stereo Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Lab co prawda zupełnie nie widzi potrzeby skakania daleko, ale i tak byłaby chętna. Wreszcie jakaś porządna dyscyplina :D Quote
PATIszon Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='Magdava']Pati Avutek też by sobie rekreacyjnie pokicał ;) Można by dać info na goldenie i labradorze fora. Zna ktoś regulamin tych zawodów? Trzeba poszukac w necie po angielsku i przetlumaczyc. Stereo, zapytaj Darka, moze on zna, albo ma? Albo zna kogos kto ma? No i trzeba by było zrobić to w sezonie korzystając z naturalnych zbiorników. Ten pomost w Kozienicach chyba by się nadał,. Ja ma lepsza miejscowke, na Mazurach, jezioro Nidzkie. Jest pole namiotowe, knajpa, a dla wymagajacych pensjonat. Quote
zara2007 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Super skaczą.!Moja to w ogóle do wody nie chce wejść:razz:,raz wskoczyła tak z zapomnienia bo zobaczyła że się jakaś ryba przewróciła:evil_lol: Quote
dunia77 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Jako że mieszkam w Hameryce obserwowałam kilka zawodów Dog Dock i powiem Wam jedno: to jest świetny widowiskowy sport. Większość psów jest nakręcona na pływającą zabawkę, którą właściciel wrzuca do wody. Pies obserwuje zabawkę w wodzie, po czym odchodzi z włąścicielem na koniec pomostu... rozbieg... i chlup! To wcale nie jest nudny sport, na zawodach na których byłam (m.in. w parku w centrum Houston) zebrał się cały tłum i wszyscy byli zaskoczeni. Każdy pies jest inny, niektóre odmawiają wspólpracy, stoją na pomoście i tęsknie wpatrują się w zabawkę :evil_lol: Tak sobie myślę, że zawody zorganizowane latem w jakimś popularnym nadmorskim kurorcie albo na Mazurach przyciągnęłyby i widownię, i sponsorów. Quote
PATIszon Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 [quote name='dunia77'] Pies obserwuje zabawkę w wodzie, po czym odchodzi z włąścicielem na koniec pomostu... rozbieg... i chlup! (...) niektóre odmawiają wspólpracy, stoją na pomoście i tęsknie wpatrują się w zabawkę :evil_lol: No ale czy to jedyna opcja? Bo wiele psow olewa nieruchomy przedmiot, rajcuje je chec pogoni....a taka rzucona zabawka, lezaca bez zycia na w odzie to slaba zaneta.....:roll: Tak sobie myślę, że zawody zorganizowane latem w jakimś popularnym nadmorskim kurorcie albo na Mazurach przyciągnęłyby i widownię, i sponsorów. Publicznosc to pewnie i przyciagnie, ale na tych sponsorow to bym nie liczyla.....:evil_lol: Quote
dunia77 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 PATIszon napisał(a):No ale czy to jedyna opcja? Bo wiele psow olewa nieruchomy przedmiot, rajcuje je chec pogoni....a taka rzucona zabawka, lezaca bez zycia na w odzie to slaba zaneta.....:roll: Wiesz co, nie wiem nawet jaki tam jest regulamin... byłam tylko gapowiczem. A jacyś producenci psiego żarcia itp nie zasponsorują trochę ? U nas Pedigree lubi rzucić groszem. I Purina. Quote
PATIszon Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 dunia77 napisał(a): A jacyś producenci psiego żarcia itp nie zasponsorują trochę ? U nas Pedigree lubi rzucić groszem. I Purina. U nas te dwa sa juz zajete......:cool3: Quote
PATIszon Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Nowe: Pudel sie dopieo uczy..... View My Video Quote
olekg89 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Nie jest mistrzynią ,ale zawsze coś:eviltong: Quote
Daja_ Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 jak będziecie coś organizować dajcie znać,moje małe skacze do wody jak szalone :cool3: tylko zdjęć brak :angryy: Quote
Viz Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Jeden ze sportow, ktore BARDZO mi sie podobaja, moj toller wielbi wode i nie istotne czy rzucony przedmiot jest nieruchomy, gdzies tam w glowie ma zakodowane ze to co pancia rzuci do wody nalezy niezwlocznie dostarczyc do rak w stanie nienaruszonym, skacze z pomostow, zewszad w zasadzie... Niestety moje poszukiwania miejsc ogranicza sie do miejsc naturalnych, a chcialabym sprobowac wlasnie do basenu, bo zapewne dla psow jednak otoczenie robi roznice. :) Czas pomyslec o zostaniu milionerka... Quote
KarolQa Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Fajny ten sport :) Zainteresowanych tym sportem zapraszam na www. dogdiving. fora. pl jest to pierwsz forum w sieci o tym sporcie :) Quote
Recommended Posts