Jump to content
Dogomania

Stary OZZY, w drodze do Kiku, czekamy na wiesci :!!!!!

Recommended Posts

Posted

Niestety nie wiem, czy damy radę wykorzystać szansę na domek dla Ozzego- Niemcy do tej pory nie potwierdzili czy uda im się przyjechać 18-19-20 lutego, Napisali za to,że niemozliwe jest odebranie psa w war. zimowych na granicy, Ozzy musi zostać dowieziony na miejsce ładownia psów.Proponują zawiezienie psa do Bełchatowa, gdzie mółby przenocować.
Mamy więc zorganizowac transport kilkaset km spowrotem. Dziś jest 15 lutego , a my nie wiemy na kiedy-moż enawet za 3 dni...Trochę sie zdenerwowałam.

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Och - to domek jest na 100% a transport moze wszystko zawalic?

:(

Ozzy , trzymamy kciuki za Ciebie....

Snieg az tak bardzo przeszkadza?

Moja Bube dzisiaj dowiozlo schronisko wlasnym transportem z Mielca do Kozienic i dupcie grzeje z paszportem w kieszeni u Anny...a sniegu bylo sporo i tez byl strach ze nie dadza rady

Ozzy.... misiaczku, zeby sie wszystko udalo dla Ciebie

Posted

Transport Ozzego przesunał sie jeszce o tydzień-Ozzy jedzie na południe Niemiec , a w tym tygodniu bęą zabierane tylko psy docelowo na północ.
Tak więc najprawdopodobniej Ozzy powinien być najpóźniej w piątek 05 marca w Bełchatowie.
Szukamy transportu.

Posted

a czy transport na poludnie nie bedzie jechal przez zgorzelec? wtedy podrzucilabym go bezpośrednio do zgorzelca zamiast wozić go w ta i z powrotem? do zgorzelca mam 40km.

Posted

a jakie znaczenie mają warunki zimowe w zapakowaniu jednego psiaka do transporterka na granicy? przecież droga jest odśnieżona, parkingi też, wiem bo nawet dzisiaj w nocy byłam na granicy...

Posted

Betta napisał(a):
Ania i Kajber,
nie skontaktowałam się z Tereska bo PW cos mi nie wysyła...

Ktoś ma do Tereski Borcz tel?

Kurcze , nie mam,może Tereska sie odezwie i przesle komuś swój numer- moj numer to 505105026.

Posted

[quote name='kikou']a jakie znaczenie mają warunki zimowe w zapakowaniu jednego psiaka do transporterka na granicy? przecież droga jest odśnieżona, parkingi też, wiem bo nawet dzisiaj w nocy byłam na granicy...

[FONT=Tahoma]Transport idzie chyba w okolice Berlina- na północ, tam psy są "przepakowywane" i innym transportem jadą na poludnie-tak to jest zorganizowane.Nie wiem gdie pzrekraczają granicę.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Niemcy napisali mi,że w war. zimowych nie chcą się umawiać na granicy, bo może być wielogodzinne opóźnienie z ich strony.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Ja też bym wolała,żeby Ozzego dowieść na granicę, ale oni tak wolą , trudno...[/FONT]
[FONT=Tahoma]Wydaje się, ze dom jest dobry i wart tego.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Są to rodzice młodej dziewczyny Andrei, kt. ma już dwa psy i wzięła przez Hundehilfe dużego staruszka Blakiego od nas .[/FONT]
[FONT=Tahoma]Jest nim zachwycona i śle zdjęcia , a jej Rodzice to podobno też psiarze.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]
W każdym razie najważniejsze-szukamy transportu z Gryfowa Śl./Legfnicy tak, by Ozzy był w Bełchatowie najpóźniej w piątek 05 marca- może tam nocować przed podróżą w prywatnym domu, nie w schronie.
Tel. do mnie 505105026
[/FONT]

Posted

jeśli chodzi o wielogodzinne opoznienie to przeciez wystarczy jak zadzwoni ktoś do mnie jak bedą z 80 km od granicy i wtedy ja wyjade i zajade dopiero wtedy kiedy oni, nikt nie bedzie tam siedzial i czekal przecież to blisko...

Posted

Takim transportem jedzie ok 30 psów. Zeby zapakowac jednego psa, trzeba wypakowac inne psy w kontenerach. Jest to dosc uciążliwe i stresujące dla psów. Moze dlatego Beate nie bardzo chce. Pozatym nie mówi ona po polsku,jedynie po niemiecku lub angielsku.

Posted

[quote name='Betta']Ania,
ale to Niemcy nie przyjeżdżają w końcu na tym weekendzie ?????? czy po prostu są juz w czwartek?

Ozzy jedzie dopiero w 05-06 marca, bo jedzie na poludnie Niemiec i trzeba poczekac na lepsze warunki.
Jeżeli Niemcy przyjadą w ten weekend, to tylko wezmą psy, kt. jada na pólnoc i w ok. Berlina.
[FONT=Times New Roman]W każdym razie najważniejsze-szukamy transportu z Gryfowa Śl./Legfnicy tak, by Ozzy był w Bełchatowie najpóźniej w piątek 05 marca- może tam nocować przed podróżą w prywatnym domu, nie w schronie.[/FONT]

Posted

Pewnej sprawy nie rozumiem- czy psa zabiera Hundehilfe Polen? Jezeli tak, to maja oni zabierac 2 bernardyny z Wroclawia, ktore ida do Bawarii. My chcielismy te 2 psy sami zabrac, ale byly juz do Niemiec zamowione i nam ich ze schroniska nie dali. Bernardyny mialy byc zabrane 6 lutego, ale widzialam juz, ze podroz zostala odwolana na pozniej. Czy nie udaloby sie Ozzego we Wroclawiu na ten transport zaladowac?

Posted

laikinia napisał(a):
Pewnej sprawy nie rozumiem- czy psa zabiera Hundehilfe Polen? Jezeli tak, to maja oni zabierac 2 bernardyny z Wroclawia, ktore ida do Bawarii. My chcielismy te 2 psy sami zabrac, ale byly juz do Niemiec zamowione i nam ich ze schroniska nie dali. Bernardyny mialy byc zabrane 6 lutego, ale widzialam juz, ze podroz zostala odwolana na pozniej. Czy nie udaloby sie Ozzego we Wroclawiu na ten transport zaladowac?

To są odrębne transporty- do nas przyjeżdza ten, kt. zabiera psy z P.Tryb.,Łodzi, Pabianic, Belchatowa,Swarzędza-niekoniecznie w takiej kolejności, wiezie je na pólnoc Niemiec i potem w zależności od domu docelowego psiaki są przeładowywane na inne transporty.
To są inne osoby odpowoedzialne z HUNDEHILFE , transporterek dla Ozzego też jest przewidziany w "północnym transporcie"-data potwierdzona to 5-6 marca.

Posted

No coz , to nic sie nie poradzi... Ale moze ktos jedzie na zakupy do Berlina, to moze Ozzego podrzucic i sie przenocowac, a ja potem dostarcze psiucha na przeladunek pod Berlinem :p Szkoda mi go, bo juz tyle godz. ciagnelam go z Lodzi do kikou- biedak dostanie traumy samochodowej ;) Ale najwazniejsze, zeby dostal kochajacy domek :)

Posted

Też bym wolała,żeby tak nie jeździł, ale cóż trudno. Najważniejsze,że teraz odżył i wyleczyl uszki u Kikou, dobrze jadł, dostawał ARTRO, nie siedział tego miesiąca w schronie, gdzie jego stan by się pogarszał..
Ciągle otwarty jest temat transportu, mamy Adama, co oznacza jednak pewien koszt, moze będą też inne możliwości, a może jakiś inny psiak sie popdłączy,że było taniej.....
[FONT=Times New Roman]Prośba do Asi, żeby zmieniała tytuł i do Teresy Borcz, żeby się odezwała, czy ona nie ma jakiegoś pomysłu z transportem.[/FONT]

Posted

A Hundehlife nie mogłaby dogadać sie z kim w Niemczech żeby Ozzika z granicy zabrał od razu na południe? pewnie też maja znajomości...
szkoda Ozzika stresować tyloma kilosami...

a powiedzcie mi te transportery dla psiaków są na tyle duże żeby mógł tam taki osobnik spokojnie wstac ?
i czy psiaki dostają cos na uspokojenie ?
nie wyobrażam sobie 15 psów przewożonych razem, a co dopiero 30 !

Posted

zresztą troche....zupęłnie bez sensu ....żeby wieżli ozzy'eo na północ a potem przez cały kraj na południe.... tymbardziej że on tak blisko granicy

Posted

A moze moglby Adam dowiezc Ozzego na przeladunek do Berlina- to chyba nie jest dalej niz do Belchatowa i droga przez Cottbus jest dobra. Ozzy mialby wtedy duzo drogi za soba- zaoszczedzonoby mu 500km. Chyba mozna ustalic przyblizony czas przeladunku i ktos bedzia przeciez tam na psy czekal?