Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No u mnie sprawa jest bardziej skomplikowana,bo babka u której wynajmuję mieszka w bloku obok;/
Więc nawet przypadkiem może mnie zauważyć z trzema.Nie chciałabym ryzykować utraty mieszkania.Poza tym TZ kategorycznie zabrania trzeciej tymczasowiczki;(

• Replies 537
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Coś poradzimy.
Avilia, przepraszam za te chaotyczne wiadomości urywane..
Teraz się muszę trochę wyłączyć bo mam zamieszanie w pracy..
Jak mi jeszcze jakiś pomysł wpadnie do głowy,to napiszę...

Posted

Avilia napisał(a):
Wszystkie ogłoszenia aktywowane.
Ale telefonu ani maila żadnego w sprawie Hany;/

Martwi mnie to.... Avilio, pamiętasz o telegazecie?

Posted

Zrobiłam Hanie ogłoszenia na:
petsy.pl
e-zwierzak.pl
petworld.pl
zoonet.pl
przygarnijzwierzaka.pl
adopcje.org
kupsprzedaj.pl
eoferty.com
morusek.pl
gumtree.pl
kupiepsa.pl
alegratka.pl

Ogłoszenia dałam z takim tekstem:

Hana to pies ideał, jednak nie wiedząc czemu ciągle jeszcze bez domku. Pewnie gdyby była pięknym rasowym psem ludzie ustawialiby się za nią w kolejce, jest jednak zwykłym aczkolwiek pięknym kundelkiem który jak każdy pies zasługuje na swojego kochającego pana. Hana jest suczką średniej wielkości o smukłej sylwetce i pięknych długich łapkach. Wiele uroku dodają jej pofalowane, zagięte na końcach uszka. Jest spokojną suczką, potrafiącą zostawać grzecznie w domu sama, nic nie niszczy ani nie hałasuje. Większość dnia lubi przeleżeć zwinięta w kłębuszek jednak nie pogardzi długim spacerem które także uwielbia, grzecznie chodzi na smyczy. Jest przyjacielską suczką łagodnie nastawioną do ludzi oraz innych psów. Obecnie jest uczona podstawowych komend które szybko sobie przyswaja. Jedyne czego Hana obecnie potrzebuje to znalezienia swojego człowieka który obdarzy ją dużą dawką miłości i uwagi, w zamian na pewno odwdzięczy się tym samym.
Hana jest jeszcze młodziutką suczką ma około 2 latek, jest odrobaczona, zaszczepiona a także wysterylizowana. Może to właśnie na Ciebie czeka ten psi IDEAŁ?

Posted

Dziewczyny nie chciałabym zapeszać,ale jest maleńka iskierka nadziei.Nie napiszę nic więcej,bo na razie to tylko rozmowa;)
Potrzebuję przetestować Hanę na koty.Potrzebny mi łagodny kot ochotnik;)
Jeżeli Hany test na koty wyszedłby pozytywnie (czyli brak agresji czego jestem pewna,że tak będzie) chciałabym ją zacząć przyzwyczajać do kiciusiów.
Potrzebuję tylko osoby,która posiada kota i pomogłaby mi w socjalizacji psio-kociej.
KOT Z WŁAŚCICIELEM POSZUKIWANY!;)

P.S-Cioteczki bardzo Wam dziękuję za ogłoszenia i za to,że nie zapomniałyście o Hanie;)

Posted

Jasza napisał(a):
Trzymam kciuki za ten jeden, jedyny wymarzony dom dla Hany!

Musi wreszcie kiedyś zadzwonić...

Edit: OOOO! :D ktoś z ogłoszeń Avilia? :D

Kurcze, skąd wytrzasnąć kota... może ktoś z dogomaniaków z kotem/kotami by pomógł?

Posted

Ja koty mam i psa ,ale nawet się dogadują razem. Tylko ,ze mieszkam dosć kawałek.Poza tym zalało drogi. Mój dziś do pracy nie dojechał do Tych.Trzymam kciuki za Hane. Jestem pewna,że taka ksieżniczka,to i z kotami się dogada.

Posted

Jak napisałam Avilli, uważam, ze lepiej zrobic test na zywym organiźmie kotów z którymi ma mieszkac Hana, chyba ze to daleko. Moja kotka psów nie lubi, z moimi obchodzi sie z daleka, a one ją tolerują bo muszą. jeśli "domowe koty" są daleko, to wyprowadze swoje psy i spróbujemy, ale to nie gwarantuje niczego. Mój pies mały akceptuje moją kotkę, ale innych już nie.

Posted

W sumie fakt każdy kot zareaguje inaczej
Avilia jeśli chętny domek jest niedaleko może mogłabyś podjechać tam z Haną i zobaczyć jak to będzie. Ja tak miałam w przypadku Rozi właściciele od 5 lat mają kota pojechałam do nich z Rozi najpierw kot zamknięty w jednym z pomieszczeń by Rozi mogła obwąchać kąty, po około 20 minutach wypuściliśmy kota oczywiście Rozi na smyczy najpierw z daleka by się zobaczyły później Rozulec zaczął piszczeć i czołgać się do kota więc pomalutku podeszłyśmy obwąchały się i tyle. Byłyśmy tam tylko 2 godzinki w czym kota widziała z 20-30 minut pod koniec Rozi spuszczona ze smyczy chodziła po mieszkaniu a kot się usadowił w miejscu do którego nie mogła dojść a i nawet uwagi zbytniej na niego nie zwracała. a w tym przypadku znałam trochę Rozi bo podobnie zachowywała się w stosunku do małych psów do których piszczała i się tarzała by dojść do nich i bardziej obawiałam się reakcji kota a teraz po 4 dniach w nowym domku jest ok liże kota po uchu i zaprasza do zabawy

Posted

Moja Miśka też goni koty, a jak byłam na wizycie przedadopcyjnej u Pani która ma kotkę, bardzo spokojną i łagodną, to Misia
jątylkoobwąchała i zignorowała zupełnie a byłyśmy tam dobrąchwilkę.
Nie wiem jak byłoby potem, ale myślę, że ok. skoro pierwsze spotkanie w porządku.
Tak więc, też jestem zdania, że lepiej zapoznać konkretnego kota z konkretnym psem, wtedy będzie wiadom ona 100%.
Powodzenia Avilia.

Posted

Wszystkie macie rację.Przekopiowałam Wasze wypowiedzi "zainteresowanej".
i...nie zraziła się!Napisała mi,że nie "odpuszczą" sobie Hany tylko z tego powodu,że jest nie sprawdzona na koty;)
Fakt sama zainteresowana kotów nie ma więc Hana nie przebywałaby z nimi na co dzień.
Są plany żeby spotkać się w weekend.Mam nadzieję,że wypalą i Hana jeszcze bardziej spodoba się "na żywo";)
Oczywiście cała adopcja to jeszcze nic pewnego,ale sam fakt,że jednak ktoś się Haneczką zainteresował mnie niezmiernie cieszy;D
"Zainteresowana" podczytuje wątek i być może się Wam ujawni.
Trzymajcie kciuki,aby wszystko miało szczęśliwe zakończenie!

P.S-Odkryłam,że Hana uwielbia marchewki;)

Posted

Avilia napisał(a):
Wszystkie macie rację.Przekopiowałam Wasze wypowiedzi "zainteresowanej".
i...nie zraziła się!Napisała mi,że nie "odpuszczą" sobie Hany tylko z tego powodu,że jest nie sprawdzona na koty;)
Fakt sama zainteresowana kotów nie ma więc Hana nie przebywałaby z nimi na co dzień.
Są plany żeby spotkać się w weekend.Mam nadzieję,że wypalą i Hana jeszcze bardziej spodoba się "na żywo";)
Oczywiście cała adopcja to jeszcze nic pewnego,ale sam fakt,że jednak ktoś się Haneczką zainteresował mnie niezmiernie cieszy;D
"Zainteresowana" podczytuje wątek i być może się Wam ujawni.
Trzymajcie kciuki,aby wszystko miało szczęśliwe zakończenie!

P.S-Odkryłam,że Hana uwielbia marchewki;)

Avilia, a kto to jest z dogo? :)