ivette3 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Do gonia66 - część 3 i ostatnia porządkowania starorocznych kwestii niszczących ten wątek. ------------------------------------------- [quote name='gonia66']Nie bedę nawet tego czytała dokładnie.......... A szkoda - może zacznij czytać ze zrozumieniem, bo tworzysz kolejny raz swoje manipulacje faktami. Jak w błędnym kole działasz w schemacie: coś ustalasz - obwieszczasz, że już wiesz i rozumiesz - spowszedniałe, zapominasz rzekomo - nagle odwracasz kota ogonem - podle zarzucasz komuś dawno i wiele razy wyjaśnione Twoje pomówienia, aby od nowa niszczyć opinię upatrzonej osoby. Szukasz wciąż tylko nowego punktu zahaczenia, aby odgrzać stary kotlet. Przestań powoływać się na już nieaktualne (sprzed kilku miesięcy) ustalenia w sprawie pobytu u mnie i leczenia Światusia, bo Świat to nie jest przedmiot, tylko żywe stworzenie. Zmienia się on i jego potrzeby. Wraz z tym ja zmieniam dla niego bieżące zakupy. Nie znaczy to, że jestem oszustką – znaczy tylko tyle, że tak trzeba dla dobra psa. Do takich decyzji i działań upoważnili mnie darczyńcy. Dlatego będę wydawać tę kwotę według własnego uznania tak, aby Światusiowi było u mnie jak najlepiej, a nie tak jak Ty sobie życzysz . O opiece zdrowotnej psiaka decydowałam i będę decydować wspólnie z lekarzem weterynarii - nie pod Twoje dyktando. gonia66 przez wiele miesięcy wątek Świata był zawłaszczony przez Ciebie. Uprawiałaś na nim prywatę i osobistą rozgrywkę z próżności i egoizmu. Za cenę krzywdy psa dokuczałaś mnie i każdemu, kto Cię w tym płytkim moralnie zachowaniu nie wsparł. Na Twoje insynuacje odpowiedzi padały od dawna i wiele razy. Mogłabyś wreszcie je zapamiętać? Kwestia moich rozliczeń z darczyńcami, (dokumentowana rachunkami na wątku do lutego) ustalona została ostatecznie między marcem a kwietniem. Nie muszę od tamtej pory nikomu niczego tu udowadniać, wyliczać. Mam zaufanie darczyńców i swobodę w decyzjach dysponowania otrzymanymi darowiznami. Moim dowodem na uczciwą i rzetelną opiekę nad psem jest on sam. Taka jest wola darczyńców. Po pierwszej Twojej obrzydliwej nagonce na mnie, moderator potwierdził zgodność moich działań z regulaminem . Umowa ta jest respektowana i szanowana przeze mnie i darczyńców, służy dobru psa i obopólnemu zadowoleniu. Nikt poza Tobą jej nigdy nie podważał. Uczciwi ludzie ufają uczciwym ludziom . Wzajemnie się szanują i nie zawodzą. Ja nie zawiodłam wiernych Światusiowi darczyńców, a oni nie zawiedli Światusia. Są dla niego i tylko dla jego dobra. To Światuś jest dla nich najważniejszy. Dzięki nim i dla ich radości on żyje i ma się dobrze. Widać to gołym okiem i sercem. No cóż .... trzeba tylko chcieć widzieć rzeczywistość i mieć serce, aby dawała ona zadowolenie. Ty zawiodłaś mnie jako człowiek. Zawiodłaś też w moim przekonaniu Światusia. Uprawiasz na jego wątku mobbing. Niszcząc wątek (ósmy miesiąc) szkodzisz psu. Uznałaś, że zbierając i przekazując psu pieniądze wielu osób stajesz się właścicielem człowieka - opiekuna psa. Twoja opinia więc i takich ludzi jak Ty, jest mi już całkowicie obojętna. Kontrolować się i upadlać Tobie nie pozwolę. Przyjmij do wiadomości, że nie otrzymasz ode mnie (ani Tobie podobni ludzie) już nigdy żadnej informacji, której sama nie będę chciała Ci przekazać. Takie moje prawo i to mi gwarantuje regulamin oraz (od dawna) ustalona z przyzwoitymi ludźmi umowa. Jeśli znów zaczniesz (co typowe dla Ciebie) z innej beczki szukać zaczepek i kontynuować pomawianie mnie lub xmartix na tym forum, będziesz się już tylko powtarzać w samoośmieszaniu. Nie będę z Tobą renegocjować ani ustalać wciąż nowych zasad. Jeśli chcesz dochodzić swoich wydumanych praw, to znasz miejsce, gdzie możesz się zwrócić. Jednak zacznij od porady, co do działania prawa wstecz, co do działania wbrew woli opiekuna prawnego psa i wbrew większości, która nie kwestionuje moich działań, jedynie przemilcza często Twoje irracjonalne pomówienia. Tym kończę z Tobą tę kwestię na wątku ostatecznie. [quote name='gonia66']....... rozliczylam sie co do złotóweczki bezpośrednio z osobami, ktore wpłacały do mnie pieniązki w ostatnim czasie i ktore robiły wpłaty jednorazowe. Jeśli moderator zażada dodatkowego rozliczenia- wkleję tutaj ponownie. ................ Kwestię regulaminu i jego Twojej interpretacji nie mnie rozstrzygać. Ja wiem tylko tyle, że w sierpniu xmartix za Ciebie rozliczyła etap Twojego zbierania pieniędzy na tym wątku i naprawiła błąd na ponad 200zł (błąd był na niekorzyść psa i darczyńców). Przez pięć miesięcy na raty odsyłałaś zgromadzony zapas około 400zł. W tym czasie zgromadziłaś kolejny, podobny zapas (który jak widać nie jest dla Świata, a u niego na wątku był zbierany) i teraz, co ciekawe, rozliczyłaś to anonimowo i poza wątkiem. Miło by jednak było wiedzieć: 1/Czy każdy, kto zbiera pieniądze, jako skarbnik na danym wątku, może tak jak Ty, kończąc ostatecznie funkcję, nie podać na tymże wątku, o jaką (zbieraną pod pretekstem konkretnego psa) sumę chodzi? Komu i ile przekazano? Na jaki cel, dla jakiego pieska? Chyba Światuś ma prawo być wyróżniony na innych wątkach za to, że jego oszczędności wesprą bardziej potrzebującego zwierzaczka? Nie zbierałaś chyba tych pieniędzy "na złość", albo dlatego, że Ciebie ktoś lubi i dla Ciebie był na wątku? Mnie nie musisz na to odpowiadać . Twój sposób działania, postępowania i rozliczeń widzą moderatorzy, forumowicze i oni zapewne wydadzą swój osąd. Zwłaszcza w kategorii moralnej. Życzę Ci goniu66 zasłużonego samopoczucia, gdy pomyślisz o tym 18 - letnim psim emerycie i refleksji, czy chcesz jeszcze bardziej mu niszczyć radość życia zajmując swoimi wyczynami czas jego opiekunom, zrażając darczyńców, niszcząc wątek...? Zaglądając tu, do psa na DDT ( a nie jak znów nie doczytałaś bdt), zanim napiszesz coś, pomyśl, czy nie dość krzywdy....? Quote
Szamanka Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Proponuję, by zakończyć dyskusje, które doprowadzą do kolejnej awantury. Kto chce - niech pomaga. Kto nie chce - niech nie czyta wątku. Quote
gonia66 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Zacytuję siebie, bo elaboratu kolejnego nie zamierzam studiowac...a widze "z grubsza" ze Twojego rozliczenia Ivette nie ma w ogole(ale miło, ze w koncu zaszczyciłas nas swoja obecnością )..a powoływanie sie na ustalenia w lutym nie za wiele mi mówi...wtedy przede wszystkim wysylalam mniejsza kwote... Jako darczyńca Swiatusia od grudnia 2009 do grudnia 2010 mam prawo zgodnie z regulaminem dogomanii, znać rozliczenie wydatków 13. W wypadku gdy na watku zbierane sa fundusze konieczne jest wklejanie na bieżąco max. raz na tydzień (nie po skończonej akcji) rozliczeń w 1 poście tzn. wpłat, wydatków i salda końcowego. Wpłaty są zapisywane, kwota wyslana jest ..ale wydatki możesz rozliczyc tylko Ty..(nie mówię że szczególowe i z wszystkimi paragonami), bo wg. mnie 250 zł miesiecznie to duzo pieniązków. NIe mówię, że co tydzień..ale raz na rok...chyba sama powinnaś się domyslic, ze by tak wypadało? Majac psy na bezpłatnym tymczasie(na płatnym nigdy nie mialam) i robiąc zakupy wieksze, czy tym bardziej lecząc psa- zawsze biore rachunki, gdyz operuje nie swoimi pieniązkami...to chyba uczciwe i honorowe??nie rozumiem więc o co ta walka i histeria? Proszę tylko o rozliczenie wydatków, nic więcej. [quote name='gonia66'] rozliczylam sie co do złotóweczki bezpośrednio z osobami, ktore wpłacały do mnie pieniązki w ostatnim czasie i ktore robiły wpłaty jednorazowe. Robiłam rowniez systematycznie do zeszłego miesiaca dokładne rozliczenia pieniązkow, jakie do mnie wpływały tu, na wątku Jeśli moderator zażada dodatkowego rozliczenia- wkleję tutaj ponownie. Odnosnie rozliczeń, skoro o tym mowa: Gdzie są Twoje rozliczenia Ivette?? Swiat nie jest "moim" pierwszym psem na dogo..pomagalam w umieszczaniu wielu staruszkow w hotelikach i płatnych DT, ktore często sa bardzo chore. Stawka za pobyt takiego psa wynosi od 250 - 300 zł. Ale zasady sa jasne- to sa płatne DT czy hotele, ktore odporowadzają podatki, ktore z opieki sie utrzymuja. Zawsze tez takie psy obejmujemy opieką wet (tzn leczone sa na nasz koszt)...nigdy chyba dotąd "moim psom" nie zdarzylo się, aby na leki wspomagające i opiekę wydać ok 2500 zł...- chyba, że pies jest bardzo chory. Ale z tego co wiem Swiatuś nie jest? Z tego co wiemy tu wszyscy- Swiatus ma opieke i jedzenie gratis od Ciebie (dlatego jest dożywotnio)..reszta kosztów to leczenie..Prosze więc o konkretne rozliczenie i udokumentowanie na co idzie co miesiac 250 zł? Moja córka tez ma na DT bezplatnym psa juz ok miesiaca (za jedzenie i leki)..na jedzenie dostala 25 zł a wszystkie leki, wizyty u weta sa dokumentowane i dopiero na tej podstawie jest wyplacana kasa... NA sterylke , poniewaz to wieksza kwota, ktora ustalila z wetką - dostala pieniadze przed-ale rachunek bedzie na watek wklejony. GDzie tu na wątku jakies rachunki? Minął rok..moze pora pokazać, jak nasze ciężko zarobione pieniążki zostały rozdysponowane? Albo przestac sie nazywac bezplatnym DT..?? Quote
ivette3 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 [quote name='Szamanka']Proponuję, by zakończyć dyskusje, które doprowadzą do kolejnej awantury. Kto chce - niech pomaga. Kto nie chce - niech nie czyta wątku. Serdecznie dziękuję Szamanko za jednoznaczną puentę :) ---------------------- Drodzy fani Światusia - wierni mu od dawna i nowi, którzy mam nadzieję tu dołączą. Usunęłam się kiedyś stąd dla dobra psa. Z Nowym Rokiem postanowiłam podjąć próbę zwrócenia Światusiowi i jego wiernym miłośnikom należnego im prawa do normalnego i radosnego kontaktu tu na tym forum i wątku. Świat jest psem z dogomanii, powinien tutaj być i powinien być na swoim wątku najważniejszy. Na tym forum kiedyś ma prawo zostać godnie pożegnany przez życzliwych mu ludzi. Jeśli ta próba mi się nie powiedzie, jeśli zostanie zniweczona, odejdę znów ze Światusiem i tak jak do tej pory będę się kontaktowała z jego fanami za pośrednictwem maili i telefonów. Mam nadzieję, że Nowy Rok przyniesie tutaj nową, lepszą atmosferę. Bardzo proszę, zaglądajcie tu do nas. Życząc moderatorom mniej pracy i kłopotów z forum, bardzo proszę o pieczę nad wątkiem Świata i pomoc w jego spokojnym bytowaniu. Na dobry początek kilka zdjęć. Niektórzy już je znają, ale okazja ich robienia jest szczególna (Święta i Sylwester), więc chyba warto pokazać je na forum . Światusiowe Święta 2010/11 z choinką Wyspany Świat rankiem Senny Świat wieczorkiem Świat na koncercie sylwestrowym zespołu ROXET. Północ wita na podusi i raczej już błądząc we śnie :)))...a pił tylko wodę,hmmm :P Quote
gonia66 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Należe do wiernych i oddanych fanów Swiatusia od początku i bardzo się cieszę, ze wzorem innych wątków i tu w końcu będa normalne, regularne wiadomości i zdjęcia dziadusia:) Swiatus wygląda ślicznie i jak zawsze , jest bardzo fotogeniczny. W kazdym razie nie wygląda na swoje latka i niech mu się żyje jak najdłużej:):) Miziam chłopaka za uszkiem:):) Quote
xmartix Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Witaj Ivette :) Cieszę się, że nareszcie wróciłaś, bo bardzo Cię tutaj na wątku brakowało :loveu: Na potrzeby Światusia wpłynęły pieniążki od cioteczki agaty51 10 zł i cioteczki demi 5 zł. Dziadzio pięknie dziękuje :loveu::loveu::loveu: Quote
gonia66 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 malicja napisał(a):swiat jest rozczulajacy :loveu:To prawda:):) Ten pysio ma słodki i taki "ciągle młody":):) Cały jest do tulenia i całowania:):) Quote
ivette3 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 [quote name='xmartix']Witaj Ivette :smile: Cieszę się, że nareszcie wróciłaś, bo bardzo Cię tutaj na wątku brakowało :loveu: Dziękuję Martusiu :lol: zauważyłam i zaczęłam się martwić,że Nasz Światuś pobłądzi, jak na bagnach,we mgle brzydkich oparów siarkowodoru. Dlatego postanowiłam przewietrzyć :evil_lol: Trochę to potrwa,ale luzik :lol: [quote name='xmartix']Na potrzeby Światusia wpłynęły pieniążki od cioteczki agaty51 10 zł i cioteczki demi 5 zł. Dziadzio pięknie dziękuje :loveu::loveu::loveu: :multi: Dziękujemy wiernym cioteczkom i polecamy się na przyszłość [quote name='malicja']swiat jest rozczulajacy :loveu: Wiem,wiem :oops: Dziękuję malicjo za wspaniałe życzenia oraz miłe słowa. Zaglądaj częściej :lol: .Świat to "narcyz" lubi pochwały :oops: Quote
ivette3 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 :loveu: Witaj ronju - nowa dobra cioteczko Świata. Dziękuję za wsparcie i miłe słowa.Potrzeba nam tu serdecznych ludzi:loveu: Wpłata na pewno dojdzie.Czasem trzeba trzech pełnych dni roboczych.Jak tylko będzie u xmartix,natychmiast tu napisze :lol: Quote
ronja Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 [quote name='ivette3']:loveu: Witaj ronju - nowa dobra cioteczko Świata. Dziękuję za wsparcie i miłe słowa.Potrzeba nam tu serdecznych ludzi:loveu: Wpłata na pewno dojdzie.Czasem trzeba trzech pełnych dni roboczych.Jak tylko będzie u xmartix,natychmiast tu napisze :lol: nie ma za co;) prawda zawsze obroni się sama. żadne krzykaczki jej nie zagłuszą;) głaski dla Światusia Quote
ivette3 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 [quote name='ronja']nie ma za co;) prawda zawsze obroni się sama. żadne krzykaczki jej nie zagłuszą;) głaski dla Światusia :oops: :loveu:na dziś mu może i wystarczy pieszczot...:roll::loveu: Ale tak dosłownie na "styk",więc zapraszam częściej :lol: Quote
xmartix Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 doszła wpłata od Ronji ! :loveu::loveu: bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu: Quote
ivette3 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='ronja']a moja wpłata nie doszła? Właśnie doszła :mdrmed: Konto Świata wzrosło o 30zł od kochanej cioteczki ronji Bardzo dziękujemy :B-fly: Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Witaj ivette- na naszym wątku.Powracamy z nadzieją na lepszy czas. Będziemy zaglądać. E/W Quote
ivette3 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Witaj (witajcie :D ) waldi481 :loveu: Dziękuję za serdeczny post kilka dni temu oraz za to,że zechciałaś dołączyć do grona fanów dziadzia Świata :lol: Dla nas to bardzo ważne .Każdy szczery i dobry gość z uśmiechem dla Świata to wielki skarb. Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Bo wiesz-to także nasz dziadziuś,a że jest śliczny to fakt. Ela Quote
ivette3 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='waldi481']Bo wiesz-to także nasz dziadziuś,a że jest śliczny to fakt. Ela :loveu::oops: Co prawda,to prawda :lol: Quote
gonia66 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 waldi481 napisał(a):Bo wiesz-to także nasz dziadziuś,a że jest śliczny to fakt. Ela WItam również cioteczkę na wątku:) Oj...zgadzam się z Tobą w 100%- Swiatuś, to nasz dziadzio i masz rację, że jest śliczny:):)TAki do przytulania:) Od zawsze i oby jak najdłużej:) Miziam Swiatusia cieplutko w serduszku:):) Quote
ivette3 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='waldi481']Witaj ivette- na naszym wątku.Powracamy z nadzieją na lepszy czas. Będziemy zaglądać. E/W Elu - będzie lepszy czas.Światuś zasługuje na to.Trzeba tylko ciutkę cierpliwości :) Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Niech się starowinie wiedzie jak najlepiej-chociaż jemu,bo my ciągle pamiętamy inne mniej szczęśliwe psy. Ela Quote
ivette3 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 waldi481 napisał(a):Niech się starowinie wiedzie jak najlepiej-chociaż jemu,bo my ciągle pamiętamy inne mniej szczęśliwe psy. Ela To prawda....bolesne wspomnienia zostają w sercu na zawsze( u Tych co mają serce...) Jednak póki co,Światuś się dzielnie trzyma na Naszą osłodę i pohybel zawistnym :). Chyba mu kokardę czerwoną sprawię :D Quote
ivette3 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 agata51 napisał(a):Byle do wiosny, Światku! Wiosna jakby już zawitała :) skoro cioteczka Agata do dziadzia zajrzała. Quote
Recommended Posts