Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia nie wielkiego wzrostu ale o wielkim sercu. Prawdziwy
pieszczoch. Ma wielki dar do skakania i zabawy, bardzo towarzyska i
zabawna. Przyjazna dla dzieci i dorosłych. Od miesiąca siedzi w kojcu i czeka na swoją szansę. Nie zapomnijmy o niej.
Tel: 608-514-004, reks-malbork@wp.pl

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pozwolę sobie zacytowac z wątku innego pieska:

"Orzemek:
niestety mieszkańcy nie mają dostępu do kojców. zbudowane są one na terenie ZGKiM więc dostęp do piesków jest utrudniony. ja mam to szczęście ze działam w REKSie więc mam dostęp. szkoda tylko że nie mogę ich brać na krótki spacer. obecnie w kojcach są 4 pieski. każdy z nich ma swoją smutną hisorię do opowiedzenia. nie zapomominajmy o nich.

Pinesk@:

Czyli jeżeli psy przebywają w kojcach to praktycznie nikt o nich nie wie, nie mają szansy na znalezienie domu dopóki nie trafią do schroniska? Po jakim czasie psy odwożą do schroniska?

Orzemek

aż tak żle nie jest. przykładem moze być ta sunia której szukamy nowego domu. faktem jest że jest to zle zorganizowane bo informacje o każdym piesku który jest w kojcu powinny być umieszczane przez Urząd Miasta na stronie internetowej miasta i w gazecie lokalnej. miastu powinno zalezeć na znalezieniu im nowych domów lub poinformowanie ich wlaścicieli że są w tych kojcach. pieski w kojcach powinny być tylko 2 tygodnie ale jest suczka która jest tam już ponad miesiąc. więc różnie to bywa."

Ogłoszenia jak najbardziej i jak najwięcej! Szerszy tekst można brac z allegro:
http://allegro.pl/show_item.php?item=829753641

Posted

To szkoda, że faktycznie nie ma szerszego dostępu do psiaków, bo widać że ten kojec w którym sunia jest to jakiś porządny. Więc chyba warunki w miarę dobre.

Posted

wtatara napisał(a):
a ile ona może ważyć . Czy kroi się jej jakis domek, chocby tymczasowy

To pytania do Orzemka, ja nie mam z sunią bezpośredniego kontaktu. Miałam jedno zapytanie z allegro w jej sprawie, czy nawet dwa ale odesłałam do numeru telefonu i maila podanego w ogłoszeniu.

Dogo07 napisał(a):
A do jakiego schroniska potem trafi ?

Jak trafi to do Tczewa także źle nie będzie, tam warunki są dobre :)

Posted

Witam.
Sunia jest w dobrym stanie. Faktycznie bardzo długo siedzi w tych kojcach. I jestem bardzo zły z tego powodu. Bo siedząc tam nikt jej nie widzi. Całkowity zakaz wejścia dla postronnych osób. Dobrze że przynajmniej ja mogę tam wejść.
Jest para która chce się zaopiekować sunią. Znam dziewczynę która chce sunię i wierzę ze by miała u ich bardzo dobrze ale te 9 godzin ich po za domem to może być problem , przynajmniej z początku. sunia jest pieszczochem i tak potrzebuje bliskości człowieka jak my ludzie obecności drugiej osoby.

Posted

jeszcze dopiszę że kojce są duże , nowoczesne a w każdym jest duża buda. w każdej budzie jest słoma więc pieski mają ciepło. choć jak będą mrożne noce może być nieciekawie.

Posted

Moze byc problem i to duży. Głównie niszczenie i rozrabianie w domu. 9 godzin to nie jest mało, zostawanie tyle godzin dzień w dzień to moi zdaniem nie jest dobry pomysł..

Posted

Pinesko, ale większość psiaków zostaje tyle w domu sama. Ludzie przecież pracują i mają pieski.
Może kilka pierwszych dni byłoby dobrze gdyby ta osoba wzięła sobie urlop i pobyła z sunia tyle ile ona potrzebuje i może mała by się przyzwyczaiła , i poczuła pewniej. A jak psiak czuje się pewnie i bezpiecznie to nie ma problemów.

Posted

Orzemek, z tego co piszesz to sunia ma całkiem dobrze, w innych schroniskach to i przepełnienie jest, i inne warunki też niedobre. A że zimno , no to może mógłbyś jakoś ocieplić tą budę albo co, kocyk tam suni dać, albo jakiś stary kożuszek. No niestety zima to nie jest dobry czas dla schroniskowych i bezdomnych psiaków :(.

A sunie ogłaszać trzeba skoro nikt nie wie o niej.

Posted

Para jest bardzo zdeterminowana aby przyjąć sunię pod swój dach. Dzisiaj mieli się kontaktować z panią gospodarz miastaw w sprawie suni i możliwości wejscia na teren kojców. czekam na meila od nich. kurcze. czasami myślę ze ten świat jest pokręcony. wiem że te 9 godzin samej suni w domu to dużo ale jednak ciepło domowego ogniska, wspólne wieczory i weekendy to jednak dużo i myślę że zrekompensuje to suni samotość przez te 9 godzin.

Posted

Chodziło mi głównie o to, że 9h to dużo ponieważ psiak mógłby urządzić niezły raban w domu. jeżeli to by państwu nie przeszkadzało, wiedzieliby na co się piszą a kochali by psiaka ponad wszystko, mieli dla niej czas- nie widzę przeszkód żeby ja zabrali.