Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gonia66 napisał(a):
NO tak ale mowilymsy tez o probiotykach i cos tam na watrobe...dobrze..zrobimy tak....przesle 50 zł ze skarbonki Swiatunia....mysle , ze musisz miec hcocby malenki zapasik, chocby na chlebek i indyka z warzywami dla dziadunia:) A jak kupisz te probiotyki to i tak nie wiadomo czy cos zostanie...juz wysylam , najwyzej cioteczki mnie skrzycza(a jak powiedza ze za malo- dosylam zaraz reszte):)

Goniu - jeśli nie będzie już recept ( a taką mam nadzieję) to resztę z tych pieniędzy odeślę :) a indykiem :lol: podzielę się ze Światusiem ze swojej porcji :)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy wszystkich na stronie Świata :)
Leki jak na razie nie dają skutków niepożądanych :)... Kaszel jest nadal dość męczący, ale staruszek troszkę chyba się ożywił.Nie wiem czy to już skutek leków, czy kwestia oswojenia się z miejscem pobytu.Wyraźnie jednak dzisiaj częściej się rozgląda i odważniej maszeruje po domu....Zrobił się też bardziej spostrzegawczy na wyciąganą do niego rękę - bez strachu ale energiczniej niż dotychczas obraca głowę w stronę ręki , tak jakby ją dostrzegał...:) to chyba dobrze ?

Posted

może przeciwzapalne działają i go mniej boli??:) no i zapewne to miłość i ciepło domu Ivette tak powoduje!!!! reaguje na ludzi, to super!! bo wcześniej taki zdezorientowany był, co nie?

Posted

no był zdezorientowany i jeszcze jest,ale tak jakby trochę mniej.Czasem chodzi po domu tak dookoła i nie wiadomo czy chce czegoś , czy tylko spaceruje....nie jest to objaw chęci wyjścia na dwór,bo wynoszony siadał na ziemi i wcale nie miał ochoty na spacery czy załatwianie...Tak czy siak , wyrażnie dzisiaj jest bardziej ożywiony i to mnie cieszy,bo wczoraj wet. powiedziała,że to bardzo źle jeśli on tak tylko leży,śpi i jest jakby nieobecny- to nie tylko objaw starości...Mam nadzieję,że staruszek jeszcze troszkę radości z życia w sobie znajdzie ....Myślę ,że on potrzebuje więcej czasu niż dobrze widzące zwierzątka- słabe lub prawie niewidzące oczka mu utrudniają orientację i nabranie odwagi oraz zaufania do losu....

Posted

Aj..ivette..jak piszesz o Swiecie- to ja wymiękam....jak Prawdziwa Mamusia...naparwde..obserwujesz go tak troskliwie..tak wnikliwie, ze az nieprawdopodobne...ja to jestem taka szczesliwa, ze jest u Ciebie...ze nie musimy sie bac juz o niego....ze święta..ciepło..milośc....bezpieczeństwo..Sylwester i petardy....mrozy..wiecie o co chodzi- te hasla i nasza świadomość psiego nieszczescia wokól...odbieraja czesto pol radości światecznej..ja wiem, ze dokladnie tak samo ma spora czesc ludzi..ale ludzie maja większą swaidomosc....i nie sa tak bezbronne jak zwierzeta...ktore w przypadku psow i kotow calkowicie sa zdane na naszą łaske i nielaske...za to w dodod wdziecznosci potrafią o wiele więcej niz czlowiek....

Posted

goniu :) nie mnie się należą podziękowania lecz WSZYSTKIM,którzy są na tym wątku i wspierają Światusia. Każdy tu spełnia swoją nieocenioną, dobrą rolę, choć każdy ma inne możliwości, doświadczenia, wiedzę i pomysły...
Wspaniałe jest tu to, że mimo różnic i wymiany sprzecznych czasem poglądów, wszyscy mają na uwadze dobro psiaka i bez uraz szukają wspólnego kompromisowego i najlepszego rozwiązywania ...

Chciałabym aby wszystkie wątki miały taki przebieg i skupiały właśnie takich ludzi, jak WY - ( o ile nieszczęść zwierzęcych by było wtedy mniej ? :( )

Posted

ivette3 napisał(a):
goniu :) nie mnie się należą podziękowania lecz WSZYSTKIM,którzy są na tym wątku i wspierają Światusia. Każdy tu spełnia swoją nieocenioną, dobrą rolę, choć każdy ma inne możliwości, doświadczenia, wiedzę i pomysły...
Wspaniałe jest tu to, że mimo różnic i wymiany sprzecznych czasem poglądów, wszyscy mają na uwadze dobro psiaka i bez uraz szukają wspólnego kompromisowego i najlepszego rozwiązywania ...

Chciałabym aby wszystkie wątki miały taki przebieg i skupiały właśnie takich ludzi, jak WY - ( o ile nieszczęść zwierzęcych by było wtedy mniej ? :( )

TO PRAWDA IVETTE...masz słuszną rację....każda z nas pomaga jak może i jak umie:):)I to jest wlasnie najcudowniejsze w dogomanii...tego nic nie zastąpi...i zadne oszystwa i kółtnie nie sa mi w stanie obrzydzic lub zniechęcic mnie do pomocy....choc przyznam ze czasem opadaja rece..słabnę..jak czytam o niektorych przekretach..ale zaraz zbieram sie z podwojna moca do dziela pomocy...i widze tą prawidłowośc w kazdej z Was....i do glowy przychodzi mi cytat z Pisma Sw>" GDZIE WZMÓGŁ SIE GRZECH, TAM JESZCZE OBFICIEJ ROZLALA SIE ŁASKA"......i uważam, ze te święte słowa, sa naparwde Swięte:):):)DZIĘKUJE WIEC WSZYSTKIM ZA WSZYSTKO:):):)

Posted

U Światusia wszystko ok :) - ( ochrzcił mi dziś dywan:lol: ale to nie jego wina, tylko tak mu się chyba coś pomyliło,więc nie traktujcie tego jak donos na niego, tylko jak informację o zaznaczeniu terenu :lol: )
Chyba polepszył mu się apetyt i z całą pewnością jest aktywniejszy- nawet próbuje biegać - rozpędza się w przedpokoju i wbiega do pokoju wyglądając przy tym przekomicznie, bo to trochę nieporadne jeszcze :lol:,łapy mu się rozjeżdżają na kafelkach, ale sili się staruszek zrobić wrażenie maratończyka:lol::lol::lol:

Przepraszam,że zrobię tu wstawkę odnośnie innej sprawy.....jest to jednak temat,który od kilku miesięcy leży mi bardzo na sercu,a dotyczy kilku,kilkunastu a może kilkudziesięciu nieszczęść psich ( np.Partyzanta z mojego banerka) i kocich,w których sprawie pojawił się nowy motyw , konieczny do wyjaśnienia...
.
link do str. 105 wątku Tytana ---> PROSZĘ O ROZSYŁANIE I ALARMOWANIE NA INNYCH WATKACH !!!!!
Zwłaszcza tam , gdzie florida_blue (z FFA w Częstochowie) zbierała pieniądze....lub tajemniczo zniknęły psy,rzekomo wyadoptowane bez możliwości zlokalizowania ich pobytu

http://www.dogomania.pl/threads/1300...A-ROKU/page105

Posted

łojoj kochany Światuś, mój osobisty staruszek chrzci mi przedpokój raz dziennie minimum, bo biedulek już nie daje rady i też się na niego nie złoszczę, na szczęście wiem kiedy takie coś może zrobić i podkładam od razu ścierkę, zawsze robi to w mojej obecności, na szczęście.

Posted

O Mateczko...nie mogę....no nie mogę...jak zobaczyłma Swiatunia wtulonego tak ufnie w Pańcia to az mnie zatkało...po pierwsze- myslalam, ze on jest większy a po drugie..nie mialam pojecic ze taki kochany i śliczny....
Ivette..czy to Twoj TZ tak Go tuli?????CZy to znaczy ze to miłośc od pierwszego wejrzenia..??no w kazdym razie tak to wygląda...:)

Posted

Jeszcze raz spojrzalam..i znow nie moge z wrażenia....no cudeńka....cudeńka...
AA..zapomnialabym dodac, ze dzis dla Swiatunia wpłyneła deklaracja od agaty51- 10 zl:):)DZiękujemy bardzo bardzo cioteczce:):)
I dziękujemy cioteczce malibu za puszeczki dla Swiatunia:):)

Posted

gonia66 napisał(a):
O Mateczko...nie mogę....no nie mogę...jak zobaczyłma Swiatunia wtulonego tak ufnie w Pańcia to az mnie zatkało...po pierwsze- myslalam, ze on jest większy a po drugie..nie mialam pojecic ze taki kochany i śliczny....
Ivette..czy to Twoj TZ tak Go tuli?????CZy to znaczy ze to miłośc od pierwszego wejrzenia..??no w kazdym razie tak to wygląda...:)

Światuś rzeczywiście preferuje panów- a mój TZ chyba ........( ;) chyba na 100 % ) odwzajemnia to uczucie :lol:.
Zobaczcie jak tuptusiowi pusiowi sierść się polepsza :lol:- czesany i smarowany odżyweczką na kudełki :lol:---> do świąt musi być superowy , bo balanga na wątku- pamiętacie?:lol:

avii - ślicznie :):):) , już tak świątecznie

Posted

niesamowity jest widok małego Świata wtulonego w wielkie objęcia Pańcia, normalnie się łza w oku kręci.
Uściski dla męża ivette, widzę że on taki sam jak mój,mamy to szczęście, nie mówiąc o bidach.
avii, piękne fotomontaże robisz, aż dech zapiera .

Posted

SE jeszcze raz spojrzalam na te słodkie fotki..i jeszzce raz sie uśmiechnęłam do monitora...wrazenie jest naparwde nieziemskie....a SWiat wygląda jakby byl juz z wami 100 lat i wygląda na mega zadbanego misia z troszke posiwiala brodką:):):)sierśc się błyszczy...oczka rozanielone...no kurde....dobra juz nic nie napisze bo powoli dostaje rozpedu...a Wy najpeiej wiecie co chcialabym, napisac teraz;)

Posted

U nas wszystko ok :) - tabletki - porcja poranna zjedzone ,śniadanko 1 i 2 też i sikunda załatwiona.... Mam wrażenie,że kaszel już mu rzadziej dokucza- dzisiaj jeszcze chyba nie kaszlał ( nie zauważyłam w każdym razie).

Pozdrawiamy cioteczki i wujków......:) i do zobaczenia- napisania później :):):):)

Posted

Światuś jest bardzo grzeczny i czyściutki - po wyczesaniu kołtunków jednak dokładniej widać jaki z niego chudzinka.Ale mam nadzieję,że jeśli nawet nie nabierze zbytnio wagi , to przynajmniej odzyska troszkę siły i chęci do życia.Zresztą już jest troszkę inny niż pierwsze dni- potrafi pobiegać,lepiej stawia łapki nawet na kafelkach a na dworze wręcz zaczyna szaleństwa z Guciem,który go zaczepia do zabawy :)....Światuś nie daje się szczeniakowi :) - pogonił go nawet - i obaj się cieszyli :)
Leki raczej są dobre, bo dziś zdecydowanie widać,że psiak jest przytomniejszy i mniej kaszle- w ogóle jeszcze czasem go dusi kaszelek ale o wiele mniej męcząco .
Apetyt ma różny- lubi wszystko ale nie zawsze ma ochotę na daną rzecz....
Zdjęć dziś nie robiłam,bo trochę robótek przedświątecznych muszę nadgonić ....jak większość z nas ....ale w święta będę się już chwalić moim skarbkiem :)

Posted

NO i znow gęba mi sie sm ieje do monitorka....:D
A nawiasem mowiac ivette nam nie napisala gdzie światek śpi...ciekawe dlaczego:p..(chyba wszystkie wiemy juz dobrze:D)

Posted

[quote name='gonia66']NO i znow gęba mi sie sm ieje do monitorka....:D
A nawiasem mowiac ivette nam nie napisala gdzie światek śpi...ciekawe dlaczego:p..(chyba wszystkie wiemy juz dobrze:D)

Napisałam:-(:-(:-(:-(:-(:-( a,że czasem zmienia spanie na wyższy poziom to już intymne tematy- on jest dorosły < foch > i może spać z kim chce i gdzie chce :eviltong:

Sliczne avii :)
No to na dobranoc dla fanclubu puszka okruszka

Posted

Witamy po śniadanku i innych zabiegach porannych:).Dzisiaj pospaliśmy troszkę dłużej czyli chyba spokojniej :) Świat tabletki nadal znosi dobrze :) kaszelek troszkę go męczy, ale nie dusi bardzo uporczywie :). Humorek mu dopisuje ...Oby tak dalej ... :).