Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fizyczne potrzeby ma zaspokojone (poza potrzebą ruchu, ale u niego ona nie jest duża), ale jego życie w schronisku sprowadza sie do dość wygodnej wegetacji.
Odnowiłam allegro, zaraz podniosę kilka innych ogłoszeń.
Domku, domku...

Posted

Mam nadzieję, że wreszcie uda mi się ze spacerem i zdjęciami.
Przez to, że Opalik ma ciepłą miejscówkę wewnątrz geriatrium, nie ma do niego takiego prostego dostępu, jak do innych psiaków...

Posted

Ze spacerem i zdjęciami znów nie wyszło (i nie wiem, jak będzie w najbliższym czasie, zapowiadają jeszcze większe mrozy, brrr), ale przynajmniej mam wiadomość z pierwszej ręki, że psiak się czuje dobrze :)

Posted

Dowiedziałam się, że Opal nie miał żadnych konsultacji. Podobno był już niewidomy w momencie trafienia do schroniska. W sumie w mojej ocenie konsultacje nic nie dadzą - nawet jeśli to coś byłoby operacyjne, to pewnie będą ogromne przeciwwskazania do narkozy. A skoro jest niewidomy już tyle czasu, to się przyzwyczaił.
Ale to tylko dywagacje, bez znalezienia mu domku / tymczasu i tak bez znaczenia.

Posted

Opalik piękności nasze....Dla Ciebie świat widziany oczkami już nie jest tak istotny, jak świat w którym będziesz ze swoim własnym człowiekiem....

• 2 weeks later...
Posted

Napiszę nie całkiem w temacie.
Jakiś czas temu znalazłam dom dla niewidomego kociaka, też z Palucha. Tak dom pisze o swoim "niepełnosprawnym" podopiecznym:

Kubuś jest największym na świecie: cwaniakiem, złodziejaszkiem, tupeciarzem, słodziakiem. Żaden zwierz w domu nie wlazł jeszcze tam gdzie wleźć potrafi Kuba i to przed Kubą nie udaje mi sie niczego schować,bo znajdzie.Oprócz tego potrafi jak zaden kot u mnie:nauczyć tymczasowego jedynaka prawdziwej kociej zabawy,"przełamac lody" do zestresowanych tymczasów, nauczyć kociątko co mu wolno a kiedy przegina.Z tego powodu Kuba dorobił sie tytułu: -terapeuty- I wciaz przytula sie do mnie tak jak za pierwszym razem.Wyjątkowy KOT.

Posted

To prawda :cool3: , ludzie się bardzo boją bo nie rozumieją, że psiak akceptuje swoje kalectwo i uczy się radzić w nowych warunkach (człowiek sobie nie radzi długo, bo tego nie akceptuje :shake:)
Zwierzakowi wystarczy miłość człowieka i jest szczęśliwy :loveu:

Posted

Ciągle coś staje na drodze do odwiedzenia Opalika.
W ten weekend nie było stałej opiekunki, a panowie na zastępstwie nie są zbyt przychylni pałętającym im się pod nosem wolontariuszom :shake: