ivette3 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 on jest malutki i chudziutki pod furą sierści i puchu. Wysokość jamnika z tych wyższych ale za to krótszy i puchaty :) i lekutki -około 5-6 kg na wadze domowej avii - a ja już się doczekać nie mogę,jakie cudeńko dziś wymyślisz :eviltong: :lol: Quote
gonia66 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Poker napisał(a):a 50 zł ode mnie w imieniu właścicieli Merlinki nie dotarło ?będzie jeszcze z bazarku 17 z k Nie Pokerku...dzis jeszzce nie było na koncie..wchodzialm niedawno:) Ale na pewno jutro dotra..a kiedy wysylalas???Bo twoje dotarl;y:) Quote
sleepingbyday Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 agata51 napisał(a):"What a wonderful world..." to jest bossskie zdjęcie. czy ja dobrze rozumiem, że światuś ma bezterminowe schronienie u ivette? darmo czy nie, chłopina potzrebuje skarpety na wydatki typu wet. mozan od razu zacząć robic bazarki i prosic o jednorazowe wpłaty na wiano, będzie miał chłopak na badania, co myslicie? on faktycznie ma cos z króla mikiego :-) Quote
ivette3 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 <foch> jak to ma coś z króla ???? ON JEST KRÓLEM Świata :):):):) Co do badań : Jesteśmy umówieni na jutro (na czczo :) ) o godz 9-10 wyniki po 15.00 tego samego dnia :) Będzie zbadany na wątróbkę,nereczki....etc oraz ekg serduszka i wizyta u kardiologa- ewentualne leki ... Szczegóły podam jutro oczywiście na bieżąco po badaniu. Noc minęła spokojnie a rano Światuś Burczykowski burczeniem powiadomił o potrzebie wyjścia na dwór i ku mojej radości wreszcie załatwił obie potrzeby ( a już się martwiłam , czy nie ma czasem zatwardzenia - ale jest ok :) ) Kaszelek rzadko ale jest niestety... No i ważne wydarzenie :) Dziś po śniadanku Gucio i Świat się pierwszy raz grzecznie i ostrożnie obwąchali i po ich minach widać, że rozumieją i akceptują swoje wspólne bytowanie :) Quote
Nemko Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 To wspaniale, ze pieski siebie zaakceptowaly i zyja w zgodzie.:lol: I ze wszysko juz Ivette ma zalatwione, co do wizyt u weterynarza i plan leczenia nakreslony, musze sie duuuzo nauczyc od Was dziewczyny, operatywnosc i jeszcze raz operatywnosc.BRAWO:lol: Quote
gonia66 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Mamy kolejne wplaty dla dziadunia- merry- 10 zł Ukryty Smok- 100 zł BARDZO BARDZO DZIEKUJEMY KOLEJNYM DARCZYŃCOM:):)ŚWIAT JEST NA RAZIE BEZPIECZNY..ALE JESLI BEDZIE JECHAL DO MORII, POTRZEBNE MU BEDA PIENIAZKI..NO I NIE WIADOMO ILE BEDZIE POTRZEBA NA TEGO WETA W KONSEKWENCJI:)...TAk wiec kazda wplata to cenny skarb- DLATEGO BARDZO BARDZO DZIEKUJEMY:):) AKTUALNY STAN KONTA DZIADUNIA TO:355 ZŁ:):):) Quote
gonia66 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 MOŻNA WKLEIC DO PIERWSZEGO POSTU: ŚWIAT POSIADA AKTUALNIE: 220 zł ze skarbonki czarusiowej wplaty: Lidan- 10 zł Eski- 10 zł Bazarek Poker (zakupy Goni)- 15 zł Nemco- 55 zł Ivette- 10 zł avii- 150 zł merry- 10 ZŁ Ukryty Smok- 100zł WPŁYWY- 580 ZŁ WYDATKI- 180 zł (wet)+ 45 zł (transport) AKTUALNY STAN KONTA ŚWIATA TO 355 ZŁ:):):) BARDZO BARDZO DZIEKUJEMY WSZYSTKIM KOCHANYM DARCZYŃCOM!!!:D BARDZO DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM KOCHANYM DARCZYŃCOM Quote
Poker Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 ja wpłaciłam jeszcze 50 zł, nadal nie doszły ?? Quote
ivette3 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Dzień minął bez specjalnych sensacji - dziadzio dużo spał :) i teraz też śpi sobie na swoim posłanku ,więc w jego imieniu wszystkim mówię DOBRANOC :) jutro mamy dzień badań- trzymajcie kciuki za jego zdrówko :) Quote
gonia66 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Poker napisał(a):ja wpłaciłam jeszcze 50 zł, nadal nie doszły ?? KUrcze..nie widzialam ale zaraz sprawdze jeszcze raz ..a kiedy wplacalas to drugie 50 zł Poker?Ps. dziekuje za przesylke- dzis dotarła:D Quote
gonia66 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Ale tu cisza na watku sie zrobila:):) Swiat bezpieczny- ciotki pobeigly ratowac nastepne bidy:D....ja dopiero wrocilam i od razu do kompa- rodzina mi kompa kiedys wyrzuci na bank:) Quote
Poker Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 goniu, albom ja ślepawa albo co , bo nie widzę w wykazie tych 50 zł tylko Twoje bazarkowe 15. Stale zaglądam do Króla, kilka razy dziennie.nawet przed chwilą mąż chciał go zobaczyć i bardzo mu się podobał niuniek i powiedzał ,że jesteście WSPANIAŁE Quote
gonia66 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 CZekaj czekaj..czyli nie ma Ciebie w ogole we wplatach?/zaraz wroce...no wydaje mi sie ze jedno 50zł to na 100% przyszlo...kurcze..pilnuj mnie cioteczko, bo ja w ferworze ostatnich wydarzen moge cos zgubic nieopatrznie:/..napisz mi tylko plisss kiedy wplacalas pieniazki:) Quote
gonia66 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Nie POker...sparwdzialam wplate po wplacie..nie mam od Ciebie 50 zl;(:(...JUZ NA PEWNO..SPARWDZ PRZELEW I KIEDY DOKLADNIE WPLACILAS..PLISSSS.... Quote
Poker Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 ja chyba mam coś z główką, mam odkreślone,że wpłaciłam ,a chyba nie wpłaciłam jeszcze :oops:, może czekałam na resztę pieniędzy z bazarku.Mam wpłacić na konto goni66?Zaraz to zrobię.Czyli wpłacę 50+17 = 67 zł. Quote
gonia66 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Poker napisał(a):już przelałam 67 zł. Tak tak, na moje konto:) Juz sie wystraszylam ze cos le podalam..ale ja numek=r konta kopiuje wiec nie powinno byc bledow:):)Dziekujemy w takim razie za zasilenie konta bardzo:):) Lilus obiecala tez bazarek dla swiatunia w najblizszym czasie- a chyba wiecie co za cudenka wystawia Lilus- malowane obrazy:):):) Quote
gonia66 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Hihihi..ja wyslalam juz numer wojtusiowi od razu jak zobaczylam:):):) Ale pisze serio zebyscie mnie pilnowaly..bo wiecie jak to jest....sporo wplat ostatnio bylo i moze sie jakas zawieruszyc...zwlaszzca wtedy jak sa np 3 wplaty o tek samej kwocie...ja wpisuje i jestem pewna ze to ta....no wiecie same...zbieram na 4 psiaki:) Quote
ivette3 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 no to fuchę masz nie do pozazdroszczenia z tą buchalterią hi hi :) Pozdrów rodzinę :) i obiecaj poprawę,bo bez kompa to bieda będzie :) ( Chyba,że wtedy ciotki bazarek zrobią na kompa dla goni - tylko trzeba by go przed rodziną ukrywać;) ) Quote
avii Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 ciotki są , są :lol: i kciuki za jutrzejsze badania trzymają ... a na dobranoc ZIELONO MI …. I CZERWONO :lol: Quote
ivette3 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 pierwszy etap mamy za sobą- po 15 drugi :) Zrobione badania to : Badania krwi --> morfologia,rozmaz,płytki AL,ALT,mocznik,kreatyna,b.całkowite,glukoza,Ca++ .--> wyniki i decyzje co do ewentualnego dalszego postępowania/leczenia po godz.15.00 Teraz już wiadomo : SERDUSZKO JEST W NORMIE JAK NA JEGO WIEK i tryb życia :):):) RTG jednak wykazało zmiany oskrzelowe :roll: ( o ile czegoś nie przekręcam , to powiedziała pani wet. : "łańcuszek zmian na oskrzelach " i krtań również :roll: ---> to jest główna przyczyna kaszelku. na razie zalecone leki to : Theovent i syrop na kaszel. Ząbki też nie najlepiej - do leczenia...ale bez paniki ( to staruszek w końcu ) Słuch i wzrok niestety kiepsko ...Na oczkach ma plamki zaćmy i mocno niedowidzi- tu jednak rady nie ma , bo to już zmiany wiekowe,jak u ludzi... Po 15.00 okaże się czy coś jeszcze... Dziadzio był bardzo grzeczny i dzielny- nawet nie burczał na p.wet. :) troszkę protestował przy ukłuciu ale to dobrze, bo znaczy,że nie jest mu wszystko jedno co z nim się wyprawia :lol: Drogę do Przychodni spędził na rękach głównie, ale powrotną pokonał sam :) Quote
xmartix Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 oo super Ivette że to załatwiłaś :) te zmiany w oskrzelach to jest do wyleczenia? czy będzie się nawracać? a ja myślałam że serce bo tak odkaszliwał jakby a to zawsze objaw że coś z sercem nie tak. hmm... że nie dowidzi i niedosłyszy to masz rację już nie zrobimy nic... Ivette czy widać po nim że się lepiej czuje? bo on taki w swoim świecie, ale może widać że jest mu lepiej... a co do sierści.. wyczesałaś go to teraz jest taki jak York :D hihi... bo on ma taką długą, gładką sierść... Quote
gonia66 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Czekamy wiec na wyniki:) Ivette napisz czy kaski starczylo..czy jeszce cos trzeba dolsac..bo leki tez przeciez chyba kosztuja..:/ Quote
Poker Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 po zleceniu leczenia napiszcie jakie leki są potrzebne,może ludzkie uda się pokombinować. Quote
gonia66 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 MAmy kolejne wpłaty dla Swiatunia:) POker- 67 zł MAlicja- 5 zł CAjus- 20 zł Stan konta Swiata na dzis wynosi wiec 447 zł- czyli w "skrócie"- 450 zł:):) Dziekujemy bardzo wszystkim ofiarodawcom za serduszko dla Dziadziusia:):) Quote
Recommended Posts