gonia66 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 danka4u1 napisał(a):Chahichahi:evil_lol::evil_lol: Gonia, a poza tym u Ciebie prawie wszystko w porządku??:evil_lol::evil_lol: Żyjesz tam, czy Cię " dyskusje kólturalne" wciągnęły ? Przybywaj tutaj, gdzie cichutko,spokojniutko- tym razem:evil_lol: Światosław pewnie śpi, jak przystało na dobrze wychowanego psiaka. Nie będziemy go budzić na spacery, ale popilnujemy jego spokojnego snu. Rozpoczynamy nocną wartę.hihihi:):) jestem, jestem , jakzeby nie:) zaraz otworze piwko sobie, bo goraco, i zacznez Wami nocną warte- ale ja zacznę od rozliczenia, bo przyszly pieniazki dla "moich" psiakow, musze wypisać kochanych darczyńców, coby sie nie wystraszyli, ze uciekam z ich kaska do ciepłych krajow;);) Zacznę od Swiatosława oczywiście:):) Ostatnia wpłata 3.06 odnotowana od xmatrix- juz o tym pisalam, teraz kolejne: 11.06- Merry- 20 zł (za 2 miesiące) 11.06- Avii- 20 zł 11.06- Eski- 10 zł BArdzo, bardzo, bardzo wszystkim darczyńcom kochanym dziekujemy za wpłaty i pamięc o chłopaku naszym słodkim:) Dzięki Wam aktualny stan skarpety księciunia Światosława I wynosi 403 zł:):):) Quote
gonia66 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Lallallaaaaaaaaaaa:D:D ....myslę, że i ja i inne osoby (bo ja to o mało ze stołka nie spadłam, jak zobaczyłam), dostałam maila z wiadomościami o Swiatusiu:):):) I ze zdjęciami tez:D MAila wkleję dla wszystkich (bo na pewno Marta nie ma wszystkich adresów, a jestem pewna, że dotyczy każdego darczyńcy z osobna i wszystkich razem) a fotki tez wkleje, ale po powrocie z gościny (imieninki mojej Mamusi), bo to trochę więcej "zachodu" jest:):)Niech więc każdy kochany Fan Swiatusia czyta maila, jakby był skierowany do Niego:):) Jesli ktoś z Was tez dostał maila z fotkami , moze oczywiscie wkleic fotki, nie czekając na mnie:) JA się nie zmartwię, inni sie uciesza, bo fotki superaśne:):):D Witaj! w związku z tym że mam miesięcznego bana (do 14 licpa) , a wiem, że interesuje Cię los Światusa, uważam, że powinnam napisać Tobie w ramach wdzięczności co u niego słychać i jak się czuje :) Światuś 14 czerwca ukończył PÓŁ ROCZKU ( + przypuszczane 17 latek). Jak na dziadzia przystało jest dostojnym i spokojnym piesiem.Czasem ma drobne dolegliwości na które dzięki Twojej pomocy finansowej otrzymuje rozmaite leki i suplementy, o których wszyscy wiemy. Jest to dobra wiadomość gdyż oznacza skuteczność dobranej stałej diety ( w tym suplementowej :) ).Światuś mimo wieku i trudnego życia jest silnym i radosnym skarbkiem. Dzięki Tobie jego nowe półroczne życie pozwala mu poznać i zaznać dobra od ludzi na resztę jego psiego życia. O tym jak wdzięczny jest za wsparcie Światuś niech świadczy jego wygląd. Wysyłam więc zdjęcia świeżutkie Świata, mam nadzieję, że Ci się spodobają, szczególnie jedno :) Pozdrawiam Marta Quote
agata51 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Goniu, to ja do lipcowej wpłaty dodam piątaka, ok? Czy dosłać od razu? Quote
gonia66 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 agata51 napisał(a):Goniu, to ja do lipcowej wpłaty dodam piątaka, ok? Czy dosłać od razu? Dzień dobry wszystkim kochanym Fanom Swiata:):) Monia juz oczywiście wyspacerowala Swiata, wiec nic tu po mnie o tej porze;) Wpadnę potem na swoj,a kolejkę:p Nie..no cos Ty Agaciu:) Nie dodawaj kaski teraz, a w lipcu- za czerwiec juz mamy zapłacone:):) Wpłać w lipcu- nie ma problemu:)TAk wiec spoko luz , jak mawiaja młodzi;):D:p Quote
Monika z Katowic Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Fotki! Fotki Świateczka: Szukam... Czego ja szukam? :):) Kto mnie wołał? Czego chciał? :):):) Patrzcie jaki jestem zwinny! :):):) Tralala! Skoczę sobie wysoko, a co mi tam! :):):) Tutaj się schowam tak dla żartu! Quote
danka4u1 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Dzięki Monika za ucztę dla oka i serca czyli zdjęcia Światosława. To nie żaden dziaduś Świat, tylko PAN ŚWIATOSŁAW w całej krasie. Grubiutki, lśniący, dzielnie zwiedza swoje posiadłości, a nawet trenuje podskoki. Miło zobaczyć szczęśliwą i zadowoloną psinę w swoim domu, na swoim terenie do obwąchiwania i..........nia:lol::lol: Czy to wszystkie zdjęcia, bo zaostrzyłam sobie dopiero apetyt? Monik, czy Ty nam mówisz już dobranoc :evil_lol::evil_lol: Quote
gonia66 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 [quote name='Monika z Katowic']Odnoszę wrażenie, że większość ludzi na dogo to... my - nauczyciele. :) Świateczku! Już dobrej nocki! :)Monia...dobranoc o 19.00..??:o Toż ja jeszcze o tej godz kawusi popoludniowej nie pijam;) Melduję posłusznie, że wpłynęła kolejna kaska dla swiatosława:) 5 zł od cioteczki Malicji 5 zł od cioteczki margoth37 BArdzo, bardzo dziekujemy:):):) DZieki kochanym darczyńcom, w skarpecie chłopaka mamy obecnie 418 zł:) Dolę dla Swiatosława wyślę w tym miesiacu wczesniej- spowodowane to jest moim wyjazdem. ZA to za m-c lipiec wyślę z kilkudniowym opóźnieniem- natychmast po powrocie- myśle, że ok 3-4 VIII:) Cioteczka malibo wysyla zawsze 1-go 50 zł na konto DT, więc mam nadzieje, ze na te pierwsze dni i wydatki na kilka dni, owe 50 zł wystarczy:) Jesli jest to jednak to 50 zł nie wystarcza, i będzie to jakis problem, prosze napisac- pomysle nad jakimś innym rozwiązaniem:):) Quote
demi Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Marta prosi o pogrubienie wpłat bo potem będzie wertować wątek jak wróci i uzupełniać 1 stronę a sprawa tych wpłat na Światusia potrzeby to prosi o wysłanie kwoty za 2 miesiące, żeby wszystko było na czas i dziękuje za to od razu Quote
gonia66 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='demi']Marta prosi o pogrubienie wpłat bo potem będzie wertować wątek jak wróci i uzupełniać 1 stronę a sprawa tych wpłat na Światusia potrzeby to prosi o wysłanie kwoty za 2 miesiące, żeby wszystko było na czas i dziękuje za to od razu[/QUOTE]Probowalam edytować ale coś nie idzie edycja- moze później, wiec pogrubie:) Jesli chodzi o wpłaty- nie mialam pojęcia, ze to jest jakis problem kilka dni opóźnienia, tym bardziej, ze Malibo wysyla pieniazki i na tych kilka dni jest 50 zł, no ale skoro musi byc na czas- to będzie:) U mnie, jak w szwajcarskim banku;):) Nie ma rzeczy niemożliwych:) Znajdę kawiarenke internetową i wplace, będzie wszystko w swoim czasie i na czas...:) Lidziu..animonda juz przyszla i faktycznie- jest, jak napisalas:) SAlma normalnie "rzucila" się na puszke- nigdy nie widzialam do tej pory, zeby tak cos jadla:)I dobrze, bo zamowienie zrobilam pokaźne;):D Swoja droga Krakvet to super firma!!!Przedwczoraj zamowilam w nocy- dzis juz w domku 40 puszeczek:):):)I z zamowienia jakis procent idzie na schroniska:):):) Quote
gonia66 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Pozwolę sobie zacytowac fragmenty wczorajszych wypowiedzi, bo w gąszczu "nocnych wyposzczonych Polaków rozmów", moga zaginąc, a tego bym nie chciala:):) Pogrubiam więc posłusznie;) [quote name='gonia66'] Melduję posłusznie, że wpłynęła kolejna kaska dla swiatosława:) 5 zł od cioteczki Malicji 5 zł od cioteczki margoth37 BArdzo, bardzo dziekujemy:):):) DZieki kochanym darczyńcom, w skarpecie chłopaka mamy obecnie 418 zł:) Dolę dla Swiatosława wyślę w tym miesiacu wczesniej- spowodowane to jest moim wyjazdem. ZA to za m-c lipiec wyślę z kilkudniowym opóźnieniem- natychmast po powrocie- myśle, że ok 3-4 VIII:) Cioteczka malibo wysyla zawsze 1-go 50 zł na konto DT, więc mam nadzieje, ze na te pierwsze dni i wydatki na kilka dni, owe 50 zł wystarczy:) Jesli jest to jednak to 50 zł nie wystarcza, i będzie to jakis problem, prosze napisac- pomysle nad jakimś innym rozwiązaniem:):) [quote name='demi']Marta prosi o pogrubienie wpłat bo potem będzie wertować wątek jak wróci i uzupełniać 1 stronę a sprawa tych wpłat na Światusia potrzeby to prosi o wysłanie kwoty za 2 miesiące, żeby wszystko było na czas i dziękuje za to od razuNiżej odpowiedź:) [quote name='gonia66'] Jesli chodzi o wpłaty- nie mialam pojęcia, ze to jest jakis problem kilka dni opóźnienia, tym bardziej, ze Malibo wysyla pieniazki i na tych kilka dni jest 50 zł, no ale skoro musi byc na czas- to będzie:) U mnie, jak w szwajcarskim banku;):) Nie ma rzeczy niemożliwych:) Znajdę kawiarenke internetową i wplace, będzie wszystko w swoim czasie i na czas...:) Wpłata na lipiec równiez bedzie oczywiście na czas:):) A teraz witam cieplutko i serdecznie wszystkie "gaduły" i milczki u Księcia Swiatosława I:):) Zycze miłego dnia-u mnie zapowiada sie pieknie- świeci słonko, nie jest upalnie..czegóż chcieć więcej..??:) LAto w pełni:D:D, więc zabieram Swiatusia na spacerek i uciekam popracować;):D:p Quote
demi Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 od Marty: "nie musisz znajdować kawiarenki i się kłopotać, możesz spokojnie spędzać wakacje, a pieniążki wysłać za 2 miesiące z góry, przecież jest tyle pieniędzy, a Tobie są niepotrzebne, bo są własnością Świata, standardowo dam znać czy doszły do mnie, a potem do Ivette, więc nie ma bać się wysłać tych pieniędzy, proszę nie robić problemów, bo one niczemu nie służą, a i Tobie będzie łatwiej... dzięki, pozdrawiam wszystkich" Quote
gonia66 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Melduję, ze doszły wpłaty od cioteczki Bjutki-10zł, od cioteczki merry- 20 zł i od wujaszka wojtusia- 20 zł:) Razem więc przybyło do skarpetki Switusiowej 50 zł- bardzo, bardzo dziękujemy. Apeluje również o nowe wiadomosci i zdjęcia Swiata- jako darczyńca...minął juz termin "ustawowy", ktory został nam narzucony "odgórnie", czyli wiadomości 2 razy w miesiacu. Ostatnie wieści, jak ktos słusznie zauważyl, były 16 czerwca...skoro jesteśmy tu dokładnie rozliczani z każdej złotówki i z każdego dnia wpłat pieniązkow,i wywiązujemy sie z tego nienagannie, to uważam z calym szacunkiem, ze rowniez regularnie, zgodnie z zapowiedzia, powinnismy otrzymywac informacje o Swiatusiu, bo po to tu jesteśmy:) Cieszymy sie sobą również, ale gdyby nie było swiatusia, nie byloby tego wątku..i czekamy naparwde na wieści oraz zdjęcia z miejsca, gdzie wierzymy i ufamy, ze jest bezpieczny i szczesliwy:)IDLAtego,l jeśli mamy sie ściśle trzymac terminów, bardzo prioszę, aby dotyczyło to zarówno darczyńców , jak i domku:) Buziaczki dla wszystkich oczekujących i wyglądających nowych wiadomości, a teraz, korzystając z tego, ze słoneczko juz tak nie pali, zabieram Swiatunia na spacerek....odprowadze nza jakies pól godzinki:) Quote
malicja Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 hello, hello. dostalam na maila fotki Swiata. Teraz pisze z pracy, postaram sie wstawic je wieczorem, o ile za pozno nie wroce. Quote
malicja Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 t chyba sie udalo.. niestety musialam rozbic zdjecia na 3 posty, nie chcialo mi ladowac wiecej niz 2 zdjecia w 1 poscie. Quote
Lidan Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Witajcie w nocy :-) Ja również dostałam zdjęcia Światusia i parę miłych słów na jago temat ;-) Wysłałam przed chwilą moja deklarację dla Świata. Quote
danka4u1 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Takie małe, nasze delikatności. Niemożliwe, żeby miał 16 lat., chyba że dobre życie i poczucie bezpieczeństwa, tak odmłodziło Światunia. Poczytałam sobie wątek od początku, aż po przyjazd do Ivette i myślę, że psinek miał wyjątkowe szczęście. Była brana pod uwagę możliwość wyjazdu tam, gdzie był Filipek........Strach pomyśleć... Niech Światuś cieszy się zdrówkiem jak najdłużej, a my wszyscy razem z nim- jego szczęściem. Quote
Lidan Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Z przyjemnością :-) Marta napisała: [FONT=monospace] [/FONT]"Światuś czuje się dobrze. Ivette zauważyła, że Światuś lubi jak mu się mówicoś prosto do uszka ciepłym głosem, wtedy się przytula :) Światuś to indywidualista, który pozwala się na przykład podnieść na chwilę ale tylko[FONT=monospace] [/FONT]wtedy, gdy tego sam chce i tylko na tyle czasu, na ile sam chce. Jak wracają[FONT=monospace] [/FONT]skądś do domu to Światuś pokazuje swoje zadowolenie szczekając specyficznie,[FONT=monospace] [/FONT]troszkę się żaląc jakby, że go zostawiono na jakiś czas, nawet najkrótszy,[FONT=monospace] [/FONT]podskakuje, a potem wydaje z siebie takie specyficzne szczeknięcia" A teraz idę spać. Dobranoc :bye: Quote
Lidan Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Witajcie wszyscy społeczni Światowi działacze :-) W pracy troszkę się nagrzało więc pierwszy raz w tym roku urzędowałam przez cały dzień w bluzce z krótkim rękawem :p Powrót w nagrzanym autobusie był koszmarny. Znowu nie pojechałam podlać kwiatków w mieszkaniu mamy. Pewnie już nie ma co podlewać, ale nie mam siły i odwagi w taki upał wdrapywać się na 4 piętro. Ptaki w miarę dobrze znoszą upały. Klatki nie są narażone na przegrzanie, wody jest pod dostatkiem, baseniki wstawione. Na balkon ich nie wypuszczam (mam tam wolierkę) z powodów egoistycznych - nie chcę wpuszczać żaru do mieszkania bo okno musi być wtedy otwarte. To ptaszki egzotyczne, australijskie tyle, że od pokoleń rodzące się w Polsce. UWAGA!!! Mamy wiadomości o Światusiu :multi: "Witam Was! U Świata wszystko ok, dostaje te same leki, w te upały nie za bardzo chce wychodzić na dwór, no ale jakoś musi się załatwiać, w pieluszkach chodzi, bo zdarza mu się na dworze nie załatwić, dopiero potem w domku. Świat pozdrawia Was serdecznie Marta" I zdjęcia mam :loveu: Były jeszcze 3 ale te są najwyraźniejsze. Quote
gonia66 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Czas teraz na dopisanie kolejnych wpłat, bo nie wiem jak jutro będzie z netem, ale przypuszczam,ze dam radę;): Przyszły wpłaty od: 19.07- agata51- 10 zł 22.07- margoth137- 5 zł 22.07- Avii- 20 zł 22.07- malicja- 5 zł 22.07- gonia66- 5 zł Bardzo, bardzo dziękuje kochanym cioteczkom za pamięć o dziaduniu i za każdą złotóweczkę (bo saldo się znacznie zmniejsza i liczba darczyńców jest chyba wprost proporcjonalna..:() Na dzień ostatniego zestawienia saldo Swiatusiowego konta wg moich obliczen, wynosiło 316 zł (na pierwszej widnieje, ze 303 zł, więc nie jestem pewna, czy gdzieś się nie pomyliłam). Wpłynęło od tamtej pory 45 zł- więc na dziś było 361 zł. Wpłaciłam 192 zł na konto xmatrix:) Aktualny stan konta chłopaka wynosi więc (wg. moich obliczeń):169 zł...:) Quote
Anashar Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Skończcie w końcu z tym Off topem! Nawet moderować ten wątek ciężko :shake: Od teraz za taki bałagan będa ostrzeżenia bo ktoś chcąc doczytać coś o psie musiałby nieźle się nagłowić... Quote
Lidan Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Jak się czuje Światuś? Wszystko u niego w porządku? Ząbki nie bolą? Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którym Światuś nie jest obojętny i którym jeszcze cierpliwości nie zabrakło :iloveyou: Quote
Lidan Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Zgodnie z życzeniem, za sprawą pewnego oczekiwanego maila, tym razem będzie bez spamów ;-) Wiadomość od Marty: "Witajcie![FONT=monospace] [/FONT]Świat jest zdrowy i wesoły.W dni bardzo upalne wiadomo nie miał ochoty naspacerki, jak jest chłodniej Światuś czuje się lepiej. Świat miał robione[FONT=monospace] [/FONT]badanie krwi, wszystko w normie .Nóżki dzięki lekom są niebolące,choć[FONT=monospace] [/FONT]widać,że już nie takie zwinne do biegów,czy szybkiego chodu.Serduszko[FONT=monospace] [/FONT]osłuchowo też bez zmian. Ogólnie jak na staruszka jest dobrze:)[FONT=monospace] [/FONT]Pozdrawiam[FONT=monospace] [/FONT]Marta" Zdjęcia postaram się wstawić jutro :-) Quote
gonia66 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Dziękują za wiadomości Lidziu:) CHoć krotkie- to zawsze "lepszy rydz";) JAk tam fotki obiecane Swiatusia?Tez czekam niecierpliwie, i oczywiscie w ustawowym terminie. PRzypomnę moze tylko, że Ze\spraw bezpośrednio dotyczących Swiatusia niewiele mamy do napisania...poza tym gdy pytamy- nasze pytania pozostają zwykle bez odpowiedzi, a wiesci są , choć optymistyczne, dość krotkie i "lakoniczne":( Dlatego zapytam kolejny raz...CZy mogę prosić o info, jakie leki przyjmuje Swiatuś na nózki?Być może mogłabym miec te leki gratis...:) Kasa (zapasik) się konczy, a "moi" darczyńcy anonimowi napisali wrecz, ze nie będą wysylać więcej pieniążków, ponieważ nie są tu poważnie traktowani i nie ma odp na kilkakrotnie zadawane przeze mnie w ich imieniu pytania:( Nie wiem, co będzie niebawem w takim razie..:( Nie rozumiem tez, dlaczego xmatrix wysyla Lidziu do Ciebie maila a nie pisze bezpośrednio na wątku. Przecież Ona jest zalożycielką wątku i nie wiem, dlaczego zrobia z Ciebie "przekaźnik"..tzn rozumialam, gdy byla zbanowana- teraz nie... Nie rozumiem choćby dlatego, że nie napisalami ani na pW ani tutaj, co z wplata zaległa- bo za lipec własnie dziś doszła (a ogólnie zapasy Swiatusia topnieją z dnia na dzień) poza tym, zgodnie z ustaleniami, nie widze info, czy wyslane przeze mnie pieniązki dotarly i czy zostaly przeslane na konto DT.I jeszcze jedna sprawa- pierwsza strona nie jest zaktualizowana- choć pogrubiam wpłaty, zgodnie z zyczeniem Marty.Jesli Marta nie ma ochoty lub moze i czasu (bo przecież to rzecz\ ludzka)już zajmowac się wtakiem Swiatusia, to proszę o info- poszukamy jakiegoś wyjścia z sytuacji:) A zgodnie ze zwyczajem i miłą dotyczcas atmosferą(ktora mam nadzieję nigdy się nie zmieni), cale TWA serdecznie pozdrawiam po powrocie z "zaświatów" i melduję, żem w Ojczyźnie, choć nie w domku (jeszcze się pobyczę troszkę), ale jakby co- jestem juz pod telefonem dostepna 24na dobę;) Na koniec przypomnienie- doszły dzis wpłaty: Lidan- 10 zł xmatrix (lipiec)- 10 zł BArdzo dziekuję za pamięć i troską o dziadusia naszego kochanego:):) Quote
Recommended Posts