xmartix Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 wpłata Bjuty jak mi oznajmiła to wpłata po 10 zł z góry na rok, także tak ja traktuje tę wpłatę agato, jak widzisz, dogadac sie z gonia66 nie da, musi rządzić i już :) Quote
gonia66 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 xmartix napisał(a):wpłata Bjuty jak mi oznajmiła to wpłata po 10 zł z góry na rok, także tak ja traktuje tę wpłatę agato, jak widzisz, dogadac sie z gonia66 nie da, musi rządzić i już :)A probowaaś ze mną w ogole rozmawiac i się dogadywać....??:o Masz mój nr telefonu, masz mój mail,moje PW....i wlasnie dlatego, ze tego nie zrobiłaś, w zamian za tozrobiłaś burzę i wydałas dyspozycje na watku Swiata-dla wiekszości ludzi czytających, Twoje intencje nie są jasne..a conajmniej dziwne... Jeśli to, co robię- nazywasz rzadzeniem- to raczej pojęcie rzadzenia jest Ci Marta obce...:( Ale nie mnie oceniac co w Twoje głowie siedzi- nie po to tu jestem:) Robię to, czego się podjęłam i co do mnie należy i nie zamierzam podawac się "do dymisji";)- ot- i tyle:) Swiatusiowi od tego mojego "rządzenia" jeszcze nigdy niczego dzięki Bogu nie zabrakło i nie zabraknie- o to sie staralam i staram cały czas:) Więc chyba te "rządy" nie sa takie złe..?:);) Ok, skoro traktujesz wpłatę Bjutki po 10 zł, to można liczyć, ze miesięcznie Bjutka wpłaca od następnego miesiąca, po 20 zł dla Swiatusia:) BArdzo się z tego cieszę:)Kolejny krok "do przodu", bo deklaracji stalych ciągle nam brakuje- więc przez rok będzie brak nie 40, a 30 zł:):) Super:D Quote
xmartix Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 agata51 napisał(a):No to dajmy jej porządzić, skoro to dla niej takie ważne :lol: jakby się nie myliła tu i na innych wątkach to nie ma sprawy :) bo byłoby to rzetelne i prawdziwe, ale niestety nie jest :) próby współpracy trwają pół roku, nie wyszło, ok, ważne żeby Świat miał co potrzebuje, a widać że deklaracje się zmniejszyły, trzeba dozbierać, bo brakuje sporo Quote
gonia66 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 xmartix napisał(a):jakby się nie myliła tu i na innych wątkach to nie ma sprawy :) bo byłoby to rzetelne i prawdziwe, ale niestety nie jest :) próby współpracy trwają pół roku, nie wyszło, ok, ważne żeby Świat miał co potrzebuje, a widać że deklaracje się zmniejszyły, trzeba dozbierać, bo brakuje sporoNie rób jaj Marta- bo normalnie odkrywasz się z każdą minutą...proszę- podaj linki wątków, na ktorych sie pomyliłam- niech wszyscy wiedzą, jak i dlaczego... Rzucasz hasła- celowo- zeby siać zamęt- ale chyba nie wiesz, ze na tych wlasnie watkach- jest wiekszośc darczyńcow Swiata..moje pomyłki- jaki mialy miejsce- nie świadcza o mojej nieuczciwości- ale o tym, ze liczyłam na swój sposob- ktory widze teraz, że był niezbyt dobry...był rzetelny i prawdziwy, w kazdym calu- i tego mi nie zarzucaj, bo mnie obrażasz...ale takim "systemem" jakim liczylam, o pomyłke było niezmiernie łatwo...wszedzie juz zrobiłam rozliczenia- na "Twoj sposob"..i widze, że jest to wygodne i mniej "podatne" na pomyłki. Nie było żadnych "wielkich" pomyłek..jedna- na moja własną niekorzyśc, gdyż nie wpisalam w zeszyt opłaty za hotel i jej nie odliczalam w dalszym doliczaniu wpłat..ale Ty jak widze dalej jatrzysz, siejesz nieufnośc i nie bierzesz pod uwage woli darczyńców..a ja niestety nie zamierzam ulegać Towjej "histerii", jaka probujesz, niskutecznie zresztą, siać u Swiatusia... NApisalas, ze proby wspolpracy trwaja od pól roku..??(raczej od 4 miesięcy próbujesz systematycznie, co jakis czas, na mnie napadać)...jesli takie "napadanie" nazywasz wspólpraca, to współczucie dla twoich współpracowników w realu... Deklaracje- jak widac się nie zmniejszyly- a zwiększyly, nie wspominając juz o tym, ze dzięki moim staraniom, pula nadwyżki u Swiatusia zwiększyła się również, kiedy okazało sie, że jest coraz gorzej...Dzięki temu własnie, każdego miesiąca, mimo mniejszych, niz potrzebne- deklaracji, nie zabrakło na potrzeby Swiatusia ani złotóweczki:)O to systematycznie i skutecznie zreszta, staram sie ja..i w zasadzie tylko ja... Zreszta- co tu duzo mówic- to, że Swiatusiowi nie brakuje niczego- nie jest niestey Marta absolutnie, Twoja zasługą(oprócz oczywiscie deklaracji comiesiecznej)...praktycznie o każdy grosik dla dziadzia,prawie o każda deklaracje i wpłatę jednorazową- wystaralam sie ja...nie poświęciłas na to Marta ani swojego czasu ani nie dołozyłaś do tego Marta żadnego swojego starania...więc nie pisz mi prosze bredni...bo naprawde mam wrażenie, że zaczynasz błądzic... A póki- co, sama pisalas, nie ma tragedii u Swiatusia...ma zapasik, ktory wystarczy na jakis czas..a ja czuwam, jak zobaczę, że nadwyzka sie znacznie zmniejsza i grozi Swiatusiowi brak pieniązkow- na pewno, tak, jak obiecalam, bede się starala zrobić wszystko, zeby do tego nie doszlo..tylko w koncu przestan nam wszystkim w tym przeszkadzać...bo zaczynasz byc mecząca.. Quote
xmartix Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 nie napisałam nigdzie ze dzieki mnie sa deklaracje wiec znowu krecisz, standardowo, zeby wszystkich zmylić piszesz specjalnie tak, by w każdym poście umniejszać moją pozycję tutaj, starasz się udowodnić jak mało zrobiłam dla Świata dlatego tylko ty masz rządzić i podejmować decyzje, do tego dochodzi obrażanie mnie i pisanie o moich prywatnych sprawach, jest to zachowanie podłe i wredne, a jak nie masz się czego czepić wypisujesz jakie błędy zrobiłam literowe, a jak nie to nazwy leku, a jak nie to znowu coś wymyślisz :) nie ma jak kombinować ;) to wszystko to kolejne powody dla których współpracować z tobą nie będę więcej :) pomijając bardzo istotny element logistyczny tej sprawy, ale jakze wazny!! kto uważa że jestes w porządku i przeprasza cię jeszcze (za co? za zdradę stanu?)- proszę bardzo, tym sposobem zrobiłaś dwa obozy, gratulujemy! niestety nie wygrałaś żadnej nagrody, a wręcz tracisz powoli na tym :) a Świat ma deklaracji 115 zł co m-cznych jak na razie Quote
gonia66 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 xmartix napisał(a):nie napisałam nigdzie ze dzieki mnie sa deklaracje wiec znowu krecisz, standardowo, zeby wszystkich zmylić piszesz specjalnie tak, by w każdym poście umniejszać moją pozycję tutaj, starasz się udowodnić jak mało zrobiłam dla Świata dlatego tylko ty masz rządzić i podejmować decyzje, do tego dochodzi obrażanie mnie i pisanie o moich prywatnych sprawach, jest to zachowanie podłe i wredne, a jak nie masz się czego czepić wypisujesz jakie błędy zrobiłam literowe, a jak nie to nazwy leku, a jak nie to znowu coś wymyślisz :) nie ma jak kombinować ;) to wszystko to kolejne powody dla których współpracować z tobą nie będę więcej :) pomijając bardzo istotny element logistyczny tej sprawy, ale jakze wazny!! kto uważa że jestes w porządku i paranoidalnie przeprasza cię jeszcze (za co? za zdradę stanu?)- proszę bardzo, tym sposobem zrobiłaś dwa obozy, gratulujemy! niestety nie wygrałaś żadnej nagrody, a wręcz tracisz powoli na tym :) a Świat ma deklaracji 115 zł co m-cznych jak na razieOj Marta....dopiero dziekowałas Agacie za jej post- teraz nazwyasz Jej postępowanie "paranoidalnym"....Boże....tu, jak widac na wątku są albo zaślepieni, albo paranoicy...Kto tu kogo obraża..??:o Pokaż mi , gdzie i keidy ja Cie obraziłam..??opanuj się prosze...bo na pewno nie wyjdzie Ci to na zdrowie... Posłuchaj...a raczej przeczytaj uwaznie, ...Nie ja zakładalam dwa obozy! Nigdy do tego nie dążyłam i nie dąże...To Ty podzieliłaś ludzi...chociaż mało skutecznie, to jednak... nie umniejszam Twojej roli w pomocy dla Swiata(widocznie nie umiesz czytać ze zrozumieniem- bo wielokrotnie pisalam w czym i ile pomagalas Swiatusiowi)..ale stwierdziłam ewidentne fakty dotyczące kwestii finansów...o czym Ty zdaje się łatwo zapomnialaś i zamiast uszanowac moją ciężka pracę- probujesz mnie zniszczyć... POza tym- ja nie wydaję na wątku żadnych decyzji! JA sie do nich dostosowuję! Jaką decyzję ja podjęłam??:o JA nie rezygnuję ze wspólpracy z nikim- dla mnie wszyscy na wątku są równie ważni i równie mocno pomagaja Swiatusiowi (o czym tez kilka razy juz pisalam)..nie ma tu ważnych i ważniejszych...każdy ma inna role...ale wszyscy pomagają! I ostatnia sprawa- mialas wkleić linki do wątków, gdzie tak strasznie sie mylę...szkoda, ze nie wchodzilas na niektore ostatnio- bo bys male co- nieco o sobie tam poczytała... Więcje nie podejmuje tematu pyskówki z Tobą...jeśli juz, to tylko na temat Swiatusia mozemy pogadać..:) Jesli więc chodzi o deklaracje stałe dla Swiata...??:o Jakie 115 zł..?? CZyżbyś wyrzucała z wątku darczyńców, ktorzy zdecydowali sie wpłacac do mnie pieniązki i ich deklarcji nie doliczasz..??:o To jakaś nowośc, bo wg moich danych, Swiatuś na dzis ma 215 zł deklaracji stałych..:):)Cos pominęłam, czy znowu sie mylę..??:o Quote
gonia66 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 OOOOOooooooo..juz nie musisz Marta wypisywać...znalazłam... Prosze, jak się traktuje darczyńców na wątku Swiatusia... Jeśli są innego zdania- niż Marta- wypad..:( Koszta utrzymania Świata: 1. Krople do oczu 3 tubki po 18,50= 55,50 m-cznie 2. Flawitol Artro na stawy ( 60 tabl/2mies.) czyli 30 zł m-cznie 3. Pieluchy 75 szt. x 0,6 zł czyli 45 zł m-cznie 4. Theovent 6,50 zł 5. Karsivan 60 zł 6. comiesięczna wizyta u weta 30 zł 7. Verumal (na brodawki) 31 zł na 2 miesiące 15,50 zł 8. wydatki bieżące (w tym jedzenie) pozostała kwota RAZEM: 250,00 zł miesięcznie Deklaracje stałe: [FONT=Georgia]Cajtus 20 zł (XII, I, II,[/FONT][FONT=Georgia] Bjuta 10 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX - IX 2011) xmartix 10 zł (II, III, IV, V, VI, VII, VIII, Lidan 10 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, malibo 50 zł (I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, margoth 5 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, avii 20 zł (I, II, III, IV, V, VI, VII, [/FONT] [FONT=Georgia]merry 10 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, [/FONT][FONT=Georgia]VI, VII, wojtus 20 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, VII, gonia66 5 zł (I, II, III, IV, V, VI, VII, malicja 5 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, VII, eski 10 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, VII czerda 20 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, [/FONT] [FONT=Georgia]agata51 10 zł (XII, I, II, III, IV, V, [/FONT]VI, VII, RAZEM: 115 zł (BRAKUJE 135 stałych deklaracji) Oświadczam więc wszystkim "zaślepionym i paranoidalnym" darczyńcom, że od Nich bedzie na moje konto wpływało 100 zł,(będę wpisywała rozliczenie na wątku), a ja każdego miesiąca będę wysyłała brakującą kwotę 135 zł na konto xmatrix- podane na pierwszej stronie..., chyba, ze pojawią się niespodziewane wydatki- związane ze zdrowiem czy potrzebami Swiatusia, wtedy oczywiście będzie to odpowiednio wieksza kwota:) Wg, mojego rozeznania, z finansami dziadzia nie jest więc tak źle- z nadwyżki poki co- będę uzupelniała brakujacą kwotę, a jak nadwyżka zacznie zdecydowanie malec- znajdę pieniązki, chocby spod ziemi:):) Quote
xmartix Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Gośka proszę się odczepić od tego co do innych piszę, podziękowałam za post, ale nie popieram zachowania, ot tyle! darczyńcow powtarzam ost raz nie wyrzuciłam, szanuję każdą decyzję i w związku z tym jest tyle deklaracji ile napisałam, zmusić nie zmuszę. rozumiem że niszczyć ciebie oznacza zabranie ci funkcji i pieniędzy nienależących do ciebie? aha, rozumiem więc, że te pieniądze są tobie potrzebne.. szkoda tylko ze w ten sposob musisz je zdobywac, dzięki nam, na rozumiem swoje prywatne cele, bez nich - zginiesz! bardzo mi niemiło że do mnie "psykujesz" jak to określiłaś dalej nie odniosłaś się do obrażania mnie jako matki - gratuluję podejścia do tematu, wymarzony pedagog. ostatni raz apeluję i wyjaśniam sprawę finansów do wszystkich: Aktualny stan deklaracji stałych-miesięcznych Świata to : 115zł od osób : Cajus JB - 20zł Bjuta -10zł czerda - 20zł malibo57 -50zł xmartix -10zł malicja -5zł --------------------------- Razem : 115 zł Wydatki jakie comiesięcznie (w przybliżeniu), ponoszone na Świata to KOSZTY OGÓLNE : 1/leki - orientacyjne potrzeby wykazane są na str.1 W wykazie z kwietnia faktyczne kwoty wydawane na ten cel -jak i samo życie pokazało że ,były i są większe i dokłada je ivette3,która podejmując na bieżąco decyzję (wspólnie z wetem opiekującym się psem),co do ewentualnych koniecznych zmian,jest wykonawcą płatności realnej bez względu na kwotę jaką dysponuje od darczyńców.(gdyż najważniejsze jest dobro psa i szybka swobodna decyzja). 2/Jedzenie,które czas pokazał,że nie jest standardowym i mieszczącym się w przeciętnych kosztach na jakie ivette w grudniu wyrażała zgodę w ramach swoich przewidywań i możliwości,a jakie pies otrzymuje.( nikt wtedy nie był w stanie tego określić,gdyż nikt psa nie znał ,jego stan był bardzo zły i doprowadzenie go do obecnej kondycji niedoszacowane w sensie przewidywań i wyobraźni w oparciu o doświadczenia z innymi np.zdrowymi zwierzętami).Wielkie poświęcenie i troska ivette oraz ponoszone koszty( wspólnie z darczyńcami ) sprawiają,że Światuś,któremu diagnozowano od 3 miesięcy do roku życia,cieszy się zdrowiem i życiem już dziewiąty miesiąc. 3/koszty niepoliczalne a konieczne :np. na koce (nowe-3szt kupione po wyrzuceniu poduszki ,pranie ich co dwa trzy dni,szampony w dużej ilości,bo pieluchy trochę chronią dywan,ale pies śmierdzi(sierść nasiąka,gdy pieluszka jest zmoczona)...Koszt niestandardowe np. taksówki do weta,gdy sam pies nie może dłuższej drogi przejść a ivette nie jest w stanie go nieść na całej drodze(7kg to sporo :) - a tyle dziś nasz Świat waży:) )....itp .Do tego wszelkie preparaty podawane do jedzenia np.na zęby-zapach brzydki,dla rozrywki psa itp-....Wiele innych rzeczy,o których każdy normalny opiekun psa wie i nie jest w stanie wyliczać,bo listę tych rzeczy dyktuje życie,bieżąca potrzeba i serce opiekuna realnego=fizycznego . Te koszty również wliczone są w koszty ogólne jako pomoc darczyńców. Proponuję w związku z powyższym o ustalenie kwoty POMOCY OGÓLNEJ od darczyńców na np.250zł stałych deklaracji pomocy/miesiąc dla Świata (z dotychczasowej 242,50.) Na dzień dzisiejszy Świat ma deklaracji na 115zł.Brakuje mu zatem 135zł Prosimy darczyńców o wsparcie na konto : Marta Kowalczuk Bednarska 10/11 54-134 Wrocław 17105015751000002287130914 PS. W posiadaniu gonii66 jest kwota należąca do Świata w wysokości- 379zł(udokumentowana przeze mnie dn 9.VIIIbr. w moim,jako założycielki wątku i prawnego opiekuna psa rozliczeniu, kończącym dotychczasowy sposób zbierania i rozliczania wpłat- o czym na wątku od kilku dni poinformowałam wszystkich zainteresowanych pomocą dla Światusia.) Proszę gonię66 o przekazanie tej kwoty na konto Świata (podane wyżej). Quote
gonia66 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='xmartix'] PS. W posiadaniu gonii66 jest kwota należąca do Świata w wysokości- 379zł(udokumentowana przeze mnie dn 9.VIIIbr. w moim,jako założycielki wątku i prawnego opiekuna psa rozliczeniu, kończącym dotychczasowy sposób zbierania i rozliczania wpłat- o czym na wątku od kilku dni poinformowałam wszystkich zainteresowanych pomocą dla Światusia.) Proszę gonię66 o przekazanie tej kwoty na konto Świata (podane wyżej).W posiadaniu Goni, na koncie Swiatusia jest kwota nie 379 zł a 399 zł- prosze nie mieszaj już Marta.Darczyńcy, ktorych pominęłas w swoim spisie-w większości wypowiedzieli sie juz na tym watku wyraźnie i podjęli decyzje...Czego jeszzce oczekujesz??:o Napisalam tu już wyraźne oświadczenie, że pieniązki, ktore mam-nie są potrzebne dla mnie i śmiesznie dziecinne jest w ogole to, co piszesz...(pytalam, czy chcesz znac stan mojego konta- bo jesli tak- to na PW moge Ci wysłać)są to pieniązki Swiata-nadwyżka- ktorą złożyli w moje ręce "jednorazowi" darczyńcy i którzy zwracają się do mnie z prośbą o to, abym tymi pieniązkami dalej dysponowala-czyt. przekazywala Swiatusiowi zgodnie, ze wskazanymi koniecznościami- czyt. dopełniała do kwoty brakujących deklaracji)- o czym pisali tu-na wątku- osobiscie ,oraz pisali mi na PW (darczyńcy, ktorzy wysylali pieniązki anonimowo, bądź nie udzielają się w ogole na wątku Swiata). Dostosowalam się wcześniej, do kolejnej Twojej decyzji-(a to podobno ja rżadzę), w ktorej ustaliłaś sama kwotę nie 242,50 zł, a kwotę 250 zł. Dlatego też z napływających do mnie deklaracji darczyńców(100zł)- bedę wysylala każdego miesiąca dla Swiatusia kwotę 135 zł, chyba, że zajdą dodatkowe, nieprzewidziane wydatki. Nadmieniam, ze zakladając watek na dogomanii-i zwracając sie do nas wszystkich o pomoc- nie jest to Twoj watek...a i Swiatus nie jest twoj- tylko nasz, i żadne z nas nie zamierza z tego zrezygnować, bo dla Swiatusia tu jesteśmy. Resztę treści Twojego poprzedniego posta- przemilczę tak, jak obiecałam, zreszta szkoda słow... Quote
xmartix Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 dokładnie, i nie jest to twój wątek, także dla dobra Darczyńców nie masz już funkcji zbierania finansów na psa Świata Światu pomagasz a nie że Świat jest twój, nie chcesz pomagać - trudno Quote
gonia66 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 xmartix napisał(a):dokładnie, i nie jest to twój wątek, także dla dobra Darczyńców nie masz już funkcji zbierania finansów na psa Świata Światu pomagasz a nie że Świat jest twój, nie chcesz pomagać - trudno Ale ja nie napisalam, ze wątek jest moj...chyba juz cos z oczyma sie u Ciebie dzieje...i nie napisalam, ze Swiat jest moj...:) Watek jest nasz- mój, Twoj i darczyńcow...i tak samo jest ze Swiatusiem...:):) O dobro darczyńców nie musisz sie martwić- oni sienie martwią, więc TY tym bardziej:)DArczyńcy są, byli i podjęli już decyzję o czym wyraźnie napisali na wątku- co nie oznacza tego, ze nie chcą pomagać Swiatu...wręcz przeciwnie... I wreszcie- nie napisalsam, ze nie chce pomagac Swiatu!!!Pomagałam, pomagam i będe pomagac Swiatusiowi do końca moich albo Jego dni...własnie dlatego, że chcę to robić- nikt mnie do tego nie zmuszał i nikt mi nie może tego odebrać:) Quote
avii Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='xmartix'] ........................... ostatni raz apeluję i wyjaśniam sprawę finansów do wszystkich: Aktualny stan deklaracji stałych-miesięcznych Świata to : 115zł od osób : Cajus JB - 20zł Bjuta -10zł czerda - 20zł malibo57 -50zł xmartix -10zł malicja -5zł --------------------------- Razem : 115 zł . Na dzień dzisiejszy Świat ma deklaracji na 115zł.Brakuje mu zatem 135zł Prosimy darczyńców o wsparcie na konto : Marta Kowalczuk Bednarska 10/11 54-134 Wrocław 17105015751000002287130914 Rozumiem dobrze >>>> że pozostała część darczyńców wyleciała poza nawias i nie są uwzględniani jako darczyńcy ? Quote
xmartix Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 avii nie wylecieli [SIZE=2]co tłumaczyłam wielokrotnie wypisałam tylko tych co się zdecydowali przystać na nowe zasady, a tym samym chcą nadal realnie wspierać Świata, czekamy na wypowiedzi jeszcze paru osób i wtedy będzie wiadomo ile jest w końcu deklaracji i ile muszę zebrać nowych Quote
avii Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='xmartix']avii nie wylecieli [SIZE=2]co tłumaczyłam wielokrotnie wypisałam tylko tych co się zdecydowali przystać na nowe zasady, a tym samym chcą nadal realnie wspierać Świata, czekamy na wypowiedzi jeszcze paru osób i wtedy będzie wiadomo ile jest w końcu deklaracji i ile muszę zebrać nowych Xmatrix > NIE RÓB WODY Z MÓZGU bo święty tego nie zniesie o pieniądzach ze mna mozna tylko jasno prosto i rzetelnie tak jak ja placę to nie jest odpowiedz jasna raz jeszcze >>>CI KTÓRZY WPLACAĆ BĘDA DO GONI TO NIEREALNIE BĘDĄ WSPIERAC SWIATA ?? TAK CZY NIE ? Quote
xmartix Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Avii nie będę wchodzić z tobą w bezsensowne dyskusje, ponieważ odp na to o co pytasz pisałam parę razy na wątku. Wystarczy przeczytać dokładnie. Jaki jest choćby jeden powód aby gośki uporczywe stanowisko kolejny raz było jedynym możliwym wyjściem,aby wątek trwał w spokoju nadal? Nie ma. IVETTE za sprzeciw wobec goni została odepchnięta z wątku .Jej prośba do gośki o drobiazg( nie robienie zakupów zaocznie)...skończyła się nagonką na nią i odejściem z wątku. Moje prośby od kilu miesiecy o uporządkowanie finansów zakończone moim samodzielnym ciężkim trudem rozliczenia również są powodem nagonki na mnie. Moje argumenty, co do łatwiejszego zbierania i rozliczania,są bez powodu odrzucane. Jedyna akceptowalna przez gośkę sytuacja to taka, którą ona wymyśli, zasłaniając się innymi (mimo że do tej pory nie wypowiadali się). Nie ma najmniejszego powodu aby gośka miała większe niż ja Wasze zaufanie. Nie ma też powodu aby Ci co chcą pomagać psu i wpłacali na aktualne konto stawali się automatycznie wrogami gośki. A tak się dzieje. Ja szanuję decyzje darczyńców, którzy nie chcą wspierać Świata płacąc na aktualne konto. Ale mam też prawo oczekiwać szacunku do siebie i zaufania w kwestiach już wyjaśnianych. Od 9 sierpnia tylko ja organizuję zbiórkę dla Świata, ponieważ jest pod moją prawną opieką.Kto chce go wesprzeć - zapraszam. Quote
avii Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='xmartix']Avii nie będę wchodzić z tobą w bezsensowne dyskusje, ponieważ odp na to o co pytasz pisałam parę razy na wątku. Wystarczy przeczytać dokładnie. Jaki jest choćby jeden powód aby gośki uporczywe stanowisko kolejny raz było jedynym możliwym wyjściem,aby wątek trwał w spokoju nadal? Nie ma. IVETTE za sprzeciw wobec goni została odepchnięta z wątku .Jej prośba do gośki o drobiazg( nie robienie zakupów zaocznie)...skończyła się nagonką na nią i odejściem z wątku. Moje prośby od kilu miesiecy o uporządkowanie finansów zakończone moim samodzielnym ciężkim trudem rozliczenia również są powodem nagonki na mnie. Moje argumenty, co do łatwiejszego zbierania i rozliczania,są bez powodu odrzucane. Jedyna akceptowalna przez gośkę sytuacja to taka, którą ona wymyśli, zasłaniając się innymi (mimo że do tej pory nie wypowiadali się). Nie ma najmniejszego powodu aby gośka miała większe niż ja Wasze zaufanie. Nie ma też powodu aby Ci co chcą pomagać psu i wpłacali na aktualne konto stawali się automatycznie wrogami gośki. A tak się dzieje. Ja szanuję decyzje darczyńców, którzy nie chcą wspierać Świata płacąc na aktualne konto. Ale mam też prawo oczekiwać szacunku do siebie i zaufania w kwestiach już wyjaśnianych. Od 9 sierpnia ja organizuję zbiórkę dla Świata, ponieważ jest pod moją prawną opieką. Dyskusja ze mna na temat pieniędzy bezsensowna ??:crazyeye: OOOO chyba żartujesz odpowiedziec jasno nie potrafisz ? szkoda bo tam gdzie Ja daję swoje ciężko zarobione pieniądze oczekuję jasnych klarownych odpowiedzi szczególnie kiedy ktoś objawia ni z gruszki ni z pietruszki że tylko on nieomylnie będzie prowadził finanse Swiata A tak na marginesie >> na zaufanie trzeba zapracowac , ono z nikąd nie spada a ty jeszcze wiele musisz popracować .... i to ciężko i to w innym stylu i formie A co do czytania >> czytać tak jak inni potrafię , wnioski tak jak inni wyciągam , mogą one różnic sie bo kazdy z nas ma inne postrzeganie pewnych spraw ,szczególnie pod względem etycznym :razz: więc nie obrażaj ludzi na watku odsyłając do ponownego czytania >> owce z tego co mi wiadomo pieniędzy nie zarabiają i na dogomanie nie zaglądają :diabloti: zalecałabym również zmienić język , styl i formę bo to w żaden sposób nie wzbudza zaufania do twojej osoby a wręcz odwrotnie >>> co chocby widac z podziału na ""obozy""darczyńców który spowodowałaś .. A jak juz jestem tak dalece szczera to rzucanie bezpodstawnych oszczerstw w sprawach finansowych na Gonie jest wstrętne i oburzające i chcę ci uświadomić że równiez karalne :roll: W związku z tym że trudno od ciebie uzyskać w kwestii finansowej rzetelne , jasne , klarowne odpowiedzi >>w tym to proste kto darczyńca a kto nie >> co podważa zasady zaufania niezbędne w kwestiach finansowych , oraz instrumentalne traktowanie osób wplacających oświadczam że swoja deklarację na Swiata przelewać bedę w dalszym ciągu do Gonii do końca tego roku ...a potem pomyslę A tobie Goniu daję upoważnienie publiczne, że w przypadku kiedy moje deklaracje wplacane do ciebie nie będa traktowane jako realne wspieranie Swiatusia , cokolwiek to znaczy :shake: to od miesiaca sierpnia przeznacz te wplaty zgodnie z twoim rozeznaniem >>na inną biede potrzebujacą na dogomanii Jest ich mnóstwo ... I nareszcie wszystko bedzie jasne i klarowne przynajmniej dla mnie :p Quote
xmartix Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 dziękuję za wspomaganie Świata w ogóle i za decyzję, szanuję ją Quote
gonia66 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='avii']Dyskusja ze mna na temat pieniędzy bezsensowna ??:crazyeye: OOOO chyba żartujesz odpowiedziec jasno nie potrafisz ? szkoda bo tam gdzie Ja daję swoje ciężko zarobione pieniądze oczekuję jasnych klarownych odpowiedzi szczególnie kiedy ktoś objawia ni z gruszki ni z pietruszki że tylko on nieomylnie będzie prowadził finanse Swiata A tak na marginesie >> na zaufanie trzeba zapracowac , ono z nikąd nie spada a ty jeszcze wiele musisz popracować .... i to ciężko i to w innym stylu i formie A co do czytania >> czytać tak jak inni potrafię , wnioski tak jak inni wyciągam , mogą one różnic sie bo kazdy z nas ma inne postrzeganie pewnych spraw ,szczególnie pod względem etycznym :razz: więc nie obrażaj ludzi na watku odsyłając do ponownego czytania >> owce z tego co mi wiadomo pieniędzy nie zarabiają i na dogomanie nie zaglądają :diabloti: zalecałabym również zmienić język , styl i formę bo to w żaden sposób nie wzbudza zaufania do twojej osoby a wręcz odwrotnie >>> co chocby widac z podziału na ""obozy""darczyńców który spowodowałaś .. A jak juz jestem tak dalece szczera to rzucanie bezpodstawnych oszczerstw w sprawach finansowych na Gonie jest wstrętne i oburzające i chcę ci uświadomić że równiez karalne :roll: W związku z tym że trudno od ciebie uzyskać w kwestii finansowej rzetelne , jasne , klarowne odpowiedzi >>w tym to proste kto darczyńca a kto nie >> co podważa zasady zaufania niezbędne w kwestiach finansowych , oraz instrumentalne traktowanie osób wplacających oświadczam że swoja deklarację na Swiata przelewać bedę w dalszym ciągu do Gonii do końca tego roku ...a potem pomyslę A tobie Goniu daję upoważnienie publiczne, że w przypadku kiedy moje deklaracje wplacane do ciebie nie będa traktowane jako realne wspieranie Swiatusia , cokolwiek to znaczy :shake: to od miesiaca sierpnia przeznacz te wplaty zgodnie z twoim rozeznaniem >>na inną biede potrzebujacą na dogomanii Jest ich mnóstwo ... I nareszcie wszystko bedzie jasne i klarowne przynajmniej dla mnie :p............nic dodac, nic ująć...tak myślalam, ze w końcu ktos tego nie wytrzyma... Pozostałe wywody xmatrix- zgodnie z obietnicą pominę- zreszta tak naparwdę słów brak... MAm tylko pytanie do xmatrix i prosze o jasną, normalna odpowiedź: dalczego zostałam wykluczona z darczyńców Swiatusia?Czy dlatego, ze to tylko marna piateczka deklaracji..??:o JA nie rezygnowałam z wpłat na niego...prosze o konkretny powod... Quote
xmartix Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 [quote name='xmartix'] darczyńców powtarzam nie wyrzuciłam, szanuję każdą decyzję i w związku z tym jest tyle deklaracji ile napisałam, zmusić nie zmuszę. [quote name='xmartix']avii nie wylecieli [SIZE=2]co tłumaczyłam wielokrotnie wypisałam tylko tych co się zdecydowali przystać na nowe zasady, a tym samym chcą nadal realnie wspierać Świata, czekamy na wypowiedzi jeszcze paru osób i wtedy będzie wiadomo ile jest w końcu deklaracji i ile muszę zebrać nowych [FONT=Arial]12.08.2010 r.[/FONT] [FONT=Arial] Uprzejmie informuję, że jako opiekun prawny psa Świata będę sama zbierać pieniądze na jego potrzeby. Jako opiekun prawny psa Świata oświadczam, że nie zgadzam się, aby na jego potrzeby były zbierane pieniądze przez gonię66 lub inne osoby. Informuję wszystkich darczyńców, że od 9 sierpnia 2010 roku wpłaty na konto gonii66 nie są wpłatami dla psa Świata. Marta Kowalczuk[/FONT] [FONT=Times New Roman]DEKLARACJE STAŁE: [/FONT][FONT=Times New Roman]Cajtus 20 zł (XII, I, II,[/FONT] [FONT=Times New Roman] Bjuta 10 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX - IX 2011)[/FONT] [FONT=Times New Roman] xmartix 10 zł (II, III, IV, V, VI, VII, VIII, [/FONT] [FONT=Times New Roman] malibo 50 zł (I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, [/FONT] [FONT=Times New Roman] malicja 5 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, VII,[/FONT] [FONT=Times New Roman] czerda 20 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, [/FONT] [FONT=Times New Roman]RAZEM: 115 zł (BRAKUJE 135 stałych deklaracji) :-([/FONT] Quote
gonia66 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='xmartix'] [FONT=Times New Roman]DEKLARACJE STAŁE: [/FONT][FONT=Times New Roman]Cajtus 20 zł (XII, I, II,[/FONT] [FONT=Times New Roman] Bjuta 10 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX - IX 2011)[/FONT] [FONT=Times New Roman] xmartix 10 zł (II, III, IV, V, VI, VII, VIII, [/FONT] [FONT=Times New Roman] malibo 50 zł (I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, [/FONT] [FONT=Times New Roman] malicja 5 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, VII,[/FONT] [FONT=Times New Roman] czerda 20 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, [/FONT] [FONT=Times New Roman]RAZEM: 115 zł (BRAKUJE 135 stałych deklaracji) :-([/FONT]BArdzo przepraszam..a gdzie jest moja deklaracja dla Swiatusia??:o NA czyje konto mam ja wpłacać..?? Quote
gonia66 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='gonia66'] Oświadczam więc wszystkim "zaślepionym i paranoidalnym" darczyńcom, że od Nich bedzie na moje konto wpływało 100 zł,(będę wpisywała rozliczenie na wątku), a ja każdego miesiąca będę wysyłała brakującą kwotę 135 zł na konto xmatrix- podane na pierwszej stronie..., chyba, ze pojawią się niespodziewane wydatki- związane ze zdrowiem czy potrzebami Swiatusia, wtedy oczywiście będzie to odpowiednio wieksza kwota:) Oświadczam ponadto, ze posiadam na swoim koncie kwotę 419 zł,ktora to kwota jest Swiata i dla niego i z ktorej to kwoty bedę "dopłacała" pozostałe do deklaracji pieniązki. Kwota nadwyzki jest kwotą z wpłat jednorazowych od darczyńców często anonimowych, bądź nie udzielających sie na wątku-ktorzy wyrazili swoja wolę tu na watku (Avii) oraz bezposrednio do mnie, na PW. Jesli pieniązki od darczyńców, ktorzy wpłacili bądź wpłacą pieniązki na moje konto zostana odesłane- wówczas będzie znaczyło, że nie są potrzebne Swiatusiowi i wpólnie zadecydujemy, co dalej- czy przeznaczymy je na inna biede w naglej potrzebie, ktora na pewno nie pogardzi żadnymi pieniedzmi, bo takich bied na dogomanii sa setki... Quote
Cajus JB Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Moja deklaracja bieżąca i zaległe poszły na aktualne konto Świata (do xmartix ) razem 120 zł. gonia wpłacaj na konto xmartix. Wiesz doskonale, że każde 5 zł jest ważne. Quote
gonia66 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Cajus JB napisał(a):Moja deklaracja bieżąca i zaległe poszły na aktualne konto Świata (do xmartix ) razem 120 zł. gonia wpłacaj na konto xmartix. Wiesz doskonale, że każde 5 zł jest ważne.NO Cajus- kto, jak kto- ale dobrze wiesz, ze ja wiem doskonale, ze każda złotóweczka jest cenna i ważna...tym bardziej, kiedy wokól tyle psiej biedy i nieszczescia... mam oczywiście zamiar wpłacac ,każdego miesiąca, tak jak pisałam.. tylko nie rozumiem, dlaczego nie jestem ujęta na liście, jako darczyńca..??:o Quote
Ukryty Smok Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Szanowne Dziewczyny! Piszę tak, bo chyba Panów żadnych tu nie ma...;) Nazywam się Ukryty Smok, nie jestem stałym darczyńcą psa Świata, aczkolwiek zdarzyło mi się " tam, coś tam, coś tam" na niego wpłacić... Wybaczcie, że się wtrącam tam, gdzie niewiele robię, ale patrzeć nie mogę, gdy bezpowrotnie tracone jest coś stokroć droższe od pieniędzy - a więc wiara, nadzieja i miłość, a także zaufanie, które ratuje setki tu, na Dogo... WASZ DOROBEK!!! Obserwuję ten wątek z rosnącym przerażeniem, i, jak to nazwał niegdyś jeden z "Naszych Wybrańców" - absmakiem...;) Czy naprawdę nie jesteśmy w stanie dogadać się w imię dobra starego, jak rozumiem, w schyłkowym wieku, bezbronnego psiaka? Wybacz, xmartix, ale przeraża mnie siła Twoich emocji, jakie prezentujesz na tym wątku, niestety - emocji negatywnych... Rozumiem, że w swoim przekonaniu doszukałaś się jakichś nieprawidłowości, rozumiem, że chcesz wykrzyczeć swoje wątpliwości... Jednak, na miłość boską - czy nie potrafisz wyjaśnić ich z Gonią tak, aby nie cierpiało dobro tego maleńkiego psiaka? Gdy czytam te wpisy, pełne jadu, gdy czytam słowa, pełne złości, smutek ogarnia mnie tak, jakbym straciła coś niezmiernie wartościowego...:shake: Bo wiesz, xmartix, ja tracę w tym momencie to, co jedno dla mnie było czyste - wiarę w cudowną moc naszego współczucia i litości, w cudowną moc naszego zjednoczenia... Bo widzę, że zjednoczyć się nie potrafimy, a nawet, gdy to zrobimy, że porozumienie nasze jest kruche i nietrwałe, jak bańka mydlana... Dlatego proszę - poniechajcie sporów! Ten wątek był do tej pory wytchnieniem dla zła, jakie niesie ze sobą nasz ludzki świat i dobrze by było, aby taki pozostał... Jeżeli są jakieś wątpliwości, proszę, niech zastaną wyjaśnione na stronie, a jeżeli istnieją podejrzenia co do czyjejś uczciwości - niechże nie będą opierane na niedomówieniach i domysłach... Wiele czytam, znam i doceniam działalność zarówno goni66, jak i xmartix... Obydwie jesteście na wagę złota!!! Proszę, świećcie jego blaskiem!!! Nadmieniam, że wszystkie wyrażone w moim poście opinie są wyłącznie moje i nikt nie jest zobowiązany je podzielać. Pzdr, Ukryty Smok Quote
gonia66 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Ukryty Smok napisał(a):Szanowne Dziewczyny! Piszę tak, bo chyba Panów żadnych tu nie ma...;) Nazywam się Ukryty Smok, nie jestem stałym darczyńcą psa Świata, aczkolwiek zdarzyło mi się " tam, coś tam, coś tam" na niego wpłacić... Wybaczcie, że się wtrącam tam, gdzie niewiele robię, ale patrzeć nie mogę, gdy bezpowrotnie tracone jest coś stokroć droższe od pieniędzy - a więc wiara, nadzieja i miłość, a także zaufanie, które ratuje setki tu, na Dogo... WASZ DOROBEK!!! Obserwuję ten wątek z rosnącym przerażeniem, i, jak to nazwał niegdyś jeden z "Naszych Wybrańców" - absmakiem...;) Czy naprawdę nie jesteśmy w stanie dogadać się w imię dobra starego, jak rozumiem, w schyłkowym wieku, bezbronnego psiaka? Wybacz, xmartix, ale przeraża mnie siła Twoich emocji, jakie prezentujesz na tym wątku, niestety - emocji negatywnych... Rozumiem, że w swoim przekonaniu doszukałaś się jakichś nieprawidłowości, rozumiem, że chcesz wykrzyczeć swoje wątpliwości... Jednak, na miłość boską - czy nie potrafisz wyjaśnić ich z Gonią tak, aby nie cierpiało dobro tego maleńkiego psiaka? Gdy czytam te wpisy, pełne jadu, gdy czytam słowa, pełne złości, smutek ogarnia mnie tak, jakbym straciła coś niezmiernie wartościowego...:shake: Bo wiesz, xmartix, ja tracę w tym momencie to, co jedno dla mnie było czyste - wiarę w cudowną moc naszego współczucia i litości, w cudowną moc naszego zjednoczenia... Bo widzę, że zjednoczyć się nie potrafimy, a nawet, gdy to zrobimy, że porozumienie nasze jest kruche i nietrwałe, jak bańka mydlana... Dlatego proszę - poniechajcie sporów! Ten wątek był do tej pory wytchnieniem dla zła, jakie niesie ze sobą nasz ludzki świat i dobrze by było, aby taki pozostał... Jeżeli są jakieś wątpliwości, proszę, niech zastaną wyjaśnione na stronie, a jeżeli istnieją podejrzenia co do czyjejś uczciwości - niechże nie będą opierane na niedomówieniach i domysłach... Wiele czytam, znam i doceniam działalność zarówno goni66, jak i xmartix... Obydwie jesteście na wagę złota!!! Proszę, świećcie jego blaskiem!!! Nadmieniam, że wszystkie wyrażone w moim poście opinie są wyłącznie moje i nikt nie jest zobowiązany je podzielać. Pzdr, Ukryty SmokPiekne słowa Smoku i ukłon w Twoja stronę Ty wiesz dlaczego:);) JA ze swojej strony moge Ci obiecac tylko to, co wcześniej- nie bedę się wdawala więcej w zadne wojny i przepychanki- bo to wątek Swiata..Podobnie jak Ty- bardzo bym chciala, zeby wątek miał taki klimat, jak do niedawna, zeby taki własnie pozostał...dlatego, tak, jak wcześniej- będę robiła to, co zwykle i starala robic się to najlepiej, jak umiem.. Wszystkie watpliwosci, jakie sie pojawily- mam nadzieje, ze zostaly przeze mnie wyjaśnione...ja w każdym razie nie mam juz zadnych...z nikogo tez nie rezygnuję, nie przeszkadza mi zadna osoba, nikogo nie wyganiam i nikim nie pogardzam..Staram sie szanować i cenić równie mocno wszystkich pomagających Swiatusiowi- nie tylko darczyńców ale też ludzi "tylko" obecnych na wątku.. Swięta nie jestem...puszczają nerwy, emocje biorą góre..potrafie się tez nawet pomylić...Ale mimo swoich ułomności i wad, od poczatku mam naprawde czyste i szczere intencje...Jestem tez gotowa na współpracę, i absolutnie sie od niej nie odżegnuję, tak jak to sie dzieje na wszystkich innych watkach, gdzie jestem i udanie wspólpracuję z ogromną grupa ludzi..Tyle moge obiecać i myslę, że wiesz, ze tego dotrzymam:) Quote
Recommended Posts