Jump to content
Dogomania

Stary OZZY, w drodze do Kiku, czekamy na wiesci :!!!!!

Recommended Posts

Posted

Tereso,. jutro duzo sie wyjasni. Obejrzy go dobry, zaufany weterynarz, ktory leczyl nasze ciezkie przypadki z dobrym skotkiem. Beda przeswietlenia, ktore tez duzo dadza .... Poprosze Karolinke, zeby zapytala go, o to o czym piszesz ...

Pies nie dostaje zadnych witamin, wzmacniaczy, niestety schroniskowe jedzenie nie jest zbyt specjalne, a nie stac ich na to, zeby podawac mu jakies preparaty wzmacniajace. My mozemy to robic 2x w tygodniu, wiec to malo .... Sama wiem, ze zwykle witaminy i glukozamina dzialalby cuda, wiec jesli piszesz, ze jest szansa na doprowadzenie go do stanu w ktorym bedzie sie normalnie poruszal, ja w to wierze ;)

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

słowa to za mało, musi to zobaczyć. Ta sama metoda udało mi się wyleczyć paraliż tylnych łap i totalne wygłodzenie , zanik mięśni u psa po poważnych uszkodzeniach neurologicznych i wylewie. jest pięknym zdrowym olbrzymem.w cudownym ds. może napiszę jej pw aby zajrzała. szkoda czasu. jest też preparat do przygotowania tanim nakładem w domu. rewelacyjny.

Posted

teresko, właśnie o to chodzi że nie mogłabym mu zapewnić w tej chwili odpowiedniej opieki, po pierwsze to ja naprawde nie mogłabym go nosic a przez jakis czas on nie da rady a nawet nie powinien chodzic po tych schodach.... ja mam problem ze swoimi kolanami i muszę je rehabilitować....troche mi sie wydarzyło niesprzyjających okoliczności w ostatnim czasie (niemożnosc wykonania swoich obowiązków studenckich, a jeszcze sobie dołozyłam pracy przy bezdomnych zwierzakach w moim mieście), dlatego myślę że póki co Ozzy powinien skorzystać z szansy jaką mu wszyscy stworzyliśmy..... Kikou opiekuje sie juz swoimi 4 chorymi psiakami - jest z nimi non stop - i jakoś mam do niej zaufanie.
Teresko, chętnie sie z Toba spotkam jak mi się młyn uspokoi, a póki co prosze znajdx dla Ozzy'ego transport do gryfowa

Posted

Teresko czekamy na wszelkie sugestie czy mozna pomoc Ozziemu, w domku tymaczasowym do ktorego jedzie, moze uda se przygotowac taki specyfik, a my kupimy z nadwyzek wszystko co bedzie potrzebne do jego przygotowania .....

Czekam na potwierdzenie ostatnich 2 deklaracji .... Zmienilam troszke wyglad 1 postu ... Betty zgodzila sie prowadzic dalej 3 ... Bedziemy w nim umieszczac informacje na temat stanu zdrowia Ozzy, ewentualne potrzebne leki ....

Rozmawialam z Karolinka kt bedzie z nim jechac i ma wycisnac z doktorka wszystkie informacje jakie sie da ;)

Posted

Teraz juz pozostaje nam jedynie modlic sie, zeby transport sie szybko znalazl i Ozzy pojedzie do DT.
Jutro pojade jednak do schroniska, zeby zobaczyc wyniki badan i ewentualne zalecenia dotyczace leczenia i jeszcze raz zaklepac jego wyjazd, jak sie transport znajdzie ... Wole sie 10 x upewnic i spytac, zreszta nie odmowia takiego tymczasu na jaki jedzie Ozzy .... No i strzele chlopakowi jakies nowe fotki, bo te sa juz troszke nieaktualne ;)

Posted

Ja potwierdzam swoja deklaracje i bede wysylac pieniazki osobie ktora sie finansami Ozziego bedzie zajmowac (ktokolwiek to bedzie).

Musze tylko wiedziec w koncu ile mam wysylac. Zadeklarowalam 50 zl, ale powiedziano mi ze mam wysylac 30 zl. :roll:

Posted

Sabina zadeklarowala 50 zl, zamiast 30, takze mamy juz 330 zl dla naszego Ozziego, teraz tylko zanlezc szybki transport i starszak bedzie sobie niedlugo dupcie grzac ;)

Posted

Gosiu czekamy na transport i 1 deklaracje, jesli sie potwierdzi, bedzie na niego 360 zl deklaracji .... Transport moze byc chyba platny, bde u Ozzy kolo 14

Dzownila do mnie Karolinka, jedzie z nim do weta. Wpadne jednak najpierw do weta, to go obfoce porzadnie i wypytam sie jak z nim postepowac .....

BŁAGAM O TRANSPORT, KAROLINKA MOWILA, ZE NIE JEST Z NIM NAJLEPIEJ, DO AUTA GO NIOSLA NA REKACH, NAWET NIE PISNAL, TAKI PSI, SŁABY DZIADZIO
:placz::placz::placz::placz:

Posted

Moze jest kto z lodzi, kto moglby go wziac na te 2,3 dni do siebie zanim transportu sie nie znajdzie ??????????????

Ja mam owczarka, ktory zjada wszystkie psy i nie moge go wziac, nawet gdyby w klatece mial siedziec, moj nie da mu spokoju !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Kurcze, boję sie momentu, jak Ozzy będzie wracał do boxu-żeby pozostałe dwa psy nie były zazdrosne,że Ozzy gdzieś był , a one nie.
Dziewczyny, jak wrócicie od weta, to puśćcie tamte dwa na wybieg i wprowadzcie Ozzego i niech chwilę pobiegają i niech wrócą razem do boxu-wtedy będzie spokój, one do tej piory zawsze razem chodziły na wybieg i wracały.
Acha, i możecie do nich wpóscić PUCHATKA-SENIORA-sterego. owczarka puchatego z budy za kociarnią ( tam, gdzie dawno temu był ON-ek BONI) i naszą MAJKĘ NR.5 z ostatniej budy miedzy 1-szym a 2-gim pawilonem.
One też zawsze chodzą razem W PIĄTKE i bedzie im przykro widzieć na wybiegu kolegów, a samemu nie iść.
Te spacery to dla nich jedyna radość, naprawdę bardzo nanie czekaja.

Posted

-Piszę tak na szybko, co się dowiedziałam od dziewczyn pzrez telefon, bo wiem, żę Beata czeka na wyniki niecierpliwie.
Badanai były:
-RTG
-MORFOLOGIA
-BIOCHEMIA KRWII ( nerki, wartoba, trzustka)
-USG
Faktura na jHUNDEHILFE wyszła na a 150 zł.

Wstepnie wyszły:
- zmiany zwyrodnieniowe i stwardnienia w odc.lędźwiowym kręgosłupa
-anemia
-powiększona wątroba ( wiek i dieta schroniskowa)
-bardzo poważne zapalenie ucha z krwawiącą nadżerką-uszy do natychmiastowego i systematycznego czyszczenai i leczenia

Wyniki biochemii będą po niedzieli, to wtedy będziemy wiedzieć wiecej o
stanie jego nerek, wątroby i trzustki.

Posted

Nie wytrzymam
Aska, gdzie jestes ?????????

oo teraz widze..... nieciekawie... czułam że coś tam go gryzie : /

dzięki Ania, nie mogłam sie dodzwonić do Aski

Posted

jest dobrze ciotki, zaraz sioe zabieram za ladowanie filmow i zdjec. Pan doktor powiedzial ze sama dieta, glukozamina i witaminki cuda zdzialaja :D:D:D:D

Ozzy to taki pocieszny dziadulek, na usg sobie spal :D:D:D

Zaraz wiecej napisze

Najpierw zaladuje wszystko, a pozniej wejde do banku i sprawdze czy cos doszlo z pieniedzy ok????

A tu czyszczenie uszek, wiec kaganiec musial byc :D

Aha i sorry za jakos fotek, jestem w szoku, byly robione kamera full Hd nie wiem dlaczego taka beznadziejna jakosc, nie moge nawet skadrowac i powiekszyc, bo pikseloza maksymalna.
Mogalm robic aparatem, ale bylam przekonana, ze kamera lepsze wyjda :shake:

Posted

1 filmik z Ozzy ;) troche krotki :cool3:

Tu 2 filmik juz po czyszczeniu uszek i w oczekiwaniu na wyniki krwi ;)

Aha pani dyrektor nie ma zadnych sprzeciwow, bardzo cieszy sie ze domek tymczasowy i jest i mowila ze trzyma kciuki za szybki transport :loveu:

Ide sie wykapac, bo Ozzy tak simierdzial, a ja u weta nie przebrana bylam, nie wiem czy wiecie jak pachnie :cool3: zapalenie ucha konkretne, ale weci sie smiali, ze znow beda godzine wietrzyc gabinet po naszych psach .... Kiedys jezdzilam z takim 1 koleszka, ale on mial 2 chore, Ozzik tylko 1 ;)

Posted

Oki to podaje wyniki morfologii, BEZ JEDN POMIAROWYCH, bo szybciej. Byc moze sie zna ktoras cioteczka na tym ;)

WBC; 10,6 <6,0 - 17,0>
RBC: 4,55 <5,40 - 7,80>
HGB: 12,8 <13,0 - 19,0>
HCT: 34,7 <37,0 - 54,0>
PLT: 443 <160 - 430>
MCV: 76 <64 - 74>
MCH: 28,1 <22,0 - 27,0>
MCHC: 36,9 <34,0 - 36,0>
RDW: 13,9 <14,0 - 17,0>
MPV: 8,3 <6,7 - 11,1>

DIFF:
%LYM: 7,6 % <0,0 - 99,0>
%MON: 5,9 % <0,0 - 99,0>
%GRA: 86,5 % <0,0 - 99,0>

LYM; 0,8 <1,2 - 3,2>
MON; 0,6 <0,3 - 0,8>
GRA; 9,2 <1,2 - 6,8>

Prosze Betty skopiuj do 3 postu, te wyniki !!!

W poniedzialek bedzie pelna biochemia i wezme jeszcze od Hani opis usg i tez przepisze ....

Co do uszu, ma tragiczne zapalenie prawego uszka z smierdzacym blotkiem. Niestety nikt tego wczesniej nie zauwazyl i stopien zaawansowania jest duzy ... Ja od razu poznalam po zapachu jak go zobaczylam, ze cos jest nie tak ... Mial porzadnie wyczyszczone i zakropione Aurizon (krople, kt mu kupilam) ..... W uszach ma jakies owrzodzenia i przerosty .... Przy czyszczeniu nawet nie pisnal

Zalecenia dla uszu:
- czyszczenie codziennie lub co 2 dzien w zaleznosci od tego ile bedzie sie zbierac tego blotka w uszkach
- 2 x dziennie zakrapianie Aurizon - mamy zakupiony