Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

madcat1981 napisał(a):
Już czuć wiosnę prawda Świateńku? :cool3:

:loveu: tak tak - wiosna wreszcie zawitała i rozpieszcza dziadka.
Światuś czuje się wyśmienicie i daje tego dowody nie tylko na podwórku ale i w domu.
Mniej poleguje a więcej defiladuje po mieszkaniu.Jego ulubionym zajęciem jest chodzenie za mną i gdy dłużej stoję np. w kuchni w jednym miejscu,wtedy dziadzio układa się wygodnie na moich stopach i siedzi :evil_lol:
Poza wiosną zapewne mają na niego wpływ zapachy z kuchni.W każde przedświąteczne dni cwaniak najwięcej czasu spędza właśnie w kuchni i najczęściej na moich stopach.
Oczywiście dostaje za to dobre kąski.Jest więc traktowany bardzo,ale to bardzo niewychowawczo :lol::oops:
Mam nadzieję,że cioteczki i wujaszkowie nie mają nam tego za złe ;).

Posted

Z okazji Świąt Wielkanocnych kochanym Cioteczkom i Wujkom,wszystkim fanom Światusia składamy najserdeczniejsze życzenia zdrowia,radości i samych słonecznych dni.

Świąteczne pocztówki :lol: od Światusia :

Kwiaty na Świąteczny stół od dziadzia :) :

Posted

Święta, święta i po świętach ,za to pogoda wspaniała i dziadzio z niej korzysta :loveu:
Z pozdrowieniami dla wszystkich,którzy o nas pamiętają :lol: ślemy kilka najnowszych fotek :

Posted

To prawda ,że jest bardzo zadowolony gdy na dworze jest ciepełko.
Mniej jednak był zadowolony przed Świętami kiedy był poddany intensywnemu "zadbaniu" :p
Najpierw miał obcinane pazurki.Dobrze,że tym się zajmowała fachowa osoba,bo ja sama bym sobie nie poradziła.
Potem przechodził męki w wannie,bo był kąpany.Oczywiście po kąpieli musiało być suszenie suszarką.Niestety polegało ono na polowaniu na Świata,który wytrzymywał na miejscu tylko chwilkę,po czym jak torpeda zwiewał.Nikt by wtedy nie posądził go o sędziwy wiek :). Ja dostawałam zadyszki i ręka mi od trzymania suszarki mdlała a on miał niespożytą energię .W dodatku gdy wreszcie upolowałam mokrego emeryta, to smykolek zaczynał udawać,że może jeszcze gryźć .Kłapał mnie po ręce pysiem i wykręcał się ze sprawnością jogina :D .W sumie jednak jakoś dał się wysuszyć ale trzeba było wyczesać mu kudełki.
Tu zaczął się koszmar .Nie dla dziadzia-bo on przy czesaniu jest zachwycony.To ja miałam tym razem ochotę uciekać przed fruwającą sierścią,którą miałam w nosie,buzi i w całym domu.

Nagrodą był oczywiście wyczesany i wydrapany szczoteczką oraz wyraźnie rozczulony dziadzio.Minę miał jak szczeniaczek ogrzewany przez mamcię :loveu:.Znacie ten widok z niektórych fotek.Gdy wrażenia po szczotkowaniu odpłynęły,dumnie przemaszerował po domu,znalazł sobie miejsce na leniwą drzemkę i spał mocno i słodko.Świat lubi być czyściutki i pachnący.
Jego sierść od czasu gdy do mnie przyjechał zmieniła się.Nie tylko z wyglądu ale też w dotyku.Teraz nie jest taka szorstka jak kiedyś tylko znacznie delikatniejsza i dłuższa.Światuś z bezdomnym zabiedzonym kundelkiem już nie ma nic wspólnego :).Nie jest grubaskiem wprawdzie,ale tu i ówdzie mięciutka sierść przykrywa całkiem mięciutki tłuszczyk :).

To mogłam osiągnąć dzięki Waszej tu pomocy za którą jak zawsze bardzo dziękuję w swoim i Świata imieniu.

Posted

Oj to musiało być widowisko :)
Moja piesa też przeszła wiosenny remont, łącznie z zdejmowaniem kamienia z ząbków. Alez byłąm dumna gdy taka "odpicowana" - wyczesana, wykąpana, wyczyszczona i wygłaskana maszerowała ze mną na spacerze :)

Posted

Widowiskowy to Nasz dziadzio jest bardzo:loveu:
Co do dumy to ja owszem jestem z niego dumna ale i w tym on jest niepokonany.Do skromnisiów Światuś nie należy.Potrafi pokazać dumę,zarozumialstwo,złość i upór okropny na przemian z niewiniątkiem i biedaczkiem w jednym.:lol: Komediant i cwaniak z niego :eviltong:

Posted

WIOSNA WIOSNA i po wiośnie :(

Światuś dzisiaj doznał szoku-jak my wszyscy chyba.Po ciepełku i kwitnących kwiatkach nagle nastał środek zimy.Dziadzio był bardzo zdegustowany pogodą.Najpierw stał w miejscu i miał minę jakby mówił : Tym ludziom się już wszystko pokręciło! Padają na mnie śniegiem w środku wiosny ! :placz:

Potem przestępując łapa za łapą uskutecznił marsz do domu....
Chyba już dzisiaj więcej spacerów nie będzie.Sikundy musimy odbyć w pieluchę,bo widok skrzywdzonego psiaka przez ten zimny spacerek jest nie do wytrzymania.
Pozostaje nam tylko ogrzewać się gorącymi pozdrowieniami.
Ślemy je zatem cioteczkom ronji,madcat1981,malicji,Agatce51,magdzie333,xmartx i całej kochanej reszcie :) no i wujkom też :lol:

A oto dowody rzeczowe na ogromną krzywdę jaka spotkała od matki natury Naszego staruszka :loveu::

Posted

doszła wpłąta od Agaty :) dziękujemy

ale śnieżny Światuś!

właśnie doszła wpłata od Anonima, chyba widział że Światusiowi brakowało (i brakuje jeszcze 35 zł) 50 zł, bardzo dziękujemy! Proszę o ujawinienie jeżeli można :) :loveu:

Posted

Nowy tydzień rozpoczynamy od samych dobrych wieści.

Doszła wpłata 50zł od cioteczki Malibo57 - za co serdecznie dziękujemy :loveu:

Kolejną dobrą wiadomością są prognozy pogody i to co się już za oknem dzieje.Wróciła wiosna i ciepełko.
Wszystkim kochanym cioteczkom posyłam fotki Światusia,który jak wytrawny inspektor przeglądnął już podwórko i policzył kwiatki,które przetrwały mroźne dni :