gonia66 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='xmartix']Listopad 2010 r. malibo57 50 zł 01.11 xmartix 10 zł 02.11 gonia66 100 zł 04.11 wojtuś 20 zł 05.11 demi 5 zł :loveu:Dziękuje za rozliczenie i kolejny raz bardzo dziekuję w imieniu swoim i Swiatusia wszystkim kochanym darczyńcom za wpłaty i pamięc o dziaduniu, dzieki ktorym możemy oglądac Swiatusia takiego slicznego i kochanego:):):) Quote
gonia66 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Doszła wpłata od kochanej cioteczki eski- 10 zł:) :multi:BArdzo, bardzo dziekuję w imieniu Swiatusia za serduszko i pamieć o dziadziusiu:):):loveu::loveu: Quote
irenaka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Czy mi się wydaje, czy też Światusiowi "siada pupa", ma jakieś problemy z kręgosłupem? Może jakaś "relacja" z ostatniej wizyty u weta? Quote
agata51 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 irenaka napisał(a):Czy mi się wydaje, czy też Światusiowi "siada pupa", ma jakieś problemy z kręgosłupem? Może jakaś "relacja" z ostatniej wizyty u weta? Irenko, w pewnym wieku (a w tym zwłaszcza), po prostu siada pupa i siada wszystko. Relacja z ostatniej wizyty będzie. Masz to jak w banku. Quote
gonia66 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 agata51 napisał(a):Irenko, w pewnym wieku (a w tym zwłaszcza), po prostu siada pupa i siada wszystko. Relacja z ostatniej wizyty będzie. Masz to jak w banku.Oooo..to i ja sie cieszę bardzo z tego zapewnienia Agatko:) Swiatuś ma comiesięczne, regularnie opłacane wizyty u weta, więc może rzeczywiście dobrze byłoby, aby wzorem innych wątków, relacje z tych wizyt były nam przedstawiane..:) Dzieki wielkie w takim razie:) Quote
irenaka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 agata51 napisał(a):Irenko, w pewnym wieku (a w tym zwłaszcza), po prostu siada pupa i siada wszystko. Relacja z ostatniej wizyty będzie. Masz to jak w banku. Zaczynam się bać na dogo zapytać o cokolwiek, bo interpretacja jest tylko jedna;). Ja wiem, Agatko, że w pewnym momencie u staruszków siadać może kręgosłup, bo sama przez ostatni rok życia Marcysia nosiłam go na rękach, aby unikał chodzenia po schodach a leczenie przynosiło tylko efekt krótkotrwały ( innego się nie spodziewałam). W przypadku Światusia, pytam, czy to tylko moje wrażenie z oglądanych zdjęć, że zaczyna mieć problemy z kręgosłupem, czy widział to wet ( o ile oczywiście Ivette potwierdzi, że takowe problemy są). Aż się boję napisać, ale może się odważę;), że moim zdaniem, dobrze by było zrobić Światusiowi badania kontrolne krwi z biochemią włącznie. Quote
xmartix Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Cajus JB, bardzo dziękuję za kolejną wpłatę 40 zł, czyli za 2 m-ce! Światuś bardzo Ci dziękuje! :Rose::Rose: bardzo się cieszę, że zaglądasz do Światusia, odwiedzaj nas częściej :loveu: Quote
gonia66 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='xmartix']Cajus JB, bardzo dziękuję za kolejną wpłatę 40 zł, czyli za 2 m-ce! Światuś bardzo Ci dziękuje! :Rose::Rose: bardzo się cieszę, że zaglądasz do Światusia, odwiedzaj nas częściej :loveu: :o:o:o.....rozumiem, ze tylko cajus odwiedza Swiatusia..??:-o Nikogo wiecej tu nie widzisz xmatrix..??:O A...to ciekawe... W takim razie ja spełnie obowiązek prowadzącej wątek, ktora zauważa tylko co niektore osoby na watku, im dziekuje..nie zauwaza jednak wszystkich....co jest bardzo przykre... Tak więc ja bardzo dziekuje zarówno wymienionym przez xmatrix, jak równie goraco tym , ktorych zignorowała: Irenace, Marysi55, kochanej cioteczce eski za pamięc o chłopaku i za odwiedziny u naszego kochanego Dziadziusia. Dziekuje rownież wszystkim za troske o niego i jego zdrówko- jesteście kochani:):):loveu::loveu::loveu::iloveyou::iloveyou: Quote
xmartix Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 [FONT=arial,helvetica,sans-serif][FONT=Verdana]gonia66 podziękowałam Cajusowi bo od niego wpłynęła wpłata na moje konto – nie od Irenaki, [/FONT] [FONT=Verdana]nie od Marysi55 i nie od cioteczki eski. Cieszę się, że Cajus odwiedza Światusia i mam prawo to napisać. [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Twoje zdanie na ten temat mnie nie interesuje. [/FONT] [/FONT] Quote
Cajus JB Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='xmartix']Cajus JB, bardzo dziękuję za kolejną wpłatę 40 zł, czyli za 2 m-ce! Światuś bardzo Ci dziękuje! :Rose::Rose: bardzo się cieszę, że zaglądasz do Światusia, odwiedzaj nas częściej :loveu: Dla Świata wszystko. Postaram się być jak najczęściej. Quote
xmartix Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 [quote name='xmartix'][FONT=arial,helvetica,sans-serif][FONT=Verdana]gonia66 podziękowałam Cajusowi bo od niego wpłynęła wpłata na moje konto – nie od Irenaki, [/FONT] [FONT=Verdana]nie od Marysi55 i nie od cioteczki eski. Cieszę się, że Cajus odwiedza Światusia i mam prawo to napisać. [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Twoje zdanie na ten temat mnie nie interesuje. [/FONT] [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana]No to pozwolę sobie zacytować, żeby nie umknęło. Raz jeszcze podziękuję Cajusowi i dla przypomnienia - dzisiaj na moje konto doszła wpłata tylko od niego. Dlatego kolejny raz serdecznie dziękuję w imieniu Światusia i swoim oczywiście. [/FONT] Quote
gonia66 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='xmartix'][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana]No to pozwolę sobie zacytować, żeby nie umknęło. Raz jeszcze podziękuję Cajusowi i dla przypomnienia - dzisiaj na moje konto doszła wpłata tylko od niego. Dlatego kolejny raz serdecznie dziękuję w imieniu Światusia i swoim oczywiście. [/FONT]JAkoś dziwnie zapominasz dziękowac darczyńcom Swiata, kiedy wpływa co miesiąc conajmniej 100 zł na Twoje konto od Nich..ale to juz szczegół, ja to regularnie robię za Ciebie, bo uważam, że WSZYSTKIM naleza się jednakowe podziękowania. Za to dołączam się do Twoich podziękowan- i ja również serdecznie dziekuje CAjusowi za wpłatę dla Swiatusia i za odwiedziny;) JAk również dziekuje WSZYSTKIM pozostałym darczyńcom, ktorzy regularnie wpłacają pieniązki dla Swiatusia oraz dziękuję WSZYSTKIM odwiedzających wątek i zatroskanych o losy Naszego Dziadzia:) Quote
demi Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 to, że sie nie odzywam, to nie znaczy, że mnie nie ma:) Czekam na kolejne wspaniałe zdjęcia bombelka, nie ma nic piekniejszego, jak patrzeć na czyjeś szczeście! Wiem, że kilka złotych, jest niczym w porównaniu do poświecenia opiekunki Świata, ale jak nie można pomóc inaczej, to każda pomoc sie liczy:) Trzymajcie sie ciepło!:) Quote
agata51 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 irenaka napisał(a):Zaczynam się bać na dogo zapytać o cokolwiek, bo interpretacja jest tylko jedna;). Ja wiem, Agatko, że w pewnym momencie u staruszków siadać może kręgosłup, bo sama przez ostatni rok życia Marcysia nosiłam go na rękach, aby unikał chodzenia po schodach a leczenie przynosiło tylko efekt krótkotrwały ( innego się nie spodziewałam). W przypadku Światusia, pytam, czy to tylko moje wrażenie z oglądanych zdjęć, że zaczyna mieć problemy z kręgosłupem, czy widział to wet ( o ile oczywiście Ivette potwierdzi, że takowe problemy są). Aż się boję napisać, ale może się odważę;), że moim zdaniem, dobrze by było zrobić Światusiowi badania kontrolne krwi z biochemią włącznie. Ty się boisz!? Pozwól, że nie uwierzę. Irenko, jakbym ci podesłała swoje zdjęcia, też byś doszła do wniosku, że mam problemy z kręgosłupem i wizyta u weta jest niezbędna. Badanie krwi, biochemia - tylko po co? Świat jest stary i pozwólmy mu się starzeć bez nadmiernej ingerencji w ten proces. Co mu zaaplikujemy? Witaminki? Sterydy? Tylko po to, żeby przedłużyć jego żywot o kilka tygodni, miesięcy? Żeby był z nami dłużej, ale za to z rozwaloną wątrobą, nadwagą i Bóg wie czym? Eh, ta nasza egoistyczna chęć zatrzymania kochanych istot przy sobie jak najdłużej. Niech cierpi, bylebyśmy od siebie odsuwali cierpienie. Jak długo się da. Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem: Jest czas rodzenia i czas umierania...." [Koh] Quote
lilk_a Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 agata51 napisał(a):Ty się boisz!? Pozwól, że nie uwierzę. Irenko, jakbym ci podesłała swoje zdjęcia, też byś doszła do wniosku, że mam problemy z kręgosłupem i wizyta u weta jest niezbędna. Badanie krwi, biochemia - tylko po co? Świat jest stary i pozwólmy mu się starzeć bez nadmiernej ingerencji w ten proces. Co mu zaaplikujemy? Witaminki? Sterydy? Tylko po to, żeby przedłużyć jego żywot o kilka tygodni, miesięcy? Żeby był z nami dłużej, ale za to z rozwaloną wątrobą, nadwagą i Bóg wie czym? Eh, ta nasza egoistyczna chęć zatrzymania kochanych istot przy sobie jak najdłużej. Niech cierpi, bylebyśmy od siebie odsuwali cierpienie. Jak długo się da. Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem: Jest czas rodzenia i czas umierania...." [Koh] niestety Agato , masz absolutną raję , dla własnego dobra i spokoju własnego sumienia potrafimy , my jako ludzie, ubrać w piękne słowa nawet największe cierpienie zadawane innym Quote
irenaka Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Nic z tego nie rozumiem. Czy to znaczy, że pies z rozwaloną wątrobą nie powinien być leczony, tylko dogorywać w cierpieniu? Bo jest stary? Może źle Was dziewczyny rozumiem, ale jeżeli dobrze, to wg. tego schematu mój Marcyś powinien być uśpiony w momencie, kiedy do mnie trafił. Quote
gonia66 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 irenaka napisał(a):Nic z tego nie rozumiem. Czy to znaczy, że pies z rozwaloną wątrobą nie powinien być leczony, tylko dogorywać w cierpieniu? Bo jest stary? Może źle Was dziewczyny rozumiem, ale jeżeli dobrze, to wg. tego schematu mój Marcyś powinien być uśpiony w momencie, kiedy do mnie trafił. Irenko- ja juz dawno sie przyzwyczaiłam, że na tym wątku wszelkie dyskusje i pytania na temat zdrowia Swiatusia są zabronione, bądź odbierane, jako insynuacja, czy absurd...pytać więc przestałam- my na tym wątku jesteśmy tylko od dawania kasy...nawet bez podziękowania...Ale tu dla podziekowań nie jesteśmy...tylko dla Swiatusia... Zastanawia mnie tylko w takim razie jedno..w jakim celu Swiatus ma co miesiąc płacone na wizytę u weterynarza? Rozumiem, że weterynarz co miesiac popatrzy na Swiatusia, zbada serduszko, spojrzy na nózki i powie, ze "normalny" jest i starutki,wypisze recepty, zainkasuje 30 zł i...tyle...nic więcej..A my...my wpłacamy kaske i nie mamy nic do powiedzenia, pytać też nie możemy... czekamy na....na co..???:(..Co bedzie, jak stan Swiatusia sie pogorszy(bo juz z tego wynika, ze polepszyc sie nie polepszy- w każdym razie nie sam z siebie)..???:(:(.... No nic....tak juz jest czasem...pewnie gdyby nie chodziło o Swiatusia...to juz by tu nikogo nie było...ale Bogu dzięki Swiatus jest, żyje i ma się mam nadzieję dobrze....tzn, dobrze, jak na swój wiek... Dlatego zapewne Anioł, któremu Swiatuś tak, jak nam zapadł w serduszko, kolejny raz wpłacił dla Dziadzia 5 zł:):)A ja juz tradycyjnie wiedząc, ze nas czyta, bardzo, bardzo dziekuje Aniołkowi za pamieć:):) Quote
xmartix Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Cajus JB napisał(a):Zaglądam do Świata i odliczam dni w oczekiwaniu na następne piękne zdjęcia. demi napisał(a):to, że sie nie odzywam, to nie znaczy, że mnie nie ma:smile: Czekam na kolejne wspaniałe zdjęcia bombelka, nie ma nic piekniejszego, jak patrzeć na czyjeś szczeście! Wiem, że kilka złotych, jest niczym w porównaniu do poświecenia opiekunki Świata, ale jak nie można pomóc inaczej, to każda pomoc sie liczy:smile: Trzymajcie sie ciepło!:smile: [FONT=arial]Bardzo dziękujemy za kolejną pomoc - doszła właśnie :) Aby choć troszkę się odwdzięczyć, przesyłam kolejne fotki - coraz bardziej jesienne. [/FONT][FONT=arial]Jeśli nie pada deszcz to Świat dobrze znosi taką aurę i latające Mu po głowie liście nie robią na nim wrażenia. Zresztą on ma w ogóle dość osobliwy charakterek (chyba typowy dla faceta stosunek do wszystkiego :) ) [/FONT] [FONT=arial]Ostatnio na spacerze nie zauważył pod kupką liści dołka i wpadł do niego. Stanął najpierw zdziwiony nagłą zmianą poziomu trawnika... rozejrzał się... zakręcił w koło kilka razy tak jak do ułożenia się do snu... zwinął się w kłębek [/FONT] [FONT=arial]i poszedł tam w tym dołku spać. Tak sobie chciał zakończyć spacer :) Poszliśmy więc do domku... gdzie Światuś już na progu kucnął i zostawił mi kałużę:) Ot - taki mądrala z niego.[/FONT] [FONT=arial]Kochany dziadzio ma swoje pomysły i nie mam zamiaru go wychowywać na stare latka... więc posprzątałam [/FONT] [FONT=arial]i cieszę się z tego, że on po prostu jest jaki jest. [/FONT] [FONT=arial] Pozdrawiamy Świat i Kaśka [/FONT] Quote
gonia66 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Cajus JB napisał(a):To ja się jeszcze ucieszę za ciocię gonia66 bo chyba nie zauważyła, a tak długo oczekiwała. Ciociu podbijam Tobie wątek.Mylisz się Cajus... CIocia gonia zauważyła, nawet ciocia gonia sie ucieszyła, ale jak włączysz spostrzegawczośc wujku cajusiku, to ujrzysz, że zdjątka i wiadomości są skierowane tylko do "wąskiej" grupy osób... Ciocia gonia jest tu od dawania kasy w terminie a nie gadania, zadawania pytań i cieszenia...więc ciesze się "cichutko" na watku a w domku z radości skacze wysoko przed laptopem, aż podłogi sie trzęsą.. a kase posłusznie wpłące w odpowiednim terminie, jak zawsze... Quote
gonia66 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Informuje uprzejmie i z radoscia, ze dla Swiatusia dziadziusia-wpłynęła deklaracja cioteczki margoth37- 5 zł:multi::multi: Wielkie podziekowania za nieustającą pamięc i miłośc do naszego "chłoptysia":loveu::loveu: Quote
xmartix Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 doszły wpłaty od cioteczki malicji 5 zł oraz cioteczki agaty51 10 zł, bardzo bardzo dziękujemy !! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Cajus JB Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Zaglądam do Świata i niedługo wpłacam pieniążki dla Niego. Quote
irenaka Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 [quote name='lilk_a']stwierdzenie o nie leczeniu starych psów za wszelką cenę odnosiło się raczej do sytuacji kiedy wiadomo już że nic się nie zmieni , a tylko przedłuża się jego cierpienie a musisz przyznać że bywają takie sytuacje ja sama coś takiego przeżyłam gdy okazało się że nasz ośmioletni pies ma raka odbytu leczyliśmy go wszelkimi dostępnymi sposobami , rak umiejscowił się tak że nie było mowy o operacji bo równało by się to z z wycięciem całego odbytu i sporego kawałka jelita grubego , może teraz , gdy mam ojca po takiej operacji , w rozpaczy poprosiłabym o stomię dla psa ( piszę o tym choć nie wiem czy coś takiego jest robione u psa ) kiedy już wiadomo było że czeka go tylko ból i cierpienie , kiedy wezwaliśmy lekarza a ten rozłożył ręce i powiedział że owszem on może mu dawać coraz większe dawki leków ale po co go męczyć , moja rozpacz sięgnęła zenitu .... dzisiaj jak przypomnę sobie moje zachowanie to wstydzę się sama przed sobą , tego że nie umiałam podejść do tego ze zrozumieniem , liczyło się tylko to że go stracę , że już go nie będzie , że nie będę mogła go przytulić , pogłaskać przecież na zewnątrz nic nie było widać , miał spore problemy z załatwianiem się ale dawaliśmy sobie z tym radę , żył jeszcze trzy miesiące , żył i cierpiał chwilami straszliwie , bo ból był przeogromny teraz wiem że nie powinnam zwlekać , ze powinnam podjąć tą ostateczną decyzję te 3 miesiące wcześniej , gdy lekarz o tym mówił .... to był mój egoizm , strach przed jego śmiercią .... to o to chodzi ... wiadomo też że stare psy tak jak ludzie nie są już sprawne w stu procentach , dokuczają im bóle stawów , kłopoty z układem kostnym , ślepną , głuchną ... trzeba się pogodzić ze starością , .... niedawno na dogo czytałam że dziewczyny zastanawiały się na kastracją 12 letniego psa .... miałam zapytać po co ? komu to potrzebne ? Jest czas rodzenia i czas umierania.... i trzeba się z tym pogodzić , choć ciężko .... teraz to wiem Rozumiem, że były to tylko czysto teoretyczne dywagacje na temat starszych psów i nie tylko, bo śmierć może czyhać w każdym wieku na psa. Tylko co to ma wspólnego z moim postem na temat Światusia? I z innej beczki, dlaczego zabrakło Ci odwagi, aby zapytać o kastrację 12 letniego psa? I nie traktuj tego jako zarzut, mnie też tej odwagi czasami brakuje. Quote
Recommended Posts