orzemek75 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Sunia nie wielkiego wzrostu ale o wielkim sercu. Prawdziwy pieszczoch. Ma wielki dar do skakania i zabawy, bardzo towarzyska i zabawna. Przyjazna dla dzieci i dorosłych. Od miesiąca siedzi w kojcu i czeka na swoją szansę. Nie zapomnijmy o niej. Tel: 608-514-004, reks-malbork@wp.pl Quote
Pinesk@ Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Jest i moja nowa ulubienica :) Śliczna suńka z niej jest :) EDIT: Podmieniłam ją na allegro zamiast suni: http://allegro.pl/show_item.php?item=829753641 Quote
Onaa Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Jaka śliczna sunia :). Ona jest w schronisku ? Quote
Pinesk@ Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 To są kojce Zakładu Gospodarki Komunalnej i Miejskiej w Malborku (nie wiem czy dobrze napisałam, Orzemek powinien wiedzieć coś więcej na ten temat) ... Quote
Onaa Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Czyli tam nie ma schroniska tylko kojce , dla bezdomnych psów ? To trzeba chyba sunie ogłaszać ? Quote
Pinesk@ Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Pozwolę sobie zacytowac z wątku innego pieska: "Orzemek: niestety mieszkańcy nie mają dostępu do kojców. zbudowane są one na terenie ZGKiM więc dostęp do piesków jest utrudniony. ja mam to szczęście ze działam w REKSie więc mam dostęp. szkoda tylko że nie mogę ich brać na krótki spacer. obecnie w kojcach są 4 pieski. każdy z nich ma swoją smutną hisorię do opowiedzenia. nie zapomominajmy o nich. Pinesk@: Czyli jeżeli psy przebywają w kojcach to praktycznie nikt o nich nie wie, nie mają szansy na znalezienie domu dopóki nie trafią do schroniska? Po jakim czasie psy odwożą do schroniska? Orzemek aż tak żle nie jest. przykładem moze być ta sunia której szukamy nowego domu. faktem jest że jest to zle zorganizowane bo informacje o każdym piesku który jest w kojcu powinny być umieszczane przez Urząd Miasta na stronie internetowej miasta i w gazecie lokalnej. miastu powinno zalezeć na znalezieniu im nowych domów lub poinformowanie ich wlaścicieli że są w tych kojcach. pieski w kojcach powinny być tylko 2 tygodnie ale jest suczka która jest tam już ponad miesiąc. więc różnie to bywa." Ogłoszenia jak najbardziej i jak najwięcej! Szerszy tekst można brac z allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=829753641 Quote
Onaa Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 To szkoda, że faktycznie nie ma szerszego dostępu do psiaków, bo widać że ten kojec w którym sunia jest to jakiś porządny. Więc chyba warunki w miarę dobre. Quote
Pinesk@ Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Młoda jest, wygląda na młodą ale ile moze miec to ja nie wiem Quote
wtatara Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 a ile ona może ważyć . Czy kroi się jej jakis domek, chocby tymczasowy Quote
Pinesk@ Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 wtatara napisał(a):a ile ona może ważyć . Czy kroi się jej jakis domek, chocby tymczasowy To pytania do Orzemka, ja nie mam z sunią bezpośredniego kontaktu. Miałam jedno zapytanie z allegro w jej sprawie, czy nawet dwa ale odesłałam do numeru telefonu i maila podanego w ogłoszeniu. Dogo07 napisał(a): A do jakiego schroniska potem trafi ? Jak trafi to do Tczewa także źle nie będzie, tam warunki są dobre :) Quote
Onaa Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 No właśnie ale gdzie sunia trafi to niewiadomo. W Malborku nie ma schronu chyba. Quote
Pinesk@ Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Z Malborka jadą psy z ZGKiM na pewno do Tczewa, po 2óch tygodniach, ta sunia jednak siedzi już ponad miesiąc.. Quote
Onaa Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Przydałby się małej domek. Zimno się robi :(. Quote
orzemek75 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Witam. Sunia jest w dobrym stanie. Faktycznie bardzo długo siedzi w tych kojcach. I jestem bardzo zły z tego powodu. Bo siedząc tam nikt jej nie widzi. Całkowity zakaz wejścia dla postronnych osób. Dobrze że przynajmniej ja mogę tam wejść. Jest para która chce się zaopiekować sunią. Znam dziewczynę która chce sunię i wierzę ze by miała u ich bardzo dobrze ale te 9 godzin ich po za domem to może być problem , przynajmniej z początku. sunia jest pieszczochem i tak potrzebuje bliskości człowieka jak my ludzie obecności drugiej osoby. Quote
orzemek75 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 jeszcze dopiszę że kojce są duże , nowoczesne a w każdym jest duża buda. w każdej budzie jest słoma więc pieski mają ciepło. choć jak będą mrożne noce może być nieciekawie. Quote
Pinesk@ Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Moze byc problem i to duży. Głównie niszczenie i rozrabianie w domu. 9 godzin to nie jest mało, zostawanie tyle godzin dzień w dzień to moi zdaniem nie jest dobry pomysł.. Quote
Onaa Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Pinesko, ale większość psiaków zostaje tyle w domu sama. Ludzie przecież pracują i mają pieski. Może kilka pierwszych dni byłoby dobrze gdyby ta osoba wzięła sobie urlop i pobyła z sunia tyle ile ona potrzebuje i może mała by się przyzwyczaiła , i poczuła pewniej. A jak psiak czuje się pewnie i bezpiecznie to nie ma problemów. Quote
Onaa Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Orzemek, z tego co piszesz to sunia ma całkiem dobrze, w innych schroniskach to i przepełnienie jest, i inne warunki też niedobre. A że zimno , no to może mógłbyś jakoś ocieplić tą budę albo co, kocyk tam suni dać, albo jakiś stary kożuszek. No niestety zima to nie jest dobry czas dla schroniskowych i bezdomnych psiaków :(. A sunie ogłaszać trzeba skoro nikt nie wie o niej. Quote
orzemek75 Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Para jest bardzo zdeterminowana aby przyjąć sunię pod swój dach. Dzisiaj mieli się kontaktować z panią gospodarz miastaw w sprawie suni i możliwości wejscia na teren kojców. czekam na meila od nich. kurcze. czasami myślę ze ten świat jest pokręcony. wiem że te 9 godzin samej suni w domu to dużo ale jednak ciepło domowego ogniska, wspólne wieczory i weekendy to jednak dużo i myślę że zrekompensuje to suni samotość przez te 9 godzin. Quote
Pinesk@ Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Chodziło mi głównie o to, że 9h to dużo ponieważ psiak mógłby urządzić niezły raban w domu. jeżeli to by państwu nie przeszkadzało, wiedzieliby na co się piszą a kochali by psiaka ponad wszystko, mieli dla niej czas- nie widzę przeszkód żeby ja zabrali. Quote
Onaa Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Miejmy nadzieję że sunia jest młoda i że potrafiła by zostawać sama bez żadnych problemów. Quote
Recommended Posts