Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Również dziękuję w imieniu Światusia za wsparcie :lol: i zapraszam do odwiedzania Nas tutaj...niebawem nowa sesja zdjęciowa :cool3:

xmartix i madcat - :evil_lol: nie licytujcie się,która jest starszą młodą mamą,bo ani się obejrzycie a będziecie młodymi babciami :eviltong:....czas strasznie szybko biegnie,gdy dzieci rosną .Obu Wam gratuluję i pozdrawiam .
Martusiu- ucałowania dla Piotra Wielkiego w jego szanowną,roczną piętusię :*

Posted

[quote name='xmartix']doszła wpłata od Malicji dziękujemy :loveu:

:lol: Światuś posyła buziaki cioteczce Malicji

a wszystkim odwiedzającym ...obiecana sesyjka ze spaceru .
W marcu jak w garncu- to przysłowie niestety się sprawdza i znów pogodę mamy ponurą.Nasz dziadzio odczuwa to wyraźnie i okazuje sporą dezaprobatę do wietrzenia mu futerka na zimnym i wilgotnym wiaterku.Od aparatu odwraca się i szybko próbuje wracać do domu.Udało mi się więc dziś wybrać tylko cztery w miarę udane fotki,gdzie Światuś raczył pokazać pysio...a nie odwrócił się w ostatniej chwili tyłem do obiektywu :lol:
Na większą sesję zdjęciową musimy więc poczekać,aż zaświeci znów słonko i będzie ciepełkiem zachęcać kapryśnego emeryta do pozowania ( dłuższego pobytu na dworze :eviltong: ).

Posted

mięciutki zewnętrznie,bo charakterek to ON ma ...oj maaa :evil_lol:...TWARDY !!!Uparciuch i despota jest - kocham go za to,bo rozczulające jest kiedy z jednej strony widzę jego nieporadność spowodowaną starością a jednak,gdy coś jest nie po jego myśli,to zdecydowanie i energicznie potrafi zareagować.Na przykład jak chcę go do czegoś zmusić ( trzymam na rękach,lub zagradzam drogę),wtedy dziadzio dostaje takiej energii i wije się,łapami przebiera,podskakuje i całym sobą protestuje :loveu:
Nawet kłapie bezzębną prawie paszczą i udaje strasznie groźnego gryzonia :)

Tak więc starowinka z minką niewiniątka,bywa silniejszy niż ustawa przewiduje :lol: i tylko swoją minką niewiniątka wzbudza litość... to taka taktyka cwaniaczka :evil_lol::loveu:

Posted

:loveu: po zimnym weekendzie zaglądamy....a tu tyle ciepłych słów i odwiedzin od cioteczek :multi: (tych znanych i nowych )

Światuś pozdrawia wszystkich w pierwszym dniu wiosny i dziękuje za pamięć :lol:

Posted

Jestem i ja, w związku z tą wiosną. Jak to było? "Ja jeszcze z wiosną się rozkręcę, ja jeszcze z wiosną się roztańczę" Podśpiewuję tak sobie od lat i jak dotąd się sprawdza. Światek, nucisz sobie to samo, prawda?

Cieplutkie myśli dla młodych mamuś od niemłodej już, niestety(?), babuni. Znak zapytania dlatego, że - mówię wam - nie ma to jak starą być!!! Tak więc, ivette, babciowaniem mnie nie strasz - akurat przerabiam i bardzo mi się podoba. Świateczku, uganiaj się wiosennie za panienkami (krzywdy im nie zrobisz, można by rzec - cała przyjemność po twojej stronie), zamęczaj otoczenie swoim trudnym (wręcz wrednym!) charakterkiem. A co, wolno ci! Starym wszystko uchodzi na sucho. Zwłaszcza odkąd wymyślili pampersy.

Posted

[quote name='agata51'] ..... "Ja jeszcze z wiosną się rozkręcę, ja jeszcze z wiosną się roztańczę" .................... Światek, nucisz sobie to samo, prawda?

.............

Babciu Agatko :loveu: - Światuś oczywiście wtóruje Ci w śpiewaniu i zapewne panienki ma w głowie ...tylko jak ma pokonać wiosenny hulający wiatr? ...ten to dopiero się dziś rozszalał :crazyeye:...a dziadzio znów zdziwiony,bo pozwolenie dostał na brykanie...a tu mu coś w futro dmucha i utrudnia "młodzieńczy" krok i natarcie z impetem w kierunku pokusy:evil_lol:

Tylko popatrzcie cioteczki co wietrzysko z nim wyprawiało na dzisiejszym spacerku :lol:
A On przecież nie jest turem ani brutalem tylko puchatym ,małym psim dżentelmenem :oops:

Tak więc dziadzio śpiewa póki co :"Wesołe jest życie staruszka....jeśli wiatr w futro nie wieje" :lol::eviltong:

Posted

Wiosennie pozdrawiam Światusiową Rodzinkę:)
i pieknie Wszystkich;)

Jak najwięcej słoneczka życzę, bo tak jest potrzebne i Nam i Psiakom do polegiwania na trawie:)

Posted

Światuś bardzo się cieszy z odwiedzin wujków i cioteczek na wątku.

Dziś w nocy na dworze znów spadł śnieg.Mało go leży ale jednak jest zimnawo...W takich dniach Nasz staruszek wyraźnie pokazuje,że odczuwa zmiany pogody i nie mam wątpliwości,że chłód wcale mu się nie podoba.
Piszę o tym pod wpływem wątku znanego chyba Wam już,gdzie trwają właśnie poszukiwania dwóch niewidomych i do tego zabiedzonych do granic wytrzymałości dwóch staruszków :(...
Wiem,że mimo ciepła i dobrego jedzonka,gdyby Światusia spotkało nieszczęście spędzania nocy poza domem i ciepłym posłankiem...to chyba nie dał by rady :(. Dlatego trudno mi patrząc na kochanego dziadzia nie myśleć o diametralnie innej sytuacji tamtych staruszków Dudzi i Bunia,którym przecież ktoś obiecał lepszy los...Ktoś pokazał nadzieję...i oszukał :(....Dziś są poszukiwane,bo podobno uciekły ...

Światuś biegając po podwórku często sprawia wrażenie jakby uciekał.Zwłaszcza gdy jest mu zimnawo zaczyna biegać szybciej i w różnych kierunkach.Zagradzam mu wtedy drogę,jak widzę że zapędził się zbyt daleko lub wręcz biorę na ręce i przenoszę spowrotem na teren określony w bezpiecznych granicach.Nie mam jednak wątpliwości,że pozostawiony sam sobie pobiegł by na tyle daleko,że chyba nie trafiłby do domu....
On owszem trafia pod klatkę schodową i nawet czasem sam wbiegnie na pierwsze schodki...ale to jest jego najbliższy teren i w dodatku zwykle towarzyszą mu Gamosia i Gucio,których on wyczuwa a oni znów go asekurują będąc wciąż w bliskości..
Wybaczcie to lekkie pomieszanie tematu...Patrząc na kochanego Światusia i znając potrzeby takich jak on biedactw nie mogę dziś nie myśleć o tamtych maluchach ,które być może tylko pobiegły przed siebie...a może uciekły bo czuły,że jest im źle i instynkt kazał im wyrwać się z uwiezi...a może...ech..szkoda słów :(

Posted

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem tu pierwszy raz i bardzo wzruszyła mnie historia Świata.Chylę czoło przed właścicielką , która dała tyle miłości i radości takiemu psiakowi.Ivette3 dzięki takim ludziom jak Ty wraca wiara w ludzi, dzięki wielkie.

Posted

[quote name='Katka1']Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem tu pierwszy raz i bardzo wzruszyła mnie historia Świata...........

Witaj Katka1 :loveu:- bardzo cieszymy się,że zechciałaś dołączyć do fanów Świata.
Dla Ciebie na powitanie :lol:oraz dla wszystkich zaglądających na ten wątek :lol: mam najnowsze fotki z dzisiejszego spacerku.
Trochę pogoda zniesmaczyła Światusia do dłuższego pobytu i po załatwieniu na szybko "sikundy";) zmykał do domu...ale podobno już za kilka dni ma być całkiem letnia aura :) i wtedy nadrobimy defilady po trawce :lol: