Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie byłam w bydgoskim schronisku to nie wiem - wierzę wam wszystkim, ale kiedyś w raporcie Hycel 2004 (chyba tam to było) straszne rzeczy były na temat bydgoskiego schroniska - rzecz o ile pamietam szła o masowe usypianie zwierząt - poprawcie mnie jeśli się mylę. Będzie to oznaczało że pamięć już nie ta... :cool3: :cool3:

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nic nie słyszałam o tym usypianiu :( . Trudno mi uwierzyć, że pani Iza byłaby zdolna do czegoś takiego. To co napisałam w poprzednim poście, jest prawdą, wiem bo sama widziałam. :)

Pozdrawiam!

Posted

W sumie to nie wiem w jakich kategoriach oceniamy tu schroniska... Chodzi o prowadzenie schroniska czy o wygląd zewnętrzny i to w jakich są warunkach? Może piszcie to osobno :) Bo jeśli chodzi o schronisko w Rudzie Śl. to może jest prowadzone dobrze, ale pieski żyją w kiepskich warunkach :(

Posted

A kiedy weszłaś na duży wybieg rozejrzałaś się po kątach i budach??? Tam są prawdziwe psie nieszczęścia, do ludzi wychodzą te najsilniejsze... Napewno schronisko stara się o wszystkie pieski , ale taka jest rzeczywistość...

Posted

Azyl pod psim Aniołem. Za niesamowitą empatię i serce Agnieszki i nie tylko jej w stosunku do zwierząt przebywających w schronisku, jak i tych błąkających się po ulicach. Za olbrzymie serce i gotowość do niesienia pomocy zwierzętom o każdej porze dnia i nocy. Za pomoc, niesioną zwierzętom schroniskowym, jak i zwierzakom ludzi, którzy nie mają środków na leczenie swoich pupili.

Posted

Schronisko w Zabrzu :) Może tam kiedyś też byłaś? W Rudzie Śl. byłam trzy razy, w tym dwa razy w ramach wolontariatu, gdybym mieszkała bliżej napewno bym tam wpadała częściej, żeby pomóc :) A schronisku w Zabrzu już się wypowiadałam w tym temacie, musiała byś poszukać...

• 1 month later...
Posted

W schronisku w Zabrzu uważam że jest o wiele lepiej niż w Rudzie Śl. Unas psy teroryzowane przez inne są zaraz przenoszone do innych boksów, czy na inne wybiegi. Jeśli jest jakiś psiak, który boi się ludzi to wolontariusze starają się go do człowieka przyzwyczaić. W tej chwili w naszym schronisku jest naprawdę mało psów teroryzowanych czy bardzo wystraszonych. świetnym przykładem tego jest hienka na początku nie podchodziła do człowieka teraz zachęca go nawet do zabawy:
Zaraz po trafieniu:
A to juz po jakimś czsie ok. 2 mc:

• 1 year later...
Posted

Wszystkie psy i sunie wykastrowane i wysterylizowane, zaczipowane, zadbane. Psiaki tego wymagające są strzyżone i kąpane, psy problemowe - szkolone. Bardzo miły personel i wolontariusze. Dobra opieka weterynaryjna.

• 1 month later...
Posted

Ja także polecam Schronisko w Zabrzu! Psy traktuje się tam jak przyjacioł, a nie jak jakieś tam zwierzęta. Psiaki te mają tam bardzo dobre warunki. Jest im cieplutko,jedzenia pod dostatkiem, a przede wszystkim są dobierane w boksy, tak by nie było ich za dużo razem i żeby wszystkie żyły z takimi psiakami, z którymi się dogadują. Pozatym w zabrzańskim schronisku psy nie żyją tylko i wyłącznie w boksach i na wybiegach(na których z resztą panują dobre warunki,gdzie sa ocieplane,duze budy).Psiaki ,,mieszkają"także w biurze i na budynkach,żeby te psiaki,które nie radzą sobie w boksie nie zostaly usypiane...poprostu daje się szansę wszystkim!W tym schronisku także kotki mają wspaniale warunki:)Mają czyste,cieple pomieszczenie z wybiegiem na podworko:)W Zabrzańskim schronisku mile widziani są wolontariusze,którzy zabierają wszystkie psiaki na spacery. W ten sposób takie psiaki nawiazują kontakt z czlowiekiem i nie dziczeja:)Zwierzęta także są regularnie badane,szczepione,odrobaczane,sterylizowane, a także często kastrowane. Schronisko dba o swój wygląd i wygodę dla każdego, dlatego często coś sie tam remontuje i odnawia. Poza tym jest wiele akcji,które maja na celu pomoc i rozgloszenie schroniska. Ludzie,ktorzy biorą psiaka z tamtejszego schroniska sa zazwyczaj zachwyceni zwierzeciem,schroniskiem oraz podejsciem ludzi,ktorzy tam pracują. Prowadzi sie tam także adopcje wirtualne mające na celu pomoc zwierzkom,które mają małe szanse na adopcje..To schronisko prawdziwie dbające o dobro zwierząt!:)POLECAM:)

Posted

zalezy jakimi kategoriami oceniacie...

uważam ze najważniejsze jest podejscie pracowników i wolontariuszy do zwierząt
tego nie zastąpią wykafelkowane boksy i pomalowane sciany.
oczywiście do tego powinno się dąrzyć ale to nie zastąpi kontaktu z człowiekiem

duże wrażenie wywarło na mnie schronisko w rzeszowie"kundelek"
warunki na poziomie no i wolontariat;) a to jest chyba podstawa.
o zwierzęta się walczy, bez względu na to jakie mają sznase na adopcje. Leczą takie psy jak KARA, która zostałaby pewnie w każdym innym schronisku uśpiona
lub
słynny MOZART...oskalpowany pies
przykładów multum....

idealnych schronisk w Polsce trochę jest...to nie ewenemet aczkolwiek rzadkość:shake:
schroniska i przytuliska które popieram to fundacja Kasi strzeleckiej Koci świat
przytulisko Alicji Jackiewicz z opola
i kilka innych

a także "mój" uciechów....
poznalam tam najwspanialszych ludzi
o każdego psa walczy sie do końca
i przez 1,5 roku działalności zaden pies nie odeszedł w schronsiku nawet 15 letnie staruszki znajduja domy
ale wiadomo kazdy będzie chwalił swoje:lol:

Posted

Oczywiscie Zabrzanskie schronisko jest nie tylko ladne:)ale tak jak juz wspominalam psiaki maja tam najwieksza wygode,jaka mozna im zapewnic w schronisku:)pozatym sam fakt,ze psiaki przebywaja takze na budynkach,czyli w biurze,wraz z ludzmi i pracownikami-mial ukazac ze sa wyjatkowo traktowane:)z reszta napisalam-zwierzeta sa tam przez pracownikow i wolontariuszy traktowane jak przyjaciele:)a wiec dobro zwierzecia,wygoda,milosc wobec wszystkich istot i bardzo dobre warunki-to zapewnia zabrzanskie schronisko:)

Posted

a ja polecam schronisko w ktorym jestem wolontariuszka :)
SCHRONISKO W ŁĘCZYCY
Schronisko ma postawione nowe kojce zabudowane z trzech stron, więc psiakom nie pada ani nie wieje :) mamy wspianiłych pracowników, kojce są szyszczone ciągle :) psiaki są dwa razy dziennie wypuszczane z kojcy.. Psiaki są bardzo dobrze traktowane i poświęcamy im każdą wolną chwilę... :) coż więcej pisać, staramy się im zapewnić jak najlepsze życie w schronisku

Posted

BlackSheWolf napisał(a):
a ja polecam schronisko w ktorym jestem wolontariuszka :)
SCHRONISKO W ŁĘCZYCY
Schronisko ma postawione nowe kojce zabudowane z trzech stron, więc psiakom nie pada ani nie wieje :) mamy wspianiłych pracowników, kojce są szyszczone ciągle :) psiaki są dwa razy dziennie wypuszczane z kojcy.. Psiaki są bardzo dobrze traktowane i poświęcamy im każdą wolną chwilę... :) coż więcej pisać, staramy się im zapewnić jak najlepsze życie w schronisku

Zgadzam się z Agatką pieski są tam zadbane mają odpowiednie warunki. Nowiutkie budy, wyściełane słomą kojce czyszczone, wypuszczane na razy dziennie pelne miseczki samych smakołyków. :)

Posted

Korabiewice......Byłam tam co prawda raz tylko ale zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie.Duże wybiegi , porządne budy, psy łaszące się do pracowników. Brak udogodnień dla ludzi:diabloti:..( bo na Paluchu to kiedyś zobaczyłam skórzany fotel i aż mnie zatrzęsło..)..widać na co pieniądze idą....:cool3:....psy wyglądają na dobrze odżywione..tyle ,że oczywiście są wiecznie zakurzone..no i wolałyby pewnie byc we własnym domku:roll:

Posted

BlackSheWolf napisał(a):
u nas wolne jest miejsce juz tylko na 1 psa :(

u nas już od kilku lat nawet nie ma mowy o jednym wolnym miejscu :roll: Nigdy nie ma miejsca :shake: Można mieć dobre chęci, ale schronisko z gumy nie jest :-(