Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Opalik w schroniskowej klatce czeka na dom,
ale gdyby znalazł się dt to też by było wspaniale.
A hotelik czy płatny domowy dt ?
Tylko że to mogło by być dożywotnio, z tym też trzeba się liczyć.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gazzy napisał(a):
Poproszę o plakat. Powieszę u mnie w klinice. Właściwie to gdzie jest piesek ? mogę jakoś pomóc ?
Jest coś potrzebne ? Może pieniążki , żeby wyciągnąć go ze schroniska ?

Psiak jest w Warszawie, w schronisku.
Plakat do ściągnięcia tutaj:
http://apsa.webpark.pl/opal.doc

Dogo07 napisał(a):
Opalik w schroniskowej klatce czeka na dom,
ale gdyby znalazł się dt to też by było wspaniale.
A hotelik czy płatny domowy dt ?
Tylko że to mogło by być dożywotnio, z tym też trzeba się liczyć.
Hotelik (ale nie w kojcu na zewnątrz) czy płatny DT byłby super, tylko koszty...
Sama w tej chwili nie dam rady wiele dołożyć, przez mojego szkielecika, którego ostatnio sama zebrałam ze schroniska, a który tani w utrzymaniu nie jest.

Posted

Gratka już wyróżniona w trzech kategoriach (oddam/przygarnę , mieszańce i psy-pozostałe), poza tym pilnuję, żeby było na górze. Jeszcze wyróżnić kupsprzedaj, gumtree nie umiem i chyba nie mogę, bo jest do tego potrzebna karta kredytowa :-? ale jeszcze kojarzę jakieś portale z opcją wyróżniania, póki mam wolne, mogę ogłaszać :)

Posted

Myślę, że się nadaje - tylko nie do chodzenia po schodach, więc albo parter, albo winda, albo noszenie (dla normalnej osoby to nie będzie specjalny wysiłek, on może ważyć z 7-10 kilo).

Posted

Na to to mi trudno odpowiedzieć.
Po swoim staruszku z różnymi problemami widzę, że nawet stare nieprzywykłe do mieszkania psy łapią zasady. Szakal ewidentnie nie był psem domowym, a po kilku dniach załapał, do czego są spacery.

Jutro rano wyjeżdżam, przez parę dni nie będzie mnie na dogo.

Posted

Jestem i ja....dzięki Dogo....to deugi watek na ktory mnie "przygnałaś"...z Franiem poszlo blyskawicznie..czy uda sie Opalkowi??Dziadziusie, w dodatku ślepaczki to moja ogromna slabosc...
Uwazam, ze Opal jak najszybciej powinien opuscic schron...te 2 m kwadratowe mnie przerazaja...a on juz tak dlugo jest bez domku..ze najwyzszy czas zaznac szczescia na jakie zasluguje..
Dlatego mysle ze platny (najlepiej oczywiscie darmowy)DT bylby cudowny- bo tam moznaby poznac dokladnie wszystkie nawyki psiunia...a poza tym mialby wolnosc, spacerki ktore lubi i poczucie bezpieczenstwa ktorego na pewno potrzebuje...
mysle ze w W-wie na pewno jakis DT by sie znalazl...przeciez niemozliwe zeby w naszej Stolicy nie bylo wrazliwych serc....szukajmy mu cioteczki czegos szybko....jak pomysle o tej jego przestrzeni zyciowej to ogarnia mnie klaustrofobia..:(

Posted

Mrozy mu niestraszne, bo ma ogrzewane pomieszczenie (mam nadzieję, że tam ogrzewanie nie nawala :roll:), ale on zasługuje na więcej niż skrawek podłogi z posłaniem i miskę.
DT to marzenie - w Warszawie jest wiele wrażliwych dusz, ale zwykle jak ktoś ma warunki, to ma już w nich zwierzaka.
Do tej pory spoza dogo Opalem zainteresowała się jedna osoba, która niestety nie może go adoptować.