magda 333 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Witam Katka1 ......no to Światuś ma kolejną ciotkę .........fajny chłopak z tego naszego Światusia no i do jakiej super Pani trafił .....ivetta3 pozdrawiam Quote
ivette3 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Magda333,Katka1- dajcie spokój z taką porcją słodyczy :oops::loveu: bo urośniemy wzdłuż i wszerz...a oboje ze Światem dość suchej postury jesteśmy ,więc zanim efekty naoczne się pojawią :lol:to przy cenach cukru bankructwo murowane :evil_lol: Na serio to dzięki za odwiedziny i miłe słowa.Sesja słoneczno - rabatkowa już w przygotowaniu,więc zapraszamy wszystkich:lol: do podglądania. Quote
ivette3 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Ktoś zrobił na trawniku koło bloku rabatkę. Światuś oczywiście zwąchał tam wiosnę i najwyraźniej postanowił zaznać wiosennej radości :loveu:. Chyba jednak instynkt podpowiadał mu,że wchodząc tam nie zupełnie robi coś dozwolonego :evil_lol: ,więc najpierw rozglądał się dłuuugo : zrobił odważny krok na rabatkę...i znów się porozglądał :cool3: Upewniwszy się,że rabatka nie jest pilnowana :eviltong: postanowił rozsiąść się centralnie na środku i dumny cały, puchatą poopą ugniatał roślinki :cool1:: Po chwili jednak najwyraźniej uznał,że miłe złego początki ale koniec może być niebezpieczny :eviltong:...gdyby właścicielka grządki się pojawiła....,więc dał dyla z rabatki :lol:: Quote
neshia Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Świat jak zawsze promienieje! Wiosna mu służy, słoneczko również :loveu: Dawno ciotka się nie udzielała, ale bez obaw, na wątek Światka zaglądam nawet gdy nie mam czasu ;) Przesyłam uściski dla przystojniaka :loveu: Quote
ivette3 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 nattis napisał(a):Świat jak zawsze promienieje! Wiosna mu służy, słoneczko również :loveu: Dawno ciotka się nie udzielała, ale bez obaw, na wątek Światka zaglądam nawet gdy nie mam czasu ;) Przesyłam uściski dla przystojniaka :loveu: To prawda,że wiosna mu służy :lol:. Biega po podwórku niczym krzyżówka pchły z psem :loveu:.Dziadzio chce być szybki ale tyłeczek trochę mu ciąży a kosteczki stare już i nie takie sprawne.Przez to jego "biegi" wyglądają komicznie.Do każdego susa w przód najpierw jest podskok w górę.Wczoraj do tego jeszcze przypomniało mu się,że jest coś takiego jak szczekanie...i swoim chrapliwym głosikiem narobił sporo hałasu i śmiechu na podwórku.Cieszymy się gdy jest taki wesoły i aktywny.Zresztą nie tylko my mamy z niego radość.Światuś jest znany w okolicy przez psiarzy,którzy z podziwem patrzą na jego desperackie szaleństwa .Rozbrykany Świat jest prawdziwą uciechą dla oczu i uszu . Dziękujemy wszystkim zapracowanym cioteczkom i wujkom za każdą wizytę na wątku i również ślemy uściski :loveu:. Quote
Katka1 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Słonko stare kostki wygrzeje i psince radość życia wraca.U mnie też moje starowinki do słonka pyszczki i grzbiety wystawiają;) Quote
magda 333 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 u mnie podobnie ......moje chłopaki spragnione słoneczka Quote
xmartix Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 przelałam 115 zł, bo tyle było uzbieranych pieniędzy, brakuje 85 zł żeby Światuś miał na wszystkie swoje potrzeby :( Quote
magda 333 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Jutro , najpóźniej we wtorek prześle troche kasy .....dla naszego Światusia .......buziaczek dla dziadka !!!! Quote
xmartix Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 25.03 doszła wpłata od Madcat1981 10 zł, dziękujemy :) Magda333 dziękuję za wsparcie Świata Quote
ivette3 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 W imieniu Światusia serdecznie dziękuję fanom i darczyńcom za wspieranie dziadzia oraz wątku i przesyłam całuski od Świata :buzi: Podziękowania również dla cioteczki Malibo57 :lol: - 50zł -jak zwykle też już jest :buzi: . Quote
xmartix Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 dziękujemy Malibo :) doszły wpłaty: 05.04 xmartix 20 zł 06.04 Magda333 50 zł 06.04 Wojtus 20 zł dziękujemy! :loveu::p Świat ma obecnie +15 zł na koncie swoim Quote
xmartix Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 tak, tak, doszła, wpisuję już, dziękujemy :loveu::loveu: Quote
ivette3 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 W kalendarzu wiosna,na dworze wietrzysko i kapryśna pogoda :roll:...Zaglądamy na wątek a tutaj całe mnóstwo ciepłych odwiedzin od kochanych ciotek i wujka :loveu:Dziadzio chciałby podziękować każdemu z osobna ale tegoroczna wiosna trochę skąpi kwiatów,więc Światuś przesyła znaleziony na spacerze bukiet-krzak z kwiatami dla wszystkich : Quote
madcat1981 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 kochany szkrabik:loveu: u Was też tak okrutnie wieje??? Quote
ivette3 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 madcat1981 napisał(a):kochany szkrabik:loveu: u Was też tak okrutnie wieje??? Niestety tak :roll:- wieje okropnie i jest coraz zimniej.Dziadzio wczoraj na wieczornym spacerku najpierw skierował się na trawkę ale akurat nadszedł silny podmuch i staruszek przylgnął do moich nóg .Zrobił się z niego kłębuszk i wtedy stwierdziłam,że chyba zrezygnujemy z "sikuny" na trawce.Zanim weszłam z nim do domku,wszelkie potrzeby natury miałam załatwione na płaszczu :oops:. No ale za to staruszek był zadowolony bo mu poopa nie zmarzła :evil_lol:. Z niecierpliwością czekamy na prawdziwe ciepłe ,wiosenno letnie dni . Quote
magda 333 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 u mnie wiatr wieje jak szalony...........buziaki dla chłopaka Quote
agata51 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 A dzisiaj słoneczko wreszcie wyjrzało! Korzystaj, Świateńku! Quote
malicja Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 witam wszystkich wiosennie :-) dziwna ta pogoda w tym roku, oby lato nie bylo upalne, bo swiat nie bedzie chcial wychodzic na zewnatrz.moj pies tak ma, jest czarny i w dni kiedy jest juz 20 stopni cierpi biedak po spacerze, caly zziajany. Quote
ivette3 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Ciotka-babcia Agatka pomyliła chyba daty i robi nam tu Prima Aprilis :evil_lol: U nas trochę mniej wieje ale jest zimno,mokro a nawet dziś pada deszcz ze śniegiem. Mało wychodzimy - tyle co już jest konieczne i szybko uciekamy do domu. Masz rację Malicjo,że upały też nas nie ucieszą :roll:.W ubiegłym roku już w najgorętsze dni Światuś przesiedział pod wiatraczkiem a na spacery chodziliśmy raczej późnymi wieczorami,gdy robiło się lżejsze powietrze .Dziadzio jak to dziadzio,chyba już będzie kaprysił na prawie każdą pogodę. Ale jest jeszcze wiosna i o ile nie przesadzi z temperaturami,to podobno za kilka dni ma być akuratna pogoda. Kiedy tylko to nastąpi zorganizuję sesję zdjęciową.Mam nadzieję,że sesja będzie nie tylko słoneczna i spacerowa ale też radosna i świąteczna.:lol: Dziadzio jak chyba wszystkie zwierzaczki,lubi święta,bo wtedy wszyscy domownicy są razem i każdy po trochu dopieszcza pupili.Na wątku też pewnie pojawi się dużo odwiedzających - zapraszamy :loveu: Quote
xmartix Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 wpłyneły pieniążki dla Świata :) od Magdy333 30 zł i Agaty51 10 zł ,dziekujemy :):):):) Quote
ivette3 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 xmartix napisał(a):wpłyneły pieniążki dla Świata :) od Magdy333 30 zł i Agaty51 10 zł ,dziekujemy :):):):) Bardzo dziękujemy cioteczce-Babci Agatce.:loveu: A co do cioteczki magdy333,która w tym miesiącu drugi raz dofinansowała dziadzia,to muszę zdradzić przyczynę tej słabości cioteczki do Światusia ...Otóż dziadzio coś jej naszczekał i oto efekty :evil_lol:....a jak to było...to opisałam poniżej. ronja napisał(a):co słychać u naszego dziadziunia?:) Kochana cioteczko oraz wszyscy fani Świata :) Zwrot "słychać: to w przypadku dziadziunia rzecz względna. On sam mało kiedy pozwala siebie usłyszeć . Jedną z okazji (okresowo) jest poranny obchód dziadzia po domu .Wygląda to tak: Wszyscy smacznie śpią a tu nagle słychać po panelach głośne tup tup tup.Tupot co chwilkę cichnie i znów się nasila.Tym sposobem dziadzio potrafi postawić wszystkich do pionu .Niestety jest to szybko ukrócony proceder...poprzez skrócenie pazurków dziadziowi :). Innym odgłosem jaki Światuś pozwala usłyszeć to niepowtarzalne i jedyne w swoim rodzaju " hau hau " na powitania.Trudno nazwać to szczekaniem.W zasadzie jest to dostojny wyczyn staruszka polegający na komicznym podskoku z głową zwróconą do góry i w trakcie opadania z podskoku wydobycie ochrypłego głosiku .Potem chwilka ciszy-tak jakby dziadzio sam był zdziwiony,że coś słychać :) i tak kilka razy. Tu muszę zasiać mały ferment i dać powody do zazdrości niektórym cioteczkom,bo są wśród Was takie osoby,które miały okazję ten głosik usłyszeć.Oczywiście Marta- xmartix słyszała kilkakrotnie "hauhanie" dziadzia rozmawiając ze mną telefonicznie. Kilka dni temu to niewątpliwe szczęście spotkało cioteczkę magdę333.Rozmawiałyśmy telefonicznie rano .Światuś jeszcze spał.Obudzony moim chodzeniem po domu zaczął mnie witać chrapliwym szczekaniem i tym samym wprawił w zachwyt Magdę :) która również to usłyszała.Rozmowa z babskich tematów oczywiście stoczyła się na temat Światusia i nieomal dziadzio przejął kontrolę nad telefonem. Zachęcam więc do telefonowania do dziadzia :lol: Dziś jednak raczej odradzam,bo trudno go będzie usłyszeć.To raczej dziadzio dzisiaj coś słyszy ... Za oknem mamy jezdnię,która prowadzi w kierunku Jasnej Góry gdzie odbywa się zlot motocyklowy.Tysiące motocykli jedzie od rana pod naszymi oknami.Warczą,trąbią i turkoczą,strzelają gaźnikami.... .Nie wiem czy Świat ich słyszy ale z pewnością czuje drżenie budynku .Widać po psince lekki niepokój .Zwykle przebywa w pokoju a dziś wyraźnie preferuje łazienkę lub przedpokój.Gucio z Gamosią też trzymają się z dala od okna.Psia rodzinka wyraźnie nie popiera tego rajdu :(. Aby nie pozostawiać Was bez optymistycznych wieści od dziadzia donoszę z radością,że dziadzio jest w dobrej formie,ma apetyt i nadal chętnie bawi się z Guciem. Wczoraj pogoda zaczęła robić się fajniejsza co w widoczny sposób poprawia samopoczucie staruszka.Jest żywszy i weselszy.Zmiany pogody w bardzo widoczny sposób mają na niego wpływ.( ma to po mnie chyba,bo też przy byle zmianach pogody stękam -ale oczywiście w żadnym razie nie jesteśmy z dziadziem starymi marudami :evil_lol::eviltong: !!! ). Sesję zdjęciową mamy w trakcie przygotowań. Pozdrawiamy Wszystkie cioteczki i wujków i zapraszamy jak zwykle do odwiedzin. Quote
magda 333 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Światuś jest cudowny......moje serce zdobył w 100%.......a Ty ivetta za dużo nie gadaj :-))))) buziaki dla chłopaków i dziewczynki Quote
Recommended Posts