziej prawdopodobny.
Ale miałam wcześniej na dt psa,który widział i tez znaczył jak wariat wszystko co popadnie.Poszedł do ds i robi nagminnie to samo.w końcu właściciele nie dawali już sobie rady,bo cały dom zaczęło być już czuć psim moczem...podobno stosowali rózne środki p/znaczeniu,ale nie skutkowały i tez wsadzili kawalera w pampersy

Posted

Opalik nie wychodzil na spacery, mieszkal w klitce w ktorej tez siusial, teraz robi dokladnie to samo, moze jak pozna juz swoj "nowy swiat" to przestanie.Mozna tez zamiast pampersow polozyc w jednym miejscu specjalne podklady pachnace trawa.....
Na wszelki wypadek podam link do podkladow i do pampersow....

http://www.kuchniapupila.pl/pies/czystosc1/pieluchy/8in1_training_pads_57x65cm_1_podklady_absorbujace_wilgoc,p580777890

http://www.kuchniapupila.pl/pies/czystosc1/pieluchy/markchappel_trainum_60ml_do_nauki_czystosci,p1704993937

http://www.kuchniapupila.pl/pies/czystosc1/pieluchy/king_dog_pieluchy_dla_zwierzat,p1849102790