Betta Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Adam jest z okolicy łodzi....nadrobił by kilosów, musiałby być ktoś z wrocka a pani tereska coś nie dotarła, a dałam jej znać, hmm Quote
TERESA BORCZ Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 jestem, zaraz przeczytam co sie dzieje i cos wymyslę dopiero teraz odebrałam wiadomość. problem z tel. Quote
TERESA BORCZ Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 mÓj. tel 502526010, jest we Wrocławiu AdamG TEL 784 331 669. JEŻDZI Z WROCŁAWIA MÓŁBY POJECHAĆ ZA ZWROT KOSZTÓW DO GRANICY, JEST MOZLIWOŚC REZERWOWA ŻE POJEDZIE DO BERLINA. MA DO MNIE WIECZOREM ZADZWONIC, ALE, MAM JESZCZE KILKA MOZLIWOŚCI DARMOWEGO PRZEWOZU DO BERLINA I ZARAZ ROZSYŁAM WICI. WIĘC ALBO POSZUKAMY DO GRANICY, ALBO DO CIOTECKI LAIKINII PODESLEMY PRZYSTOJNIAKA JESLI DA SENSOWNA CENĘ.TERMIN JEST OK.SKORO JEST MOZLIWOŚC BERLINA TO DLA PSA LEPIEJ, CIARKI MNIE PRZECHODZĄ NA MYSL O TEJ PODRÓZY Z 30 PSAMI. BIEDAK. IDE SZUKAĆ DARMOWYCH I INNYCH. A GDZIE TEN DOMEK MOZE SIE DA BEZPOŚREDNI. MACIE NAMIAR?? Quote
Betta Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 byłoby chyba najlepiej gdyby podjechał pod Berlin na ten przeładunek... bo na granicy i tak musieliby go załadować gdzies "na wierzch" i po drodze wyciągać non stop żeby inne psiaki wyciągnąć które po drodze do Berlina maja ds. Dzwoniłam do Ani, ma porozmawiać z kim trzeba i podpytać czy byłaby taka możliwość że im dowieziemy pod ten Berlin pieska. Ale jak Ani mówi nie chca naciskac, żeby kontaktów nie stracić, co rozumiem, no ale chyba jak sami im chcemy zawieść Ozzika.... nie wiem czy to może im pokomplikować plany. Pani Teresko, super że Pani tu działa - jeśli tylko miałabym Pani pewność że ktos pod ten Berlin mógłby jechać to proszę pisać do Ania i Kajber. Quote
kikou Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 ja w sumie też mam Pana który za ok. 50 euro zawoził nam psy do norymbergii i innych nawet odleglejszych miast, wiec jeśli bedziemy wiedzieć gdzie mialby dojechać to być może moglibyśmy go pod same drzwi wysłać żeby nie krążył po polowie europy.... a sam Ozziś pozdrawia Ciotki.... i taki troszke rozbrykany sie zrobił jak sie inne chłopaki koło niego kręcą to warczy, poszczekuje nawet "szczypnął" w pupke małego Edzia..... Quote
Aska25 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Witam. Zaraz nadgonie, mialam problemy z dostepem do neta ... Z tego co Ania mowila maja jakis problem z tym podstawienienm gdzies na granicy ... Prosilam Anie zeby im napisala, ze ten transport jest dla nas bardzo ciezki, szczegolnie pod wzgledem finansowym, bo moze nawet 250 zl kosztowac platny transport, poza tym nie ma nikogo kto by sie chcial zgodzic, inaczej z transportem do Niemiec .... Wiem za maila napisala wczoraj, ale dzis nic jej nie odpisali, wiec jesli juz, to odpowiedz dopiero w poniedzialek przeczyta ... Ja juz nadganiam watek Quote
TERESA BORCZ Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 jest tez transport bezpośrednio do Berlina. JEST JUZ ODPOWIEZ O TAKIEJ MOZLIWOŚCI, A NAWET BEZPOSREDNIO DO MIEJSCA PRZEZNACZENIA PSA. PODAJCIE GDZIE DOKŁADNIE JEDZIE MOŻE GO WIEŻĆ BEZPOSREDNIO DO MIEJSCA PRZEZNACZENIA. Kikou super wieści. sprawdzajcie cioteczki co najlepsze dla psa. Quote
Borówka16 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Niebyło mnie tutaj... Z tego co temat czytam ,ma domek w Berlinie ? Quote
Betta Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 to super ....tylko teraz żeby hundehlife sie zgodzili.... Ania mówiła ze dane osób adoptujacych sa zastrzeżone weic z dojazdem docelowym moze nie wyjsć ale chociaz pod berlin.... Ania gdzie jesteś??? Quote
Ania i Kajber Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Napisałam maila z pytaniem, czy nie dałoby sie jednak Ozzego dowieść do granicy- myślę,że Słubice- z Gryfowa to 190 km, podczas gdy powrót do Łodzi to 320 km. Nie mam na razie odpowiedzi.-, ale myślę,że jak beDą jednak stali na stnowisku powrotu Ozzego do Łodzi/Bełchatowa, to musimy Go dostarczyć- wazne,żeby nie stracił szansy na dom. Quote
Emigrantka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Tez mnie tu dawno ni ebylo - to kiedy Ozzy jedzie? Teresa podala wyzej swoj telefon.. pisala ze moze pomoc z transportem.... Quote
malibo57 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Czy ktoś wie, co się dzieje z Ozzy'm? Gdzie jest i jak została rozwiązana sprawa transportu? Quote
Ania i Kajber Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ozzy jest u Kikou w hoteliku. Według stanu na dzień dzisiejszy-Niemcy chyba stanowiska nie zmienią- [FONT=Tahoma]Ozzy będzie musiał dojechać w piątek 05 marca od Kikou z Gryfowa Śląskiego do Bełchatowa na transport do Niemiec, gdzie czeka na niego dom stały.[/FONT] [FONT=Tahoma]Bardzo prosimy o pomoc w transporcie- musi byc ściśle na 05 marca.[/FONT] Quote
Ania i Kajber Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [FONT=Tahoma]Piszę jeszcze raz-BARDZO WAŻNE-Ozzy będzie musiał dojechać w piątek 05 marca od Kikou z Gryfowa Śląskiego do Bełchatowa na transport do Niemiec, gdzie czeka na niego dom stały.[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Bardzo prosimy o pomoc w transporcie- musi byc ściśle na 05 marca.[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Times New Roman]Asiu, zmień tytuł- transport to teraz priorytet, Ozzy musi dotrzeć na czas do Bełchatowa, drugiej szansy nie będzie.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Prosimy o pomoc w zorganizowaniu transportu 05 marca z GRYFOWA ŚLĄSKIEGO DO BEŁCHATOWA.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie dywagujmy proszę , czy lepiej do Berlina, czy do granicy- musimy się dostosować logistycznie do całego transportu.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
Aska25 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Co do transortu, to ja dzis jeszczze srobuje naisac do nich maila, skoupije wasze prosby i propozycje, ktore sa na watku Ozzika i postaram sie jak najlpiej to uargumentowac, Jesli nie wyjdzie, to niestety Oziik bedzie musial jechac do belchatowa, ale moze jeszcze sprobowac .... Quote
laikinia Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 A czy nie mozna tam do kogos zadzwonic np. Beate? E-maile, to czasem tyle trwa i dyskutuje sie ciezko :) Moge zadzwonic, jezeli chcecie, tylko powiedzcie do kogo. Mam flaterate- moge wydzwaniac. ;-) Quote
Aska25 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 wieczorem napisze maila i spytam czy ozemy porozmawiac przez tel ;) Taki maly off ... moj nowy, wielki podopieczny, pluszowy :D:D:D Zapraszam na watek Tedisia, kt jest w schronisku na Marmurowej w Łodzi .... Wymaga opieki i rehabilitacji, poszujuemy DT dla psiaka ... Byc moze zakocha sie w nim jakis milosnik Wielkich Pluszakow :loveu: http://www.dogomania.pl/threads/180641-TEDDY-6-l-Kaukaz-uszkodzony-nerw-promieniowy-potrzebna-rehabilitacja-i-DT-Lodz Quote
Aska25 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Witam. Mam ogromna prośbę do Pani. Dotyczy ona naszego psiaka Ozziego, który ma jechać do Niemiec transportem 5,6 marca. Psiak jest obecnie w DT. W Gryficach pod granica niemiecka. Mamy ogromny problem, bo zostało już niewiele czasu, a transportu do Bełchatowa nie możemy znaleźć. To ponad 300 km i nie ma nikogo chętnego ... Kiedy Ozzy jechał do hotelu, upewniałyśmy sie mailowo, czy będzie go można dowieźć gdzieś pod granice, wyrażono zgodę. dopiero wtedy pojechał Mamy możliwość dowiezienia psiaka do Niemiec. Znalazły się nawet chętne osoby, które mógłby go zawiezc do nowych właścicieli lub miejsce wskazane przez wasza fundacje ... I tam go przekazać. Chcielibysmy oszczedzic mu stresu. Wiem, ze obawiają się państwo tego, ze psiak nie dojedzie i będzie pusty kontenerek ... Dlatego mamy propozycje, która być może państwa zadowoli ... Czy jeśli zwolniłoby sie miejsce Ozziego w transporcie, mieliby państwo w zapasie jakiegoś psiaka, który ma już rodzine, ale brakuje mu miejsca w aucie. My moglibyśmy dowieźć psiaka do Niemiec osobiście, wcześniej omawiając się telefonicznie i uzgadniając wszystko z fundacja HundeHilfe. . Dodam,ze osoba u której jest Ozzy zna język niemiecki, co znacznie ułatwi komunikacje ... Czy przedstawione przeze mnie rozwiązanie jest dla państwa interesujące? Bardzo zalezy nam żeby Ozzy pojechał szybko do domku, transport do Niemiec już mamy zagwarantowany, do Bełchatowa niestety nie możemy znaleźć, a zostalo niewiele czasu .... Czy jest możliwość skontaktowania się z Panią telefonicznie. Moj numer 506,181,454 ... Poniżej przedstawiam watek Ozziego na dogomanii: http://www.dogomania.pl/threads/175207-Stary-OZZY-w-drodze-do-Kiku-czekamy-na-wiesci Proszę o przemyślenie naszej propozycji, wydaje się mi, ze jest korzystna, a dodatkowy psiak bedzie miał szanse jechać do domu za Ozziego. Sieklam takiego maila do Fundacji ;) Czekamy teraz, moze sie uda. Quote
Aska25 Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Wymienialam juz dzis od rana 2 maila z fundacja niemiecka ;) Staram sie jak moge, przekonac fundacje do naszego pomyslu Narazie nie odpisali nie, wiec moze jest jakas nadzieja .... Trzymajcie Kciukasy Cioteczki, bardzo mocno ...... Quote
Ania i Kajber Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Byłoby FAJNIE, GDYBY SIE UDAŁO ZAWIEŚC GO BEZPOŚREDNIO DO DOMKU... Quote
Aska25 Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 niestety nie mam odpowiedzi na maila :( Quote
Aska25 Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Witam, jest możliwość przywiezienia Ozzyego na parking w okolicy Berlina. Beate często tam przeładowywuje psy, także tym razem jest tam już umówiona. Parking znajduje się przy autostradzie A12, wyjazd Storkow, po wyjezdzie z autostrady droga do parkingu jest dobrze opisana. Parking nazywa się: "Esso Autohof Spreenhagen" Granicę przechodzi Bea przy miejscowości Świecko (Frankfurt/Oder), ale tam nie ma za bardzo możliwości aby zatrzymać sie i przeładowywać psy. Mam nadzieję że ułatwi to Państwu szukanie transportu dla Ozzyego. Będę się też dowiadywać, gdzie dokładnie Ozzy jedzie, aby przemyśleć pomysł zawiezienia Ozzyego prosto od DT do nowego domu. Będę dziś wieczorem w domu, to postaram sie przedzwonić i przegadamy wszystko, ok? Pozdrawiam serdecznie, Ewa -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dostalam odpowiedz na maila ... Kochane piszcie teraz jakie macie propozycje tego transportu do Berlina, zebym wiedziala co mowic :) Quote
Ania i Kajber Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Przewiezienie pod Berlin musi być tak zorganizowane, by spotkać Beatę, wioząca psy z Bełchatowa/Piotrkowa i Pabainic i abyY przeładować Ozzego na transport na południe Niemeic-czyli prawdopodobnie sobota 06 marca po południu/wieczorem. No i musimy przewożącemu dostarczyć paszport Ozzego, a będzie go robiła Hania u nas w Łodzi. Hania ma już książeczkę Ozzego,bęzie robiła paszport w tym tyg. Quote
Betta Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Tereska B miała konkretne propozycje wiec od razu do niej podbijać.... super ze wyszło.... Ozzy nie bedzie sie wlókł w te i z powrotem....dzieki !!!! Quote
Recommended Posts