Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gonia66 napisał(a):
(...) Nic się dziadzio nie zmienił a mordusia ciekawa świata jak zawsze:):) Ściskam !!!

Imponująco się trzyma. :-)

Miałeś chłopie farta... :-)

Posted

margoth137 napisał(a):
ale nam Światuś przez zaspy zasuwa:) no no, zapraszam w góry w takim razie:)

hmmm - szczerze mówiąc to przyjęcie Twojego zaproszenia nie byłoby chyba zbytnią przesadą.Dziadzio drepcze sobie wolniutko i czasem nieporadnie...ale bywa też ,że bryka jak kózka.Poprzeczkę pod stolikiem najpierw podpiera(mniej więcej w połowie ciałk:cool1:a) aby po namyśle przeskoczyć i zupełnie bez emocji pomaszerować dalej.Przyglądając się nieraz jego wyczynom ,wyobrażam sobie ,że może on kiedyś właśnie mieszkał gdzieś,gdzie nauczył się kicać przez przeszkody.Podobnie potrafi robić na podwórku napotykając np.leżącą gałąź :loveu:.

agata51 napisał(a):
Światku, widzę, że zima ci nie straszna. Ja też lubię. Mimo wszystko.

W takim razie Świat ma już towarzyszkę wycieczki :eviltong::lol: ,bo ja za górami zbytnio nie przepadam- no i wolę ciepełko.Agatko - na kiedy pakować walizy dziadzia ;)?

majqa napisał(a):
Imponująco się trzyma. :-)

Miałeś chłopie farta... :-)

Miło Cię powitać Izuniu na wątku Światusia.Zaglądaj częściej z pochlebstwami :eviltong:-staruszek uwielbia pieszczoty a zawsze je otrzymuje ode mnie jako przekaz słów z forum dla niego:loveu:

Cajus JB napisał(a):
Rewelacyjnie wygląda.

:multi: o proszę !:cool3: Świat wita wujaszka.Serdecznie dziękując za uznanie :oops: prosi o więcej ;)

Posted (edited)

Skoro o leniuchowaniu mowa ,to mam dla cioteczek propozycję- dołączcie do dziadka .Przed podróżą w góry taki odpoczynek zbiorowy może być zbawienny :cool3:;)

Edited by ivette3
znikanie zdjęć
Posted

Kasiu, sorry, że tak Cię przypunktuję ale... zamiast czesać wątek i grzebać w poszukiwaniu odpowiedzi...
Czy Ty w związku ze Światusiem potrzebujesz na tę, konkretną chwilę jakiejś pomocy?
Mogę coś dla Ciebie, dla Niego zrobić pomimo odległości?

A foty... cudeńka... :-) Qrde, mnie takie nie wychodzą... buuuu... :-(

Posted

[quote name='majqa']Kasiu, sorry, że tak Cię przypunktuję ale... zamiast czesać wątek i grzebać w poszukiwaniu odpowiedzi...
Czy Ty w związku ze Światusiem potrzebujesz na tę, konkretną chwilę jakiejś pomocy?
Mogę coś dla Ciebie, dla Niego zrobić pomimo odległości?

A foty... cudeńka... :-) Qrde, mnie takie nie wychodzą... buuuu... :-([/QUOTE]

Izuniu - jakoś dajemy radę mimo ,że jak widać wątek troszkę wyhamował,sporo darczyńców wykruszyło się.No ale to już ponad dwa lata...W sumie dobre dwa lata ,bo nie przyniosły w zdrowiu Światusia żadnych znaczących ,złych zmian.Jego żywot toczy się leniwie i spokojnie ,cały czas pod ochroną i kontrolą.Najbardziej obecnie potrzebujemy miłych odwiedzin aby dziadzio nie został zapomniany w gąszczu strasznych psich dramatów.Ja wiem,że tam są potrzebne bardziej zarówno pieniądze jak energia ludzi dlatego zadawalam się tym co mamy do dyspozycji i najbardziej proszę o pamięć i czasem ciepłe słówko dla dziadzia.

Bardzo dziękuję za troskę :loveu:

Posted

[quote name='ivette3']Izuniu - jakoś dajemy radę mimo (...) sporo darczyńców wykruszyło się. (...) Najbardziej obecnie potrzebujemy miłych odwiedzin (...) Ja wiem,że tam są potrzebne bardziej zarówno pieniądze jak energia ludzi dlatego zadawalam się tym co mamy do dyspozycji i najbardziej proszę o pamięć i czasem ciepłe słówko dla dziadzia. (...)
Kasiu, daj spokój... jak to jakoś... Radzicie sobie wyśmienicie i chyba dziadziowi odkręcacie licznik. ;-) Skubaniutek trzyma się świetnie.
Będę, będę odwiedzać (w tym i z zupełnie egoistycznych pobudek - jako trąba fotograficzna cieszę oko cudzymi zdolnościami, a tu mogę sobie popodziwiać). :-)
Mam nadzieję, że jacyś darczyńcy wrócą i/ lub pojawią się nowi. Pieniądze potrzebne są nie tylko, gdzie indziej, jak twierdzisz, potrzebne są wszędzie, w tym i tu. Sęk w tym tylko, że ludzkie kieszenie coraz bardziej puste, a zwierząt w potrzebie, wciąż przybywa.

Posted

Swietny Światuś na świetnym posłanku;):):) Czas się zatrzymał dla dziadziusia i dobrze...nawet wymłodniał, jak Izuś piszesz, bo i bez pieluszek chodzi...a to dla niego na pewno znaczna ulga i większa swoboda:):) Moje potwory młodsze o lata swietlne a też śpią nieustannie i zalegają coraz to na nowej kanapie...więc sen Swiatusia to tylko zdrówko dla niego...wszystkie psiaki na swiecie powinny mieć ciepło i sucho...niestety wszystkim sie nie da pomóc, więc cieszymy oko tymi, ktorym się udalo:):)

Posted

Tak, sen to zdrowie, moje dziadeczki też się nim zasilająąą... :-) Słodki to widok. Ciepło, bezpiecznie, tak jak być powinno.
Szkoda, że nie jest to standardem.

Posted

[quote name='majqa']Tak, sen to zdrowie, moje dziadeczki też się nim zasilająąą... :-) Słodki to widok. Ciepło, bezpiecznie, tak jak być powinno.
Szkoda, że nie jest to standardem.[/QUOTE]

Dziadzio a właściwie "skubaniutek" :loveu: jak go fajnie nazwałaś często poleguje .Jeszcze częściej dokonuje zaboru cudzych posłanek ,o czym już tu kiedyś wspominałam.Jeśli chodzi o rozkoszne fotki nazwane przez Agatkę i margoth "pościelowymi" :eviltong:;) ,to troszkę historia jest bardziej skomplikowana.Dziadzio wbrew pozorom ma dni ,kiedy jest z niego całkiem żwawa wiercipupa.Robienie mu fotek w ruchu owocuje niestety obrazem niczym replika Picassa malowana ręką 3 latka.Dlatego też najczęściej wstawiam tu zdjęcia gdzie widać pysio i obraz dziadzia w stanie konkretnym -zwracając uwagę aby towarzyszyły temu urozmaicenia tła :) aktualnego.

Posted

[quote name='majqa']Aha... czyli Dziadzio Szybszy Niż Migawka!!! :-)[/QUOTE]

:lol: niestety najczęściej tak - i w dodatku nawet nie tyle cały ucieka spod aparatu ,co odwróci łebek i chodzę wtedy dookoła a on odwraca się jakby celowo.Myślę - tak na serio już mówiąc ,że ma to związek z fleszem i on odwraca główkę od błysku.Na dworze jednak też trudno go "ustrzelić" czasem od przodu.

Posted

[quote name='majqa']Tak, sen to zdrowie, moje dziadeczki też się nim zasilająąą... :-) Słodki to widok. Ciepło, bezpiecznie, tak jak być powinno.
Szkoda, że nie jest to standardem.[/QUOTE]
No własnie...to jest najsmutniejsze, ze to nie jest standard..:( Widok takich śpiących mordeczek i wyciagniętych rozkosznie na dywanach albo leżankach , lub zwiniętcyh w kłebuszek grzbietów to jest mioooodzio na serce:):) Światek już się z życiu naczuwał, teraz niech sobie śpi słodko...:):)
Izuś, miejmy nadzieję, ze jednak stanie się to standardem..chociaż na dogo...powolnie kroczki, ale są:)

Posted

Wiem Goniu, wiem, co masz na myśli. ;-) Oby, oj oby!!!

Kasiu, a wiesz, moje z dwóch psiaków, z fleszem, czy bez, jakbym ich nie zaszła ;-) uwiecznię ogonem i na np. 20 zrobionych fotek dobrych są aż dwie. :evil_lol:
To się nazywa mieć pecha. :eviltong:

Posted (edited)

Majga napisała:..."uwiecznię ogonem i na np. 20 zrobionych fotek dobrych są aż dwie:evil_lol:
To się nazywa mieć pecha. :eviltong: "

:loveu: znam ten ból - aparat zapchany a wybrać nie ma co :roll:.Nie sądzę Izuniu aby to była kwestia pecha:eviltong: .Raczej zwierzętom snobizm,pycha czy parcie na medialny rozgłos jest obce ;).To my ludziska raczej z egoizmu i apetytu na "piękno sztuki" czasem zbyt nachalnie tropimy z aparatem biedaka,który pokazując nam ogonek ,chyba chce zasugerować "gdzie ma nasze fotki ? " :lol:

Edited by ivette3
Posted

Myślę,że inaczej by sesje zdjęciowe wyglądały ,gdyby zamiast z aparatem , biegać za psiakiem z szyneczką komunistycznego chowu:evil_lol: ( mam na myśli tamtą recepturę wędzenia - a nie termin przydatności do spożycia :eviltong: )

Posted

Sabinko - zapachniało wędzonką to łasuchy przybiegły :evil_lol: ...Tobie to akurat się nie dziwię,bo do kapuchy i marchewki kiedyś zaserwowanej przez Świata teraz tylko szyneczka lub goloneczka by się faktycznie przydała ;).Nie obiecuję aż tak kulinarnej foty ale kto wie :roll: może kiedyś i taką się uda zrobić.