Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ALAN

http://www.dogomania.pl/threads/171870-A-owicz-Schronisko-dla-ZwierzAE-t

[FONT=Arial]Molos jest wielkim psem,ma potężne łapy,duża głowę i umięśnione ciało!Wzbudza respekt samym wyglądem!Pierwsze słowa odwiedzających są zawsze takie same co za potężny,piękny pies.Ale jak twierdzi p.Marek psiak ma przyjazny charakter i lubi kontakt z człowiekiem!Na dowód tego p.Marek wszedł do boksu ogromnego molosa i pogłaskał go po głowie!Trwało to chyba zbyt krótko bo psiak kiedy odwrócono od niego uwagę piskiem domagał się dalszego kontaktu!Znudzony zaczął bawić się miska,odwrócił ja a następnie próbował postawić ja w pozycji pierwotnej!Psa znaleziono w miejscowości przylegającej do trasy Warszawa Poznań!Błąkał się w okolicy około 2 tygodni dokarmiany przez jednego z gospodarzy,który ostatecznie zgłosił psiaka do schroniska dla zwierząt.Pies jest młody ma 2,3 lata ale jest niewątpliwie psem po przejściach!Na szyi psiaka widnieje bardzo głęboka blizna po zagojonej ranie!Molos albo zerwał się z uwięzi i uciekł z własnego domu albo zerwał sznur, którym ktoś przywiązał go do drzewa!Blizna jest widoczna a sznur musiał ranić psiaka bardzo długo sprawiając mu ból!Jeśli domek molosa był takim domkiem to lepiej ze pies w nim nie mieszka!Szukamy odpowiedzialnego domu dla psiaka![/FONT]

Posted

Jest rzeczywiście łagodny, nie wykazuje oznak agresji, ale ma charakter idzie tam gdzie chce, ciągnie niemiłosiernie, a wagę ma porządną...nigdy nie prowadziłam tak dużego i silnego psa. Jak na razie nie łapał kontaktu tylko rwał przed siebie. Jak przykucnęłam kilka razy to podszedł i cieszył się, ale to tylko trochę. Jest super psem, ale potrzebuje konsekwentnego właściciela.

Posted

[quote name='Owieczka']Przesliczny jest !! Moze gdyby był szczeniakiem to mój TZ by się do niego przekonał bo lubi takie umaszczenie ale niestety boi sie dużych psów :([/QUOTE]

Może znasz innych TZ co by chcieli naszego Alanka!

Posted

[quote name='Romka']Może znasz innych TZ co by chcieli naszego Alanka![/QUOTE]
hahahahaha :roflt: nie no , chyba że byłych... :evil_lol: ale się uśmiałam :lol:
Ty to masz pomysły :eviltong:

Posted

ALANEK ZOSTAŁ DZIŚ ZABRANY DO DOMU!przyjechało po niego mlode małzeństwo i pomimo,ze psiak po zabiegu kastracji wymaga jeszcze oględzin lekarza i zdjecia szwów państwo chcieli wziąć go jak najszybciej!Takie zachoiwanie dobrze wrózy na przyszlość!Psiak podobno cieszyl sie niesamowicie(z relacji p.Marka)!Pewnie wiedzial,że idzie do domu!Alan odwiedzimy Cie w domku!Wszystkiego dobrego piesku!

• 4 weeks later...
Posted

Witam serdecznie, pies jest rzeczywiście super, nazywa się Alan ..........bo tak powiedział nam Pan ze schroniska no i tak zostało, a tu czytam ,że to Alan:p