ivette3 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 gonia66 napisał(a):NO tak ale mowilymsy tez o probiotykach i cos tam na watrobe...dobrze..zrobimy tak....przesle 50 zł ze skarbonki Swiatunia....mysle , ze musisz miec hcocby malenki zapasik, chocby na chlebek i indyka z warzywami dla dziadunia:) A jak kupisz te probiotyki to i tak nie wiadomo czy cos zostanie...juz wysylam , najwyzej cioteczki mnie skrzycza(a jak powiedza ze za malo- dosylam zaraz reszte):) Goniu - jeśli nie będzie już recept ( a taką mam nadzieję) to resztę z tych pieniędzy odeślę :) a indykiem :lol: podzielę się ze Światusiem ze swojej porcji :) Quote
ivette3 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Witamy wszystkich na stronie Świata :) Leki jak na razie nie dają skutków niepożądanych :)... Kaszel jest nadal dość męczący, ale staruszek troszkę chyba się ożywił.Nie wiem czy to już skutek leków, czy kwestia oswojenia się z miejscem pobytu.Wyraźnie jednak dzisiaj częściej się rozgląda i odważniej maszeruje po domu....Zrobił się też bardziej spostrzegawczy na wyciąganą do niego rękę - bez strachu ale energiczniej niż dotychczas obraca głowę w stronę ręki , tak jakby ją dostrzegał...:) to chyba dobrze ? Quote
xmartix Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 może przeciwzapalne działają i go mniej boli??:) no i zapewne to miłość i ciepło domu Ivette tak powoduje!!!! reaguje na ludzi, to super!! bo wcześniej taki zdezorientowany był, co nie? Quote
ivette3 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 no był zdezorientowany i jeszcze jest,ale tak jakby trochę mniej.Czasem chodzi po domu tak dookoła i nie wiadomo czy chce czegoś , czy tylko spaceruje....nie jest to objaw chęci wyjścia na dwór,bo wynoszony siadał na ziemi i wcale nie miał ochoty na spacery czy załatwianie...Tak czy siak , wyrażnie dzisiaj jest bardziej ożywiony i to mnie cieszy,bo wczoraj wet. powiedziała,że to bardzo źle jeśli on tak tylko leży,śpi i jest jakby nieobecny- to nie tylko objaw starości...Mam nadzieję,że staruszek jeszcze troszkę radości z życia w sobie znajdzie ....Myślę ,że on potrzebuje więcej czasu niż dobrze widzące zwierzątka- słabe lub prawie niewidzące oczka mu utrudniają orientację i nabranie odwagi oraz zaufania do losu.... Quote
gonia66 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Aj..ivette..jak piszesz o Swiecie- to ja wymiękam....jak Prawdziwa Mamusia...naparwde..obserwujesz go tak troskliwie..tak wnikliwie, ze az nieprawdopodobne...ja to jestem taka szczesliwa, ze jest u Ciebie...ze nie musimy sie bac juz o niego....ze święta..ciepło..milośc....bezpieczeństwo..Sylwester i petardy....mrozy..wiecie o co chodzi- te hasla i nasza świadomość psiego nieszczescia wokól...odbieraja czesto pol radości światecznej..ja wiem, ze dokladnie tak samo ma spora czesc ludzi..ale ludzie maja większą swaidomosc....i nie sa tak bezbronne jak zwierzeta...ktore w przypadku psow i kotow calkowicie sa zdane na naszą łaske i nielaske...za to w dodod wdziecznosci potrafią o wiele więcej niz czlowiek.... Quote
ivette3 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 goniu :) nie mnie się należą podziękowania lecz WSZYSTKIM,którzy są na tym wątku i wspierają Światusia. Każdy tu spełnia swoją nieocenioną, dobrą rolę, choć każdy ma inne możliwości, doświadczenia, wiedzę i pomysły... Wspaniałe jest tu to, że mimo różnic i wymiany sprzecznych czasem poglądów, wszyscy mają na uwadze dobro psiaka i bez uraz szukają wspólnego kompromisowego i najlepszego rozwiązywania ... Chciałabym aby wszystkie wątki miały taki przebieg i skupiały właśnie takich ludzi, jak WY - ( o ile nieszczęść zwierzęcych by było wtedy mniej ? :( ) Quote
gonia66 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 ivette3 napisał(a):goniu :) nie mnie się należą podziękowania lecz WSZYSTKIM,którzy są na tym wątku i wspierają Światusia. Każdy tu spełnia swoją nieocenioną, dobrą rolę, choć każdy ma inne możliwości, doświadczenia, wiedzę i pomysły... Wspaniałe jest tu to, że mimo różnic i wymiany sprzecznych czasem poglądów, wszyscy mają na uwadze dobro psiaka i bez uraz szukają wspólnego kompromisowego i najlepszego rozwiązywania ... Chciałabym aby wszystkie wątki miały taki przebieg i skupiały właśnie takich ludzi, jak WY - ( o ile nieszczęść zwierzęcych by było wtedy mniej ? :( ) TO PRAWDA IVETTE...masz słuszną rację....każda z nas pomaga jak może i jak umie:):)I to jest wlasnie najcudowniejsze w dogomanii...tego nic nie zastąpi...i zadne oszystwa i kółtnie nie sa mi w stanie obrzydzic lub zniechęcic mnie do pomocy....choc przyznam ze czasem opadaja rece..słabnę..jak czytam o niektorych przekretach..ale zaraz zbieram sie z podwojna moca do dziela pomocy...i widze tą prawidłowośc w kazdej z Was....i do glowy przychodzi mi cytat z Pisma Sw>" GDZIE WZMÓGŁ SIE GRZECH, TAM JESZCZE OBFICIEJ ROZLALA SIE ŁASKA"......i uważam, ze te święte słowa, sa naparwde Swięte:):):)DZIĘKUJE WIEC WSZYSTKIM ZA WSZYSTKO:):):) Quote
ivette3 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 U Światusia wszystko ok :) - ( ochrzcił mi dziś dywan:lol: ale to nie jego wina, tylko tak mu się chyba coś pomyliło,więc nie traktujcie tego jak donos na niego, tylko jak informację o zaznaczeniu terenu :lol: ) Chyba polepszył mu się apetyt i z całą pewnością jest aktywniejszy- nawet próbuje biegać - rozpędza się w przedpokoju i wbiega do pokoju wyglądając przy tym przekomicznie, bo to trochę nieporadne jeszcze :lol:,łapy mu się rozjeżdżają na kafelkach, ale sili się staruszek zrobić wrażenie maratończyka:lol::lol::lol: Przepraszam,że zrobię tu wstawkę odnośnie innej sprawy.....jest to jednak temat,który od kilku miesięcy leży mi bardzo na sercu,a dotyczy kilku,kilkunastu a może kilkudziesięciu nieszczęść psich ( np.Partyzanta z mojego banerka) i kocich,w których sprawie pojawił się nowy motyw , konieczny do wyjaśnienia... . link do str. 105 wątku Tytana ---> PROSZĘ O ROZSYŁANIE I ALARMOWANIE NA INNYCH WATKACH !!!!! Zwłaszcza tam , gdzie florida_blue (z FFA w Częstochowie) zbierała pieniądze....lub tajemniczo zniknęły psy,rzekomo wyadoptowane bez możliwości zlokalizowania ich pobytu http://www.dogomania.pl/threads/1300...A-ROKU/page105 Quote
xmartix Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 łojoj kochany Światuś, mój osobisty staruszek chrzci mi przedpokój raz dziennie minimum, bo biedulek już nie daje rady i też się na niego nie złoszczę, na szczęście wiem kiedy takie coś może zrobić i podkładam od razu ścierkę, zawsze robi to w mojej obecności, na szczęście. Quote
lilk_a Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 [FONT=Comic Sans MS]zapraszam na nowy jak zwykle bazarek obrazkowy m.in. dla Świata[/FONT] Quote
malibo57 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 To jest.. to jest.. Zatkało mnie, normalnie. To jest PLAKAT:) Puszeczki już w drodze. Quote
gonia66 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 O Mateczko...nie mogę....no nie mogę...jak zobaczyłma Swiatunia wtulonego tak ufnie w Pańcia to az mnie zatkało...po pierwsze- myslalam, ze on jest większy a po drugie..nie mialam pojecic ze taki kochany i śliczny.... Ivette..czy to Twoj TZ tak Go tuli?????CZy to znaczy ze to miłośc od pierwszego wejrzenia..??no w kazdym razie tak to wygląda...:) Quote
gonia66 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Jeszcze raz spojrzalam..i znow nie moge z wrażenia....no cudeńka....cudeńka... AA..zapomnialabym dodac, ze dzis dla Swiatunia wpłyneła deklaracja od agaty51- 10 zl:):)DZiękujemy bardzo bardzo cioteczce:):) I dziękujemy cioteczce malibu za puszeczki dla Swiatunia:):) Quote
ivette3 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 gonia66 napisał(a):O Mateczko...nie mogę....no nie mogę...jak zobaczyłma Swiatunia wtulonego tak ufnie w Pańcia to az mnie zatkało...po pierwsze- myslalam, ze on jest większy a po drugie..nie mialam pojecic ze taki kochany i śliczny.... Ivette..czy to Twoj TZ tak Go tuli?????CZy to znaczy ze to miłośc od pierwszego wejrzenia..??no w kazdym razie tak to wygląda...:) Światuś rzeczywiście preferuje panów- a mój TZ chyba ........( ;) chyba na 100 % ) odwzajemnia to uczucie :lol:. Zobaczcie jak tuptusiowi pusiowi sierść się polepsza :lol:- czesany i smarowany odżyweczką na kudełki :lol:---> do świąt musi być superowy , bo balanga na wątku- pamiętacie?:lol: avii - ślicznie :):):) , już tak świątecznie Quote
Poker Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 niesamowity jest widok małego Świata wtulonego w wielkie objęcia Pańcia, normalnie się łza w oku kręci. Uściski dla męża ivette, widzę że on taki sam jak mój,mamy to szczęście, nie mówiąc o bidach. avii, piękne fotomontaże robisz, aż dech zapiera . Quote
gonia66 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 SE jeszcze raz spojrzalam na te słodkie fotki..i jeszzce raz sie uśmiechnęłam do monitora...wrazenie jest naparwde nieziemskie....a SWiat wygląda jakby byl juz z wami 100 lat i wygląda na mega zadbanego misia z troszke posiwiala brodką:):):)sierśc się błyszczy...oczka rozanielone...no kurde....dobra juz nic nie napisze bo powoli dostaje rozpedu...a Wy najpeiej wiecie co chcialabym, napisac teraz;) Quote
Reksiu21 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 No zdjecia sa przecudne!!! JAki Swiat szczesliwy, i zrelaksowany, cos pieknego, napatrzec sie niemoge.... Quote
ivette3 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 U nas wszystko ok :) - tabletki - porcja poranna zjedzone ,śniadanko 1 i 2 też i sikunda załatwiona.... Mam wrażenie,że kaszel już mu rzadziej dokucza- dzisiaj jeszcze chyba nie kaszlał ( nie zauważyłam w każdym razie). Pozdrawiamy cioteczki i wujków......:) i do zobaczenia- napisania później :):):):) Quote
ivette3 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Światuś jest bardzo grzeczny i czyściutki - po wyczesaniu kołtunków jednak dokładniej widać jaki z niego chudzinka.Ale mam nadzieję,że jeśli nawet nie nabierze zbytnio wagi , to przynajmniej odzyska troszkę siły i chęci do życia.Zresztą już jest troszkę inny niż pierwsze dni- potrafi pobiegać,lepiej stawia łapki nawet na kafelkach a na dworze wręcz zaczyna szaleństwa z Guciem,który go zaczepia do zabawy :)....Światuś nie daje się szczeniakowi :) - pogonił go nawet - i obaj się cieszyli :) Leki raczej są dobre, bo dziś zdecydowanie widać,że psiak jest przytomniejszy i mniej kaszle- w ogóle jeszcze czasem go dusi kaszelek ale o wiele mniej męcząco . Apetyt ma różny- lubi wszystko ale nie zawsze ma ochotę na daną rzecz.... Zdjęć dziś nie robiłam,bo trochę robótek przedświątecznych muszę nadgonić ....jak większość z nas ....ale w święta będę się już chwalić moim skarbkiem :) Quote
ivette3 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 A szanowny Lord Świat śpi na swojej podusi ..... i koniec tego wywiadu....cdn .....jak Lord się wyśpi :) Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 NO i znow gęba mi sie sm ieje do monitorka....:D A nawiasem mowiac ivette nam nie napisala gdzie światek śpi...ciekawe dlaczego:p..(chyba wszystkie wiemy juz dobrze:D) Quote
ivette3 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 [quote name='gonia66']NO i znow gęba mi sie sm ieje do monitorka....:D A nawiasem mowiac ivette nam nie napisala gdzie światek śpi...ciekawe dlaczego:p..(chyba wszystkie wiemy juz dobrze:D) Napisałam:-(:-(:-(:-(:-(:-( a,że czasem zmienia spanie na wyższy poziom to już intymne tematy- on jest dorosły < foch > i może spać z kim chce i gdzie chce :eviltong: Sliczne avii :) No to na dobranoc dla fanclubu puszka okruszka Quote
ivette3 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Witamy po śniadanku i innych zabiegach porannych:).Dzisiaj pospaliśmy troszkę dłużej czyli chyba spokojniej :) Świat tabletki nadal znosi dobrze :) kaszelek troszkę go męczy, ale nie dusi bardzo uporczywie :). Humorek mu dopisuje ...Oby tak dalej ... :). Quote
Recommended Posts