Cantadorra Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Taki okres Zozolinko! Jak tam Sofi? Zaaklimatyzowala sie? Czuje sie jak u siebie? Quote
malibo57 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Cicho, cicho - wreszcie troche spokoju;-) Piłka po Waszej stronie, Zozolino - to my czekamy! Quote
beka Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 A ja myślałam ze wszystkie sunieczki już na "swoim" Quote
malibo57 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Niestety, domek dla Stefy zrezygnował z adopcji psa, az do lipca. Szukamy "domowego" domku dla Stefy. Quote
zozolina Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Witam ,niewiem co mam napisac ,potrzebuje chyba pomocy....Sofi jest wspaniała sucza nie niszczy nie gryzie nie brudzi w domu jest bardzo inteligentna i karna,lecz jeszcze tak jakby sie nie zaklimatyzowała...tzn mame moja kocha bardzo chodzi za nia słucha sie ,spuszczona ze smyczy pilnuje sie nie ucieka ale..no własnie to ale...spacery z nia to jest wielki strach przed wszystkim,przed autami ludzmi i innymi psami,kreci sie wtedy strasznie kuli ogon i najlepiej gdy wtedy pochnoneła ja ziemia,w domu lezy tylko na swoim posłaniu pod samymi drzwiami wyjciowymi,a jak juz idzie do misek to idzie równo z kafelkami ma takiego ogromnego stracha w sobie ze az nam sie serce z zalu sciska na jej widok chcałam was prosic o jakies namiary do kogoś z Bytomia kto mógły nam pomóc pokierowac nia,podpowiedziec cos bo ja juz wszystkiego prubowałam,wiem ze jeszcze trzeba dużo czasu ale chciałabym juz zaczac z nia jakos pracowac.Jezeli moge tez prosic o namiary na jaks str na dogo o onkach ze slaska.Pozdrawiam Quote
zozolina Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 :razz:Aha i jeszcze jedno ...sofija nie wydała od tygodnia żadnego dzwieku !!!!! nie słyszałam ani jednego burkniecia nie marzac juz o szczeknięciu !!!! przy kąpieli cisza,przy suszeniu cisza,przy czesaniu cisza !!!! z jednej strony dobrze ze sie nie drze jak szalona ale chcielibysmy w koncu usłyszec jej piekny jak domniemamy wokal !!!!:lol: Quote
bela51 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Zozolinko, chyba niełatwo będzie pomóc strachliwemu psu. Na wszystkie strachy najlepszym lekarstwem jest CZAS. Sunia nie mieszkała w mieście, boi sie samochodow, szumu, gwaru, ludzi. Proponowałabym nie ciagnąć ja na siłe na spacery, oswajac powoli z otoczeniem i jednak na razie nie spuszczać ze smyczy. Swoją ONke przez pól roku woziłam na spacery do parku, bo w ogole bała sie wyjśc z domu. Wyciągnieta na siłę załatwiała sie niemal w biegu i ciągnęła do domu. Chodziłam tez na specery w środku nocy, bo wtedy było pusto i cicho. Dajcie jej to czego najbardziej potrzebuje. CZAS. Pory spacerów wybierać takie, aby było jak najmniej ludzi. Wczęsnie rano, późnym wieczorem. Nie pogłębiać jej stresu. Nie wiem czy okres sylwestra i wystrzałow nie wpłynął na pogłębienie jej strachu. Był u mnie behawiorysta, szczerze mówiąc, niewiele pomógł , bo na zestresowanego psa nie działaj.a zadne nagrody i inne zachęty. Sofii jest u Was jeszcze bardzo krótko, to naprawde zbyt krótko aby pokonała stres. Jesli chodzi o szczekanie, słyszałam, ze to psie milczenie może trwac nawet miesiąc i dlużej.Cierpliwości.:lol: Jednym z najlepszych behawiorystów na słasku jest Jacek Gałuszka z Gliwic. Ma swoja strone w internecie.Mozesz sie z nim skontaktować. Quote
asiamm Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 mój przez pierwszy miesiąc albo nawet dłużej po zabraniu go ze schronu też był niemową, a jak już się rozszczekał to nie może przestać ;) nie znam drugiego takiego hałaśnika psiego Quote
Cantadorra Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Zozolinko, Bela ma racje. Mam podobny przypadek. Moj pies zaszczekal po ....... roku! Oszczekala kota :) Bylam zachwycona :) Powoli, bardzo powoli sie przelamywala i dochodzila do siebie. Dobre traktowanie i czas. Tez wychodzilam nocami i w takie miejsca, zeby ograniczyc jej stres. Ale sie przelamala. Taki pies nie reaguje na nagrody, bo nie ma zasobow, zeby na nie w ogole zwracac uwage. Takze nie zalamuj sie tylko bądź cierpliwa. Quote
zozolina Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 ;)dzieki za odpisy tego było mi trzeba !!!! Quote
malibo57 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 zozolina napisał(a)::razz: chcielibyśmy w końcu usłyszeć jej piękny jak domniemamy wokal !!!!:lol: Domniemany? Możecie wymienić poglądy na ten temat z Beatą. Ona doskonale zna timbre głosu Sofie. A Wy, po prostu, musicie na tę przyjemność zasłużyć:evil_lol: Quote
zozolina Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 :mad:heh dzieki Malibo...dopiłas mnie !!! Quote
zozolina Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 :mad:heh dzieki Malibo...dobiłas mnie !!! Quote
zozolina Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 :mad:heh dzieki Malibo...dobiłas mnie !!! Quote
zozolina Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 :mad:heh dzieki Malibo...dobiłas mnie !!!:roll: Quote
zozolina Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 :evil_lol:upsss....troszku za duzo mi sie klknęło Quote
zozolina Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Nie byłam juz u suni 2 dni....usycham:roll: ...mama dzwoni i słysze same ochy i achy...sunia zaczęła ganiac po przedpokoju wyglada komicznie a zarazem słodko,gdy chce wyjsc to poszturchuje mame nosem i leci pod drzwi wyjsciowe i strzela uszami bestyja nasza mądra :lol::lol:! belu zapraszamy !!!!;) Quote
bela51 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Ciesze się, że sunia w lepszym nastroju. Z przyjemnością poznam Sofii. Może pod koniec tygodnia? Zadzwonie do Ciebie i sie umówimy. Ja niestety mam problemy z moja Janką. Jest chora i jeździmy na zastrzyki. Martwie się.:-( Quote
zozolina Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 :shake:Ojej przykro...trzymam mocno zacisniete piastki ...bedzie dobrze zobaczysz !!!!:cool3: Quote
zozolina Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 :evil_lol:Malibo odezwij sie !!!!!!!!!!!!!!!!!! napiszcie cosik ludziska moze sa jakies akcje w których mogłabym pomóc?oczywiscie na ślasku...pozdrawiam:multi: Quote
malibo57 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 A witamy! Dzis sprawdzałam domek dla Stefy i poznałam wspaniała osobe, pania Hannę. Człowiek wielkiego formatu. Dom z klimatem. Blisko mnie. Jutro wioze tam Stefę:) A pisz cos o dziecku, Zozolinko! Kurczę, przepraszam, zapomniałam, ze chetna jestes do pomocy. Podrzuce Ci jutro kilka watków na PW. Ostatnie masz w moich bannerkach. tyle bid, ze musze je co chwile zmieniać:( Quote
luka1 Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Przepraszam ale Poszukuję kogoś z RYPINA lub okolic w celu sprawdzenia domu dla Mazurka!!!! Quote
Cantadorra Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Stefa bedzie miec domek??? Hip, hip, hurrra! Quote
malibo57 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Tak, ale dziś nic z tego, nie ma wjazdu w uliczki osiedlowe:( Chyba dopiero w poniedziałek, jak przestanie sypać, a miasto się otrząśnie z szoku. Quote
Recommended Posts