Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy wszystkich serdecznie. Chciałam podzielić się z wami radością, jaką jest dla mnie mieszkanie z moimi kochanymi czterołapami.

To może się przedstawimy:
-JA: Kasia
-STARSZY CZTEROŁAP- MNIEJ ROZSĄDNY- SZAGI (znany też jako: FUTRZAK, MAŁY DURACZEK, KULKA, SZAGOKULKA, SZAGSON, PRZESTAŃSZCZEKAĆ) rocznik 2005 (?)
-MŁODSZA CZTEROŁAPKA- LOLA (inne imiona: LOLCIK, LOLITKA, LOLSON, NIEDOSTANIESZJUŻJEŚĆ) rocznik 2008

w pozostałych rolach:
-Najlepszy z mężów, pozwalający na trzymanie w naszym mikro mieszkaniu tych dwóch głuptasów.
-Sonia, suczka rodziców, 12-letnia kochana, lecz niewidoma psina

FOTO:
SZAGUŚ

LOLA

SONIA

Skąd sie wzięły:
Szagi trafił do nas w styczniu 2009 roku. Po kilku miesiącach stękania, że chcę psa, najlepszy z mężów wyraził zgodę. Poszliśmy więc do schroniska i powiedziałam, że to on ma wybrać psa(taki chwyt psychologiczny, jeśli z psem będą problemy, nie będzie mógł powiedzieć, że to ja wybrałam takiego psa :)) Gdy zobaczyliśmy go po raz pierwszy siedział bidulek cichutko w kąciku (nieźle się maskował, wariat) i wydawał się taki bezradny :( Mieliśmy wziąć psa dopiero za jakiś czas, ale jak go zobaczyłam... to następnego dnia był u nas w domu :D

Lola jest z dogomanii.
http://www.dogomania.pl/threads/148044-Rej-Lola-i-PereA-ka-caA-a-trA-jka-wysterylizowana-i-wyadoptowana-w-17-dni
Błąkała się bidula we Włocławku. Jak pisze Agata 69, która się nią zaopiekowała: 'Ochroniarz wyrzucił ja z Tesco do którego uparcie wchodziła. Rzucił ja w krzaki , jak śmieć. Lola śmierdziała jak nieboskie stworzenie, było brudna i głodna." Gdy ją zobaczyłam- przepadłam. Upewniłam się, że lubi inne psiaki i po kilku dniach Lola przyjechała (przez Katowice :eviltong:)do Wrocławia.

Sonia przybyła do nas w sposób tradycyjny :) Dostałam ją jako szczeniaka na gwiazdkę, daawno temu. Jest półbokserką z najlepszymi cechami rasy.

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...