Onaa Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Opalik w schroniskowej klatce czeka na dom, ale gdyby znalazł się dt to też by było wspaniale. A hotelik czy płatny domowy dt ? Tylko że to mogło by być dożywotnio, z tym też trzeba się liczyć. Quote
APSA Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 gazzy napisał(a):Poproszę o plakat. Powieszę u mnie w klinice. Właściwie to gdzie jest piesek ? mogę jakoś pomóc ? Jest coś potrzebne ? Może pieniążki , żeby wyciągnąć go ze schroniska ? Psiak jest w Warszawie, w schronisku. Plakat do ściągnięcia tutaj: http://apsa.webpark.pl/opal.doc Dogo07 napisał(a):Opalik w schroniskowej klatce czeka na dom, ale gdyby znalazł się dt to też by było wspaniale. A hotelik czy płatny domowy dt ? Tylko że to mogło by być dożywotnio, z tym też trzeba się liczyć. Hotelik (ale nie w kojcu na zewnątrz) czy płatny DT byłby super, tylko koszty... Sama w tej chwili nie dam rady wiele dołożyć, przez mojego szkielecika, którego ostatnio sama zebrałam ze schroniska, a który tani w utrzymaniu nie jest. Quote
Awit Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Opalik psiaczku, myślę o Tobie, byś został zauważony Quote
APSA Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 Święta, święta. Ale najdalej po Nowym Roku musi się ruszyć :) Quote
Daga&Maks Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 przyszły rok na pewno będzie szczęśliwszy dla Opala Quote
Onaa Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 I wieczorkiem jeszcze podrzucę, może ktoś zauważy psiaka. Quote
haliza Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Na razie cichutko, domku nie widać...... Quote
Awit Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Może po świętach, po Nowym Roku ktoś go dojrzy... Quote
APSA Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Gratka już wyróżniona w trzech kategoriach (oddam/przygarnę , mieszańce i psy-pozostałe), poza tym pilnuję, żeby było na górze. Jeszcze wyróżnić kupsprzedaj, gumtree nie umiem i chyba nie mogę, bo jest do tego potrzebna karta kredytowa :-? ale jeszcze kojarzę jakieś portale z opcją wyróżniania, póki mam wolne, mogę ogłaszać :) Quote
APSA Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Myślę, że się nadaje - tylko nie do chodzenia po schodach, więc albo parter, albo winda, albo noszenie (dla normalnej osoby to nie będzie specjalny wysiłek, on może ważyć z 7-10 kilo). Quote
Onaa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Chodziło mi o to czy pod względem utrzymywania czystości się przyzwyczai do domowych warunków. Czy raczej domek z ogródkiem dla niego poszukiwany. Quote
APSA Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Na to to mi trudno odpowiedzieć. Po swoim staruszku z różnymi problemami widzę, że nawet stare nieprzywykłe do mieszkania psy łapią zasady. Szakal ewidentnie nie był psem domowym, a po kilku dniach załapał, do czego są spacery. Jutro rano wyjeżdżam, przez parę dni nie będzie mnie na dogo. Quote
gonia66 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Jestem i ja....dzięki Dogo....to deugi watek na ktory mnie "przygnałaś"...z Franiem poszlo blyskawicznie..czy uda sie Opalkowi??Dziadziusie, w dodatku ślepaczki to moja ogromna slabosc... Uwazam, ze Opal jak najszybciej powinien opuscic schron...te 2 m kwadratowe mnie przerazaja...a on juz tak dlugo jest bez domku..ze najwyzszy czas zaznac szczescia na jakie zasluguje.. Dlatego mysle ze platny (najlepiej oczywiscie darmowy)DT bylby cudowny- bo tam moznaby poznac dokladnie wszystkie nawyki psiunia...a poza tym mialby wolnosc, spacerki ktore lubi i poczucie bezpieczenstwa ktorego na pewno potrzebuje... mysle ze w W-wie na pewno jakis DT by sie znalazl...przeciez niemozliwe zeby w naszej Stolicy nie bylo wrazliwych serc....szukajmy mu cioteczki czegos szybko....jak pomysle o tej jego przestrzeni zyciowej to ogarnia mnie klaustrofobia..:( Quote
Awit Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Bardzo bym chciała by Opal znalazł swojego własnego pana Quote
Onaa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Podnoszę chociaż Opalika, może ktoś go wreszcie dostrzeże i zabierze do domku. Quote
Awit Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Czy ktoś był u Opalika? Jak pieseczek w te mrozy? Quote
APSA Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Mrozy mu niestraszne, bo ma ogrzewane pomieszczenie (mam nadzieję, że tam ogrzewanie nie nawala :roll:), ale on zasługuje na więcej niż skrawek podłogi z posłaniem i miskę. DT to marzenie - w Warszawie jest wiele wrażliwych dusz, ale zwykle jak ktoś ma warunki, to ma już w nich zwierzaka. Do tej pory spoza dogo Opalem zainteresowała się jedna osoba, która niestety nie może go adoptować. Quote
clo Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 jestem i ja:))cos sie wykombinuje apsa nei martw sie:)))trzeba tu duzo wiecej ludzi sciagnac:)pw pw pw;p Quote
morisowa Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Z tego co wiem akurat ogrzewanie działa ;) Quote
Recommended Posts