Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja się dziwię, że Wy się dziwicie ;).
Czy skakanie do wody jest aż tak nienaturalne? Służę fotkami mojego Leonka rzucającego się w otchłań wodną :lol: .

Posted

Hmm...żaden z psich sportów nie jest naturalny. Żaden pies nie będzie z własnej woli skakał przez przeszkodę jak w agility- zazwyczaj będzie starał się ją ominąć. Żaden "normalny" pies nie gryzie chwytając całym pyskiem (pełnym chwytem) jak w IPO. Żaden pies nie będzie słuchał poleceń i wykonywał je idealnie z własnej chęci (jak w obedience).
To już te skoki do wody wydają się najbardziej sensowne. ;)

Posted

Mokka napisał(a):
Służę fotkami mojego Leonka rzucającego się w otchłań wodną :lol: .

No to dawaj Mokka:cool3:W Leonie tkwi potencjał:cool3: ;) ...Porównamy jego skoki do Amerykańców....:evil_lol:

Ta konkurencja znowu nie dla nas;) Jak Skrata skoczyła z pomostku to...poszła na dno...:cool1:

Posted

Mój pies do tego sportu się nie nadaje, bo jak wskoczy do wody to od razu pójdzie na dno. :lol:
Kiedyś chyba bylo coś takiego na Animal Planet - który pies dalej skoczy.

Posted

Usmialam sie z niektorych tych fot :megagrin: Np :lol: :roflt: http://www.dockdogs.com/photos/2004_nationals/images/GY2K2555.jpg
To to chyba skok w zwyz :lol: http://www.dockdogs.com/photos/2004_nationals/images/GY2K2683.jpg
To musial byc daleki skok :lol: spojrzcie gdzie ten pan siega wzrokiem buahahaha http://www.dockdogs.com/photos/2004_nationals/images/GY2K3122.jpg

Kati, zgadza sie, byl taki program ZipZap, lubilam to ogladac :lol: Tam nie tylko byly skoki do wody, rowniez jakies konkurencje z elementami agility (bardzo byly ciekawe poniewaz czlowiek "sterowal" psem z gory :thumbs:)

Brawo dla Leona :cool2:

Posted

No cóż, taki jest Leonek - ciężko chory psiur, który ma na siebie uważać :roll:

Dzięki Flaire, wyręczyłaś mnie.
Ja mam nowy komputer, rewolucję w oprogramowaniu, nie wszystko jeszcze ściągnięte ze starego, więc dla mnie wklejenie kilku fotek jest nie lada problemem.
A tu - niespodzianka, wspomnienie lata... :cool1:

Posted

Wojenka,

Fajne zdjecia nam zapodalas :-)

Co do tego sportu to hmmm ... nie wiem czy sa tam jakies modyfikacje, bo jakbym miala przez pol dnia obserwowac jedynie same wybicia i plusk do wody, to z nudow moglabym przysnac :lol:

Posted

Wind napisał(a):
bo jakbym miala przez pol dnia obserwowac jedynie same wybicia i plusk do wody, to z nudow moglabym przysnac :lol:
No więc ja muszę powiedzieć, że ja miałam odwroten doświadczenie - Myślę, że Mokka podziela moje zdanie - potrafiłyśmy godzinami oglądać nasze pluskające się psy i rozrywki nigdy nie brakowało!

Fajnie jest, że mamy tyle możliwości uprawiania i oglądania zabaw z psami - jednych bardziej bawią skoki do wody, a innych - perfekcyjne chodzenie przy nodze. ;)

Posted

Flaire napisał(a):

Fajnie jest, że mamy tyle możliwości uprawiania i oglądania zabaw z psami - jednych bardziej bawią skoki do wody, a innych - perfekcyjne chodzenie przy nodze. ;)

Moge tylko dodac, iz wielka radosc mnie przepelnia wiedzac, ze jestesmy tak rozni :bigcool:

pozdrawiam,

Wind

• 5 months later...
Posted

Właśnie Vigo dzisiaj zrobił to po raz pierwszy, zazwyczaj wchodzi do wody b.a.r.d.z.o. ostrożnie :lol:

A Sunday za to w sposób karkołomny:

Mokka, wystawiamy drużynę?

Wind, coś Ty, nie nudziłabyś się, robiłabyś zdjęcia najlepszych chlup :lol: