Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ivette3 napisał(a):
oooo:crazyeye: goni się udało wreszcie coś bez irytacji napisać :diabloti:......Oczywiście prawie prawde....prawie ,bo mój TZ to jednak mówi...jak czyta ten tam wątek to mówi trzy literki....cyt."kur>>" i urywa ...nie wiem co to znaczy ???:evil_lol:

A ja mojemu tez musialam opowiedziec tresc bo niestey przez kilka dni bylam obecna w domu tylko cialem..ale duchem i myslali i uchem(telefony) baaaardzo daleko...gdzies pod Krakowem:)..w koncu nie wytrzymal i kazal mi gadac...powiedzialam w wielkim skrocie...byl w szoku...nie moze tego zrozumiec..:)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sluchajcie, dzis napisala dziewczyna, ze przelala pieniazki:) bedzie kolejnych pare złociszy:) Zostala nam jedna,ktorej nawet skrzynka pocztowa nie moze zidentyfikowac....moze zniknęła z dogo???

Posted

uaktualniłam 1 post czyli -250 zł na badania dla Światusia
pozdrawiam :)

Gonia pomożesz mi z kwestią wpłat stałych na Światusia, tzn kto chciał dalej wpłacać a kto nie?

to kopiuję z 1 postu i zaraz edytować i pytać Ciebie Gonia które ciotki jeszcze się zgodziły zostawić deklarację

Cajtus 20 zł
Malicja 5 zł

agatka51 5 zł
margoth 5 zł które z tych ciotek jeszcze się zgodziły?
eska 10 zł
avii 20 zł
merry 10 zł
wojtus 10 zł

bo za styczeń wpłaciły tylko te:

wpływy:

Bjuta- 10 zł
Lidan- 10 zł
Gonia66- 5 zł
Nemko- 30 zł
Malibo- 50 zł

chyba że coś pominęłam...

Posted

[quote name='xmartix']uaktualniłam 1 post czyli -250 zł na badania dla Światusia
pozdrawiam :)

Gonia pomożesz mi z kwestią wpłat stałych na Światusia, tzn kto chciał dalej wpłacać a kto nie?

to kopiuję z 1 postu i zaraz edytować i pytać Ciebie Gonia które ciotki jeszcze się zgodziły zostawić deklarację

Cajtus 20 zł
Malicja 5 zł

agatka51 5 zł
margoth 5 zł które z tych ciotek jeszcze się zgodziły?
eska 10 zł
avii 20 zł
merry 10 zł
wojtus 10 zł

bo za styczeń wpłaciły tylko te:

wpływy:

Bjuta- 10 zł
Lidan- 10 zł
Gonia66- 5 zł
Nemko- 30 zł
Malibo- 50 zł

chyba że coś pominęłam...
Jeju...tu na watku jest gdzies kilka razy anwet post z osobami ktore zadeklarowaly dalewsz placenie( o ile pamietam prawie wszystkie),..nie mam teraz czasu szukac- jestem w pracy, mam okienko i zaraz Rade wiec nie moge teraz szperac zwlaszcza ze tu net chodzi tragicznie..jesli ktos moze to niech odszyuka tego postu pliiissssssssss:)

Posted

[quote name='gonia66']TO SĄ DEKLARACJE STALE DLA PRZYPOMNIENIABARDZO PROSZĘ KOLEJNE WYMIENIONE OSOBY O NAPISANIE CZY ZOSTAJA PRZY DEKLARACJACH DLA ŚWIATUNIA

Deklaracje stałe:

Cajus 20 zł- ZOSTAJE
Bjuta 10 zł- (PÓKI CO ZOSTAJE)
xmartix 10 zł- ZOSTAJE
Lidan 10 zł- ZOSTAJE
Malicja 5 zł

malibo 50 zł- ZOSTAJE
agatka51 10 zł
margoth 5 zł- ZOSTAJE
eska 10 zł

avii 20 zł- ZOSTAJE
merry 10 zł- ZOSTAJE
nemko 30 zł- ZOSTAJE:)
wojtus 10 zł
- ZOSTAJE- NAWET 20 ZŁ NIE 10 ZŁ
gonia66- 5 zł- ZOSTAJE
RAZEM: BYŁO DEKLARACJI NA 200 złoBECNIE MAMY ZADEKLAROWANE PEWNE 190 ZŁDZIEKUJĘ WSZYSTKIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chyba o to chodziło?

Posted

A to rozliczenia bieżące na dzień 9 stycznia ze str.119 ---> dla przypomnienia :) oraz poniżej moja aktualizacja na dzień dzisiejszy 14 stycznia

gonia66 napisał(a):
Pod koniec grudnia (zgodnie z zapisem na pierwszej stronce), mielismy 437 zł- czyli 440 zł:)
ZROBILAM WPLATE 100 ZŁ NA LEKI DLA KASI- ZOSTALO 340 ZŁ
Kolejne wplaty to:
Bjuta- 10 zł
Lidan- 10 zł
Gonia66- 5 zł
Nemko- 30 zł
Malibo- 50 zł
BARDZO DZIEKUJEMY KOCHANYM DARCZYŃCOM ZA PAMIEC I WPŁATY:):)
AKTUALNY STAN KOTA ŚWIATUSIOWEGO WYNOSI- 445 ZŁ:):):)
Inaczej rzecz biorac- Swiatus moze iśc na laski:D

ivette3 napisał(a):
No to ja też zrobię bieżący rachunek "sumienia";) po rozliczeniu z dn.7 I 2010r.
Na dzień dzisiejszy :
45 zł - 6 zł (świetlik) = mam aktualnie 39 zł :)

Wczoraj dokupiłm Światusiowi 3 puszki intestinalu( zgodnie z zapowiedzią o wyczerpniu zapasu)

3x 11zł = 33 zł

miałam 39 zl - 33 = reszty 6 zł

Saldo na 13 stycznia----> 6 zł
---------------------------------------------------------------------------------

Dziś - 14 stycznia na konto Świata weszło 250zł od Was (goni66) na badania,które rozpoczniemy w poniedziałek

mam więc na dzień 14 stycznia ---> 256 zł

Posted

Światunio życzy dobrej nocki :)
Miał dziś dobry dzień ,nawet bawił się z Guciam na wlasną prośbę - zaczepkę :).I wywinął numer roku na spacerze.
Skubaniec poszedł po solidnej kolacji na dwór i wsadził łeb w kupę śniegu ,że go nie było prawie widać :roll:,potem wyciągnął łebek iiiiiiiiiii:crazyeye::crazyeye::crazyeye: patrzę a on wcina kość !!!:angryy:Jak on ją tam wyczaił ??? nie wiem:roll:...zabrałam mu tą zdobycz ,ale powiem szczerze,że byłam z niego dumna:loveu:,bo zaradny chłopak :lol:mimo,że niby taki staruszek chory i biedny :evil_lol::loveu:

Posted

:lol: he he - dziewczynę to on ma w domu :lol: i od początku jest tego świadom :lol: Na jej wdzięki nie jest obojętny,choć latka nie te, więc i zaloty stonowane :eviltong:....a Gamośka raczej trzyma się z boku i tylko obserwuje, bo to babcia ze sceptycznym zdaniem o płci brzydkiej :lol: :eviltong:

Posted

U Światusia wszystko OK...........

Isnieje jednak pewien niepokojący mnie szczegół,który może zaowocować tym,że informowanie was na bieżąco i za pomocą forum o aktualnociach z życia Światunia będzie niemożliwe.Moja aktywność na innym niż Światuś wątku najwyraźniej nie jest mile widziana.....Osoby zainteresowane a niedomyślające się problemu, zapraszam po info na moje gg lub póki co czynne PW( nie wiem jak długo i nie ode mnie to zależy...)

Z uszanowaniem dla wielu tu zgromadzonych cudownych ludzi oraz pozdrowieniami od Światunia....jak również z nadzieją na mimo wszystko dobry los, innego skrzywdzonego przez złych ludzi staruszka :(

Posted

Witamy :) Część badań za nami...większość wyników za kilka dni...ale to co dziś :) to wypadło bardzo pomyślnie.Szczegóły troszkę później ,i kilka fotek :)
Pozdrawiamy ciotki i wujków :)

Posted

Dzisiaj byliśmy na badaniach i Światuś miał : Badanie oczu oraz wydane na miejscu leki na oczy-> 4,50+10,50+3,50=18,50 ,syrop odżywczy i na apetyt/trawienie Citroenzymix->15,00,puszki convalescence zalecone ->10,80+11,00=21,80 , Recepty łącznie w aptece(Theovent i encorton oraz Verumal 6,50+6,50+31,00=44zł.....Tu wyjaśniam,że Verumal jest maścią na brodawki,które Światuś miał już wcześniej oglądane (były małe,pisałam o nich -obecnie większe, jako ropnie pękają i trzeba je smarować )- u starszych psów po przejściach jest to częste ,więc nie trzeba się tym zbytnio martwić,ale pomagać goić trzeba).
Wykonane dziś badania to: oddana próbka kału- ->20,00 , krew (na jony Fe itp) -> 30,00 ,
Wizyta->30,00. Łączny koszt za dzisiaj ->179,30
Umówione na wtorek i czwartek badania : ekg ->30,00 , Usg wątroby z wizytą razem-65,00 .Łączny koszt planowany -> 95 zł
Razem wydatki : 274,30
Do dyspozycji mam aktualnie 256zł - 274zł = - 18 zł (które założę i poczekam na wpłatę z konta Świata ) o ile zaplanowane badania mam wykonać.Są zamówione lecz mogę zrezygnować.

Wyniki badań będą znane kolejno od środy do pierwszych dni następnego tygodnia.Podam je na bieżąco ,jak będą spływały.

Posted

omar napisał(a):
WYKONAĆ i wysłać mi na @ :D

A niby co mi zrobisz jak powiem nie :evil_lol::eviltong:?

A na sero to co mylisz o tej brodawczycy?Ja juz to pokazywałam zeszłym razem,ale to były takie małe pryszcze..3 szt...najpierw jeden trochę urósł i zrobił sie czubek wiec to watką ze spirytusem zdjęłam i zrobił sie dołek - troche krwi teraz jest prawie stupek wielkości ok5mm,potem drugi to samo...a trzeci jeszcze jest taki jaki był.Wet mówi,że to mu się bedzie co troche robić i nawet pojawiać nowe,ale ze to nie bardzo grozne tylko smarowac tym Verrumalem.Wiesz coś o tym?

Posted

Kasiu:-) myślę żeby wykonać te badania, wiesz przecież że wszyscy będziemy spokojniejsi o zdrowie naszego Mistera,
ja mam pensję pod koniec stycznia to nawet prześlę dla Światusia od razu 2 raty no to 40 zł.
Dla wszystkich piekne:-) pozdrowienia

Posted

moj Bubi tez ma jedna taką wielką brodawkę. wet powiedział, że do wycięcia, ale dopiero jak schudnie. powoli, bo powoli ale sie to to powieksza. tez chetnie poznam opinie weta, co o tym mysli:)

Posted

wojtuś napisał(a):
Kasiu:-) myślę żeby wykonać te badania, wiesz przecież że wszyscy będziemy spokojniejsi o zdrowie naszego Mistera,
ja mam pensję pod koniec stycznia to nawet prześlę dla Światusia od razu 2 raty no to 40 zł.
Dla wszystkich piekne:-) pozdrowienia

:oops:Światuś aż się zawstydził :lol:

A co do Światusia skarpetki,to jeszcze nie jest pusta :loveu:,rządzimy nią ostrożnie i oszczędnie:loveu:
Zresztą przy takich wspaniałych ciotkach i wujach :loveu: to nic trudnego być zabezpieczonym (bogatym :evil_lol:)

Dziękujemy wszystkim :lol:

Posted

Świat był dziś na Ekg z Karoliną.Podobno nie był tym badaniem zachwycony .Nie mialo to jednak wplywu na wynik badania.Serduszko Światunia dziala sprawnie - wszystko w normie.

Posted

ivette3 napisał(a):

Dla mnie to oznacza,że śpię dziś na klawiaturze :roll:, bo wyboru mi nie dał:shake:

U... kochana,a ile to razy my z mężem śpimy na fotelach(na osobnych fotelach-bardzo dobra metoda antykoncepcyjna:diabloti:),bo psy weszły pierwsze na łóżko i nijak nie chcą się przesunąć:shake::p