Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MAm filmik Swiatusia- zobaczcie i cieszcie sie ze mna:)
http://karolina4130.wrzuta.pl/film/6FkTCGJfA5O/swiat
I wiadomośc od Ivette:)

Światuś na spacerach ubi galopowć .Karolina była sama i chcąc nagrywać i pilnować go ,musiala biegać za nim- dlatego filmik trochę roztrzęsiony :). Proszę tylko zwrócić uwagę na ostatnie ujęcia ...Światuś dokładnie wie gdzie mieszka i jeszcze dokładniej wie , kiedy chce iść do domu. Galopem na schody i już żadna siła go na podwórko nie zawróci :)

TAk napisala Kasia- ale ja zauważyłam dokładnie to samo:):) Światuś rwał do domku jak młodziak:):)

Posted

oj coś nie mogę edytować 1 postu wątku Światusia, chciałam wkleić to rozliczenie Goni, bo okazuje sie że inaczej miałyśmy (ja miałam zapisane za mało wpływów)

już zrobiłam :)

Posted

proszę, oto wieści ze Swiatusiowego domku- jeszcze "cieplutkie":):)
Światuś to huligan , który z każdym dniem robi się bardziej uparty i pewny siebie. Zabiera kości Guciowi....biega za Gamosią i ją podgryza zaczepnie , ucieka na podwórku ( ale zawsze kontroluje odległość i jak się poczuje niepewnie to robi zwrot do klatki schodowej :) ) .Zjada wszystko i nie mało :) .Karsivan chyba mu służy aż za dobrze :) . Pozdrawiamy WSZYSTKICH i dziękujemy za pamięć o nas :).
:):):)

Posted

wojtuś napisał(a):
I Światusiowi i wszystkim też.... Dzień Dobry :-)

i na dobranoc dla fanklubu puszka

[FONT=Times New Roman]Impresje zimowe Swiatusia – chuligana[/FONT]

kiedy ta zima sie skończy , no

jak widać mnie pół
to kliknąć ctrl i "-" (minus)

Posted

O jaaaaaaaaaaa...nie ma ivette, wątek Swiatusia marnieje..sie kurczy...:( Nie mozemy cioteczki i wujkowie do tego dopuscic, bo takie watki sa skarbem i reliktem na dogo....tu jest tak miło i ciepło..nie pozolmyu, aby to zagineło....Swiatuś jest naszym kochanym dziaduniem..z naciskiem na wyraz "NASZYM":):):)

Posted

Doniesienia z domu Świata są jak zwykle niezwykłe :). Nasz staruszek terroryzuje juz nie tylko dom ....
Aktualnie dał popis despotyzmu na podwórku :).
Na spacerku pod blokiem była dziś sliczna mała sunia - york ...Światuś wcale na nią nie zwracał uwagi ...do czasu :)...Kiedy sunia zbliżyła sie do klatki schodowej ,nasz dziadzio uznał najwyrażniej ,że mu się ktoś obcy pakuje na posesję i jak oszalały zaczął szczekać na tą małą psią pchełkę.Tamta zaskoczona stanęła jak wryta , a Światuś podszedł do niej , powąchał i usiadł na środku przejścia zagradzając drogę juz na dobre.Każda próba ruchu ze strony suni kończyła się jazgotem Światusia....robił awanturę i stanowczy protest przeciwko wchodzeniu do jego klatki schodowej :).Historię zakończyło to ,że zabrłam Światusia pierwszego do domu ,aby odblokować dostęp do wejścia :) .
W sumie najbardziej w jego zachowaniu zaskoczył mnie brak tolerancji do psiej płci pięknej :):):).Gamosię i Gucia Światuś lubi ,a innych piesków bez względu na płeć najwyrażniej nie uważa za godnych aprobaty. :):):)
Tyle na dziś :) z pozdrowieniami dla wszystkich :)

Posted

wiadomości od Światusiowej Rodzinki

Witam Wszystkich w imieniu Światusia i własnym.
Ponieważ u nas nic ciekawego się nie dzieje :) , czyli jest wszystko dobrze ,to postanowiliśmy troszkę zaszalec ...:) i zrobić fryzurę iście Światową :) . Mam nadzieję ,że dostojny staruszek w stylu afro też Wam się spodoba :)
Fryzura jest niezbędna zwłaszcza przy nocnych wypadach do PsiKlubu ,gdzie ostatnio często bywamy ....

Posted

Bieżące doniesienia to takie ,że dziadzio był , w ubiegłym tygodniu na kontroli zdrówka .Wypadła bardzo dobrze . Dostał nowe recepty na stałe leki .Stać nas jeszcze było na kupienie poza lekami i kropelkami do oczu , kilku saszetek pyszności z witaminkami .
Codzienne życie upływa Światuniowi głównie na leniuchowaniu ...pogoda nie sprzyja długim spacerkom , ale dla zdrowia i potrzeb chodzimy po tym ciapkowatym,brudnym śniegu .

więcej fot Światusia na jego wątku w psim klubie.

.

Posted

witaj Ivette i Światuniu.Dziadzio wygląd świetnie.
Czy on dostaje Karsivan ?

Z takim podpisem , to się obawiam,że znowu znikniesz nam z horyzontów.

Posted

Poker napisał(a):
witaj Ivette i Światuniu.Dziadzio wygląd świetnie.
Czy on dostaje Karsivan ?

Z takim podpisem , to się obawiam,że znowu znikniesz nam z horyzontów.

Witaj :lol: .Światuś dostaje codzienną dawkę rozmaitości w tym głównie właśnie kersivan i theovent
.Dostał też multi witaminki dla seniorów.Kłopoty mamy w zasdzie tylko z oczkami, bo łzawią co jakiś czas mocno.Mamy krople i one troszkę pomagają.
Ogólnie jest dobrze wszystko - to staruszek i ciągle ma zmienne samopoczucie ale nic nie wskazuje na jakiś alarmujący stan.Ponad to ma apetyt i przytył sporo :) - waży aktualnie prawie 7 kg.

Posted

Ivette...Ja wysyłam Ci kaske na leki dla Swiatunia 1-go- tak..????Jaka to była kwota..??
Sorki, ze mi sie zapomnialo, ale jestem zakrecona jak sloik po ogorkach ostatnio..:/

Posted

KOLEJNE ROZLICZENIA NA WATKU ŚWIATUNIA:)
Po wczorajszej wpłacie , na koncie chlopaka zostalo 70 zł
Dzis jednak skarpetka nabrała rumieńców, bo wpały do niej kolejne deklaracje:
1.03-malibo- 50 zł
1.03-Lidan- 10 zł
26.02-Wojtuś- 20 zł
Tak więc na koncie Swiatunia mamy obecnie zgromadzone 150 zł:):)
Dziekuje wszystkim za pamięć a Ivette za domek dla Swiatunia:):):)

Posted

Włos ma faktycznie bujny i niesforny :).Czeszemy go często, bo inaczej to przypomina Chopina po koncercie:eviltong:.Ostatnio trochę bujna szopa się przerzedza,bo wiosenne porządki na grzbiecie natura robi :lol:.Nadmiar kłaczków wzbogaca obficie mój dywan :p .Nie jest to jednak problem.Mamy inną sprawę do rozwiązania.Mianowicie: Światuś od jakiegoś czasu nie zawsze chce się załatwiać na spacerach.Potrafi nawet godzinę przechodzić po dworze i nie uronić nawet kropelki...za to niestety coraz częściej w domu daje upust naturze...Doradżcie co robić???:roll:Oczywiście nie próbuję go za to karcić, bo to nie szczeniaczek, którego można jeszcze przyuczać...on zresztą umie czasem wstrzymać się do spaceru...ale teraz coraz częściej jakby zapomina :roll: i ....siusia- popuszcza na dywan,podłogę , gdzie mu wypadnie...i to coraz częściej niestety.Mam wrażenie, że on nawet tego specjalnie nie kontroluje... Co robić???:roll: