Jump to content
Dogomania

Stary OZZY, w drodze do Kiku, czekamy na wiesci :!!!!!

Recommended Posts

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kikou mówiła że Ozzik zagląda jej Rudej "pod spódnice" :P a dzis chyba jeszcze dołączy do grona Sonia i Rediś .... kikou pewnie niedługo cos nam napisze wiecej

Posted

Ozzik jest bardzo słodkim biedaczkiem, świetnie dojechał i sie zaaklimatyzował, wszędzie drepcze za mną, zrozumiał gdzie jego miejsce, mieszka w kuchni pod kaloryferem... ;)

musieliśmy iść do weta, bo zaraz wpierwszej kupie odkryliśmy przyczyne słabych wyników krwi, Ozzik miał strasznego tasiemca, teraz już jest po tablecie na pasozyty i czuje sie dobrze,

zapalenie w uszkach jeszcze jest i zakrapiamy dalej,

z Sonią mamy problem, Sonia nie lubi innych piesków, odrazu na wejściu prawie musiałam jej wyciągać mikrusy z paszczy, więc niestety musze izolować dziewczyne....

Posted

...pierwszego dnia Ozzik bardzo sisiał dosłaownie co chwilke ale to chyba troche reakcja stresowa była, bo jakkolwiek sisia nasz chłopczyk często ale teraz już ładnie trzyma od wyjścia do wyjścia i w domu juz prawie mu sie nie zdarza, również noc ładnie przesypia bez sikania...

Nasz maluszek ma fatalne ząbki i należałoby pomyśleć mad ich oczyszczeniem oraz zastanowić sie nad kastracją, szczególnie że chcecie go wysłać do niemiec.
Pani Weterynarz oczywiście wystawia faktury.

Posted

...no i nie aż taki depresyjny nasz chłopczyk, owszem spokojniutki jak na dziadzia przystało ale i pomacha ogonkiem jak zbieramy sie na spacerek i ciut pomacha ogonkiem jak szuram garnkami i macha ogonkiem jak sobie spacerujemy powolutku i wita mnie jak gdzieś wyjde i wracam po jakimś czasie...

a jak sama coś jem to kładzie główke na moich kolanach i szturcha mnie łapką że też coś chce...
(ale ja niestety jestem konsekwentną wstręciuchą i psiunie nie dostają ludzkiego jedzonka pomiędzy swoimi posiłkami...)

Posted

z tym tasiemcem to nie wiem co rzec, w schronie to jest przekichane...ostatnio mi wet powiedziała , że biorąc psa ze schronu to lepiej go 3 razy odrobaczyć co 2 tygodnie wtedy będzie to miało sens...a juz napewno nie polegad na tym że kiedyś tam było odrobaczany

dobrze Kikou że sie nie dajesz tym błagalnym spojrzeniom : ) mam nadzieje ze Ozzik Cie słucha

Posted

Doszla wplata od Betty + 20 zl jednorazowe kt bylo na jej koncie .... Narazie mam 300 zl na konice. Poczekam jeszcze na pozostale 3 deklaracje i wtedy przesle kaske Kiku ;)

Posted

Przyszly pieniazki od Betty stala deklaracja + 20 zl ktore wplacila jej Xoxo jednorazowo. Dzis bede sie starala skontaktowac z Kiku, bo dzwonilam juz kilka razy i poprosze, zeby zapytala sie jak koszta kastracji .... No i czy Ozik kwalifikuje sie do takiego zabiegu zdrowotnie

Posted

Aimez_moi: 20 zł zaksiegowano 25.01.2010

Przepraszam pomylilam osoby ...,.

Napisalam do xoxo, na kogo szly pieniadze, jesli na fundacje, to sprawdze jutro, jesli na Betty sprawdzi wieczorem, na moje konto nie wplynely ...

Posted

Ozzik jest najsłodszym psiuniem na świecie, mądry, grzeczniutki, po prostu ideał.. (no czasem jak mu sie tam jakiś pałęta koło nosa to troche podniesie ostrzegawczo warge.. ;) )
Człapie sobie za mną na tych koślawych nóżynach...
Stres związany z podróżą zupełnie minął i od dwóch dni już sie nie zdarzyło chłopakowi posisiać w domu...
Uszka kropimy ale chyba sie podgoiły porządnie bo Ozzik już nie jest zaniepokojony jak sie go tam dotyka,
tasiemiec zniknął z kupy ale trzebaby jeszcze przebadać kał za dwa tygodnie czy faktycznie nic nie zostało...
Na jednej z przednich łapek ma takie jakby zgrubienie, jakby guzka czy narośl..

Posted

dzisiaj na spacerku był taki dziarski, że chciał normalnie pobiec za patyczkiem rzuconym dla Edzia (innego psiuńka), po kilku krokach w śniegu sie zniechęcił, bo ciężko sie chodzi...ale zawsze!

Posted

Super, przepraszam, za male udzielanie sie, ale teraz sledze innej bidy, a ozik ma jak w raju ... Co do Niemcow, ania ich molestuje czy cos wiedza o jego wyjezdzie, nie wiem skad byly takie info ....

Pisalam dodziewczyn z fundacji, na jutro mam miec dokladny wyciag z konta z wplatami, takze Xoxo prosze o cierpliwosc. Doszly pieniazki od Sabiny (50 zl na luty + 50 zl na marzec )