ivette3 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Przedświąteczne spacerki wreszcie w słoneczku i ciepełku :loveu: Quote
madcat1981 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Już czuć wiosnę prawda Świateńku? :cool3: Quote
ivette3 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 madcat1981 napisał(a):Już czuć wiosnę prawda Świateńku? :cool3: :loveu: tak tak - wiosna wreszcie zawitała i rozpieszcza dziadka. Światuś czuje się wyśmienicie i daje tego dowody nie tylko na podwórku ale i w domu. Mniej poleguje a więcej defiladuje po mieszkaniu.Jego ulubionym zajęciem jest chodzenie za mną i gdy dłużej stoję np. w kuchni w jednym miejscu,wtedy dziadzio układa się wygodnie na moich stopach i siedzi :evil_lol: Poza wiosną zapewne mają na niego wpływ zapachy z kuchni.W każde przedświąteczne dni cwaniak najwięcej czasu spędza właśnie w kuchni i najczęściej na moich stopach. Oczywiście dostaje za to dobre kąski.Jest więc traktowany bardzo,ale to bardzo niewychowawczo :lol::oops: Mam nadzieję,że cioteczki i wujaszkowie nie mają nam tego za złe ;). Quote
magda 333 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 cioteczka magda dziadka i jego Panią pozdrawia......buziaki kochani.... Quote
ivette3 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Z okazji Świąt Wielkanocnych kochanym Cioteczkom i Wujkom,wszystkim fanom Światusia składamy najserdeczniejsze życzenia zdrowia,radości i samych słonecznych dni. Świąteczne pocztówki :lol: od Światusia : Kwiaty na Świąteczny stół od dziadzia :) : Quote
ronja Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 wszystkiego najlepszego dla Was i uściski dla świątecznego Światusia Quote
madcat1981 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Dziękuję Światusiu, przekaż też najlepsze życzenia swojej Opiekunce :loveu: Quote
xmartix Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 hehe wspaniale wygląda Świat koło koszyczka :) doszła wpłata od Malicji :) za co bardzo dziękujemy :) Quote
ivette3 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Święta, święta i po świętach ,za to pogoda wspaniała i dziadzio z niej korzysta :loveu: Z pozdrowieniami dla wszystkich,którzy o nas pamiętają :lol: ślemy kilka najnowszych fotek : Quote
xmartix Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 ale kwitnąca łąka, pięknie Świat wygląda, zadowolony i zadbany :) Quote
ivette3 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 To prawda ,że jest bardzo zadowolony gdy na dworze jest ciepełko. Mniej jednak był zadowolony przed Świętami kiedy był poddany intensywnemu "zadbaniu" :p Najpierw miał obcinane pazurki.Dobrze,że tym się zajmowała fachowa osoba,bo ja sama bym sobie nie poradziła. Potem przechodził męki w wannie,bo był kąpany.Oczywiście po kąpieli musiało być suszenie suszarką.Niestety polegało ono na polowaniu na Świata,który wytrzymywał na miejscu tylko chwilkę,po czym jak torpeda zwiewał.Nikt by wtedy nie posądził go o sędziwy wiek :). Ja dostawałam zadyszki i ręka mi od trzymania suszarki mdlała a on miał niespożytą energię .W dodatku gdy wreszcie upolowałam mokrego emeryta, to smykolek zaczynał udawać,że może jeszcze gryźć .Kłapał mnie po ręce pysiem i wykręcał się ze sprawnością jogina :D .W sumie jednak jakoś dał się wysuszyć ale trzeba było wyczesać mu kudełki. Tu zaczął się koszmar .Nie dla dziadzia-bo on przy czesaniu jest zachwycony.To ja miałam tym razem ochotę uciekać przed fruwającą sierścią,którą miałam w nosie,buzi i w całym domu. Nagrodą był oczywiście wyczesany i wydrapany szczoteczką oraz wyraźnie rozczulony dziadzio.Minę miał jak szczeniaczek ogrzewany przez mamcię :loveu:.Znacie ten widok z niektórych fotek.Gdy wrażenia po szczotkowaniu odpłynęły,dumnie przemaszerował po domu,znalazł sobie miejsce na leniwą drzemkę i spał mocno i słodko.Świat lubi być czyściutki i pachnący. Jego sierść od czasu gdy do mnie przyjechał zmieniła się.Nie tylko z wyglądu ale też w dotyku.Teraz nie jest taka szorstka jak kiedyś tylko znacznie delikatniejsza i dłuższa.Światuś z bezdomnym zabiedzonym kundelkiem już nie ma nic wspólnego :).Nie jest grubaskiem wprawdzie,ale tu i ówdzie mięciutka sierść przykrywa całkiem mięciutki tłuszczyk :). To mogłam osiągnąć dzięki Waszej tu pomocy za którą jak zawsze bardzo dziękuję w swoim i Świata imieniu. Quote
madcat1981 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Oj to musiało być widowisko :) Moja piesa też przeszła wiosenny remont, łącznie z zdejmowaniem kamienia z ząbków. Alez byłąm dumna gdy taka "odpicowana" - wyczesana, wykąpana, wyczyszczona i wygłaskana maszerowała ze mną na spacerze :) Quote
ivette3 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Widowiskowy to Nasz dziadzio jest bardzo:loveu: Co do dumy to ja owszem jestem z niego dumna ale i w tym on jest niepokonany.Do skromnisiów Światuś nie należy.Potrafi pokazać dumę,zarozumialstwo,złość i upór okropny na przemian z niewiniątkiem i biedaczkiem w jednym.:lol: Komediant i cwaniak z niego :eviltong: Quote
xmartix Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 doszła wpłata od Ronji 15 zł, dziękujemy :) wpłaciłam Światowi 105 zł, brakuje niestety 95 zł jeszcze Quote
magda 333 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Pozdrowienia dla światusia .......i pani ivette3 Quote
ivette3 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 WIOSNA WIOSNA i po wiośnie :( Światuś dzisiaj doznał szoku-jak my wszyscy chyba.Po ciepełku i kwitnących kwiatkach nagle nastał środek zimy.Dziadzio był bardzo zdegustowany pogodą.Najpierw stał w miejscu i miał minę jakby mówił : Tym ludziom się już wszystko pokręciło! Padają na mnie śniegiem w środku wiosny ! :placz: Potem przestępując łapa za łapą uskutecznił marsz do domu.... Chyba już dzisiaj więcej spacerów nie będzie.Sikundy musimy odbyć w pieluchę,bo widok skrzywdzonego psiaka przez ten zimny spacerek jest nie do wytrzymania. Pozostaje nam tylko ogrzewać się gorącymi pozdrowieniami. Ślemy je zatem cioteczkom ronji,madcat1981,malicji,Agatce51,magdzie333,xmartx i całej kochanej reszcie :) no i wujkom też :lol: A oto dowody rzeczowe na ogromną krzywdę jaka spotkała od matki natury Naszego staruszka :loveu:: Quote
madcat1981 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Oj bardzo dziękuję... u mnie JESZCZE znośna pogoda, choć zimno i wietrznie. Kto wie czym przywita mnie poranek :roll: Quote
ronja Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 o rany :crazyeye: ale biało aż się wierzyć nie chce:razz: Quote
agata51 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Śnieg w maju! Nie robi się takich rzeczy małym, starszym, ślepawym pieskom! Quote
xmartix Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 doszła wpłąta od Agaty :) dziękujemy ale śnieżny Światuś! właśnie doszła wpłata od Anonima, chyba widział że Światusiowi brakowało (i brakuje jeszcze 35 zł) 50 zł, bardzo dziękujemy! Proszę o ujawinienie jeżeli można :) :loveu: Quote
ivette3 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Nowy tydzień rozpoczynamy od samych dobrych wieści. Doszła wpłata 50zł od cioteczki Malibo57 - za co serdecznie dziękujemy :loveu: Kolejną dobrą wiadomością są prognozy pogody i to co się już za oknem dzieje.Wróciła wiosna i ciepełko. Wszystkim kochanym cioteczkom posyłam fotki Światusia,który jak wytrawny inspektor przeglądnął już podwórko i policzył kwiatki,które przetrwały mroźne dni : Quote
ivette3 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 ile? pewnie sporo:lol:,bo jak zwykle robił miny zdziwionego szczeniaczka :loveu: Quote
Recommended Posts